![]() |
Sevgili Güler, İspirya ve kartopu ile aklımızı başımızdan aldın.
Tek kelime ile muhteşem görünüyorlar, canım ya, bahçen asiklopedilere geçecek kadar güzel, ellerine sağlık, göreve devam :) |
Güler hanım, bu akşam şöyle bir bahçelerde gezintiye çıktım, sevgili jineop'un bahçesinde çay keyfi, sevgili Adalet hanımın bahçesinde kahve sefası yaptım, sizin bahçeye gelince de yatıya kalmaya karar verdim, çünkü bu bahçenin sefası öyle ayak üzeri olmaz. Ellerinize sağlık, insanın baktıkça bakası geliyor resimlere, insan bu bahçede gerçekten yaşlanmaz.
|
Sevgili züleyha, Balıkesir-Manyas arası birsaat onbeş dakika.
Mayıs ayında güllerim coşar, buyrun gelin. Günebakan, kartopunun çiçekleri çok iri oluyor, tam açtığımda fotoğraflarım. Kırmızı kırmızı üzümleri olmuyor, veya ben farketmedim. Tekrar incelerim. Birol, her iki cinsten de mevcut bahçede ve ağaçlarım bodur. Alara Fidancılıkdan almıştım. Son resim, Napolyon. Sevgili Adalet, sitedeki bütün arkadaşlar, ama bahçelerini ama balkonlarını ellerinden geldiğince süslemeye çalışıyorlar. İçimizdeki doğa sevgisi o kadar büyük ki. Bu çalışmalar da bizleri hayata daha çok bağlıyor değil mi? |
Günaydın Sayın Güler hm, daha öncede size eni konu bir günü mü ayırıp bahçenizi inceleyeceğimi yazmıştım.İşte dün akşam bunu yaptım sadece resimlerinizi 45 dakikada inceledim.Tebrikler.bahçe büyük olunca bakımı da zor oluyordur.yine bahçe büyük olunca çeşitte tabiiki çok olacaktır.sizde oburluk(kusura bakmayın)bende de var.herşey olsun diyorum.ama benim yer sorunum var.bahçe küçük. oyüzden soğanlı bitkileri mandal sepetlerine dikiyorum.vakti geçince çlkarması çok kolay oluyor.sepeti bir kenara koysanız bile onlar açmaya devam ediyor.bende olmayan çicekleriniz de var hepsi çok güzel.Ellerinize sağlık Güle güle büyütün.
|
Güler abla ben kartopunu ilk defa Atatürk Arboratumda görmüştüm sonra internetten aratınca kırmızı üzümsü meyvaları olduğunu öğrendim ama yanlışta biliyor olabilirim. Neyse senden ve çevreden öğreniriz artık İspirya'da kartopu'da çevrede oldukça çok :) Peki bir soru daha bu ayda çelik alsam ikisindende çoğalta bilirmiyim acaba?
|
Sevgili günebakan,
Kartopunda yok ama ispiryanın dibinde çok fazla fışkıran fideler mevcut, birtane yollayayım mı? |
İspirya muhteşem görünüyor.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşımız Buket Aknar için geçen sene Clematisin dibinden ayırdığım çelik.
Ben, çok cılız olduğu için ona kıl kuyruk adını takmıştım, ama çiçekleri iri ve güzel. Şimdi yeniden çiçek açtı. Eklenti 74702 |
Ay canım benim, severim bu kılkuyruğu ben.
Benimkilerden de üç tanesi tomurcukta, merakla bekliyorum açmalarını. Sevgili Güler, İspirya ağaçmı oluyor yoksa çalımı, çiçekleri üzerinde ne kadar kalıyor? Kartopunu da merak ediyorum, bütün yaz açıyormu? Bu arada, dilerim gözün tamamen iyileşmiştir bahçeye gözlüksüz çıkma lütfen :) |
Sevgili Güler Abla
Haseki küpelerinize bittim... Benim için iyi bakın onlara. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Adalet, gözüm daha iyileşmedi. Halâ damla ve pomadlara devam.
İspirya bir çalı. Ama nefis görüntü veriyor. Şu an çiçekteler, yağmur yağmazsa Mayıs sonunu bulur çiçekleri. Kartopu henüz açmadı, ama eli kulağında. Onun da görüntüsü çok güzel oluyor. Benim kartopunun çiçekleri çok iri, dalları taşımadığından yerler yatıyor, o zaman da formu pek hoş olmuyor. Onun da çiçeklenme süresi Mayıs sonuna kadar sürüyor. Sevgili jineop, Hasekilerim daha tam açmadı, pembe ve mor beyazlarının da eli kulağında. Katmer katmer çok hoş duruyor, daha sonra resimlerini gönderirim. |
Ben bayılırım taze sarmısağa. Çileği hiç söylemiyorum.;)
|
Teyzeciğm sana ne ot dayanır, ne iş... Güneş yüzünü gösterdikçe bahçen yine sana göz kırpmaya başlamış. Baksana İspirya, Haseki, Kartopu "bizim güzelliğimizin yanında ot mu dayanır" der gibiler...
Tek şart aman sen Ortancalardan, Sundaville'dan ve bilimum çalı, çırpı ve soparlardan uzak dur!!! |
sevgili güler hanım bahçenize hayran oldum.emeğinize sağlık.küçük bir terasım var iki üç renk bir arada sarmaşık yediveren gül yetiştirmek istiyorum.henüz güllerimi almadım,sarmaşık yedi veren güllerimi alırken nelere dikkat etmeliyim bir aradada yetiştirmek uygun olurmu tavsiyelerinizi bekliyorum.
|
Güler Hanım çilekler cok güzel, afiyetle yersiniz inşallah. Ben istediğim gibi çilek kümesi yapamadım bir türlü, ya aldığım köklerde bir sorun var **** bende.
|
Selenn'ciğim, bahçeye ne eldivensiz ne de gözlüksüz çıkıyorum inan.
Sakınan göze çöp batarmış derler ya, ben de korunmaya çalışıyorum ama..... Şimdiki korkum arılardan. Elimi neye atsam vızzz diye arı uçuyor. Ben de çalıya önce çizmemle bir iki dokunuyor, sonra başlıyorum temizlemeye. Yoksa bütün günü hastanede geçirmek de var. Halimi görsen, astranotlar gibiyim valla. Eşofmanınım paçalarını, çorabımın içine sokup, çizmelerimi giyiyorum. (kene korkusundan) Ellerimde eldivenler. (arı sokmasından korktuğumdan) Gözümde gözlük. ( sopaların gözüme batmasını önlemek için) Üzerimde kalın yelek. (üşütüp hasta olmamak için) Haaa, başımda da şapka. Anlayacağın, tam teçhizatlı askerler gibi. |
Sevgili Birol, sana göndereceğim kolinin içine bir iki tane de Osmanlı çileği ilave ederim, üzülme.
|
Sevgili nilfr, teşekkür ederim.
Sarmaşık güllerinizi balkonunuzda yapacaksanız, ayrı ayrı saksılarda yetiştirmenizi tavsiye ederim. Kokulu ve iri çiçeklilerini tercih ederseniz, balkonunuza güzel görüntünün yanında mis gibi koku da verir. Saksılarınızı büyük tutmanız gerekir, gül zaten bol toprak sever, hele de sarmaşık olursa. İyi bir seradan bulabileceğinizi tahmin ederim. Yalova, burnunuzun dibinde. Kolay gelsin. |
Sevgili zenfree, işlerin yoğun oluyor. Tam buluşalım diyoruz, ama öyle ama böyle bir aksilik çıkıyor.
Özelime posta adresini yazar mısın? |
Güler Hanım ilginize teşekkür ederim. Bu yoğun işleriniz arasında sizi uğraştırmak istemem. Zaten ben mayıs ayı içerisinde oraya gelmeyi planlıyorum.:)
|
Aman, ne güzel bir haber. Çok mutlu olurum.
|
Sevgili Güler hanım gecmiş olsun.
|
Sevgili Güler hanım,tavsiyeniz benim için çok önemli Bursa da da seralar var.Ben henüz acemi bir bitki sever olarak sizin tavsiyeniz doğrultusunda yalova dan alıcam güllerimi.Size danışmak istediğim bir şey daha var eskiden tenekelerde yetişirdi çiçekler ve her biri bir birinden güzel gelişirdi,acaba çiçekleri bu zamanla paslanan tenekelerdeki pas mı böyle güçlendiriyordu?çiçeklerimin topraklarını yenilerken içine kolay paslanabilecek parçalar ve minik çiviler attım faydası olurmu bilmiyorum siz ne dersiniz ?
|
Evet, burada halâ köylüler Ortancalarını, küpe çiçeklerini bembeyaz kireçle boyadıkları tertemiz büyük, büyük tenekelerde yetiştiriyorlar.
Görüntüleri de çok şık. Paslı çivi ve teneke parçalarını çiçek toprağına gömmelerindeki sebep demir noksanlığını tamamlamak için olabilir, ama biz bugün bunları demir ihtiva eden gübrelerle yapıyoruz. (ufak bir hatırlatma; yazışmalarımızda virgülden sonra bir boşluk, noktadan sonra da bir boşluk bırakarak büyük harfle başlamamız gerekiyor.) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025