agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

fikreteren 30-11-2010 14:31

Güler hanım bunlar da size yeter gibi gleiyor.Tadını bilmiyorum ama güzel diyorlar

Güler 30-11-2010 14:32

2 Eklenti(ler)
Bahar dalları...

Güler 30-11-2010 14:35

4 Eklenti(ler)
Dahlialar yerlerde ama yine de açıyor...

Güler 30-11-2010 14:37

2 Eklenti(ler)
Nergisler...

Güler 30-11-2010 14:40

5 Eklenti(ler)
Güller...

Güler 30-11-2010 14:42

2 Eklenti(ler)

Güler 30-11-2010 14:44

3 Eklenti(ler)

Fotoğrafları aşırı rüzgâr altında çektiğimden ancak bu kadar oldu.

Güler 30-11-2010 14:46

Yetmiyor sevgili fikreteren, yetmiyor.
Hurmayı çok severim, sezonunda yediklerimin toplamı inanın 200 den fazladır.

karalale 30-11-2010 15:19

Merhaba Güler anım; bahçenizde biri geziyor (hatta birileri). :( Görüyormusunuz? Şu an daha 50. sayfa da... Sona gelip bir bakayım hala burdalar mı dedim. :p Ne güzel 153 sayfa ve 4584 yorum olmuş herkez hala burda hemde artarak. Mesela +bennnn....(Bazı konuları okuyorum, okuyorum sona gelince bakıyorum kimse kalmamış ne kötü :eek:). Sizin hala burda olmanız ne güzel. Rahatlıkla 51. sayfaya geri dönebilirim artık.:D Yolum uzun ama çoooook güzel. Bizlerle paylaştığınız tüm güzellikler için çok teşekkürler. Elinize, emeğinize, gönlünüze sağlık .;) Sevgiyle kalın....Tabii kendinize de iyi bakın....

Güler 30-11-2010 15:24

Sevgili karalale, bahçeme hoş geldiniz. Gönül isterdi ki bu sırf sayfalarda gezinti olmasaydı da size güllü kameriyede bir çay ikram edebilseydim.

Yurda geldiğinizde ve yolunuz bu taraflara düşerse mutlaka beklerim. Hele hele bu ziyaret Mayıs ayında olursa çok da keyifli olacaktır.

İlginiz için teşekkür ederim.

karalale 30-11-2010 16:23

Ne güzel Güler hanım, aynı zaman da, aynı yerde geziniyormuşuk.:p Bahçenizi ziyaret etmeyi, güllü kameriya da çayınızı içmeyi elbette çok isterdim. Bizim bölgenin okul tatili malesef Temmuz sonu.:o Anca o zaman gelebiliyoruz. Eşim Bursalı, gelişte de, dönüşte de uğruyoruz. Seneye inşallah yol da durup havayı kokluycam. Eminim ki sizin bahçenin güzel kokularından duyabilirim.;) Kim bilir uygun zamana denk gelirsek belki de uğrarız. Davetinizin içten olduğundan eminim. Burdan tohum isteğiniz olursa lütfen söyleyin. Sizin bahçeniz de açmalarından büyük mutluluk duyarım. Sevgiyle kalın....

Fatoş 01-12-2010 12:11

Bahar dallarınız,dalhialarınız, gülleriniz, özellikle portakal rengine çalan pembe gülünüz çok güzeller. İzmir'de günlerdir esen lodos bahçede tırtıllarla birlikte dalhialarla ve birçok bitkiyi perişan etti. Bahar dalımın pek keyfi yok. Bahardalınızıla birlikte güllerinizi görünce aklıma bahar dalının yanındaki sarı güle kabuklu bit gelmişti acaba onada bulaşmış mı ,şimdi gidip bakıcağım. Ellerinize sağlık.

MaruL 01-12-2010 13:34

güler hanım selamlar..forumda yeniyim şöyle geziniyordumki karşıma sizin o muhteşem bahce resimleriniz cıktı hakikaten harikalar yaratmışsınız tebrik ederim..o kadar imrendimki resmen içim gitti bahcenize maşallah ALLAH nazarlardan korusun..kamelyanız olsun o rengarenk cicekleriniz bodur agaclar güller hepside birbirinde harika..atalarımız boşuna dememiş valla bakarsan bag bakmazsan dag olur diye..:)sizde onca emek vermişsin karşılıgını almanızda hakkınız..lafı fazla uzatmadan kısaca helal olsun komsum..diyorum.

Güler 01-12-2010 16:35

Sevgili arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim.

İnşallah yolunuz bu taraflara düşer de beraberce tadını çıkartırız.

Benol Hazaroğlu 02-12-2010 19:20

Sevgili Güler hanım
Bahçenizdeki hurmalar olgunlaşınca yumuşayan türden sanıyorum. Bizde bir de içi kahverengi yassı çekirdekli sert hurma cinsi vardır. Elma gibi sert ve soyularak yenir.Bu dediğim türün latince ismini bilmiyorum, bahçenizde var mı?

karalale 02-12-2010 19:53

Bizim eski bahçeli evlerimizde de vardı sayın Benol, biraz daha küçük, içine kakao sepilmiş gibi değil mi. Isırarak kütür kütür yerdik. Antalya da bazı bahçeler de hala var. Bazen köylüler pazara da getiriyormuş, ah olsa da yesek şimdi. Güler hanım bulursanız mutlaka edinin, pişman olmazsınız. Selamlar....

Güler 03-12-2010 10:26

Sevgili Benolhazarolu,
Bahsettiğiniz hurmayı biliyorum. Hurma tipi aynı ama biraz daha küçük ve bu kadar yuvarlak değil. Biz ona da Trabzon hurması diyoruz. O cinslerinin içinden çekirdek çıkar, bazen iki bazen de üç. Ve içleri noktalı noktalı (siyah-kahverengi arası) olur. O cinsleri sertken de yiyebilirsiniz. O cinsi biz erkek hurma diye adlandırıyorduk çocukken. Hatta size bir de ufak bir oyunumuzu yazayım; o erkek hurmanın çekirdeğini boylamasına yarın bakın içinden kaşık-çatal çıkar. Biz iddiaya tutuşurduk. " Çatal mı Kaşık mı?" diye ödül de yine bir iki hurma olurdu.

Emirgânda o ağaç var ama Manyas'da yok.
Tadını da çok iyi bilirim, hatta hamken yediğinizde tadı aşırı tatlıdır, boğazınız yanar.

Benol Hazaroğlu 03-12-2010 12:51

Sevgili Güler hanım
Evet bahsettiğiniz hurma benim dediğimden. Onun da 2 cinsi var bir tanesi tam yuvarlak diğeri elips ve küçük. Bahçenizde olmasını isterseniz fide gönderebilirim.
Sevgiyle kalın.

Benol Hazaroğlu 03-12-2010 13:35

Elips hurma

1 Eklenti(ler)
Eklenti 182919

gazania 03-12-2010 17:21

Güler Hanım sayfanızı son ziyaretimden beri yine harikalar yaratmışsınız. Ayrıca hurmalarınız da çok güzel görünüyorlar.Bizim yerimize de yersiniz artık..

Güler 03-12-2010 20:34

Sevgili Benol Hazarolu, nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. İstemez olur muyum? Dikim zamanı yollayabilirseniz çok sevinirim.
Adresimi özelinize yazarım.

mimoza ege 04-12-2010 16:39

Güler Hanım bahçenize özenmedim dersem yalan olur.
Bir cennet yaratmışsınız. Emeğinize sağlık. Keyifli sağlıklı günler dilerim..
Sevgiler, selamlar..

Güler 04-12-2010 17:03

Teşekkür ederim sevgili mimoza ege. Mimoza da çok sevdiğim bir ağaçtır. Yanında çok durduğumda bana allerji yapıyor ama yine de seviyorum.

Güler 05-12-2010 20:36

2 Eklenti(ler)
Havalar soğumaya başlayınca sardunyalarımı ve diğer çiçeklerimi limonluğa kaldırdım.
Sardunyalar lodos havaları görünce çiçek açmaya başladılar. Çiçek içindeyken limonluğa götürmek pek istemedim ama yerleri orasıydı.

Bu arada yağmur çiseliyordu, ben de saksıları taşıyan adama " şu saksıyı buraya, bunu da şuraya koy " diye yer gösteriyordum. Gözüme verbanaların arasında çıkmış bir dikenli ot çarptı. Ayağımdaki çizme ile yan yatırıp, otu yolmak için kavradım ve olan oldu avcumun içinde biber gibi bir yanma; anladım ki arı soktu.
Bu soğuk, yağmurlu havada arı ne arar değil mi? Yok, yok siz mercekle arasanız bulamazsınız ama ben olur olmaz yerlerde bulurum ve kendimi soktururum.
Hemen apar topar hastanenin yolunu tuttuk. 2,5 saatimiz hastanede geçti.
Eve gelince nerede kalmıştık diye başladım yine.

Güler 06-12-2010 21:17

Sağolun arkadaşlar!
Arı sokmasına allerjim olmaz mı? Hem de ne allerji, tahtalıköye yollayan cinsten. İki defa yarı yoldan geri döndüm. İlkinde ikigün sonra komadan çıkmışım. İkinci koma durumu galiba daha kısa sürmüş.
Allerji testlerinden sonra her hafta iki aşı oldum ve bu durum 3.5 sene devam etti. Ama vücudum bağışıklık kazanamayınca dr. aşıyı kesti.
Şimdi arı soktuğunda 20 dakika içinde hastaneye yetişmem gerekiyor. İlk belirtileri kesik kesik gıcık gibi başlayan öksürük, sonra kulak zonklaması kızarması, nefes darlığı ve çift görme. Şişme de cabası. Sonra da...... Allah kalıyor işim.
Serum içinde hemen avil, dekort ampul damardan veriliyor 2-3 saat hastanede geçirip eve dönüyoruz.
Eve gelişten sonra da 2 saat kadar istirahat, sonra geçiyor bir şeyim kalmıyor.

Bu yaz bu işi üçledik. Ama bu kış gününde benden başka da kim bulabilir bu arıları ve kendini sokturur? Kocam da oğlum da şaşırıyor. Ama bilmiyorlar ki ben o kadar tatlıyım ki arılar bana hucum ediyor...:D:D

(Uzak mesafede olduğum zaman yanımda acil durum için bana 2-3 saat bir zaman kazandıran bir iğne var epipen onu bulunduruyorum)

Lilium 06-12-2010 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 723710)
ben o kadar tatlıyım ki arılar bana hucum ediyor...:D:D

Ona şüphe yok da,

Tedirginlik panikleme ve ya arı kovanına çomak sokarsan arılar sokar, bir keresinde bilmeden kovana çomak sokup bir kaç arı sokmuştu, hiç unutmuyorum gençtim delikanlılık dönemim, gazos içiyorum o esnada kız arkadaşımı gördüm, gözlerim onda bir yandan da gazozumu içiyorum şişeyi kaldırdım dudağımda bir yanma eşek arısı şişenin ağzındaymış dudağım şişti balon gibi bir kaç gün dudağımın sarkık gezdiğimi hatırlıyorum. :)

Güler 06-12-2010 23:25

Bak bak kızı görünce mayıştın arı da seni kendine getirdi öyle mi? :D

İnan ben masumum lilium, arı gelip beni buluyor.

Lilium 06-12-2010 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 723744)
Valla ben çok dikkat ediyorum ama nedense bu arılar da hep beni buluyorlar sevgili yigit666.

Arılar güzel çiçeklere konarlar onu anlıyorum da, neden bazılarına sokarlar onu anlamıyorum. :D

Eyvah ben yine pot kırdım galiba, ben ipimi hazırlayayım güler abla beni asar artık. :D

Doğayla Barış 07-12-2010 07:38

Bu arada bahçenizi gezmeye doyamıyorum her köşesi birbirinden güzel.Yüreğinize sağlık. Aloe veram sağlıklı bir şekilde yeni evine uyum sağladı,sık sık sizden söz ediyoruz :-)
Şimdi çelik zamanı, bahçemi unutmazsınız diye düşünüyorum.Sevgiler.

sevim.K 08-12-2010 05:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 723710)
Sağolun arkadaşlar!
Arı sokmasına allerjim olmaz mı? Hem de ne allerji, tahtalıköye yollayan cinsten.

E pes yani denir bu duruma Güler hanım:eek: Lilium haklı galiba. Arılar bizden uzak dur dedikçe siz dinlemiyorsunuz anlaşılan;) Onlarda "biz uyarmıştık" diyorlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025