![]() |
Canıımmm çok teşekkür ederim. Bahar geliyor ya artık isteklerimiz bitmez, bıktırırız sizi;)
Şu kaya bahçesi ve aralara taşlar serpiştirilmiş çiçekli yerörtücü işini bir bölümde mutlaka denemelisiniz diye düşünüyorum. Bahçenizin büyüklüğü böyle bir denemeyi yapmaya çok uygun. Veritabanı için çalışırken çok güzel yerörtücülerle karşılaşıyorum. Her seferinde "ah bir bahçem olsaydı da, bir yerini bir kaya bahçesi yapsaydım" diyorum inanın. Hani balkonum biraz geniş olsa orada minyatürünü yapacağım geliyor. Madem benim bahçem yok, gözüm gönlüm sizin yapacağınızla doysun bari. Hele illaki kaya bahçesi:) |
Güzel fikirleriniz için teşekkür ederim.
Kaya bahçem var aslında, yer örtücü tohumlarından da aldım, ama bir türlü elim değmedi. Şu çimleri bir halledeyim, hem oraya hem de süs havuzuna el atmak istiyorum. Bahçe büyük olunca yetişmek çok zor, hele de eleman olmayınca. Bir de bizim yaşam yerimiz Manyas değil. İstanbul'da oturuyoruz. Hafta sonları kaçamakları ve Bahar aylarında 3-4 ay kalmakla ancak bu kadar oluyor. Bahçe, bahçe diye yanıp tutuşan arkadaşlar, amannnn büyük bahçe istemeyin, baş etmek çok zor. Tam bu kısmın otu bitti, işi azaldı diyorsunuz, bir başka yöne dönüyorsunuz, bir de bakmışsınız, işi bitti dediğiniz yer yine temizlik istiyor. Günde oniki saat çalışmak bile kâfi gelmiyor. Haberiniz ola. |
Biliyorum sevgili Güler. Çok haklısınız, çok zor, çok yorucu ama hamakta yatıp yorgunluğunuz attığınız bir anda veya o güzelliğin ortasında bir bardak çayınızı içerken dünyalar sizin olmuyor mu?
Ben iki metrelik balkonda saksıları oradan oraya taşıyıp, belimi çıkarttıktan ve her bir yeni bitkide eve dağılan toprakları öfleye pöfleye temizledikten sonra kendimi zar zor sığdırıp oturduğum bir anda o bitkilerden birinin çıkarttığı minicik bir yaprağı, bir tomurcuğu gördüğümde "böyle bir mutluluğu neyle satın alabilirim acaba" diye düşünüyorum. Sizin mutluluğunuz benimkinin kaç yüz katı:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ya ben de tam bu teklifi bekliyordum işte teyze:))) Olur valla, canıma minnet:) Ama enişteme üzülürüm, iki bitki delisiyle bir de bebekle ne yapar, yazık kıyamam:) |
Selen, bilmiyor musun Oğuz, çocukları ne kadar çok sever?
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgili oğuz alper.
Bahçemin yeni açılışındaki yazıyı alıntılamışsınız, oysa daha sonra sardunyalarımın resimlerini de bol bol yükledim. Yolunuz düşerse beklerim. |
Güllerinizden hediye çeliklerimiz yarın hava müsait olursa yerlerine yerleşeceler. Toplantıdaki anlatımınıza göre şekillenecekler yeniden. Çok teşekkür ediyoruz ailece.
Emeğinize yüreğinize sağlık. |
Sevgili cemal.S, güle güle büyüt ama dikmekte biraz geç kalmadın mı?
|
Sevgili Güler ablacım,
çelikleriniz bugün elime geçti. Süper bir paket yapmışsınız. Çelikler sapasağlam. İnşallah benim nacizane bahçem sizinkine birazda olsa benzer. Tekrar teşekkür ederim ablacım :D |
Alıntı:
Güle güle büyüt. |
Güler Hanım kolay gelsin. Herkezin hayır duasını alıyor, herkezin bahçesini güllerle donatıyorsunuz. Yakında İzmir yolculuğunuzda var herhalde.
Sizdeki enerjiye hayran olmamak elde değil. Bu enerjiyi tahmin ediyorum ki o güzelim bitkiler veriyor. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. |
Nazlı06. İnanır mısınız? Aslında her yere gelmek ve sizlerle tanışmayı çok istiyorum.
Keşke Avrupa Ülkelerindeki emekliler gibi bizde dolaşabilsek. Emekli bir memurum. Hem de birinci dereceden. Askerde oğlum, okuyan bir kızım var. Ha değince gidemiyoruz maallesef. İnşallah sizlerde gelirseniz Çanakkale Gezisinde tanışırız. Türkiye'de ki emeklilerin hali malum. Ben en iyilerinden sayılırım. Bern böyle isem, Allah diğer emeklilerin yardımcısı olsun. Bugünlerimizede şükür. Bilgisayarım olmasada sizlerle yine yazışıp, sohpet edebiliyorum. Kalın sağlıcakla. |
Güler hanım,
Bahçeniz iç dünyanızı yansıtmış, yoksa yanılıyormuyum? Çiçekleriniz harika, Çalışmalarınızda başarılar. yüzünüzden gülücükler eksilmesin. |
Güler hanım,
Merhabalar öncelikle. Bahçeniz gerçektende (nazar değmesin) mükemmel, emeğinizin çok olduğu belli oluyor. Benim arazimde büyük ve ben sizin yaptığınızın 100 de 1 birini bile başaramadım. Ben çimlerinizle ilgili yazışmaları okudum ve ne sonuç aldığınızı merak ettim. Bizim çimlerde galiba sizin ki gibi hasta, biz çimi yapalı 3 sene oldu fakat yazları tamamen ölüyor nerdeyse, kışında artık keyif vermiyor. Şimdiden teşekkürler. Hoşçakalın. |
Sevgili Şeref bey, Hacer Yılmaz, bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti.
Hacer Yılmaz, çimler beni hayli yordu. Gerçi artık miadı da dolmuştu. Geçen sene yabani otlarla çok uğraştım. Bu yüzden sezon sonunda bastım ot ilacını. Şimdi ne çim kaldı ne de yabani ot, hepsi öldü. Bu sene hem alt yapıyı hem de çimi yeniden yapmaya karar verdim. Karar vermesine verdim de nasıl baş edeceğimi kara kara düşünüyorum. Alt yapıyı eşim halledecek, drenaj ve otomatik sulama sisteminin yenilenmesi ona ait. Çim faslı benim elimi öpecek. Hiç de yardımcım yok. M2 - M2 bölerek yapmayı düşünüyorum. Emin olun aklıma geldikçe uykularım kaçıyor. Geçen seneki çimin hastalık faslını ve sitedeki arkadaş ve hocalarımızın önerilerini okuyun, çok faydasını görürsünüz. Dezenfektan olayı mühim. O kısmı tekrar okumanızda fayda var. |
Alıntı:
Ne yazık ki henüz dikemedim. Ama yarın öğleden sonra dikeceğim. Mutlaka dediğini yaparım. Ellerin dert görmesin. Bize o kadar zahmet edip hazırlamışsın. Tekrar teşekkürler. |
Size pratik bir fikir. Şu an aklıma geldi. Mademki hastalık, yabancı ot vs. çimleriniz mahfoluyor. Atın dekara 10-15 kğ serpme olarak buğdayı. 3-4 Cm. olunca traşlayın. Alın size en alasından çim manzarası.
Sakın banada gülmeyin. |
Sivri sineklerden korkmasam çeltik ekeceğim, hem daha iyi fiyata gidiyor.:D:D
|
1 Eklenti(ler)
Bu sabah bahçeye çıktığımda her tarafın vıcık vıcık su içinde olduğunu gördüm. Moralim bozuldu. Bu su ne zaman emilecek de bahçede çalışmaya başlayacağız?
Şubat ayının ortasında budadığım güller, bayağı yapraklanmış. Limonluğa girdiğimde güzel bir sürprizle karşılaştım. Sardunyaların çoğu çiçekte. Ama iyi bir temizlik istiyor. Kasım ayında limonluğa taşıyıp, su vermeyi tamamen kesmiştim. Çiçekleri çok güzel ama yine de su vermeyeceğim, Nisan ayına kadar istirahat etsinler. Büyük sürprizi Mimoza ağacı yapmış. O kadar güzel çiçeklenmiş ki, ilk defa çiçekleniyor. Bahçeye dört keredir Mimoza ekiyor, ama bir türlü muvaffak olamıyordum. Oğuz da '' her yörenin kendine has bitki örtüsü vardır, yeter artık'' dediyse de ben son defa denemek istiyorum dedim. Geçen sene ağaç kurumadı ama pek de iştahlı değildi, ama bir de şimdi görün, harika. Eeee, o zaman sıra geldi, praecox'a (kış tatlısına). Bu ağacı da beş defa ektim ama bir türlü yetiştiremedim, demek son defa diyerek yine dikmem gerekecek. Bahçeden çektiğim bir iki fotoğraf. Saksıdaki sümbüller açmış. Eklenti 64592 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Güler Hanım, sardunyalar harika görünüyorlar, hiç de kış içinde dinlenmeye çekilmiş gibi değiller;) Ben de sardunya tohumu ektim 34 tane:p 6 tanesi çimlendi öbürleri beklemede, 10 dakikada bir kontrol ediyorum yeni var mı diye:p Birkaç ay içinde büyümezlerse (büyüseler de farketmez) sizin sardunyalardan budananlara talibim. :p Bu yıl kendime bitki bakımı konusunda çok güveniyorum her şeyi öğrendim (en azından sevdiklerim hakkında). Bir sürü gübre, toprak, coco peat saçıkıbrıs (?) paslı çiviler, dere kumu, vitaminler aldım, hatta teneke seven çiçeklerim için marketten bir görevliyi ayarladım boşalan zeytin, peynir tenekelerini benim için ayıracaklar:D
|
Tamam Dilara, sardunya saksılarını Nisan ayında boşaltıyorum, o zaman bol bol çeliğimiz olur. Sana da postalarım.
|
Sevgili Güler, sardunyalar, Mimoza harika görünüyor.
Sardunyaların ne çok çeşiti varmış, çok canlılar, ben elimdeki bir kaç saksıyı sulamaya devam ediyordum, sulamazsam kurumazlarmı? Bahçe işleri uykularını kaçırıyordur eminim, havalar biraz ısınsın her şey yoluna girecektir, Mart geldi artık güneşi daha sık göreceğiz ve daha yakından, bu da bizim işlerimizi kolaylaştıracak. Gök yüzünde güneş pırıl pırıl parlayıp, toprak biraz ısındığında bütün enerjimizi toplayıp her şeye yeniden başlayacak cesareti ve gücü bulacağız kendimizde. Sorunsuz çimli günlere... |
Mimoza ağacına bayıldım gerçekten muhteşem görünüyor Güler hanım.Bende bir iki tohum ekip deneme yapsam iyi olacak.
|
Sevgili Adalet, senin saksıların evdedir, veya balkonda. Devamlı gözetimin altındadırlar. Bu durumda sulaman normal.
Benimkiler Kasım ayında limonluğa kalkıyor. O yüzden su vermiyorum. Su verdiğim takdirde don olduğunda bozulmaları hatta ölmeleri mümkün. O yüzden dinlendirmek istiyorum. Evet, ben de gel güneşli günler gel, diyorum. |
Teyzeciğim sardunyalar da mimoza da çok güzeller... Ama beyaz sardunya daha da güzel, hani şu ortası pembe olan.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025