agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 20-05-2009 09:25

1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğim de salkım söğüdün altındaki yerinden memnun mesut. Bol bol çiçek veriyor.

Eklenti 79789

Vildan Sönmez 20-05-2009 09:26

Sevgili Güler hanım, pembe kokulu sihirbaz adı gibi büyüleyici.

Güler 20-05-2009 09:28

Sevgili Vildan, Clematisleri halledemedik ama inşallah bunları halledebiliriz.

gilan 20-05-2009 09:29

Pembe sihirbaz daha da güzelmiş :)
Nerden buluyosunuz Güler Hanım bunları böyle :)

Vildan Sönmez 20-05-2009 09:45

Canınız sağolsun Güler Hanım'cım. Her şey kısmetle derler ya....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 425551)
Sevgili Vildan, Clematisleri halledemedik ama inşallah bunları halledebiliriz.

selenn 20-05-2009 21:59

Güller harika gözüküyor. Ah o güllü kameriyede şöyle mis gibi çay içmek vardı, üstüne de o sırıl sıklam olmuş ufaklığı yemek de pek keyifli olurdu. Küpe de çok güzel gözüküyor teyze.

Kiraz 20-05-2009 22:03

Güler Hanım, küpe çiçeği açınca da bir fotoğraf isteriz. Bu hali böyleyse....

seleste 20-05-2009 22:05

Sevgili Güler Hanım,

Birşey yazmayayım diyorum sizin sayfanıza dayanamıyorum. Bir gün nazarım değecek size ve enerjinize, Seleste'nin yüzünden oldu diyeceksiniz. Yok yok, inanın kötü gözle bakmıyorum da mendil kadar bahçemin işine yetişemedikçe aklıma siz geliyorsunuz. :)

Ben size en uzun süre açan ve kokulu olan sarmaşık gül cinsinin hangisi olduğunu soracaktım. Sizin çardak gülünüz örneğin, yaz sonuna kadar sürekli çiçekte mi ? Şimdiden teşekkürler. Güzel bir yaz geçirmeniz dileğiyle.

Güler 20-05-2009 22:10

Sevgili Vildan hanım, gülleri de halledeceğiz inşallah ama bu arada bahçenize yakışacağını düşündüğüm Deutzia'yı bugün size postaladım.

Aras Kargo NA726663

Vildan Sönmez 20-05-2009 22:32

İşte gecenin sürprizi..
Hemen forumda arattım.Sebo'muzun gülen yüzünün yanında bembeyaz çiçekler.Tek kelimeyle : Bayıldım.
Zevkiniz ve zarafetiniz için çok teşekkür ederim.
Sağolun Sevgili Güler Hanım....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 426189)
Sevgili Vildan hanım, gülleri de halledeceğiz inşallah ama bu arada bahçenize yakışacağını düşündüğüm Deutzia'yı bugün size postaladım.

Aras Kargo NA726663

Güler 20-05-2009 23:41

1 Eklenti(ler)
Sevgili zenfree, bana verdiğin tohumları hatırladın mı?

Eklenti 80094

züleyha 21-05-2009 00:22

Güler hanım bu çok güzel bir çiçek ismi nedir?

gilan 21-05-2009 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 426315)
Sevgili zenfree, bana verdiğin tohumları hatırladın mı?

Eklenti 80094

Petunya değil mi bu?

Böyle sarkmış resimlerini internette hep görüyoruz ama bizim de yapabileceğimize inanmıyordum :)
Tohumu nereden?
Ve de yetiştirmesinde neler yaptınız?
Hepsini anlatın lütfen :)

Güler 21-05-2009 11:00

Sevgili dostlar bu sadece bir kök petunya.
Tohumunu da bana sevgili zenfree vermişti. Kendisi İngiltere'den almış ama benim yerim yok, sen dene diye verdi.
Diğer tohumlar da çok güzel çiçek verdiler. Bu da onların arasında çıkanlardan.
Çok narin olduğu için, boyu 5-6 cm e geldiğimde bunu ayırarak orta boy bir saksıya ekmiştim. Saksıyı kısa zamanda doldurduğundan, alıp başka bir saksıya ektim.
Geçen sene de sardunyalarımı ektiğim en büyük saksının ortasına ekerek limonluğa kaldırdım.
Baharda baktım ki saksıyı tamamen doldurmuş. Balkona çıkınca yavaş yavaş tomurcuk döktü ve çiçeklenmeler başladı. O kadar çok çiçeği var ki, balkonun güneşten kızan taşlarına değmesin diye, kenarından aşağıya sarkıtmaya başladım.
Bahçeden balkona baktığınızda, aşağıya doğru sarkan bembe bir yığın çiçekle karşılaşıyorsunuz. Çok mu çok güzel.
Bakımında özel birşey yapmadım, her saksının toprak değişiminde yaptığım gibi bir tatlı kaşığı 3X15 gübre verdim o kadar.

Sevgili zenfree, istersen sana tohumlarından toplayabilirim, hatta senin için de yetiştiririm. Ne de olsa ana sahibesi sensin.

gilan 21-05-2009 11:07

Harika bir görüntü :)

Acaba tohumundan tekrar yetişir mi yoksa hibrit midir...
Bu arada geçen seneden kalması ilginç geldi bana. Kalıcı mı olacak yoksa iki yıllık çiçekmiymiş acaba?

Cumhur Tonba 21-05-2009 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 425552)
Pembe sihirbaz daha da güzelmiş :)
Nerden buluyosunuz Güler Hanım bunları böyle :)

Adres edirne. Güler Abla. Aras Korgo size bir plaket vermeli. Her yere yetişiyorsunuz. Tüm bahçelerde her halde sizden bir bitki vardır. Size iyi çalışmalar ve kolaylıklar diliyorum.

denizakvaryumu 21-05-2009 11:11

Petunyalar benim bildiğim tek yıllık...Bu petunya büyük bir olasıkla hibrit olabilir, tohumdan değil de çelik yolu ile üretilebilse derim.

Sanırım zenfree bu konuda bir açıklama getirir.

Güler 21-05-2009 11:15

Sevgili seleste, beni sevenlerin, iyiliğimi düşünenlerin nazarı değmez diyorum ben.
Allah hepimize iyilikler göstersin.

Güllü kameriye güllerim hem bütün yaz çiçek açıyor hem de çok güzel kokuyor. Hele Mayıs ayı tam coştukları zaman.
Ben onları alırken satıcı bana Monte Carlo diye satmıştı, ama şimdi incelediğimde o olmadığını düşünüyorum, Monte Carlo dedikleri daha renki güller, oysa bu kadifemsi koyu kırmızı.

İmkânınız olsa da gelebilseniz.
Şu an kameriye içinde açan güller, dışarıda açanlardan daha fazla.
Ben de şezlongu içeri çektim, fırsat buldukça oraya uzanıp, gözlerimi kapatıyor, kuş seslerini mis kokular içinde dinleyerek hem Allaha şükrediyor hem de daha ne hayeller kuruyorum bir bilsen.

Burada kahvaltı etmenin veya akşam çayını içmenin de keyfi bambaşka inanın.
Sizlerle beraber olsak eminim ki daha da keyifli olacak.
Bitkileri, çiçekleri, daha doğrusu doğayı sevenlerle sohbetin bambaşka olduğu gibi.

Buradaki insanlar da çok iyiler, ama benim bu kadar uğraşımı anlayamıyor bana biraz tuhaf bakıyorlar, bu yüzden onlarla bitki üzerine ne kadar sohbet edebilirsiniz ki?

Güler 21-05-2009 11:20

Sevgili deniz akvaryumu, zenfree bana karışık petunya tohumlarını bir zarf içinde vermişti. Minicik şeylerdi. Hepsini önce bir saksı alt tabağına ektim, daha sonra ayırdım.
Bir tane de sıklamen rengi var, onun da rengi çok güzel ve yalın kat, çiçek şekli akşam sefasına benziyor, yaprakları daha yoğun ama çiçeği bu kadar fazla değil. O da iki senedir açıyor. Şu an üzerinde çiçek varsa bakayım size fotoğrafını gönderirim.

Güler 21-05-2009 11:25

Sevgili gilan, sihirbaz güllerini almak için Edirne'ye gitmiştik.
Pembe renkli olanı bana Selâhattin hocamız hediye etmişti.
Geçen sene agaclat.net grubu bizim bahçede bir piknik tertiplemiştik. Sağolsun hocam da bana bu gülü hediye getirdi.
Sevgili cumhur, Edirne'den aldıklarımızda bordo sarı sihirbazlar vardı, orada pembesi yoktu sanıyorum.

denizakvaryumu 21-05-2009 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 426572)
Sevgili deniz akvaryumu, zenfree bana karışık petunya tohumlarını bir zarf içinde vermişti. Minicik şeylerdi. Hepsini önce bir saksı alt tabağına ektim, daha sonra ayırdım.
Bir tane de sıklamen rengi var, onun da rengi çok güzel ve yalın kat, çiçek şekli akşam sefasına benziyor, yaprakları daha yoğun ama çiçeği bu kadar fazla değil. O da iki senedir açıyor. Şu an üzerinde çiçek varsa bakayım size fotoğrafını gönderirim.

Türünü zenfree den öğrenebilirsek hibrit olup olmadığını da çözebiliriz.

Gerçekten muhteşem bir sarkık tarzı var.

giz3m 21-05-2009 11:39

Güler hanım çiçekleriniz kısacası bahçeniz bir harika çok beyendim. Resimlere baştan itibaren baktım. Muhteşem bir yer olmuş tebrikler...

zenfree 21-05-2009 22:09

Güler Hanım küpe harika görünüyor.:)
Petunyaya ise söyleyecek söz bulamıyorum. İkinci yılda böyle çiçeklenmesi inanılmaz.:eek:Tebrikler gerçekten.
Acaba dökülen tohumlardan tekrar çimlenmiş olabilir mi? Çünkü ağustos ayında ektiğim tohumlar çimleniyor ve mayısta açmaya başlıyor. Şubatta ektiklerim haziran ayında açıyor.
Tohumları Thompson&Morgan'dan almıştım. Hatırladığım kadarıyla hibrid idi.

Güler 21-05-2009 22:16

Sevgili zenfree, senin verdiğin tohumları bir defa ektim. Minik fideleri daha büyük saksıya aldım. Kışın da saksıyı limonluğa kaldırdım. Hiç sulamadım, Mart ayında saksılara su vermeye başladım. Nisan sonunda da balkona aldım.
Yeniden bir ekim yok, saksıdan çıkanlar zamanla tomurcuklanıp çiçeklendiler.

Güler 21-05-2009 22:18

2 Eklenti(ler)
Bu arada bahçedeki baklalardan sonra enginarları da toplamaya başladık.

Enginarlar.

Eklenti 80404

Eklenti 80405

Güler 21-05-2009 22:19

1 Eklenti(ler)
Sarı yasemin iyice açtı.

Eklenti 80406

limon 21-05-2009 22:24

Güler Hanım, sorularımı sıraladım :)

1-"Havlu Püskülü" yazın mı baharda mı çiçekleniyor?
2-Enginarın olduğunu nasıl anlarız?
3-Havuç çiçek açıp yeşil kısmı solunca mı toplanır? (Patates gibi) Yaprakları nerdeyse 1 metre uzadı ama olmuş mu diye çektiğimde havuçların oluşmadığını görüyorum.

Güler 21-05-2009 22:24

2 Eklenti(ler)
Yukarı teras yolunu kendim, dereden topladığım yumurta taşlarla şekillendirerek yaptım.

Eklenti 80411

Yukarı terastaki duvarın kenarını da yine nazarlıklarla süsledim.

Eklenti 80412

Güler 21-05-2009 22:26

1 Eklenti(ler)
Bu sardunyam da çok güzel. Rengi oldukça koyu ama siyahî değil.

Eklenti 80415

Güler 21-05-2009 22:30

5 Eklenti(ler)
Gül goncaları......

Eklenti 80417

Eklenti 80418

Eklenti 80419

Eklenti 80420

Eklenti 80421

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025