![]() |
Sadeceler elmalar benim olsun yeter :D
Bir tane kopardım bile dalından, mis gibi yasemini kokladım. Usulca dolaştım baheçede güzel güzel... Tek kelime ile muhteşem görüntüler ;) |
İnciri gördüğümüze göre kış geliyor galiba!
Benim en sevdiğim çalı olan Fırça Çalısı da açmış tekrar, çok da güzel gözüküyor. Fotoğraflarla kendimi orada hissettim. Salıncağa oturup bir bardak nescafe içtim. Baktım mutfakta akşama misafir hazırlığındasın teyze, rahatsız etmeden sessizce çıktım bahçe kapısından. Ufak bir not bıraktım ama camın içindeki orkide saksılarının yanına... |
Sevgili Güler hanım,
bahçedeki meyveleriniz iştamızı kabarttı. Hepsi nekadar güzel görünüyor. Size afiyet ve sağlıkla yemenizi dilerim. |
Ne kadar meşhur olsa da yaşadığım yörenin incirini bir türlü sevemedim. Genelde çok yumuşak ve çok tatlı olur.
Oysa ben biraz sert ve mayhoşumsu tatlılıkta olan inciri severim. Sizin incirler bana öyle göründü nedense:) Afiyet, bal şeker olsun. Meyvelerinizi, sebzelerinizi sağlıkla yiyin:) |
Turşunun yanında bir de acılı gicili kısır misgibi bahcede.
|
Alıntı:
Güler abla o fırça çalısında da isterim. |
Sevgili lilium, ne zaman istersen buyur, mutlu oluruz.
Fırça çalısının dibinde de çok fışkıran filizler var. |
1 Eklenti(ler)
Sabahın erken saatlerinde toplanan incirlerden...(eğer biraz geç kalsak, kuşlardan bize kalmıyor)
Eklenti 99905 |
Dün epey bir vakit bahçenizi gezdim. Olanlar oldu sonunda gece rüyamda sizin şişe fırçası çalınızı gördüm, ama bizim bahçede:) '' aa bak bizim bahçede de varmış meğer ...'' diyorum rüyamda. Kıskançlığın böylesi:P
ellerinize sağlık, harika bir bahçe. Sizden öğrenilecek çok şey var, ama en başta azim sevgi ve saygılar... |
Alıntı:
Güler ablacım, şu incirin ortasını yarıp birde öyle resimleseniz bizde varmı bakayım yoksa size bir dal sipariş edeyim. Kışın benim için herhangi bir ince dalı toprağa saplayıverin lütfen arsızdır tutar hemen ama önce varmı bakalım. Bu sipariş ramazan mübarek günde pek güzel gitmeyebilir bayramı beklesek incir kalmayacak ne yapalım beni affedin artık. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili nazlı06, tabii memnuniyetle.
Hadi resmini yükledim ama ya tadının güzelliğini nasıl anlatacağım? Eklenti 99928 |
Sevgili Riko, teşekkür ederim.
Biraz bekleyebilirseniz fırça çalısı gönderebilirim. |
Güler Hanım, fotoğraf tadını da anlatıyor. Ballı ballı belli :)
Afiyet şeker olsun. |
Çok sevinirim güler hanım:)
beklerim valla, teşekkürler. |
Alıntı:
Yetiştiren var yetiştiremeyen var, akşama manav yolu göründü bize.;) Sizinkilerin lezzetine yaklaşamaz ama, bulduğumuzla yetineceğiz artık. Emeğinize sağlık, afiyet olsun. |
Sevgili limon, lâf aramızda inciri de yerken hiç kesmem. Ağacının altına gider, gözüme kestirdiklerimi koparır, yavaşça sapından aşağıya doğru soyar ve alt kısmından tutarak iki üç ısırışta mideme indiririm.
|
Sevgili trida, bakın şimdi üzüldüm.
Evet sahi sizler neden tadına bakmayasınız? Binin Yenikapı-Bandırma vapuruna iki saat sonra buradasınız. Hem ağacından koparıp yemenin tadı daha da başka. |
Güler hanım vallahi ben kırılıyorum artik sen benimle hiç konuşmuyorsunuz.
|
Sevgili sevim4, hiç öyle şey olur mu?
Eğer sizde öyle bir intiba uyandırdıysam çok özür dilerim. Buyrun konuşalım..... |
Güler hanım,
nazik davetiniz için teşekkür ederim. İnşallah gelip sizinle tanışabilmeyi, güzel bahçenizi gezmeyi çok isterim. Gerçekten çok güzel bir bahçeye sahipsiniz. Her köşesinde emeğinizin alın terinizin izi var. Sardunyalarınız, gülleriniz insana şevk veriyor. |
2 Eklenti(ler)
Dün akşam üzeri, bahçedeki kırmızı biberleri topladım. Bu ikinci parti. İlk partiyi çocuklara ve dünürlere postalamıştım.
Bu parti de kolilenecek. Daha da yığınla var. Bundan sonraki partiyi de biber salçası yapmayı plânlıyorum. Mübarek biber, topla topla sonra ver suyu yine de pıtır pıtır döküyor. Ben bu biberleri sabah kahvaltısında yemeyi de çok seviyorum. Denememiş olanlarınız varsa bir de etli dolmasını yapsınlar. Yerken kabukları incecik soyuluyor ve kırmızı kısmı da etli etli çok güzel bir tat veriyor. Biberler... Eklenti 100009 Eklenti 100010 |
3 Eklenti(ler)
Belki aranızda çeltik saplarını görmemiş olanlarınız vardır düşüncesiyle icara verdiğimiz tarladan sizler için bir-iki sap koparttım.
Saplar ve taneleri. Eklenti 100011 Eklenti 100012 Eklenti 100013 |
2 Eklenti(ler)
Güler hanım,
anlatmaya çalıştığım beyaz çiçek. |
Tamam, fare kulakları, gönderiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Ben biberleri toplarken Oğuz da resmimi çekti.....(İnsanın kendi emeği ile ürettiğini toplamak çok keyifli, adeta okşayarak, konuşarak topluyorsunuz)
Eklenti 100067 Eklenti 100068 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Biberleriniz, elimin altında, uzanıversem alabilecekmişim gibi çok canlı görünüyorlar. İnsanın, kendi yetiştirdi ürünleri üretmesi, dalından kopartması ömrüne ömür katıyor, eşe dosta dağıtırken alınan haz ise bambaşka diye düşünüyorum. Hünnap ağacında arada bir tane olmuş meyve var,..görüyorum...onu bizim için afiyetle yer misiniz?:)))
Ellerinize sağlık. |
Buyrun onu siz koparın.....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025