![]() |
Ben size zamanı geldiğinde cuma ya da cumartesi den bildiririm.
|
Aman Allahım hiç ummadığım anda böyle bir mübarek günde bana hiç yüz yüze görüşmediğim bir insandan çok güzel, çok anlamlı bir hediye geldi. Az da değil 3 adet bitki göndermişsiniz bu jestiniz karşısında çok duygulandım. Ne mutlu paylaşmaktan keyif alan cömert gönüllü biri ile tanışmışda oldum. İnşallah bende sizin makbulunüze geçececeğini umduğum tohumlardan size ve sizin gibi çiçeğe meraklı insanlara hediye ederim. Hep verirdim çok nadir alırdım. Çok sevindim çiçeğinize gözüm gibi bakacağıma emin olabilirsiniz.
Canı gönülden teşekkürler. Düşünülmek çok keyifli. :) Sağolun varolun. Aloa veraya benzettim doğrumudur Gülin hanım. Bu arada 1 tanesini eltime veririm illaki böylece şimdiden 2 kişiyi birden memnun etmiş oldunuz sağolun. |
Alıntı:
Bu Meyve veya Sebze İsimleri nedir? Bahçe içerisinde bulamadım. (832-833) Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Ektiğim Nohut
Diktiğim nohut Şehire gelmiş leblebi olmuş. Teşekkürler Sn Güler hanım. Evde ihtibar sıfır. |
Alıntı:
|
Çünkü ben Nohut ekeçek köylüye ekmeden önçe bilği verirdim.Kendimizde eker yetiştiririz .Hanımda bunu bildiği için.Nohudu tanımıyorsunda nasıl akıldanelik yapıyorsun diye.
Saygılar. |
Harikasınız, çok güldüm.....
|
Güler Hanım,
Boğazımda bir yumru sayfalarınızı okuyorum. Bahçeniz çok güzel . Çiçekleriniz çok güzel.Güzelden öte nasıl desem bir başkalık,kendine çeken anlaşılmaz. Çiçekleringüzelliği desen değil. Verdiğiniz savaş,direnç,azim,vazgeçmemek,emek, duyarlılık akıl alır gibi değil. |
Galatasaraylı gülünüze selamlar görüşmek üzere hoşçakalın.
|
Teşekkür ederim, cimbom gülüm hakikaten çok güzel. Vakit bulur da bahçeme gelirseniz kendiniz de görürsünüz güzelliğini.
|
Teşekkür ederim, gelmem mi uça ese gelirim .Bende Rizeye bekliyorum.
Batumda botanik parkını sizlerle gezmek muhteşem olur. |
Alıntı:
Uzun zamandır şu yaprak toplayıcısını merak ediyordum. Nasıl memnun musunuz? Hangi marka sizinki? Tavsiye eder misiniz? Bizim yan bahçedeki söğüt ağacının o kadar döküntüsü oluyor ki bahçemiz yaprak içinde kalıyor. Çimler üzerindeki yaprakları toplamamız gerektiği yazıyor okuduğum yerlerde. Bu toplayıcı çözüm olur mu?:confused: Teşekkürler. |
Sevgili uzman16, nasılsınız? Uzun zamandır sitede sizi göremeyince bayağı üzülmüştüm inanın.
Yaprak toplama aletini oğlum anneler günü hediyesi almştı. Artık bizde, böyle günlerde alınan hediyeler, bahçe aletlerine dönüşüldü. Ama çok da makbule geçer oldu ve hoşumuza gidiyor. Anneler gününde yaprak toplama aleti, babalar gününde dal öğütme....derken eksiklerimiz tamamlanıyor. :D :D Markası şu an aklımda değil, Manyas'a gider gitmez yazarım. Elektrikli, uzatma kordonu ile kullanıyorum. Hafif bir makine, omzuna asıp rahatlıkla kullanıyorsun. Yaprakları kuvvetlice emiyor ve birikirim torbasına toplarken de iyice öğütüyor. Malçlama veya kompost gübrede çok içine yarar. Biz memnunuz. Haklısın; çim üzerinde yaprak bırakmamak gerekiyor. Hem mantarî hastalıkları yapıyor hem de güneşi görmeyen yerlerde çimler sarı sarı kalıyor. |
Alıntı:
Oğuz abi kış ilacını attımı? Aşılanacak cevizleri şubat sonunda da kesmeyi unutmasın, (aşılanacak yerin 10 cm üzerinden) |
2 Eklenti(ler)
Güler hanım merhabalar.
Forum gelen son mesajları okurken sayfanıza da yönlendirilmiş oldum. Umarım siz ve eşiniz iyisinizdir. Sayfanızda gezinirken uzman16'nın sorusunu gördüm. Haddim değil biliyorum, soru size yöneltilmiş, sizde gerekli bilgilendirmede bulunmuşsunuz. İzin verirseniz bende sayfanızda, kendi deneyimimi paylaşayım dedim. Piyasada omuzda taşımalı bu aletler markasına ve gücüne göre 100-350 TL fiyat aralığında satılıyor. Markalı bir şey alırsanız yedek parça temini ve tamir kolaylığı yaşarsınız. Motor gücünün en az 2000 wattan aşağı olmaması yararlı olur. Yoksa alet sık sık boğulma yapıyor ve topladıklarını torbaya atamayıp borusunda biriktiriyor. Ben aşağıdaki 3000 wattlık makineyi kullanıyorum. Eklenti 267863 Türünün en pahalı modellerinden biri ama kampanyası olduğu bir dönemde oldukça iyi bir fiyata almıştım. Değil yaprağı, taşı toprağı bile topluyor benim makine. Şimdi daha yeni modelleri çıkmış, borusunun altına tekerlek koymuşlar. Sanırım bunlar daha kullanışlı. Ben yaprak toplamasını değil, daha çok üfleme özelliğini beğeniyorum. Eklenti 267864 Üfleyerek belirli alana topladığım yaprakları, tekerlek ayarı yükseltilmiş çim makinesi ile toplamak daha rahat oluyor ve yapraklar daha fazla parçalandığından daha az yer tutuyor. Ayrıca üfleme özelliğini ben bazı değişik alanlarda da kullanıyorum. Çatı oluklarında ve tahliye borularında biriken yapraklar, çabuk kuruması gereken çamaşırlar, mangal temizliği, veranda ve yürüme yollarının biriken toz ve topraktan arındırılması, ve özellikle sonbaharın yaklaşması ile evin verandasına sığınan kara sinekleri kovalamak gibi. :p |
Teşekkür ederim sevgili s.serdar, arkadaşımıza yardımcı oldunuz.
Benimkinin de borusunun altında tekerlekleri var, Black and Decker ın iyi bir marka olduğunu biliyorum. Bunun da topladığı yaprakları öğütme durumu var mı? |
Alıntı:
Daha doğrusu topladığını değil, emdiği yaprağı toplama kabına yönlendirirken, algoritması gereği; yaprak önce motorun fan pervanesi kanatlarına çarptığı için ister istemez parçalanıyor ve toplama kabına parçalanmış olarak yönlendiriliyor. |
Sn. s.serdar, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Yapı marketlerde araştırma yapacağım. |
güler ablacım bahçenizi çok beğendim.aylardır çıkamıyorum bahçenizden emeğinize sağlik
|
Güler abla senin çiçek çeliklerini az önce kargoya verdim yarın eline ulaşıcakmış bilgin olsun
|
Ablam merhaba
5625 no lu mesajındaki çiçeğin çok enfes duruyor. Arada uğrayıp yüklediğin resimlere bakmaya çalışsamda baya oldu giremedim Umarım iyisindir. Bir sorum olacak Aloe vera sinek yapar mı ben benimkileri kapalı balkonda muhafaza ettim şimdiye kadar hiç sorunla karşılaşmadım lakin son baktığımda etrafında bi sürü küçük ölmüş sinek vardı. O mu sinek yaptı başka bişi mi çözemedim, en güzeli işin üstadına sormak. |
Ne iyi oldu da geldin, ben de uzun zamandır olmadığını farketmiştim hatta mesaj yazmayı bile düşünüyordum.
Aloeveranın köklerinde çürüme var mı , çok su verdin mi? Başka türlü sinek yapmaması lâzım. (Bu aralar toprağına gübre karıştırdın mı?) Evet, cattleyalarım çok güzel açtılar, bunu da kahvede yüklemiştim, renkleri daha koyuca ve mis gibi kokuyor. |
Ayy bittim desem yeri var ablacım.İçim kıpır kıpır oldu.
Kökleri pek elleyemiyorum ablacım ben onu hani Koçtaşlarda satılan hazır (maydanoz,nane ekmek için olan) saksılar var ya uzun, ona ektim. Bir iki kez baktım yavrulardan kökleri dışarı çıkan fakat halinden memnun olan yavrularını gördüm korkudan elleyemedim bozulur diye o kadar toprak üzerindeydi ki hafifçe bastıra bildim. Şimdilerde dokunmak kök bozukluğuna sebep olur diye düşündüm. Hafta da bir alt tablasından suluyorum hemencecik emiyor, onun dışında başka bişi vermedim. Yalnız bir kez üst toprak çok kurumuş gelmişti ondan yavruların üstte kaldığını düşündüm fazlaca su verdim o kadar. Öyleki dal bilem koparıp yüzüme sürmüyom bozulcak diye :) Arada kuruyan bir iki yaprağı oluyor fakat nadir. Köküne bakayım mı ozaman |
Ablacım biz de eşimle uzun zaman oldu tatil yapamadık malum sebebimizden dolayı. (Onun maddiyatı yıpratıyor çünkü)
Eşime diyorum bu yıl bari bir yerlere kaçabilsek diye ve hep aklıma sizin o taraflar geliyor birde arkadaşım evlendi ona gitmek istiyorum lakin evdeki hesap çarşıya uyarsa gerçekleştirebiliriz. Zaten sizin bahçeye bir gelsem Kendimi kaybedeceğime eminim. Hele de güzel kokan çiçek olunca mest oluyor insan. Onca güzelliğin arasında mümkündür:) Bu yılda öyle soğuk oldu ki menekşelerim bile çoğu dondu. Daha sıcak bir yere aldım. Baktım daha fazla gitmiş yaprakları. Ne yapsam onlara bir türlü bilemedim zaten kış bu yıl çiçekleri üzdü ama ne yapalım. Sevgiler sunuyorum ablacım. |
3 Eklenti(ler)
Aloe Veramın son hali bu
|
Canım ablam, bahçeni ara,ara dolaşıyorum anlıyamıyorum butün bunları
nasıl becerdin. Sana maşşallah demekten bihal oldum.Hele o meyveleri nasıl beceriyorsun, senin üzümleri ğördükçe banada heves geldi. Meyve, sebze, çiçek bunlar hepsi birden benim harcım değil ama uğraşmaya karar verdim. Sen bizim için bulunmaz örneksin.Seviyorum çok,çok,çok öpüyorum. |
Sevgili Güler Hanım,bir bahçeye girdim hiç çıkmak istemiyorum.Cennet gibi bir bahçe.Her köşesinde ayrı bir ahenk, bence verilen emeğin ve sabrın resmi bu . ekmek fırınınıza her daim akan suyunuz güllerle bezenmiş çardağınıza hayran kalmamak mümkün mü.Ailenizle birlikte cennet bahçenizde bir ömür sağlıklı keyifli günler geçirmenizi dilerim.sevgilerimle (Birde bahçe için yılın çok önemli olduğunu fark ettim.Benim sabırla beklemem gerekiyor sevgili Güler Hanım.Esasında çok sabırlıyım.Ama bazen çabuk geçse de hayalimi görsem
demekten kendimi alamıyorum.) |
Merhaba sevgili Güler hanım,
Bizim köyümüz yağmur, fırtına savrulup duruyor. Sırılsıklam bir halde koşarak güllerle bezeli kameriyenizin altına sığındım, mis kokulu güller çiçekler, oooh içim açıldı vallahi , bir bir meyvelerin tadına baktım, hepsi çok nefis. Çelik zamanı neler almalıyım diye kimseye çaktırmadan liste yaptım. ;) Bu arada kafkas gülü ne güzel kokuyor ve Cattleyalar muhteşem ötesi... Hani bir yerde anlatıyorsunuz ya geceleri rüyama bile giriyorlar diye, ya da yorgunluktan bütün vücudum sızlıyor bölümü şimdi tam benim halim. Yağmur olmadığı an soluğu bahçede alıyorum. Yapacak o kadar çok iş var ki. Ama sizlerin gibi olabilmesi için on fırın ekmek yemem lazım :mad: Ama bu arada hızla zayıflıyorum, bütün kiloları atmışım çalışmaktan, biraz da şeker etkiledi sanırım. Ama formda olmak güzel şey, moral veriyor insana :p Bahçeleri sürekli dolaşıyor ve deneyimlerinizden ders alıyorum. iyi ki varsınız, iyi ki ben de burada aranızdayım. Sizi seviyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın. |
Sevgili diver bird, 5674 numaralı mesajınızdaki aloeveraların kökleri çok satıhta olduğu için saksı içinde yayılma yapmış. Onları toparlamak gerekiyor.
Bahçe sayfamın ilk 4. mesajında sağ tarafta yuvarlak saksı içinde bu şekilde toparladığım karanfilleri göreceksiniz. Daha iyi görüntü veren bir fotoğraf aradım ama şu an bulamadım, mutlaka vardır. Bunun için, saksının kenarlarından dibe doğru 5-6 adet çubuk indirin. Çubuklara da en az 3-4 sıra tel ile daireler yapın veya bu çubuklara doğrudan doğruya iri delikli kümes teli dolayın ki aloeveralar bunun içinde dik durabilsinler. kök kısımlarını da biraz toprak ile besleyin, ve sık sık sulamayın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025