agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

uzman16 11-01-2009 20:15

Ama nüfüstaki yaş 62.

Güler Hanım bize göre birkaç gün önce 40 yaşından yeni gün aldı.

Gönül yaşı ise 18 bile olabilir. ;)

Siz bahçenin orijinalini görseniz bayılırsınız. Harikalar yaratılmış Manyas'ta.

Güler 11-01-2009 21:04

Sevgili uzman16, iltifatların için teşekkür ederim.
Gönül yaşı dediğin gibi hiç ihtiyarlamıyor, ama makineler eskidiğini zaman zaman hatırlatıyor.
Sizlerle sohbet, yazışmak, eldekileri paylaşmak o kadar güzel ve zevkli ki, insana şevk veriyor.

Lilium 12-01-2009 00:33

Alıntı:

Gönül yaşı dediğin gibi hiç ihtiyarlamıyor, ama makineler eskidiğini zaman zaman hatırlatıyor.
Alt etmiş o makinalar, kim demiş 62, kim demiş 40, kim demiş 18, hiç bile öyle değil.

Güler hanımı sevgili eşi abeyim oğuz beyi yakınen tanımanızı çok isterim, her ikisini de çok seviyorum. İnanın ben onları anlatamam ya, lütfen onları yakınen tanıyınız.

Tanıyınız ki şu koca dünyada çok güzel insanların var olduğunu göresiniz.

Sevgilerimle Saygılarımla güler abla oğuz abi.

Kadir Başkök 12-01-2009 01:08

Güler hanım sizi gecenin bu saatinde tanıdım. Allah size uzun ömürler versin. Harika bir bahçeniz ve çiçekleriniz var. Benim bulunduğum şehirde (Turgutlu) istediğim değişik çiçeklere ulaşmam çok zor. Herhalde bundan sonra sizin çiçeklerinize bakarak kendimi oyalıyacağım. Size bahçenizde sevdiklerinizle uzun ömürler dilerim.

Güler 12-01-2009 08:12

Sevgili Lilium, teşekkür ederiz.

dokuzcan, istediğim çiçeklere buradan ulaşamam demişsiniz, neden?
Siz istediklerinizi belirtin, ailemiz o kadar büyük ki. Eminin, ellerinde tohum ve fide bulunan arkadaşlar size seve seve yardımcı olacaklardır.
Yeter ki siz azmedin.

fevziye 30-01-2009 16:32

Merhaba Güler hn. 1339'nolu resimdeki gülleri bilgisayarıma arkaplan olarak kopyaladım. Harika görünüyorlar.

fevziye 30-01-2009 16:48

Güler hn. bahçenizi dolaşıyorum, bu arada 1400'lü mesajlarda bahsedilen içi kahverengi olan hurmalar yanılmıyorsam sizin erkek hurma dediklerinizden değil. Arkadaşların bahsettikleri hurmayı ben de biliyorum. Babamın görevi nedeni ile İskenderun'da bulunmuştuk. O zamanlar küçüktüm, o yüzden tam olarak hurmanın adını bilmiyorum. Ama sert olur, yumuşamadan yenir. Aynı elma gibi ve tadı çok güzeldir. Kesinlikle ağzı burmaz. Sizin erkek hurma olarak bahsettiğiniz ise kısa sürede yumuşuyor. Hamkende yine ağızda buruğumsu bir tat bırakıyor.

Güler 30-01-2009 17:11

Benim erkek hurma dediklerim, çekirdekli olanlar. İçleri noktalı noktalı olurlar, sertken de yenilir , ağzı biraz burur ama tatlıdır ve yerken içiniz kıyılır tattan.

Ben çok olmuş hurmayı oldum olası sevmem. Sevdiğim şekli hafif olgun olacak bıçakla rahatça dilimleyeceğiniz gibi. Şöyle ince ince dilimleyip, dilinize koyacaksınız, offf kaymak gibi inecek.

Dalından ham kopan hurmalar, durarak olgunlaşırsa, ister istemez bir yumuşama gösteriyorlar. Ama erkek olsun ama dişi.

Bahçe güllerimi beğenmeniz beni mutlu etti, teşekkürler.

Güler 01-02-2009 15:46

2 Eklenti(ler)
Balkondaki Phallerim de yavaş yavaş açmaya başladılar.
Bana, önceleri orkide deniliğinde gözümde hemen phaller belirirdi ve çok seviyordum. Ama ne zaman ki cattleyalar ile tanıştım, hele de kokularını hissettim. Orkide benim için onlar oldu.
Cattleyalar , Phaller kadar uzun süreli dayanmıyor. Phallerim 5-6 ay çiçeklerini güzel şekilde sergiliyor.

Eklenti 61031

Eklenti 61032

kazim polat 12-02-2009 13:50

Merhabalar Sevgili Güler Abla ( artık Güler Hanım demiyorum affınıza sığınarak !).
Fotoğraflar gene harika. Hediye ettiğiniz kırmızı gülüm de yapraklandı. Hatta Birgi'ye götürürken arabanın bagajında yan dallardan biri kırılmıştı. Onu da toprağa diktim, o da tutmuş. Sizin anlayacağınız bahçemde şimdiden iki gülünüz var. Tekrar tekrar teşekkürler.

Güler 13-02-2009 18:29

1 Eklenti(ler)
Salı günü Manyas'a gittim.
Çarşamba günü hava da güzeldi. Hemen gülleri budamaya başladım. İlk gün seksen gül budadım ve ikiyüzelli çelik yaptım.
Ertesi günü de kalan yetmiş gülü budadım ve yüzelli çelik hazırladım.
Sağ elim, makas tutmaktan dumura uğradı desem yeridir. Ama mutluyum.... sizlere bir yığın çelik gönderebileceğim.

Bu arada, bahçedeki bahar dalları çok güzel açmışlar, kır menekşeleri patlamış ve mis gibi kokuyor. Saksıdaki sümbüller başlarını çıkarmışlar, toprağa ekilenler ise yaprak halindeler.
Köşede kalmış bir şebboy da açmış, saksıda da daha açacak çok tomurcuk var.
Bütün bunlar güzel ve iç açıcı şeyler, ama çim tek kelime ile rezalet.
Nasıl adam edeceğim bilemiyorum. Drenajları yenilemem gerekiyor. O kadar çok yağmur yağmış ki. Bir de bayırdan gelen su bizim düzlükte patlıyor, toprak iyice doymuş, suyu ememiyor.
Mart ayında hızlı bir tempo ile girişmeyi düşünüyorum. Allah yardımcım olsun.

Size birkaç resim yüklüyorum.

Eklenti 62686
Gülleri budarken.

Güler 13-02-2009 18:32

Budanan güller.(bu kısımdakileri uzun tuttum) pencere önünde güzel duruyor.

1 Eklenti(ler)
Eklenti 62687

Güler 13-02-2009 18:34

1 Eklenti(ler)
Balkonun yanındaki sarmaşıklar kele döndü, ama geçen sene budayamamıştım.

Eklenti 62688

Güler 13-02-2009 18:35

Sümbüller

1 Eklenti(ler)
Eklenti 62689

Güler 13-02-2009 18:36

1 Eklenti(ler)
Eklenti 62690

Güler 13-02-2009 18:37

şebboy

1 Eklenti(ler)
Eklenti 62691

Güler 13-02-2009 18:38

kır menekşeleri

1 Eklenti(ler)
Eklenti 62692

Güler 13-02-2009 18:39

Bahar dalları

1 Eklenti(ler)
Eklenti 62693

Sûz-i Dilârâ 13-02-2009 18:40

Güler Hanım, bahçenizin delisiyim:dilli: O hazırlanan güzelim 150 (yüzelli) çelikten payıma düşenleri (her renkten) sabırsızlıkla bekliyorum:D

Güler 13-02-2009 18:41

1 Eklenti(ler)
Salkım söğüdün altındaki saksı adamın keyfi yerinde, ama saçlarının yanında bir yığın yabancı ot çıkmış.

Eklenti 62694

Güler 13-02-2009 18:42

çim!!!!!

1 Eklenti(ler)
Ne dersiniz, burayı adam edebilecek miyim?

Eklenti 62700

Sûz-i Dilârâ 13-02-2009 18:45

Güler Hanım, ona ne şüphe:cool: Ben şimdiden yeşil bir bahçe görüyorum:D

Güler 13-02-2009 18:46

Sevgili Sûz-i Dilârâ, yüzelli olur mu 400 çelik hazırladım.
Yarından itibaren başlıyorum postalamaya, gönderdiklerimi, Gül çelikleri'nde bildireceğim.

nurcanaybay 13-02-2009 19:14

Güler hanım ,çim alanı küçültmeyi düşünmezmiydiniz ?Elinizde ki bol miktarda gül çelikleriyle öbekler oluşturabilirsiniz **** çeşitli geometrik şekiller kullanıp ,çimi azaltabilirsiniz .O kadar büyük alanın tekrar çimlendirme zorluğunu düşününce ,aklıma
böyle çözümler geldi.Size şimdiden kolay gelsin.

Güler 13-02-2009 19:18

Sevgili nurcanaybay, dümdüz, pürüzsüz çim yeşilliğini balkondan seyretmek insanı dinlendiriyor.
Yol boyunca ve duvar kenarlarında o kadar çok gül var ki.
Yine de ilginize teşekkür ederim.

selenn 13-02-2009 19:20

Bahçedeki bahar dalları ne kadar güzel açmış teyze... Sümbüller ve kır menekşeleri de çok şekerler ama şu saksı adamın acil bir berbere ihtiyacı var gibi:)

Bak sana diyorum boşver çimi diye yerörtücü sukulentlerle ön tarafı sardırıp bir de kaktüsler için kaya bahçesi yapalım:)) Ama kandıramıyorum...

Çok yorma teyzeciğim kendini.

nevsune 13-02-2009 19:31

Ohhh bahar geliyor, bizim de Güler hanımın bahçesiyle gözümüz gönlümüz doymaya başlayacak:)

Ben de tam çim yerine başka yerörtücüler kullansanız diye yazmayı düşünürken selenn yazmış. Evet yaaa, çok güzel yerörtücüler var. Şöyle radikal bir değişim iyi olmaz mıydı? Hiç değilse bir bölümde. Hem de zahmetsiz olur.

O minik menekşelerden tohum alırsanız ne olur bana birazcık gönderiverin. Ben iki yıl önce aldım ve nereye tıkıştırdığımı bir türlü bulamıyorum:(

Güler 13-02-2009 22:41

Sevgili nevsune, teşekkürler.
Tohumla uğraşmanıza hiç gerek yok, çok çabuk tutuyor, ben size üç-beş kök yollarım.

Sebahattin Sargın 13-02-2009 22:44

Güler ablacığım bahçede bu bahar çok iş var anlaşılan, elimden geldiği kadar her zaman yardıma hazırım....

Senin ellerinden çimlerin kurtulacağını zannetmiyorum, orası gene yemyeşil olacaktır eminim...

Sevgiler ;)

Güler 14-02-2009 08:03

Sevgili Selenn, hadi benden de sana bir fikir. Boşver Almanya'ya gitmeyi, gel Manyas'a gidelim. El ele verip beraberce yapalım.
Deniz de ilk adımlarını güzel çimlerimizde atar. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025