![]() |
2 Eklenti(ler)
Elmalar neredeyse bitti, armutlar da tek tük kaldı ağaçlarda.
Ayvaların bir kısmı yendi, bir kısmı komposto oldu ama büyük bir kısmı da reçel yapıldı. Şu anda en gözde meyve muşmulalar, eli kulağında oldu olacak... o kadar da çok severim ki. Narlar da çok güzel.... Oğuz her akşam 4-5 tane koparıp, tanelerini ayırıyor. Koca bir kase bana hazırlıyor, kendisine daha ufak bir kase yapıyor. Akşam yemeğinden sonra, ya TV seyrederken veya benim gibi bilgisayar başında yazarken, buzdolabında hafifçe soğumuş narları kaşık kaşık yemenin keyfini düşünebiliyor musunuz.... Haydi buyrun... |
1 Eklenti(ler)
|
bahçeniz çok güzel.. dağ muşmulası da muhteşem görsel bir şölen sunmuş... acaba dağ muşmulası ne diye geçiyor nasıl alabiliriz :confused: benimde bir bahçem olsun isterdim ama yok bende terasa bişeyler yapmaya çalışacağım bakalım tohum ekimine şimdiden başladım..
bol keyifli bereketli bahçeleriniz olsun... |
Alıntı:
|
Valla ablacığım meyveler muhteşem görünüyor. İnsanın kendi ürettiği meyveleri tüketmesi ne kadar güzeldir kimbilir. Afiyet olsun trabzon hurmalarından benim içinde ye lütfen bende çok severim trabzon hurmasını:)
|
Trabzon hurmasını bende çok severim. Muşmula'dan da (Ordu'da töngel denir) sirke yapıyoruz biz. Yemesi çok zahmetli geliyor bana :D
|
Alıntı:
Klavyeniz adına kaşıkla yemenizin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Elle yemeği hiç düşündünüz mü? Elle yemenin tadı da bir başka oluyor çünkü. ;) Saygılarımla. |
Alıntı:
Bilgisayar başındayken mutlaka kaşık ile girişiyorum narlara ama TV karşısında ise aynen dediğiniz gibi hem de parmak uçları ile değil avuç avuç. Oğuz çekirdeklerini yemez ama ben ne çekirdek dinlerim, ne de ellerim yapış yapış olmuş, hiç aldırmam. Öyle se sulu sulu ki bu hafif pembembi olan çekirdeksiz narlar, harika şeyler valla. Ayyy canım çekti şimdi, hemen kasemi yanıma alayım, akşamdan beri de ne güzel soğumuşlardır.....:D |
Sevgili yağmur, muşmula ( döngel, beşbıyık) yemeği de çok severim.
Manyas'da muşmulayı ağaçtan 6-7 tane koparır, bahçede eme eme yerim. Kapıdan eve gelene kadar onlar biter, hemen müştemilatın yanındaki ağaçtan da 5-6 tane daha koparır, bahçenin diğer ucuna gidene kadar da onları yerim. Dala bağlı olduğu yerden ufacık bir ısırık alırsınız, emmek için yer açılmıştır, hemen hüüüp içinize çekersiniz bu arada parmak uçlarınız ile alt kısmından da hafifçe sıkarsınız ki ağzınıza daha iyi dolsun. Ağzınızda bir iki çevirip emersiniz sonra da dilinizin ucu ile de püfff diye 5 adet çekirdeği püskürtürsünüz dışarı. Daha nasıl anlatılır ki muşmula yemenin keyfi bilemiyorum. Tabii ilave etmeliyim ki bu en güzel bahçede olur veya mutfakta çöp kutusu başında. :D |
Sevgili habiş, günebakan teşekkür ederim.
Sevgili ykaya194, biliyorsunuz ki agaclar.net üyeleri arkadaşlarımıza kapımız daima açıktır. Her zaman bekleriz. |
4 Eklenti(ler)
Sabahları uyandığımızda sisten göz gözü görmüyor. Daha sonra yavaş yavaş açılmaya başlıyor.... ve ısı da 2-3 dereceden 12-13 lere çıkıyor.
Yine de herşeye rağmen sonbaharın geldiğini iyiden iyiye hissediyor ve görüyorsunuz. Hüzün de verse yine de başka güzellikler var... buruk da olsa gülümsüyorsunuz ya o da bir güzellik. Ağaçların yaprakları dökülüyor, çardak asma yaprakları iyiden iyiye sararıp kurumaya başladı ama hemen yanı başında bir canlılık görüyorsunuz. Nergisler.... Nergisler yemyeşil dipdiri çıkmaya başladılar, hatta bazıları çiçek açma yolundalar. |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sabah bahçede şöyle bir tur attım. Aynen tarif ettiğim şekilde birkaç muşmula yedim, birkaç fotoğraf çektim.
Lisiler tek tük de olsa açıyor, ceylanlar son bir gayret diyorlar sanki, ona gaura çalıları eşlik ediyor. Kasımpatılar henüz uyanmaya başladılar, nedense bu sene geç kaldılar. |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Atlas ve güller açmaya devam ediyorlar....
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Korogakiler de yavaş yavaş oluyor.
Bu sene küflenme ve çürüme gibi bir olay olmadı maşallah, o yüzden hiç sinek ve haşere gelmedi. |
abla sombaharın güzelliği bir başka
|
Alıntı:
İstanbul'daki fuara gelebilecek misin? |
Alıntı:
|
İstediğin korogaki olsun lilium, gel gel istediğini al, nasıl olsa Oğuz ha babam di babam korogaki yapmaya koyuldu.
Senin korogakilerini gördü ya, eve gelince ben biraz daha korogaki yapacağım dedi. |
Gönlü bol ablam benim :) teşekkür ederim.
|
Harika görüntüler teşekkür ederim , ellerinize sağlık .
|
Güler ablacığım bursa toplantısında dağıttığın ağaçcık tohumları vardı o ağacın resmi varmı bir görsek:)
|
sevgili güler hanım.
muşmulayı öyle bir anlattınızki beni çocukluğuma aldınız götürdünüz. sebze bahçemiz vardı içinde meyve çeşidi yok yoktu. hele o muşmulayı aynen dediğniz gibi yerdim. birde ermeden toplayıp kasalarla evin deposuna yığarlar her gün içinden ermişleri seçip yerdik. hele evin bahçesinde bir ağacımız vardı bir dalı ayva bir dalı armut bir dalıda muşmulaydı. babam ağaçlara kendisi aşı yapardı. |
Alıntı:
Aynı ağaçta 3 meyve harika bir görüntü veriyor. Sanırım bahçemde bir mesajda da paylaşmıştım. |
3 Eklenti(ler)
Sabah 6.00 - 6.30 gibi Oğuz bahçeye çıkıyor. Bu adam neler yapıyor bir bakayım diye bugün sebze bahçesini teftişe çıktım.
Epeyce bir yeri bellemiş, çapa makinesi ile de düzeltmiş. Soğan ve bol bol sarımsak ekmiş. Enginarlardan şaşırtma yapmış. Yediveren ahududuları da taşımış. Yeni ekeceği yerleri hazırlıyor. |
4 Eklenti(ler)
Kıvırcık salatalar bahçenin muhtelif yerlerinde.... bayağı da güzel olmuşlar, gerçi etraflarında çok ot çıkmış ama şimdi onları yolmaya pek vakit yok.
Hemen 2 tane koparıp temizledim. Öğle yemeğinde cızbızköfte yanına bolca salata yaparım. |
3 Eklenti(ler)
Patlıcan yemeği sık yapmıyorum diye zaman zaman Oğuz şikayet eder, adamcağız haklı valla. Sebze bahçesinde onlarca patlıcan toplamayı bekliyor, görünce üzüldüm.
Biberler de çok fazla, domatesler tek tük olsa da yine var. Hele sakız kabakları.... ama hangisine yetişeceğim ben yaaaa. |
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025