agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

habibe 06-05-2009 09:06

Sardunlar çok güzel. Müthiş. Bunları çekinmeden kıran kişiler, verilen emeklerin farkında olmayanlar sanıyorum.
Bu işi bilen, kendisi üreten elleyemez, kıramaz. Ancak dilenir :) ister ya da isteyemez. Ya da mel mel bakar :)
Ya şaka bir yana da tavuklarınızda mı vardı?. Eh maşallah süphanallah..
(mavişden vaz geçtim onun yerine köy yumurtası istiyorum ):o

Güler 06-05-2009 09:58

Canımmmmm Habibe, sana maviş sözüm mü vardı?
Eğer öyle ise unutmuş olmalıyım, lütfen kusura bakma.
Esasında, benim ufak bir defterim vardı. Arkadaşların istediği tohum , fide ve çelikleri yazdığım.
İsteklerin karşısına, gönderdiğim tarihleri not ediyor, kolaylıkla kontrolüm altında tutuyordum. Ama defteri kaybettim, bulamıyorum.

Evet, yumurta tavuklarım da var. Ama benim bahçemde değil. Bahçem ufak ya (!) yer bulamadım.
Şaka bir yana, bahçeyi didik didik ederler diye, komşunun rızası ile onun bahçesine kümes yaptırdım. Onaltı tane de tavuk, bir de horoz aldım.
Ben gittikçe yumurta alıyorum, bakımları ve gerisi onlara ait.
Tavukları kapalı alanda tutmayı sevmiyorum, dolaşarak ot-böcek yesinler istediğimden bu usul hem benim hem de komşunun işine geldi.
Eeeeee ne demişler, demokraside çareler tükenmezmiş değil mi?

Senin Maviş'i en kısa zamanda gönderirim. Ama yumurtaları buradan alman gerekecek.
Bak ne güzel bir de bahanen oldu buraya gelmen için. Gel de elinle folluktan al.

Güler 06-05-2009 10:06

Sevgili Adalet, sanırım üç senede olur. Hatta daha uzun bile olur ama ben bazen uçlarından kesiyorum. Bu başlıkta 6.sayfadaki 166 numaralı mesaja bak. Zenfree bir resim yüklemiş.

günebakan 06-05-2009 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 414789)
Bak. Güler Ablam nasıl anladı. Aynen onun dediği gibi. Hemen senin mesajın altında.

Cumhur bey biraz geç oldu ama anladım:)

habibe 06-05-2009 10:20

Gelicem hep aklımda olansın amma velakin olmadı işte. Balıkesir Altınoluktan ev arayışlarım var. Bir gün haydi abbas vakit tamam diyeceğim ve çat kapı geleceğim.) Sağol.

Adalet Yağcı 06-05-2009 10:30

Alıntı:

Bu başlıkta 6.sayfadaki 166 numaralı mesaja bak. Zenfree bir resim yüklemiş.
Amanın bu ne...Ne kadar da büyümüşler maşallah, adamcağız taşımakta zorlanmış.
Üç sene ha...Ben de yazın böyle olacaklar diye umuyordum :(

Güler 06-05-2009 10:34

Sevgili Adalet, bu ne sabırsızlık.
Bu durumun bana bir fıkrayı hatırlattı ama burası yeri değil. Telefonlaştığımızda hatırlatırsan anlatırım. Haaaaa haaaaa.

Hacer Yılmaz 06-05-2009 23:49

Klavyem çocukla ın gazabına uğ adığı için hiç bi şey yazamıyo um ama dayanamadım. Takipteyim daha fazla kafa ka ıştı mıyayım. Zo sab ediyo um. Saygıla .

Güler 07-05-2009 00:00

Siz merak etmeyin ben "r" harflerini yerli yerine oturttum.

jineop 07-05-2009 00:05

Maviş ne olabilir diye düşünüyorum. Vinca mı?

Güler 07-05-2009 00:19

Maviş ismini bizler taktık sevgili jineop. Asıl adı campanula carpatica.
Bu çiçeğin bir de beyaz renklisi var ama ne komik ki biz ona da mavişin beyazı diyoruz.

Vinca, yani rozet değil.

Benim bahçemde 32. sayfada 938 numaralı mesajda resmini görebilirsin.

Güler 07-05-2009 12:29

1 Eklenti(ler)
Bu güzel küpe de yeni katıldı aramıza.

Eklenti 76911

Birol 07-05-2009 18:27

Sevgili Güler hanım
Yeni resimleriniz çok güzel, nete girdiğimde sizin bahceye göz atmadan geçemiyorum bahcenzin tiryakisi oldum yani. Bana gelecek çiçekleride öyle merak ediyorumki anlatamam.:o Müsade ederseniz ben çiçekten agaca getirsem konuyu ve şöyle desem, gecen sene şeftaliler çok küçük yapraklarda kıvrık ( kabarcık ) demişsiniz, bu sene nasıllar acaba.

meraklı 07-05-2009 20:34

Sevgili Güler Hanım,

Bahçenizi ziyaret edip bir çayınızı içsem, resimlerini gördüğüm bahçeyi görebilmeyi siterdim.

Küpeli çiçeğiniz de harika!

Ülker 07-05-2009 20:46

Güler Hanım, en sonuna bana bilet aldıracaksınız, gözüm birşeyleri görmeyecek koşa koşa bahçenize geleceğim.
Küpeliniz bir harika, sevginize ne güzel cevap vermiş.
Ağzım açık bahçenizde dolaşıyorum.;)

Güler 07-05-2009 21:54

Sevgili Birol, bahçen için aklıma geleni topladıkça topluyorum. Unuttum sanma.
Acele etme dedin diye hemen yollamıyorum. Ama ne zaman istersen yollarım. Daha da listeye ilâve etmek istediklerim var.

Şeftali ağaçlarının yaprakları bu sene de kıvrık kıvrık. Oysa iki ilaçlama yapmıştık. Ne yapalım devam diyeceğiz.

Manyas'a dönmeyi sarkıttıkça da sarkırttım. İnşallah Cumartesi sabahı gideceğim.

Sevgili dostlar, kapımız açık, ne zaman isterseniz buyrun. Çayımız, kahvemiz, sütümüz var.

Lilium 07-05-2009 23:04

Bu gidişle benim hurma ağacım da gidecek galiba, ne yapsam ki açaba bahçeye bekçimi olsam.:p:p hiç bir yere ayrılmam hep hurma ağacının altında otururum.
Oğuz abinin bahçesinede el koymuşsun,:p ne o onlarıda mı dağıtacaksın,

Oğuz abiiii bağı bari kaptırma bu yaz şarap yapalım, kışada bol bol şarapla tavla atarız.

jineop 07-05-2009 23:10

Sevgili Ablam
İçinizdeki güzel insan hiç ölmesin.Günler,yıllar size güzellikler katsın.Teşekkür ederim.

Güler 08-05-2009 08:29

Sevgili Lilium, sen yanılıyorsun. El koyduğum şey, Oğuz'un bahçede elde ettiği düz alanlar oluyor.
Hurma ağaçlarının hepsi (3 adet var) benim. Hem dikimlerini ben yaptım, hem de bakımlarını.
Tamam, üzümler ve çilekler ona ait, ama sor bakalım, bakımlarını ki bunlara sebzeler de dahil, kim yapıyor?
Alet odasını sana gösterdiğinde demedi mi " bütün bunları hep Güler aldı, ben bir çivi bile almadım" diye?

Merak ediyordun; bahçe işlerinde kullandığımız ufak merdivenin bir basamağı kopmuş, gel bak nasıl kaynak yapıyorum gör. :p

Birol 08-05-2009 09:27

Sevgili Güler Hanım
Teşekkür ederim cevabınız için, gercekten acelem yok.

Lilium 08-05-2009 12:17

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Tamam, üzümler ve çilekler ona ait
Tamam oğuz abi belgeyi aldık, hemde tapu gibi :p aha yukarda, burayı artık elinden alamaz.

Aletler konusu doğrudur gerçekten haksızlık etmiyelim,

Kaynağıda yapmaya başladıysan senden korkulur, yakında uçakta yaparsın:p
Akşam istanbul, sabah manyas, ama oraya bir pist lazım olacak. Eh yakışır güler ablama.

İnanmazsanız bakın geliyor.
Eklenti 77096

Oğuz abiiiii kaç güler abla geliyorrrrrr.:p

Güler 08-05-2009 14:52

Benim gelinimin maşallahı var. Çok beceriklidir.
Bir sabah arabası ile işe giderken, radyodaki bir yarışma programına katılmış ve İstanbul içinde bir saatlik helikopter gezisi kazanmış.
Büyük torunumu da alarak katılmışlar. Kerem'in helikoptere ilk binişi olduğu için unutamıyor. Babanne, uçak gibi değil daha güzel diye anlatıp duruyor.

Ne dersin Lilium ben de mi yarışmaya katılsam, bir saatlik uçuş ise rahatça giderim Manyas'a.

Vildan Sönmez 08-05-2009 23:01

1 Eklenti(ler)
Güler Hanım fotoğraftaki açelya Erenköy hatboyunda bir bahçede saksıda ve bunun dışında 6 **** 7 saksı daha var. Hepsi kışın bahçede kalıyor. Bunları görünce terasımda büyükçe bir saksıda yetiştirmek kafama takıldı. Çok soğuklarda sarabilirim, **** içeri alabilirim diye düşünüyorum. Ne dersiniz ?

Güler 08-05-2009 23:22

Oooo, benim gördüklerimde ne dal ne de yaprak gözüküyor, o kadar bol ve çiçekli, görünümleri de nefis.
Ama ben bahçemde muhafaza edemedim, yaprakları yanmış gibi kuruma gösterdi, oysa bir ağacın kuytu yerindeydi. Sizin için araştırıp, bilgi vermeye çalışırım.

Cumhur Tonba 08-05-2009 23:25

Güler Abla. Bahçenize hoş geldiniz. Hem ben şahidim. Tüm alet ve edevatlar size ait. Bitkilerin tüm bakımlarını siz yapıyor ve aletleri siz onarıyorsunuz.
Bildiğim kadarı ile Oğuz beyin bir üzümleri, birde çilekleri var. Biraz da düz alan.
Tamam mı Sayın Lilium. Öyle her yerden köşe kapmaca yok.

Vildan Sönmez 08-05-2009 23:27

Arkadaki kırmızı olan az görünüyor. Bir dahaki gidişimde bahçeye inip yakın fotoğrafını çekecem, ne olursa olsun.

Lilium 09-05-2009 11:43

Alıntı:

Ne dersin Lilium ben de mi yarışmaya katılsam, bir saatlik uçuş ise rahatça giderim Manyas'a.
Tamam pes, onuda yaparsın, tek gözle istanbula giden, helikopter ile ne bir saati sen kullanırsan yarım satte manyas.:p

Bir de yalancı şahit var:D manyasın yolunu bilmeyen:D

Güler 09-05-2009 22:05

Sevgili Vildan hanım,
Bugün Akdoğa çiçekçiliğe uğradım. Bahçe Açelyası onlarda yok. Çok güzel ortancalar vardı. Clematis de ellerinde yok, B.Hause'a göndermişler. Ama hiç tavsiye etmedi.

Hülya 09-05-2009 22:21

Güler Hanım merhaba.
Bahçenize kavuştunuz sonunda bahar geldi.Havalar ısındı. Açelya'dan bahsettiğinizi okudum. Burada gördüğüm açelyalardan bir resmi sizinle paylaşmak istedim. Sağlıkla ve mutlu kalın..

Güler 09-05-2009 22:54

Sevgili farezya, çok güzeller değil mi?
Bahçe Açelyalarını arkadaşımız Vildan Sönmez istemişti.
Ben birkaç kez denedim, ancak iki-üç sene yaşatabildim.

Teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025