agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 08-08-2017 20:58

Öyle yapıyorum sevgili Cumhur, yardımcı bulamıyoruz biz de yetişemez olduk.

Güler 08-08-2017 20:59

Sağ ol sevgili nazlı06, sizlerin emeklerinizi de seyrediyorum, takipteyim yani.

Güler 11-08-2017 09:33

1 Eklenti(ler)
Bu sabah bahçeden bol bol biber topladık, bir kısmını kendimize ayırdık. Bunlar da komşulara gidecek.

Güler 11-08-2017 09:43

1 Eklenti(ler)
Naşi armudu ufak bir ağaç ama bu sene çok meyve verdi.... topla topla bitmiyor.



Güler 11-08-2017 09:47

1 Eklenti(ler)
Bahçemizde güzel ve güzel olduğu kadar da enteresan bir salkım söğüt ağacımız var.

Enteresan dememdeki maksat bizim bu salkım söğüdümüz çiçek açıyor (!)
Birkaç sene evvel bol bol armandii açmıştı bu sene sene baktım çiçeği değişmiş.

Kim demiş salkım söğüt çiçek açmaz diye......;)


Güler 18-08-2017 13:55

1 Eklenti(ler)
Bu sabah biraz tembellik yaptım, bahçe yerine balkondaki saksılarla oynadım. Lisilere çubuklar koyduğum halde sağa sola yatmalar yaptı, onları toparladım, sağlığım elverirse seneye daha derin dikim yapacağım.

Balkondaki saksıların bakımı yapılıp, balkon da yıkanınca salıncaklara oturup keyif çayı içmek çok güzel oluyor. Ama Oğuz bana"hacıyatmaz gibisin, bir kere otur da şu çayını sonuna kadar afiyetle içsen olmaz mı?" diyor. Esasında haklı da; tam çayımı içerken gözüme saksı içinde kurumuş bir yaprak çarpıyor, hemen kalkıp onu kopartıyorum, o an koparmazsam aklım takılıyor, içtiğim çayın da zevkini alamıyorum.

Bahçeye çıkmam saat onu buldu. Günün mesaisi 10.00-14.30 oldu.
Canım yemek de istemedi, bahçeden bir Williams bir de naşi armudu kopardım. Ama onlarla doymayacağımı anlayınca, bir salkım beyaz bir salkım siyah üzüm ve beş altı tane de erik ilave ettim yanına. Çalışırken bunları yemek çok hoşuma gidiyor.

Naşi armudu ufak tefek ama Williams'a göre daha sulu.
Üzümler hep güzel
Eriğin her türünü severim.

Williams ve Naşi


Güler 18-08-2017 13:57

1 Eklenti(ler)
Öğle yemeğim

blick 18-08-2017 15:33

Sn. Güler Hanım afiyetler olsun :)

Armut çok sevmem açıkçası ama naşi armudunun tadını merak etmiyor değilim. Bende bahçem için dikebileceğim türler araştırıyorum. Ne dersiniz naşi armudu dikmeli miyim? nasıl bir ağaçtır bakımı vs kolay mı?

Güler 23-08-2017 09:58

Sevgili blick, aslında armudu ben de pek sevmem ama her türlü meyveyi yerim ve bahçede çeşitli türden meyvelerimiz var.

Armut çeşidimiz de bol. İçlerinde en sevdiğim kışa doğru olmaya yüz tutan hem sulu hem de kütür kütür bir tür var, adını bilmiyorum, onu severek yerim. İçi unlu unlu olanlar hiç hoşuma gitmez.

Komis armudu fidesi bulamadık, bulursak hemen alacağım, tadı harikadır, kaymak gibi kayar dilinizin üzerinde.

Naşi armudu, nispeten suludur, ağacı da meyvesi gibi japonlar gibi ufak tefektir. Bakımında bir özellik beklemez ve bol meyve verir.

Bahçemizde olan armut türleri:
Dededen kalma orak armudu, ufak meyveli
Dededen kalma ve buranın tabiri ile lâp düşen (lâf aramızda hiç sevmem, yerken insanın ağzına bulaşıyor)
Deveci armudu, iri meyveli ve sert bir tür
Santa maria, yağmur damlası gibi meyve verir, görüntüsü meyve tadından daha güzel.
Willyams, ilk defa meyve tadına bakacağız (Edirne toplantısında aldığımız çeliklerden yetiştirdik)
Adını bilmediğim ama yemesi ve tadı güzel kışa doğru olan bir tür
Ankara armudu
Naşi armudu
İrbeç armudu (sevgili Muda gönderdi ama daha meyvesinin tadına bakamadık)

Güler 23-08-2017 10:14

3 Eklenti(ler)
Bu sabah bahçeye çıkınca doğru incirlere yollandım, dünkü yağmurdan zarar gördüler mi diye baktım. Hepsi mis gibiydi.

Bir kaç tane yedim, size de getirdim.
Ohh, ballı ballı. Hele ortadan yarıp da iki parçayı bir iki kez birbirine sürterseniz balı daha da belirginleşir ve yemesi bir başkadır. ;)


Güler 23-08-2017 10:33

3 Eklenti(ler)
Crinıumlar açtılar ve geçmeye yüz tuttular ama bella donnalar yeni yeni açıyor. Anemonlar da başladı.


blick 23-08-2017 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1516211)
Sevgili blick, aslında armudu ben de pek sevmem ama her türlü meyveyi yerim ve bahçede çeşitli türden meyvelerimiz var.

Armut çeşidimiz de bol. İçlerinde en sevdiğim kışa doğru olmaya yüz tutan hem sulu hem de kütür kütür bir tür var, adını bilmiyorum, onu severek yerim. İçi unlu unlu olanlar hiç hoşuma gitmez.

Komis armudu fidesi bulamadık, bulursak hemen alacağım, tadı harikadır, kaymak gibi kayar dilinizin üzerinde.

Naşi armudu, nispeten suludur, ağacı da meyvesi gibi japonlar gibi ufak tefektir. Bakımında bir özellik beklemez ve bol meyve verir.

Bahçemizde olan armut türleri:
Dededen kalma orak armudu, ufak meyveli
Dededen kalma ve buranın tabiri ile lâp düşen (lâf aramızda hiç sevmem, yerken insanın ağzına bulaşıyor)
Deveci armudu, iri meyveli ve sert bir tür
Santa maria, yağmur damlası gibi meyve verir, görüntüsü meyve tadından daha güzel.
Willyams, ilk defa meyve tadına bakacağız (Edirne toplantısında aldığımız çeliklerden yetiştirdik)
Adını bilmediğim ama yemesi ve tadı güzel kışa doğru olan bir tür
Ankara armudu
Naşi armudu
İrbeç armudu (sevgili Muda gönderdi ama daha meyvesinin tadına bakamadık)

Güler Hanım bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Naşi armudunu ekeceğim diğer türler için de ilerleyen zamanlarda yer kalırsa diyelim :)
Sağlık sıhhatle afiyet tüketin ;)

Muda 23-08-2017 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1516211)
Sevgili blick, aslında armudu ben de pek sevmem ama her türlü meyveyi yerim ve bahçede çeşitli türden meyvelerimiz var.

Armut çeşidimiz de bol. İçlerinde en sevdiğim kışa doğru olmaya yüz tutan hem sulu hem de kütür kütür bir tür var, adını bilmiyorum, onu severek yerim. İçi unlu unlu olanlar hiç hoşuma gitmez.

Komis armudu fidesi bulamadık, bulursak hemen alacağım, tadı harikadır, kaymak gibi kayar dilinizin üzerinde.

Naşi armudu, nispeten suludur, ağacı da meyvesi gibi japonlar gibi ufak tefektir. Bakımında bir özellik beklemez ve bol meyve verir.

Bahçemizde olan armut türleri:
Dededen kalma orak armudu, ufak meyveli
Dededen kalma ve buranın tabiri ile lâp düşen (lâf aramızda hiç sevmem, yerken insanın ağzına bulaşıyor)
Deveci armudu, iri meyveli ve sert bir tür
Santa maria, yağmur damlası gibi meyve verir, görüntüsü meyve tadından daha güzel.
Willyams, ilk defa meyve tadına bakacağız (Edirne toplantısında aldığımız çeliklerden yetiştirdik)
Adını bilmediğim ama yemesi ve tadı güzel kışa doğru olan bir tür
Ankara armudu
Naşi armudu
İrbeç armudu (sevgili Muda gönderdi ama daha meyvesinin tadına bakamadık)

Sn. Güler Hanım;

Armudun imraç armudu olması gerekiyor. Burada satılan armutları tadı güzel ve lezzetli olması nedeni ile hep imraç armudu olarak satarlar. Şu anda bendekiler bile geçti. Sizin orada daha önce olur. Biraz rengi değişmeye başladığı zaman hemen toplamak gerekiyor. Deneme yanılma yöntemi ile durumuna bakarsınız. Yerel oldukça lezzetli bir tür. Tek sıkıntısı bir hafta içinde bozulması.

Sanki göksulu armudu da göndermiş olabilirim diye düşünüyorum. İki farklı fidan gönderdim gibi. Biri kaldı ise şansa hangisinin yaşadığı.

Büyüdü ise yerel yazlık elmanın tadına bakabildiniz mi? Sizin orada kısa zamanda büyürler. Yanlardan sürekli çoğalırlar. Tek sıkıntıları iki yılda bir ürün vermeleri. Yumuşak ve lezzetli yazlık meyve veriyorlar. Aşılama ile daha verimli oluyorlar. Bu türler artık yok olmaya başladılar. İnsanlar bunların değerini bilmeden aşılayarak yok ediyorlar.

mmanager 24-08-2017 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1512831)
Dün Oğuz bahçeden iki sepet dolusu kayısı toplayıp gelmiş, onlar bana ben onlara bakakaldık.
Bir kilo kadarını ayırdım reçel için denemek istedim, kayısı reçeli daha evvel yapmamıştım.
İki kilo kadar ayırdım, taze taze yeriz diye düşündüm.
Beş kilosundan reçel yaparım.
Fazla olmuş olanlar da üç kiloya yakın geldi, onlardan da marmelat yaparım diye düşündüm.

Reçel denemem başarılı oldu ama kayısılar biraz dağıldı, o yüzden ayırdığım beş kilo kayısıyı daha az kaynatmam gerektiğini öğrendim.

Hava sıcak, mutfağa kapanıp kalmak niye dedim ve hemen sanayi tipi ocağı balkona taşıdım.
Çayımı da yanıma alıp geçtim tencerenin başına. Ohh mis gibi lillyumlar kokuyor, karşımda glayöller açmış, hafif bir esinti de var, böyle reçel yapmak dostlar başına. Etrafı seyrede seyrede reçelimi yaptım. Çok da güzel oldu.


Merhaba Güler abla Darendeli olduğumuz için kaysı zamanı denk gelirsek memlekete gittiğimizde yiyebiliyoruz.Yoksa Adana da yetişen kayısıların hiç tadı tuzu yok bizim oradakilere göre.Kayınvalidem yaparken görmüştüm kayısı reçeli yapılırken önce kayısılar ikiye ayrılır ve güneşte bir saat kadar bekletilirdi tepsilere serilerek,biraz suyunu çeksin ve pişerken dağılmasın diye sonra reçelin şekeri suyu kaynatılır biraz özleştikten sonra kayısılar eklenir böylece aşırı pişmekten dağılıp rengi de değişmemiş olurdu.Bizim orada kayısının çekirdeği de kırılarak reçelin içine konuluyor.Böylece yerken çekirdeği de aşırı şekerliliğini engellemiş olur.Zaten kayısının çekirdeği de bir çok hastalığa karşı etkiliymiş özellikle kansere karşı.Eğer çekirdeği acıysa da kayısı olmaz zerdali olur zaten yani mişmiş olur.O da kırılıp 3-4 gün suyu değiştirilerek bekletildiğinde yenilebilir hale geliyormuş.Tekrar yaparsanız gelecek yıl bu yöntemi denersiniz belki diye yazayım dedim.Çok selamlar.

Güler 24-08-2017 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mmanager (Mesaj 1516314)
Merhaba Güler abla Darendeli olduğumuz için kaysı zamanı denk gelirsek memlekete gittiğimizde yiyebiliyoruz.Yoksa Adana da yetişen kayısıların hiç tadı tuzu yok bizim oradakilere göre.Kayınvalidem yaparken görmüştüm kayısı reçeli yapılırken önce kayısılar ikiye ayrılır ve güneşte bir saat kadar bekletilirdi tepsilere serilerek,biraz suyunu çeksin ve pişerken dağılmasın diye sonra reçelin şekeri suyu kaynatılır biraz özleştikten sonra kayısılar eklenir böylece aşırı pişmekten dağılıp rengi de değişmemiş olurdu.Bizim orada kayısının çekirdeği de kırılarak reçelin içine konuluyor.Böylece yerken çekirdeği de aşırı şekerliliğini engellemiş olur.Zaten kayısının çekirdeği de bir çok hastalığa karşı etkiliymiş özellikle kansere karşı.Eğer çekirdeği acıysa da kayısı olmaz zerdali olur zaten yani mişmiş olur.O da kırılıp 3-4 gün suyu değiştirilerek bekletildiğinde yenilebilir hale geliyormuş.Tekrar yaparsanız gelecek yıl bu yöntemi denersiniz belki diye yazayım dedim.Çok selamlar.

Sevgili mmanager, ne kadar ince düşüncelisiniz, çok teşekkür ederim. Sayenizde bilgi dağarcığıma bir not daha düşmüş oldum, sağ olun.

İnşallah seneye bu şekilde deneyeceğim. ;)

zynlby 08-09-2017 10:21

merhabalar,
bende işim sebebiyle darende tarafına çok gittiğimden kayısı ve çekirdeğini çok tüketirdim. Sonradan öğrendim ki;
Kayısı çekirdeği içerdiği siyanid (siyanür) nedeni ile fazla miktarda tüketildiği taktirde zehirlenmelere sebep oluyor. Zehirlenme oranı tüketilen miktara göre değişim gösteriyor. Hafif zehirlenmelerde baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, denge kaybı ilk ortaya çıkan bulgulardır. Şikayet devam ederse tansiyon düşmesi, kalpte hızlı çarpma, bilinç bulanıklığı ve koma ortaya çıkabilir. Bu durum devam eder ve gerekli önlemler alınmazsa rahatsızlık ölümle bile sonuçlanabilir.

Kısacası çok fazla da tüketmemek gerekiyor. Sayfayı takip ederken rastladım, uyarmadan geçmek istemedim.
Kolay gelsin herkese, iyilik ve güzellikler diliyorum :)

Güler 10-09-2017 18:45

4 Eklenti(ler)
Sabah erken saatlerde balkonda oturup etrafı seyretmek çok hoş oluyor.
Ben kahvaltı sofrasını hazırlarken bir de bakıyorum salıncaktan Oğuz'un türkü söylemesi yükseliyor; Yeşil yaprak altında kırmızı gülün alı var.
Hemen anlıyorum ki tam da karşıdaki elma ağacına bakıyor. Hakikaten yemyeşil yapraklar arasında kırmızı kırmızı elmaların güzelliği söyletiyor ona bu türküyü.
Haksız mı? ;)
(çim sulanırken elmalar ıslanmış)


Güler 10-09-2017 18:48

2 Eklenti(ler)
Hünnaplar olmaya başladı, olanların bir kısmı toplandı Esra'ya gönderilecek.


Güler 10-09-2017 18:49

1 Eklenti(ler)
Santamaria armutlar iyice olgunlaştı.


Güler 10-09-2017 18:53

2 Eklenti(ler)
Golden elmalar da bu gün yarın yenilecek hale gelirler


Güler 10-09-2017 18:57

2 Eklenti(ler)
Benim sevdiğim hafif mayhoş elmalar


Güler 10-09-2017 18:59

2 Eklenti(ler)
Adını bilmiyorum ama bunlar da henüz tatlanmadılar


Güler 10-09-2017 19:03

2 Eklenti(ler)
Granny smith ler de henüz tatlanmadılar....



Güler 10-09-2017 19:05

1 Eklenti(ler)
Kış armutlarının olmasına daha çok var... çok lezzetli bir tür


Güler 10-09-2017 19:08

2 Eklenti(ler)
Sırasını bekleyenler de var... ayvalar, muşmulalar


Güler 10-09-2017 19:15

2 Eklenti(ler)
...... ve bu akşam güneş batıyor


Lilium 12-09-2017 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1517345)
Santamaria armutlar iyice olgunlaştı.


Bunları kim yiyor :D

Lilium 12-09-2017 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1517355)
...... ve bu akşam güneş batıyor


Biraz sonra gemiler kayıklar cıkar dimi :D:D

Güler 12-09-2017 07:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1517456)
Bunları kim yiyor :D

Kimler seviyorsa.

Güler 12-09-2017 07:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1517457)
Biraz sonra gemiler kayıklar cıkar dimi :D:D

Yaaa, ne güzel inanmıştı değil mi? :D :D

Taze ceviz yemeğe ne zaman gelelim?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025