agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Adalet Yağcı 05-04-2009 23:12

Sevgili Penelophe, siz benden çok yaşayacaksınız(inşallah)

Bir önceki sayfayı incelerken, kafamda yazacağım mesajı tasarlamıştım, konu başlığını değiştirip, Güler'in Cenneti, diyecektim.
Benden önce davranıp yazmışsınız ellerinize sağlık.
Daha bu mevsimde bu kadar güzellik olursa Mayıs sonunda bu bahçeyi hayal bile edemiyorum.
Sevgili Güler, süs elması ve süs şeftalisi ne kadar güzel görünüyorlar, ilk defa görüyorum, meyve veriyorlarmı?

Güler 05-04-2009 23:15

Sevgili arkadaşlarım, hepinize teşekkür ederim.
Fotoğrafları yüklüyorum, yani demek istiyorum ki bakın ne kadar iş çok.
Kolları sıvamaya geç bile kaldık, ama yağmur bir türlü müsade etmedi ki.

Yarın, yapılacak işler listesine başlayacağım. İşleri yaptıkça da listeden sileceğim.
Mümkün olduğu kadar yaptıklarımı da sizlerle paylaşırım.
Diyorlar ya ''bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur'' ne de doğru.
İşlerimi yoluna koyayım, bahçemi düzene sokayım sizleri yine bekliyorum.
Dikkat ettiniz mi? Çim konusuna hiç deyinmedim. O tam bir kâbus şimdilik.

Güler 05-04-2009 23:17

Teşekkürler, sevgili Adalet.
Bu arada sana bir de sürprizim var. Ne mi? Sundavilla, dibinden bayağı fişkırmış.

Adalet Yağcı 05-04-2009 23:19

Nassı yani, bana sürprizmi, hem de sundaville, aman sevgili Güler böyle şeyler pat diye söylenirmi, yüreğime inecekti:)

Güler 05-04-2009 23:20

Sevgili Zenfree, geçen sene gelemedin, ama bu sene seni, zorla da olsa getireceğim.

zenfree 05-04-2009 23:21

Güler Hanım, çok istiyorum. İnşallah vakit bulabilirim.

Güler 05-04-2009 23:22

Dibinden patlamış, Adalet. Hem de tomurcukları bile var. Zedelemeden nasıl sökebilirim, yarın incelemeye alacağım.
Perşembe günü, Kerem'i İstanbul'a getirmemiz gerekiyor. Fideni de getirir, postalarım.

Güler 05-04-2009 23:23

Valla sevgili Zenfree, vakit bulabilir miyim değil, ayıracaksın. İstersen iki günlük rapor alırız.

günebakan 05-04-2009 23:25

Güler hanım siz böyle bahçenizin güzel resimlerini ekledikçe içimiz açılıyor sanırım hepimiz biran önce bahçemizin sizinkine bezemesini istiyoruz:)

Ama bizim bahçelere 40 fırın ekmek (birçok çiçek ve tohum) lazım sizinkine benzemesi için:p

Güler 05-04-2009 23:27

günebakan, hiç üzülme. Tohum da çok, fide de. Yeterki sen niyet et.

günebakan 05-04-2009 23:29

Niyet ettim bile Güler hanım başladım bugün bahçedeki otları yolmaya:)

Güler 05-04-2009 23:35

Tamam o zaman, otları yol. Nereye ne ekmeyi düşünüyorsun bildir. Takviye edelim.

Adalet Yağcı 05-04-2009 23:42

Ay, ben bu habere ölürüm valla, gecenin bir vakti yine düşlere dalacağım, uyku yok durak yok, bu haberin sevinci beni uyutmaz artık.
Ellerine ve zengin yüreğine sağlık, ömrüne bereket sevgili Güler.

nrkrkmz 05-04-2009 23:46

Güler hanım,
Gece gece gözüm gönlüm açıldı ellerinize sağlık.

Güler 05-04-2009 23:50

Sevgili ismi zor yazılan arkadaşım.
Teşekkür ederim. Uzaktan uzağa gözün gönlün pek de açılmaz. İyisi mi sen buraya gel de tadını çıkart.
Bahsettiğim mutfak aletlerini de bol bol kullandırırım sana. Beraberce gireriz mutfağa, döktürürüz valla.

nrkrkmz 06-04-2009 00:07

Sağolun.
Teşekkür ederim.
İnşallah kapınızı çalacağım elimde değişik aletlerle.

Penelophe 06-04-2009 00:07

Off Güler Hanım.:)))) Çok güldüm gece gece, Oğuz Enişteme söyleyin, benim yön duygum çok gelişmiştir..:))) Siz İzmir'e ne zaman geliyorsunuz, güzel rotalar çizdim size..))

Güler 06-04-2009 00:11

En kısa zamanda geleceğiz. Celal ve Rana ile de konuştuk.
Cumartesi gelip, bir gece kalacağız ve Pazar da öğleden sonra döneriz diye plân yaptık.

Hülya 06-04-2009 01:10

Kolaylıklar diliyorum,Güler hanım.
İşe başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Zevkle yapacaksınız biliyorum.Bu kadar çok sevince.:)

nariçi 06-04-2009 07:17

Sanki bahçe ile kır arasında bir gezinti gibi oldu çiçekler çok doğal görünümdeler. Güzel görünselerde yine imar yapılmadan durulmaz. Her güzelliğin bir çalışması oluyor.

nazlı06 06-04-2009 08:22

Güler Ablacım, bahçeniz ot içinde bile olsa herhaliyle muhteşem.

Fatos_Karag 06-04-2009 10:13

Sevgili Güler ablacım,
ellerinize sağlık sizin bu bahçeniz ömre ömür katar vallahi :)
Fakat çok büyük bir emeğiniz var. Allah yardımcınız olsun.
Sizin bahçenizi seyretmeye doyum olmuyor. Lütfen resim eklemeye devam edin. Ben gerçek emeğin nasıl sonuçlandığını gördükçe kendi bahçemle ilgili azmim artıyor. Sürekli birşeyler yapmaya çalışıyorum. Tabi becerebildiğim kadar :)
Allah size sağlık versin. Böyle güzel bahçede daha çooookkk torununuzun koştuğunu görün İnşallah:D

uzman16 06-04-2009 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 392151)
Sevgili uzman16, sorunuzun cevabını yanlışlıkla Agaclar.Net'in cumartesi günü yapılacak toplantı sayfasında yazmışım. Ben, kahvedeyiz sanıyordum. Hemen sildim.
Belki okuyamamışsınızdır diye tekrarlıyorum.
Çilekleriniz çiçek açmış, ne güzel. Sulamayı ihmal etmeyin. Eğer elinizde yanık hayvan gübresi varsa verin, yoksa, vermezseniz de olur.
Çileğe dönüştüğünde, pembe pembe olurlar, mutlaka yemeden doya doya koklayın.
Ben, her akşam bir bir çay tabağına 4-5 tane koyup, mutfak tezgahının üstünde bırakıyordum. Sabah kalktığınızda mutfaktaki kokuyu bir düşünün.

Teşekkür ederim Güler Hanım.
Söylediğinizi yaptım; Gübre alıp saksıya biraz serpiştirdim. Sabırsızlanıyorum.;)

Bu arada bahçenizin bahar resimleri yüreklerimize de baharı getiriyor. Fotoğraflar çok güzel.

Vildan Sönmez 06-04-2009 12:40

Güler Hanım, kolay gelsin diyorum size. Bu yıl yağmur bol bol yağdı, e tabii otlar da fışkırdı. Ama bu da tatlı yorgunluk.
Otların arasında bile sizi karşılamaya çıkmış çiçekleriniz.

limon 06-04-2009 12:56

Güler Hanım, 1616 daki soğanlının adı neydi? İlk defa bu sene tam curcunanın ortasında alelacele ekmiştim soğanlarını, şimdi çiçekteler ama adını hiç hatırlamıyorum.

Otlar ve dikenler bu sene gerçekten feci sarmış durumda her yeri. İki karışlık sebze bahçemdekileri temizlemek, gübrelemek, toprağı havalandırmak bile bir günümü aldı. Size kolaylıklar diliyorum. Bu siteye "Bahçe Gerillaları" şart :) Yardıma ihtiyacı olana koşup, otları temizleyip, toprağı belleyip, ekip dikilecekleri yapacak bir grup olsa fena mı olur? ;)

Her zamanki gibi, çiçeklerin seni, güler yüzün gibi, adın gibi, "gülümseyerek" karşılamışlar sizi. Torunlarınla, eşinle, çocuklarınla keyifli, sağlıklı günler geçirin inşallah.

Güler 06-04-2009 15:58

Sevgili Limon, onların hepsi nergis çeşitleri.

Güler 06-04-2009 16:02

1 Eklenti(ler)
Eklenti 71153

Ayva çiçek açtı ..... yaz mı gelecek?

Ne yazı? Dün akşam şakır şakır yağmur yağdı. Oysa ben de bugün ot yolacaktım. Sabah otu bir çekiyorum, toprak da tabaka gibi kalkıyor, yani ot bile yolunacak gibi değil.
Çok canım sıkıldı, bütün hızımı yüklenmiştim bahçede çalışacağım diye.
Ben de kendimi attım mutfağa, üç-dört çeşit yemek, börek ve pasta yaptım.

Güler 06-04-2009 16:07

2 Eklenti(ler)
Yağmur durunca, Kerem (torunum) dayanamadı. Tutturdu ağaçlarımı ekeceğim diye.
Dedesi biraz yardım etti, boyundan büyük kürekle, çukurları açtı.

Eklenti 71156

Eklenti 71157

Vildan Sönmez 06-04-2009 16:15

Helal olsun Güler Hanım, size de böyle bir torun yakışır. Allah bağışlasın..

günebakan 06-04-2009 18:23

Armut dibine düşer derlermiş oda demekki size benzemiş Güler hanım maşallah:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025