agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

OSMAN45 22-09-2013 22:17

Geçmiş olsun Güler hanım. Umarım en kısa zamanda eski atom karınca:) performansınıza kavuşur ve sağlıkla, mutlulukla cennet bahçeniz ve ürünlerinizin keyfinizi sürersiniz.

Her şey gönlünüzce olsun.

Güler 22-09-2013 22:37

Sağ ol sevgili OSMAN45, şimdi daha iyi hissediyorum ki bilgisayar başındayım. Yarın daha da iyi olurum inşallah. Yok, yok artık incir yemem bu mevsimden sonra. Seneye Allah Kerim.

YeniGine 22-09-2013 22:51

Sevgili CAN Güler Hanım, geçmiş olsun; evet yarın inşallah daha iyi olursunuz... Eriğe, incire ve cevizlere maşallah, ağız tadı ile tüketeseniz inşallah!..

OSMAN45 22-09-2013 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1201968)
Yok, yok artık incir yemem bu mevsimden sonra.

Biz mevsime bakmadan incir yiyebilenlerdeniz:D Belki ağzımızın suyuna iyi gelir. O nasıl erik?:)

jojoba 22-09-2013 23:04

Geçmiş olsun Güler hanım.
o erikler için hamile olmak isterdim şuan:)
tabii ki şaka yapıyorum. size afiyet olsun. mevsimle alakası yokta, rahatsızlığınız nedeniyle size yaramaz incir.

Lilium 22-09-2013 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1201918)
(Aranızda hamile varsa

Yarın doktora gidip muhayene olsam mı açaba? :D

Bu arada geçmiş olsun, aç karnınıza yediyseniz bozar, bende inciri çok seviyorum ama fazla yiyemiyorum öyle karnımı buruyor sancı yapıyor ki, yediğime yiyeceğime pişman ediyor.

Zerrin Torun 23-09-2013 06:13

Geçmiş olsun Güler Hanım.Allah acil şifa versin.

mügem 23-09-2013 08:09

Güler abla,geçmişler olsun.Bizim buralarda da bağırsak enfeksiyonları oldukça yaygın.Allah herkese şifa versin.Selamlar.
Sayın liliumun muayene sonucunu merakla bekliyorum.Pembe mi ,mavi mi :rolleyes:
Fena örgü örerim de :D

sonkez 23-09-2013 09:06

Geşmiş olsun Güler hanım...Acil şifalar dilerim..Bahçenize,çiceklerinize,meyvelerinize imrenmemek elde değil....Sıhhatle ve afiyetle tüketin inşallah..

akçabardak 23-09-2013 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1201940)
Sevgili akçabardak, bana hiç de uzak değilsiniz. Çok samimi söylüyorum; canınız istedi ise hiç sorun değil, verin adresinizi yarın hemen gönderirim bir mini koli. Bu beni mutlu eder inanın.

Çok teşekkür ederim Güler hanım, ben öylesine takıldım sadece.

Bu arada çok geçmiş olsun, çok dikkat etmek gerekir bu aralar bende de bir takım rahatsızlıklar başladdı kas ağrısı, miğde şişkinliği gibi, habaerlerde dinlemiştim
havaların değişken olmasından dolayı bu tür rahatsızlıklar olabiliyormuş.
Tekrar çok geçmiş olsun, kendinize iyi bakın.

Güler 23-09-2013 10:26

Sağ olun arkadaşlar, çok daha iyi hissediyorum kendimi. Tabii ki dikkat etmek gerekir ama bu biraz da nüfus kâğıdı meselesi. ;)

Evvelce taş yesem eritirdim, yediğim onlarca ham meyveyi yıkamak bile geçmezdi aklımdan. Dalından koparır, okul önlüğüme siler, olmuş mu olmamış mı diye düşünmezdim bile.
Gençlik bir başka güzellik. ;)

hozat 23-09-2013 11:59

Sevgili Güler,

"Gençlik bir kere yaşanır, süresi kişiye bağlıdır" derler

Senin süren henüz gençlik aşamasında, bu enerjiyle daha çoook genç kalırsın (benim gibi )dermişim :)

Sağlıklı ve neşeli günler dileği ile...

Eser İlhan 23-09-2013 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1202131)
Sevgili Güler,

"Gençlik bir kere yaşanır, süresi kişiye bağlıdır" derler

Senin süren henüz gençlik aşamasında, bu enerjiyle daha çoook genç kalırsın (benim gibi )dermişim :)

Sağlıklı ve neşeli günler dileği ile...

Çok geçmiş olsun sevgili Güler Hanım.
Gençlik konusunda sevgili Hozat'a tamamen katılıyorum. Yaşlar sadece sayılar ve artan yaşam tecrübesi bence. Gerisi ruh.....
Sevgilerimle :))

Güler 24-09-2013 13:04

2 Eklenti(ler)
Bahçedeki güller her ne kadar ebatlarını küçültmüş de olsalar açmaya devam ediyorlar.

Son tertip lillyumlar açtıkça balkon yine miss kokulara büründü.

Güler 24-09-2013 13:08

5 Eklenti(ler)
Sırası gelenler açıyor, bazıları da halâ tek tük de olsa açmaya devam ediyor.

Güler 24-09-2013 13:09

4 Eklenti(ler)

Sevgi Durul 24-09-2013 13:30

Bu kadar ara verince, insan nerede yazacağını, nasıl başlayacağını bilemiyor.:)

İşlerin arasında boğulmuşken verilen kısa ağaçlar.net molaları, insanı hem dinlendiriyor hem ferahlatıyor. Bir de böyle güzel görüntüler eşlik edince daha da hoş oluyor.:)

Yine her şey çok güzel emeğinize sağlık. Asterleri böyle derli toplu nasıl tutuyorsunuz? Benimkiler uzadıkça uzuyor ve dağınık bir görüntü oluşturuyor.:)

Güler 24-09-2013 15:43

Çok sık ektiğimde pek uzamaya yer bulamıyorlar.

Derin uzun saksı içindeler. (50x100x50)
Bahçede alan sıkıntım var ya...:p

efeege 24-09-2013 19:53

sevgili güler hanım öncelikle geçmiş olsun.
sizden lilyum hakkında bilgi alacaktım gölgedemi tutuyorsunuz su isteğini ben yaz .öncesi saksıya ektim iki kök filizlendi birisi kurudu öbürüde beş santimi geçmedi çiçeğini zaten göremedim.yaz boyunca gözünün içine baktım..nafile gübreli toprağa ekmiştim üsrelik..

Zafer İnandıklı 24-09-2013 20:55

Seyahatten evimize dün döndüğümüz için şimdi yazabiliyorum.
Ev sahipleri güler yüzlü, gönlü zengin olunca, misafirliğin tadı bir başka oluyor.
O güzel bahçeyi yakından görmek, Güler ablamız Oğuz ağabeyimizle sohbet bizi çok mutlu etti.
Oğuz ağabeyimizin büyük bir zevkle toplayıp bize verdiği kasa dolusu üzüm, elma, hünnapları yemek, sadece Erdekteki dostlarımıza değil Çandarlıdakilere bile nasip oldu.
Sevgili Güler ablamız Oğuz ağabeyimiz, bize yaşattığınız güzel gün ve cömertliğiniz için çok teşekkür ederiz.
Saygılar, sevgiler, selâmlar...

loveforlife 24-09-2013 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1202532)
Çok sık ektiğimde pek uzamaya yer bulamıyorlar.

Derin uzun saksı içindeler. (50x100x50)
Bahçede alan sıkıntım var ya...:p

Güler Ablacığım,

Senin asterler ile SDurul'unkiler farklı sanırım. Çünkü senin bana verdiğin aster de tıpkı seninkiler gibi boylanmadan yayılarak açarken, SDurul'un gönderdikleri boya gitti ve seninkiler gibi dolgun bir görüntü oluşturmadı.

Ah, ah... Keşke herkesin senin gibi küçücük bir bahçesi olsa!:o

hozat 24-09-2013 22:42

3 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer,

Biz gittiğimizde bu bereket henüz oluşmamıştı ama,

Biz de, binbir renkli çiçek ve gül kokusunu hafıza kutumuza kilitleyip döndük.

İkram ve misafirperverlik konusun da ise, aynı versiyonu yaşadık.

Sütlü domates çorbası ve bademli pilavın tadı damaklardan silinmedi henüz.

Şart oldu. Dönüş yolunda bir MANYAS yapılacak gibi görünüyor.
:p

İŞTE GÜZELLİKLERDEN BİR KAÇI.

:pEklenti 444174

Eklenti 444175

Eklenti 444176

helin-123 25-09-2013 00:16

çok güzel demek biraz eksik kalıyor. zaten ben güler hanımın bahçesini ve çiçeklerini ağzım açık bakıyorum.

Güler 25-09-2013 11:20

Sevgili Zafer İnandıklı, hozat ziyaretleriniz bizleri de çok mutlu etti. Her zaman bekleriz.

Aynı frekansta olan dostlar ile sohbet bir başka güzel. Çiçekti, böcekti, meyve, sebze derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan.

birtanecik 25-09-2013 20:07

Begonya alsam kışın ölmez değilmi kapalı balkonda. Özel bişey yapıyor musunuz çiçeklere

Güler 30-09-2013 10:13

5 Eklenti(ler)
Bahçeleri olan arkadaşlarımız bu mevsimde çok yoğun olurlar. Toplanan sebzelerden turşular kurulur, salçalar yapılır, kışlıklar hazırlanır.
Serilen tarhanalardan, eriştelerden, meyve kurularından evin içi adeta ekşi ekşi kokar. Her odaya bir şey serilmiştir.

Burada imece usulu çok yaygındır. Tarhana yapmak isteyene, salça yapmak isteyene topluca yardım edilir.
Dün erişte kesme sırası benimdi. Sabahtan 3 kişi gelip 20 kg.un ve 105 yumurtadan hamuru yoğurdular ve dinlenmeye bıraktılar. Daha sonra diğerleri geldiler. Tam 11 kişi olduk.
Benim vazifem onlara ayak hizmeti yapmak ve ikram oldu.
Hamurun mayası tamamlanınca bir grup açtı, açılan her yufkayı, bir arkadaşımız kaynayan su üstüne bir sini kapatarak bunu pişirdi. Tandırımız da var ama su üstünde daha güzel oluyor, tandırda pişince yanıklar oluşuyor dediler.
Pişirilen her 7 yufka üst üste konularak önce şerit şerit daha sonra da ince ince kesiliyor.
(Bu aşamada mutfakta çay işi ile uğraştığımdan fotoğraflanamadı)
Daha sonra da kesilen makarnalar kurumaları için seriliyor.

sonkez 30-09-2013 10:31

Ne güzel birlik ve beraberlik...Huzur ve sıhhat içinde tüketirsiniz inşallah..

ezgigül 30-09-2013 12:12

Makarna hamurunun önce pişirildiğini ilk defa görüyorum. Biz sadece yumurta ve unla hamur yoğururuz. Sarı renkli, taş gibi bir hamur olur. İnce ince kesilip kurutulur. Sizin yöntem biraz daha zahmetli geldi bana. Allah sağlıkla yemek nasip etsin, afiyet olsun :)

akçabardak 30-09-2013 12:17

Bu ne güzel bir yardımlaşma Güler hanım maşallah, ellerinize sağlık.
Ağız tadıyla, sağlıkla iyi günlerde tüketiniz hayırlısıyla.
Bu yardımlaşmayı çok beğendim, elleri dert görmesin, afiyetler olsun.

birtanecik 30-09-2013 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birtanecik (Mesaj 1202951)
Begonya alsam kışın ölmez değilmi kapalı balkonda. Özel bişey yapıyor musunuz çiçeklere

Ayrıca kolay gelsin afiyetle yiyin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025