agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Cumhur Tonba 11-11-2009 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 531502)
Tüh gitti güzelim hurmalar.:)

zenfree. Yaraya tuz basıyorsun. Halbuki o hurmaları biz yiyebilirdik. Neyse. Cidden; sonbaharın ap ayrı bir güzelliği var. Taş yerinde ağır.

Güler 13-11-2009 11:30

Sevgili zenfree, dediğin doğru, ama bu bize de bir ders oldu.
Üzülme bir ağaç daha hurmam var, hergün 3-5 tane yiyorum, hem de ne iştahşa bir bilsen.

Kiraz 13-11-2009 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 532217)
hergün 3-5 tane yiyorum,

Bir de kurutsaydınız bütün sene mi yiyecektiniz? Afiyet olsun:)

Güler 13-11-2009 12:10

Sevgili Kiraz, belki inanmayacaksın ama mevsiminde tek başıma tükettiğim hurma eminim ki 200 den fazladır.

Güler 14-11-2009 14:14

1 Eklenti(ler)
Bu sabah güzel bir hava vardı. Sonbaharın güzelliklerini taşıyan son güneşli günler...

Hemen bahçeye çıktım. İlk ziyaret yerim sebze bahçesi oldu. Kahvaltıda yemek için kırmızı biberleri topladım.
Karnabaharlar yavaş yavaş kendilerini göstermeye başlamış. Öğle yemeği için bir tanesini pişirmeye niyetlendim.
Daha sonra hurma ağacına yöneldim. Bugünkü istihkakım olan dört tanesini kopardım.
Bahçede 4 tane nar ağacı var. Bu ufak ağaçtakiler daha tam olmadı, ama yakında toplanacak gibi olurlar.

Bu arada güller de son demlerinde ama halâ çok güzeller.
Siz ne dersiniz?

Kahvaltıda biber yemeği çok seviyorum.

Eklenti 114090

Güler 14-11-2009 14:15

1 Eklenti(ler)
Öğle yemeği karnabahar....

Eklenti 114092

Güler 14-11-2009 14:17

2 Eklenti(ler)
Hurmalar...

Eklenti 114093

Eklenti 114094

Güler 14-11-2009 14:18

1 Eklenti(ler)
Kartopu da sonbahar renklerine bürünmeye başladı.

Eklenti 114095

Güler 14-11-2009 14:19

1 Eklenti(ler)
Güllerim....

Eklenti 114096

Güler 14-11-2009 14:20

1 Eklenti(ler)
Eklenti 114097

Güler 14-11-2009 14:22

3 Eklenti(ler)
Eklenti 114098

Eklenti 114099

Eklenti 114100

Güler 15-11-2009 09:41

2 Eklenti(ler)
Muşmula başlığı için birkaç fotoğraf çektim bu sabah.
Ama meyveler sanki bana "gel de beni ye" diyorlardı. Ben de dayanamadım biraz topladım.

Buyrun beraber yiyelim, bunları hamken bile çok rahat yiyebilirsiniz, hiç ağzınızı burmuyor cinsleri biraz daha değişik. Aşağı bahçedeki küçük ağaçın meyveleri böyle değil, mutlaka meyvelerinin olmasını beklersiniz.

Eklenti 114187

Eklenti 114188

selenn 15-11-2009 13:29

Geldim muşmulalardan yemeye, ağzımı buruşturmasına da razıydım ama hiç kalmamış. Hepsini sen mi yedin yoksa teyze:))

Sevgi Durul 18-11-2009 16:10

Sevgili Güler hanım, biraz önce paket elime ulaştı. Çok çok teşekkür ederim. Nasıl mutlu oldum, anlatamam. Nasıl da güzel hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık.
Gülü önce saksıya mı yoksa esas yerine mi dikeyim? Aloe vera saksısına yerleşti bile.
Selam ve sevgilerimle.

Güler 18-11-2009 18:04

O gülün kökü kuvvetli isterseniz büyükçe bir saksıya ekin bu kışı öyle geçirsin, baharda yerine ekersiniz.
Biraz hırpalanmış olabilir, toprağına biraz gübre verirseniz daha iyi olur. Saksıyı açık bir balkonun kuytu yerinde veya bahçede tutun, içeri almayın.
Ben tam budamadım, siz yerine ekerken biraz budayabilirsiniz.

Sizi memnun edebildiğim için mutluyum.

Güler 19-11-2009 05:23

2 Eklenti(ler)
Kış hazırlığında sardunyalar limonluğa taşındı.

Eklenti 114714

Eklenti 114715

Vildan Sönmez 19-11-2009 08:08

Güler Hanım, bu toroman sardunyanız kaç yıllık acaba ?

Adalet Yağcı 19-11-2009 08:19

Sevgili Güler, az önce Aras kargo paketi getirdi, öyle güzel bir paket yapmışsınız ki, dünyanın öbür ucuna da gitse bir şey olmaz.
Saksı koli bantları ile koliye her yerinden sabitlenmiş, yerinden oynaması mümkün değil, tek bir yaprağına bile zarar gelmemiş, sanki sen bahçeden uzatıvermişsin de ben almışım gibi.
Gelecekte bunları da yaşarız inşallah, meydana gelecek kargaşayı düşünemiyorum bile :)

Güler'ciğim, bir kez daha söylemek istiyorum ki, inanılmaz bir kadınsın, bu kadar iş güç arasında bu kadar çok talebe cevap vermek çok büyük fedakarlıktır, ellerine yüreğine sağlık canım, çok teşekkürler ediyorum.

Bu arada; Sardunya tam bir azman olmuş, maşallah hiç bu kadar büyük sardunya görmedim, bu defa fotoğraf daha iyi bir açıdan alındığı için tam boyutu görebiliyorum.
Limonluğa kaldırdığın sardunyaları budamadan olduğu gibi saklıyorsun sanırım, baharda budama yapacakmıyız yoksa kendi halinde mi kalacaklar?

eya 19-11-2009 09:32

Güler hanım uzun zamandır bahçenizi takip ediyorum. Ellerinize , yüreğinize sağlık herşey öyle güzel görünüyor ki masal gibi...

maki01 19-11-2009 10:48

Sevgili Güler,
Güne sizden gelen kargo ile çok sevinerek başladım. Çok teşekkür ediyorum.
Adalet Hanım'ın da söylediği gibi içindeki onca şeye rağmen koli, sanki kucakta taşınmış gibi sapasağlam geldi. Sakız sardunyanın çiçeği bile solmamış. Çelik sayısı oldukca fazla. Hepsi aynı sardunya mı bilemedim. Bir kaç damla oksijenli su ilave ederek suya alındılar. Ceylanım ise şu an sahip olduğum sardunyalardan en gelişmişi olarak önce saksıya sonra balkona çıkmayı bekliyor.
Köklü gönderdiğiniz açık yeşil, miniş yapraklı bitkiyi ise daha önce hiç görmemiştim :) Süpriz bitkim ne acaba :)
Tohumlar için de ayrıca teşekkür ediyorum.
Adana'da da Güler açacak :)

Sevgiler...

ahmetshur 19-11-2009 13:41

güler hanıma ve herkese selamlar.
güler hanım'ın bahçesini bugün görebildim. nerdeyse sabahtan beridir tek tek sayfalarını okumaya çalışıyorum. harika bir bahçe. muhteşem olmuş. ve geç kalmadımsa güler hanımdan göndere bildiği kadar çelik ve tohum istiyecektim. benim için çelik yeterli olur. yani köklü olmasına gerek yok. ben kendim köklendirebilirim. güler hanım eğer mümkünse adresimi daha sonra yazarım size. teşekkürler...

lipres 19-11-2009 16:44

Sevgili Güler Hanım;
uzun zamandır gezdiğim cennetinizi ancak bugün bitirebildim. O kadar müthiş bir insansınız ki, hayran oldum ve maşaallah diyorum. İçinizin güzelliği dışınıza vurmuş, elinizin değdiği yer cennet gibi ne kadar güzel. Benimde küçük bir bahçem var, (bahçe dediğime bakmayın bir balkon ve küçük bir oda ) burada tohumdan çiçek yetiştirmeye çalışıyorum. Sardunya, Coleus, karanfil, gül v.s. Sizin çiçekleri her gördüğümde yanlarına gidip büyümüşler mi diye bakıyorum, o kadar güzel bir duygu ki onların büyümelerini izlemek.....
Selam ve Sevgilerimle...

Cumhur Tonba 19-11-2009 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 533006)
Muşmula başlığı için birkaç fotoğraf çektim bu sabah.
Ama meyveler sanki bana "gel de beni ye" diyorlardı. Ben de dayanamadım biraz topladım.

Buyrun beraber yiyelim, bunları hamken bile çok rahat yiyebilirsiniz, hiç ağzınızı burmuyor cinsleri biraz daha değişik. Aşağı bahçedeki küçük ağaçın meyveleri böyle değil, mutlaka meyvelerinin olmasını beklersiniz.

Eklenti 114187

Eklenti 114188

Güler Hanım,
Göndermiş olduğunuz bir koli muşmulayı dün aldım. Çok teşekkür ederim. O kadar lazzetliymiş ki anlatamam. Muşmulanın bu kadar nefis, bu kadar güzel ve bu kadar şahene olacağını hiç tahmin etmezdim.
[]Burayı okumadan ben de isterim, ben de isterim diye sizi mesaj yağmuruna tutarlarsa vay başıma gelene. Arkadaşlar muşmula falan yok. Şaka, şaka. Ancak bahçeye giden yer.[/B]
Bu yazıyı ekranın üstünden dikey okursanız rahat okunuyor.

Güler 19-11-2009 23:14

Sevgili Vildan Sönmez, sardunyalarım üç senelik filan.

Sevgili maki01, hırpalanmadan geldiklerine sevindim.
Sürpriz bitki, fare kulağı. Herdem yeşil, baharda beyaz beyaz çiçek açar ve görüntüsü çok güzel olur.
Bir yamaca veya sarkacak bir yere ekerseniz çok çabuk ürer ve yayılır. Bahçemde bol bol fotoğrafları var.

Sevgili eya, lipres, akmetsehur teşekkür ederim.

Cumhur afiyet olsun!

maki01 20-11-2009 00:17

Bahçem yok ama kocaman bir saksıda benjaminim var. Onun dibine ekerim fare kulaklarını. Nigelya ve haseki saksıda yetiştirilebilir mi? Bahçenizdeki fotoğraflarına baktım çok güzeller, tekrar teşekkür ediyorum.
Sevgiler...

Güler 20-11-2009 00:29

Haseki küpeleri büyük bir saksıda çok da güzel olur. Sanıyorum renklerini karışık yolladım ama hepsi katmerli.

Sevgi Durul 20-11-2009 00:31

Sevgili Güler hanım bana haseki küpesi ve ipomea tohumlarını unutmuşsunuz. Hakkım saklı kalabilir mi?

Güler 20-11-2009 00:38

Sevgili SDurul, ah bu kafam, neler unuttum bir bilseniz. Size Haseki ve ipomea, Adalet Yağcı'nın fasulye tohumları hep kaldı.
Şu koli bulamama yok mu, allak bullak ediyor herşeyi.

En kısa zamanda telâfi ederim, ama ne olur bana Bayramdan sonra hatırlatın.

cemal.S 20-11-2009 08:02

Merhabalar!

Güler hanım kış hazırlıklarınızı tamamladınızsa artık yavaş yavaş dünyanın en güzel şehrine doğru(Trafik hariç) yola çıksanız diyorum. Bayramı manyasta geçireceğiniz anlaşılıyor tahminim doğrumudur. Oğuz beye saygılar. Özledik sizleri.

Saygıyla.

[]Burayı okumadan ben de isterim, ben de isterim diye sizi mesaj yağmuruna tutarlarsa vay başıma gelene. Arkadaşlar muşmula falan yok. Şaka, şaka. Ancak bahçeye giden yer.[/B]

Sen götür bize yarabbi şükür değilmi üjbej hadi iyisin. ŞAKA ŞAKA. Afiyet şeker olsun.

Güler 20-11-2009 12:46

2 Eklenti(ler)
Sevgili cemal.S eve bir gelişimiz var görmelisiniz.
Arabanın içi, lahanalar, karnabaharlar, turşular, narlar, muşmulalarla dolu.
Çiçeklerime bile yer kalmadı. Onlar bir dahaki sefere kaldılar.

Böyle iki sepet dolu muşmula getirdim, dolu sepeti torunlarıma bıraktım.
Narların da büyük sepeti yine çocuklara gitti.
Tarhanalar, erişteler, salcalar da cabası.
Hımmm, balaban fasulye, nohut vs.yi saymıyorum.

Eklenti 114779

Eklenti 114780

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025