![]() |
Güler Ablacım,
Heşey mükemmel gözüküyor.Ellerinize sağlık, ama zevkli iş şu bahçeyle uğraşmak değil mi? İnsanın bütün dertlerini alıp gidiyor. Ben bu hafta sonu güllerimle çok uğraştım, sarı leke olmuşlar. Tektek bütün yaprakları temizledik.Gül konusunda bulamadım. Oluşmasını engellemek için neyapmalıyız sizce. |
Sevgili Hacer, çok yorucu olmakla beraber çok da zevkli.
Sarı lekeler yapraklarda çok oluyor bu mevsimde. Rutubeti biraz azaltmak gerekiyor. Sulamaları sabah saatlerine kaydırın, akşama kadar toprak nisbeten kurur ve geceye ısı düşüklüğünde bitki daha kuru olarak girer. Sulama esnasında yaprakları ıslatmamaya dikkat edin. Sararan bütün yaprakları(lekeli olanları) toplayıp, imha etmeniz daha doğrusu yakmanız gerekiyor. Yapraklarda sadece kara lekeler mi var, yoksa portakal renginde toz oluşumlar da oldu mu? Ben, hastalıklı yaprakları topladıktan sonra Antracol Wp 70 kullanıyorum. Captan veya Mancozep de kullanabilirsiniz. Eğer hastalık baş gösterdiyse 7 gün ara ile 2-3 sefer yapmalısınız. Koruma amaçlı ise 15 de bir de yapsanız olur. Bunlar, benim bahçemde denediklerim. Siz isterseniz yine de hocalarımıza danışın. |
Evet portakal rengi oluşumlar vardı. Hepsini topladım. Ama kara lekeleli yaprakları ellemedim. Captan ve bir ilaç daha vermiş ziraatçiler onlar atılacak şimdi. Ben bunu dediğiniz gibi 7gün ara ile yaptırayım. Sonuç iyi olur inşallah. Teşekkür ederim.
|
Bu aralar İstanbul'da sık sık yağmur yağıyor. İlaç karışımına biraç damla yapıştırıcı Glowet gibi koyarsanız tesiri daha çok kalır.
|
Alıntı:
Kesinlikle çok haklı. (Eşekten düşenin halini....;)) |
Sevgli limon, işte ben de bu yüzden hiç şikâyet etmeden sabah sabah topladığı iki kilodan fazla çileği temizledim ve komposto yaptım. (Ama çok güzel kokuyor)
Yarın da fırın makarna yapacağım yanına iyi gider. Hiç belli olmaz, bakarsın yarın da iki kilo toplar gelir, reçel yap der. |
Aynı ben... ;) Ama benim toplayıp reçel yap diyeceğim kimse yok, kendim çalıp kendim söylüyorum :D Ha reçel mideye indirilirken yalnız değilim ama ;)
2 gün önce ilk hasatı biraz olmadan toplamışım, çok ekşilerdi, kompostosunu yaptım. Gerçekten lezzet bambaşka... |
Senin bahçeyi önerdim, umarım bir maniniz yoktur.;)
[IstanbulGeziKulubu] Düğün yemeği için mekan önerisi Kimden: Nilay Çakır (nilaycakir@gmail.com) Merhaba, Gruptan bir konuda yardım rica ediyorum. Haziran ayında 50-60 kişilik bir grup için nezih bir yerde düğün yemeği ve küçük bir eğlence düşünüyoruz. Anadolu yakası tercihimiz. Aklımıza gelen yerler genelde dolu. Önerileriniz olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler... |
Alıntı:
Sevgili Günebakan, Edirne'den bana geçen sene getirdiler Sihirbaz. Hem de kargo falan ödemeden, kendi çiçek dağıtımı yaptıkları kamyon ile. Bir şansınızı deneyin derim. |
Teşekkür ederim sevgili Koyu yeşil ilgileneceğim:)
|
Bir saattir bahçenizde dolaşıyorum. Bu yorgunluğa nasıl iyi geldi. Ben görmeyeli bir sürü yeni çiçek eklenmiş. Valla pembe sihirbazda aklım kaldı.
Biz de yavaş yavaş bahçeye başladık. Seneye gül çeliklerine şimdiden adımı yazdırayım. Aklım gitti. İsterseniz yardıma da gelirim. Bir becerip bahçenin resmini yüklesem fikir alacağım sizden. Sizin ellerinizde ne güzel olur kimbilir? Ama tabi o güzelleri bulmak ta ayrı marifet. |
Hiç üzülme sevgili İlknur, Balıkesir Manyas arası 1,5 saat bile tutmuyor.
Ne zaman istersen atla gel, neler lâzımsa eğer bende mevcutsa severek veririm. El birliği ile bahçeni tanzim ederiz, hiç sorun değil. |
Alıntı:
|
Ama serviste sana ihtiyaç var, haberin ola.
|
Kapıcı veya garson lazım değil mi? bel ki yevmiyeyi çıkarırız.:p
|
Alıntı:
(gitti yevmiye) |
Bak üzüldüm şimdi :( yav şeyde yaparım, başınıza konan sinekleri kovalarım,:p
|
Sevgili Güler bahçe her zamanki kadar mı güzel yoksa bu yıl daha mı bir şenlenmiş anlayamadım.
Güller tek kelimeyle muhteşem. Sihirlisi, sihirsizi olağanüstü canlı ve güzeller. Çok da hoşlanmadığım çiçekleri bile sizin bahçenizde görünce "aman bu neymiş böyle" oluyorum. Bu nasıl bir emek. Ellerinize kollarınıza sağlık. Döşediğiniz taşlar harika olmuş, ellerinize sağlık. İyi kas çalıştırması yapmışsınızdır, onları döşerken:) Sebze bahçeniz hayırlı olsun, yakında ihracata başlarsınız artık;) Hele enginarlara bittim. Geçen hafta pazardan enginar alırken kulaklarınızı çınlattım. Ben de ilk defa soymaya kalkınca 3'ünden ancak 1 tanelik malzeme çıkartmayı başarabildim. Üç enginarın çıkarttığı çöpe hayretler ettim, mutfakta tüyler uçuştu. Hayatımın en zahmetli yemeğiydi ve ancak bir avuç kadar oldu:D Geçen yıl enginar konusundaki sıkıntılarınızı şimdi anladım. Ama yılmıyorum bu yıl her hafta enginar pişireceğim. Bu hafta sizin yaptığınız gibi (pazara giderken bir poşete limonlu su koyup) adamlara ayıklattıracağım:) |
Sevgili nevsune, teşekkür ederim.
Dediğin gibi güller bu sene de çok güzel açtı. Şu an bahçede muazzam güzel kokular var. Bir yandan gül kokusu, arkada bahçede iğde kokusu, balkonun hemen yanında yaseminler, sokak kapısı girişinde filbahri ve hanımeli. Bütün bunlara ilaveten bülbül sesleri. Enginar temizlemede bayağı usta oldum. Dün, Oğuz 14 tane kesmiş getirdi. Ben de İstanbul'a geleceğim diye ona birkaç çeşit yemek pişirip dolaba koydum. Enginarları bayağı güzel ve çabuk temizledim. Düdüklü tencerede de zeytinyağlı olarak pişirdim. Altı dakikada pişti, hem de ilik gibi oldu. Hala yığınla enginar var, verdikçe de veriyor mübarek. |
Güler hanım (yeri değil ama madem bu konu açıldı), yemek sayfasında uygun bir yerde nasıl soyduğunuzu görüntüleyerek bir gösterebilir misiniz lütfen.
Adamlar bana tarif ediyorlar, gösteriyorlar orada çok kolay geliyor. Eve geliyorum hiç öyle olmuyor. Bunun bir püf noktası vardır mutlaka ama ne bulamıyorum. Bugün yine alacağım, size yetişebilirsem bakalım yeni bir deneme yaparım:) |
Sevgili Güler Hanım
Gönderdiğiniz sihirbaz gülü şimdi elime gecti, nasıl sevindiğimi anlatamam. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Paketlemeyi öyle mükemmel yapmışsınızki sihirbazıma hiç birşey olmamış ( Artık benim oldu ya o bakımdan :D:D) Çok sağolun. |
Sevgili nevsune, ya Manyas'a döndüğümde fotoğrafla gösterebilirim veya bir iki gün beklersen kapı önüne gelen satıcılardan alıp o şekilde fotoğraflarım.
Markette satılanlar hep temizlenmiş. Önceleri ben de çok zorlanıyordum ama bir iki fire vererek (simsiyah yaptıktan sonra) şimdi kolayca temizliyorum. Ama bir de pişince yersen, bayılırsın valla ilik gibi oluyor. Süre de çok kısa altı dakika. |
Sevgili Birol, güle güle büyüt.
En kısa zamanda diğer kolini de göndereceğim. |
Alıntı:
Oğuz abi zaman zaman prova yapıyorum sesim güzel çıkıyormu diye, vallah bu sesle bizim tezgaha kimse gelmez.:p |
Alıntı:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Resim pek iyi çıkmamış ama, konuyu açıklıyor tahmin ederim.;)
|
Ben bile anlamışsam herkez anlamıştır, :p
|
Estağfurullah, sevgili lilium bile ne demek?
Bayılıyorum bu sacayağının (celal-cumhur -lilium) taşlamalarına. |
Alıntı:
|
Konuyu anladım sanki, ben ortancanın yanındakı şeyde neler var merak ettim.:)
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025