agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 17-10-2009 21:19

1 Eklenti(ler)
Narlar olmaya başladı...

Eklenti 108516

Güler 17-10-2009 21:20

1 Eklenti(ler)
Saz, püskül açtı ama o kadar uzun ki...

Eklenti 108517

Güler 17-10-2009 21:22

1 Eklenti(ler)
Mevsimlik çiçekleri yavaş yavaş sökmeye başladım....

Eklenti 108519

Güler 17-10-2009 21:24

2 Eklenti(ler)
Eklenti 108520

Eklenti 108521

Güler 17-10-2009 21:27

4 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalarının boyları 1.5 m yi geçti. O yüzden tek tek çiçeklerini fotoğrafladım.

Eklenti 108522

Eklenti 108523

Eklenti 108524

Eklenti 108525

trida 17-10-2009 22:36

Güler hanım,

bahçeniz her mevsim ayrı bir güzel. Sardunyalarınız tek kelimeyle muhteşemler yine.

Sevgiler.

hozat 17-10-2009 23:27

Güllerin rengi güzel,
Hepsi kendine özel,
Sahibini sorarsan,
Onun da kalbi güzel.

Güneşin feri soldu
Yapraklar gazel oldu,
Bahçende dolaşırken,
Kalbime huzur doldu.

Ellerine sağlık, sen bitmeyen sevdanı sürdür, biz türkülerini söyleriz Güler'ciğim.

Güler 18-10-2009 09:40

Sevgili hozat, bana dünyaları versen bu kadar mutlu olmazdım. Teşekkür ederim. Ne güzel bir şey "insanın kendisi için övgü içeren dörtlükler yazılması".
Gönlüne, diline kalemine sağlık.

Sevgili Kiraz, günebakan, trida teşekkür ederim. İnsanı ne güzel motive ediyorsunuz.

Sevgi Durul 18-10-2009 10:59

Sevgili Güler hanım, gerçekten bir mucize bahçeniz. İnsan bahçeye girince gamını kederini unutuyor. Sanki cennetten bir köşe.

Bahçenizde altmış ikinci sayfaya kadar dolaştım. Güllerin, sardunyaların, haseki kupelerinin,adını şimdi hatırlamadığım o güzel çiçeklerin güzellikleri insanı başka yerlere götürüyor. Hele hele kartopu ve ispirya, olamaz böyle bir güzellk.(maşallah)

Tabi bu arada çimleriniz, tabi onların akibetini dolaştıkça öğrenecem. Bütün bu güzellkleri oluştururken sarfedilen emek ve yorgunluk her şeye değer.

Bütün bunların temelinde olan sevgi...Sevgisiz hiçbir şey olmaz zaten. Allah kolaylık versin, sağlık versin, Bahçenizdeki güzellikler artarak devam etsin.

Güler 18-10-2009 15:44

Sevgili SDurul, sabah bahçeye çıktığımda saat ondu. Hava yağışsız hatta güneşli, ne yapabilirsem kârdır diyerek, attım kendimi bahçeye.

Yamaçdaki lavantinleri biçip, bozulmuşları söküyor, yerine yenileri dikiyorum. Tam onbir tane oy var. Bir tanesini adam edebilmek iki saatimi alıyor.
Bugün ancak iki tane yapabildim. Dikim yap, otunu temizle derken saat 15.30 olmuş. Daha yemek yemedim.
İçeri girip, duş alıp da bilgisayarın başına geçmem bu saati buldu.
Belim ağrıyor (hep eğik çalışılacak bir alan), karnım aç, başım ağrıyor ve çok da yorgun hissediyorum.
Diyeceğim bu kadar çalışınca ehh artık biraz da bahçe, bahçe olsun yani.
Haklısınız, eğer sevmesem kim yaptırabilir ki, beni zorlayan mı var?

gokhunt 18-10-2009 15:45

Bitki sağlığına ilişkin usülleri okudukça yaşadıkça öğreneceğiz.

Bu arada çim konusundaki görüşmenizi bir çok kişi izliyor ve takip ediyor olduğunu dikkate alarak umarım detaylı bilgileri bu forumda tartışmaya devam edersiniz. Zira bu forumun başka bilmediğimiz bir amacı mı var?
Teşekkürler.

Güler 18-10-2009 16:47

Sevgili gokhunt!
Bahçemdeki bitki ve sebzelerim konusunda elimden geldiğince yazıyor, fotoğraflar yüklüyorum.
Yaptığım hataları da belirtiyor, güzellikleri de sizlerle paylaşıyorum.
"Zira bu formun başka bilmediğimiz bir amacı mı var?" demekle neyi kastettiğinizi anlamadım.

Çim konusunu da hep sizlerle paylaştım. En son derin patlatma çekilmişti, onu da fotoğraflamıştım.
Şimdi, otomatik sulama borularını gömdük. Toprağı çapalama faslındayız ama yağmur yağdığı için çapa makinesini alana sokamıyoruz. Toprağın biraz kurumasını bekliyoruz.
Çapa işinden sonra güzel bir el tırmığı çekilecek, yine taşlar temizlenecek deniz yosunu da atıldıktan sonra hafif bir silindir işinden sonra tohum atma faslı gelecek.
Bütün bunları da yaparken sizler için fotoğraflamaya çalışırım.

Vildan Sönmez 18-10-2009 16:52

Aman Güler Hanım, bahçeye kaptırıp kendinizi ihmal etmeyin, biraz uzanıp vücudunuzu dinlendirin.

Bir de : Daha dün akşam görümcemle sizin bahçenizi gezip, konuştuk,
Güler Hanım'ın bahçesi artık bahçe olmaktan çıktı arboretuma gidiyor dedi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 513422)
Dikim yap, otunu temizle derken saat 15.30 olmuş. Daha yemek yemedim.
İçeri girip, duş alıp da bilgisayarın başına geçmem bu saati buldu.
Belim ağrıyor (hep eğik çalışılacak bir alan), karnım aç, başım ağrıyor ve çok da yorgun hissediyorum.
Diyeceğim bu kadar çalışınca ehh artık biraz da bahçe, bahçe olsun yani.
Haklısınız, eğer sevmesem kim yaptırabilir ki, beni zorlayan mı var?

Güler 18-10-2009 17:31

Sevgili Vildan, evet ben de aynı fikirdeyim. Yarın bahçede çalışmak yok. Nasılsa ev içinde de yapılacak çok şey var. Biraz ev işleri ile meşgul olurum sonra da tam siyesta.

Belli olmaz bakarsınız mutfağa dalarım sizlere kurabiye yaparım.

limon 18-10-2009 19:35

Lahanalar müthiş olmuşlar. Maşallah. Lahanalara tırtıllar çok geliyor değil mi?

Hem ellerinize hem de size sağlık :) Dinlenmek kesinlikle şart.

ciceksever70 18-10-2009 20:10

Her gün forumu acinca bakiyorum Güler abla yine güzel resimler göndermis mi diye. Güller bir harika onlara söyleyecek söz yok. Keske benim de senin kadar bahceye cikacak vaktim olsa ablacigim. Calismadan olmuyor. Bahce simarik cocuk gibi hep ilgi istiyor. Sen de fazlasiyla simartiyorsun belli oluyor. Sevgiyle kal...

uzman16 18-10-2009 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 513179)
Bruksel lahanalarının arasında..

Eklenti 108515

Güler Hanım,

Sorum çok komik gelebilir. Hatta sorup sormamakta tereddüt ettim ama soracağım: O koca koca lahanalar marketlerde ve pazarda satılan o minik minik brüksel lahanalarının ana gövdesi mi? :dilli:
Minik brüksel lahanaları o gövdede mi yetişiyor?

Bahçe yine kendine hayran bıraktırıyor.

nazlı06 18-10-2009 20:17

Güler Abla bize hangi kurabiyeyi yapacaksın? Çayıda ben demleyeyimde şöyle güllerin arasında içelim belki arkadaşlarda gelirler.

imgelem 18-10-2009 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 513579)
Güler Hanım,

Sorum çok komik gelebilir. Hatta sorup sormamakta tereddüt ettim ama soracağım: O koca koca lahanalar marketlerde ve pazarda satılan o minik minik brüksel lahanalarının ana gövdesi mi? :dilli:
Minik brüksel lahanaları o gövdede mi yetişiyor?

Bahçe yine kendine hayran bıraktırıyor.

Ben de tam aynı şeyi soracaktım sevgili, uzman16.Biz brüksel lahanasını minyatür lahana olarak biliyoruz.Güler Hanım sizin lahanalar brüksel lahanası ise o küçükler nedir?
Bahçeniz sonbaharda da muhteşem.Vildan hanım'a katılıyorum.Sizinki artık arboretum olma yolunda.

Güler 18-10-2009 23:45

Sevgili uzman16 ve imgelem.

Evet Brüksel lahanaları kocaman kocaman yapraklı oluyor. Her yaprağın gövdeye birleştiği yerde bizim o ufacık lahanalar oluşuyor.

Seyretmesi çok güzel ve enteresan.
Yarın size daha yakından fotoğraf çekerim ama isterseniz aşağıdaki linke bir bakın.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=7121&page=97
mesaj 2902

Güler 18-10-2009 23:50

Tamam nazlı06, marmelâtlı kurabiye yapalım.
Çocuklar çok severlerdi, ben de sık sık yapardım. Şimdi hepsi büyüdü, evlendiler. Ben de uzun zamandır yapmıyordum.
Kulakları çınlasın Selenn de çok severdi bu kurabiyeyi.

hüzün 19-10-2009 14:11

Sevgili Güler Ablacım, avatarını değişmişsin bu gül de çok güzel;
bahçenizden sunduğunuz güzelliker için teşekkür ediyoruz ellerinize emeklerinize sağlık.

yel 19-10-2009 15:22

Bir düşün içinde gibiyim öylesine güzelki herşey.Harika bir bahce.Keşke diyorum benimde böyle bir bahçem olsa ama kararlıyım bu siteden öğrendiğim bilgilerle güzel şeyler yapıcam.Yürek güzelliğidir yeşilliği yaşatan.Elinize ve yüreğinize sağlık...

Güler 20-10-2009 09:19

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Zaman zaman avatarımı değiştiriyorum. Koyduğum fotoğraflar da bahçemdeki güllerin fotoğrafları. Keşke imkân olsaydı da kokularını da sizlere buradan iletebilseydim.

Sevgili yel, eğer bahçeniz varsa hiç vakit kaybetmeyin hemen başlayın derim. Sonra çok pişman oluyor insan.

Sevgi Durul 20-10-2009 09:31

Sevgili Güler hanım, bahçenizdeki gezimi bitiremedim henüz,88. sayfadayım.

Aman Allahım ne müthiş güzellkler, döne döne bakıyorum fotoğraflara. Bahçenizden çıkmak istemiyorum. Herhalde yakında olsam sizi bıktırırdım.

Bu bahçeyi canlı canlı görmek, içinde olmak, bütün yorgunluklarınızı dinlendiriyordur.

Allah gayret, kuvvet, sağlık versin. Daha çok, daha çok fotoğraf istiyoruz.

yel 20-10-2009 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 514287)
Teşekkür ederim arkadaşlar.

Zaman zaman avatarımı değiştiriyorum. Koyduğum fotoğraflar da bahçemdeki güllerin fotoğrafları. Keşke imkân olsaydı da kokularını da sizlere buradan iletebilseydim.

Sevgili yel, eğer bahçeniz varsa hiç vakit kaybetmeyin hemen başlayın derim. Sonra çok pişman oluyor insan.

:(Maalesef bahcem yok ama balkonumda çalışmalara başlıcam.

sagdil 20-10-2009 14:51

Merhaba Güler Hn.ağaçlar.net e yeni üye oldum sitede gezinirken sizin forma girdim tesadüfen gerçi tam inceleyemedim bütün sayfaları bahçenizin birkaç fotoğrafını gördüm işte dedim ya benim bahçem taa gençliğimden beri hayalimdir sakin bir yerde büyüüük bahçeli bir eve sahip olmak ve o bahçede tüm doğa sevgimi yeşertmek.Ama yaş 48 oldu hala hayalimi gerçekleştiremedim.Bu bahçe nerededir ne iş yaparsınızda tüm vaktinizi bu bahçeye harcarsınız doğrusu merak ettim.Ama gerçekten tebrikler müthiş başarılı bir bahçe çok emek vermişsiniz belli .Ellerinize emeğinize sağlık.Şimdi oturup baştan itibaren bütün sayfaları inceliycem.Tekrar görüşmek üzere.

Bahar Erdem 20-10-2009 15:21

Ellerinize sağlık Güler abla. Sanırım abla dememin sakıncası yoktur. Bu sayfaya kadar olan yazışmaların tamamını okuyunca sanki yıllardan beri tanışıyormuşuz gibi hissetim. Allah bizede böle güzellikleri çoluk cocuk yaşamayı nasip eder inşallah. Benimde bir bahçem var. Bu sene toparladık biraz bu siteylede tanışmama o sebep oldu. Uygun bitki seçmeye çalışırken ve düzenleme çalışmalarında kendime kaynak ararken buldum burayı. Aranızda oluşan bu dostluğu farketseydim hiç bukadar oyalanmazdım üye olmak için. fare kulağı çiçeğinden uzun zamandır arıyordum ama bulamadım. Tabi adını bilmeyince bulmakta imkansızlaşıyor. Şimdi bulsam dikim için uygun bi zamn mıdır? Bu arada sihirbaz güllerinizin, kayısı renkteki gülünüzün son olarakta şu ağaca sarılmış sarı sarmaşık güllerinizin çaliklerine talibim haberiniz olsun. Bilecik'e yolunuz düşerse mutlaka bekliyorum sevgilerimle...

Güler 20-10-2009 17:10

Sevgili SDurul, Manisa hiç de uzak bir yer değil. İzmirli arkadaşlarım sağ olsunlar ziyaretime geldiler. Sizi de beklerim.
Nasıl olsa emeklisiniz, Mayıs ayının başında bahçemdeki güller çok güzel açıyor, doğanın uyanışı bambaşka bir güzellik sergiliyor bahçemde. O tarihte gelebilirseniz daha da mutlu olursunuz sanırım.
Hem bahçe işlerine de biraz yardım edersiniz ne dersiniz? ;)

Sevgili sagdil, Bandırmadan Manyas yarım saat sürer, buyrun gelin bir çayımı içersiniz. Gelmeden evvel özelime not atın ki buralarda olayım.
Bakarsınız aklıma eser, Erdek veya Yalova'daki seralara kaçarım.

Sevgili Bahar Erdem, bu başlıkta abla demende bir sakınca yok, diğer başlıklarda abla-abi diye hitap edemiyoruz.
Adresini özelime yazarsan fare kulağı gönderebilirim. Şimdi ekebilirsin.
Diğer istediklerin için beklemek zorundasın. Şubat veya Mart ayında çelik alıyorum.

Güler 20-10-2009 17:16

2 Eklenti(ler)
Bu sabah balkondaki sardunyalarımın temizliğini yaptım.
Sakız sardunyaların açmış bütün çiçeklerini kestim, üzerlerinde hiç çiçek bırakmadım.
Şimdiye kadar hiç böyle yapmamıştım, denemekte fayda var dedim, o kadar yoğun ve iştahlı yemyeşil yapraklar var ki. Saksısını göremiyorsunuz yapraktan. Boyları da hemen hemen 2 m olmuş.

Bu arada bir tanesi de o kadar güzel çiçek vermiş ki. Sardunya demeye bin şahit ister.
Bakın bakalım siz ne diyeceksiniz.

Eklenti 108913

Eklenti 108914

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025