agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 21-04-2011 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 789592)
Sevgili selenn, senin bu teyzen var ya, deli deli, (sakın inanma şaka yapıyorum)
Allah herkese böyle bir teyze nasip etsin, sizleri kıskanmıyor da değilim hani, benim de böyle deli bir teyzem olsaymış oooooo dünyayı yıkardık :D:D

Sevgili lilium, baktım akıllı olunca herkes senden çok şey bekliyor, iyisi mi işi deliliğe vurayım dedim.
Delidir, ne yapsa yeridir misali, kimse laf etmiyor bu durumda.

Merak etme senin de ablan olurum işi bitiririz. :D :D :D

Lilium, fuara gelebilmem imkânsız. Cumartesi veya pazar dönüyoruz.
Salı günü İstanbul'da pembe toplantımız olacak galiba. Çarşamba günü de Alman Konsolosluğuna gideceğim.

AvsarBey 21-04-2011 10:39

Cok güzel

gilan 21-04-2011 10:45

Citronella'ya bayıldım.
Zaten en beğendiğim Heuchera türü. Özellikle diğer türlerle yanyana çok yakışıyor. Bir gün mutlaka edinmek lazım. :)

Mavişler de coşmuş. Bendeki torunu da çok sağlıklı, haftaya ekleyeyim resmini. :)

Geçen gün Pauwlonia başlığını okurken sende de olduğunu öğrendim Güler Abla. Ne durumda? Söylendiği hızla büyüyor mu gerçekten?

maviarzu 21-04-2011 12:06

Çok güzell.
Eminim imkan olsa bahçenizde çalışmak isteyecek o kadar çok gönüllü var ki. En baştada ben. Emeğinize sağlık. Herzaman karşılığını alacağınıza inanıyorum. Bir gün böyle büyük ve büyülü olmasada ufacık bir bahçem olabileceğini hayal ediyorum. Sevgiler...

Güler 21-04-2011 13:07

Sevgili arkadaşlar teşekkür ederim. Bahçe ile uğraşmak çok yorucu ama bir o kadar da güzel. Ama siz, siz olun çok da büyük bir bahçe istemeyin. Yetişemediğinizde üzülüyor, hatta kafayı üşütüyorsunuz.

Sevgili gilan, evet pauwlania hakikaten çabuk büyüyor, ve çok da güzel çiçekleri var mor mor.
İstersen hemen bir tohum göndereyim sana.

Canım selenn, çim alanda dolaştıkça aklıma hemen Deniz'le sen geliyorsun. Ufaklık bayağı tadını çıkartmıştı.

Şimdi de biraz yukarı terasa ve Oğuz'un sebze bahçesine bakacağım.
Taze sarımsaklarımız süt gibi....

gilan 21-04-2011 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 789778)
Sevgili gilan, evet pauwlania hakikaten çabuk büyüyor, ve çok da güzel çiçekleri var mor mor.
İstersen hemen bir tohum göndereyim sana.

Çok sağ ol Güler Abla. Ama şu an için Pauwlonia dikebilecek yerim yok.

Peki neden başlığı okuyordum? :)
Buyrun aklımdan geçenler:
"İleride büyük bir bahçem olsun istiyorum. Bir yandan da planları yapıyorum, nereye ne dikerim, ne köşeye sebze, ne köşeye havuz yapmak lazım gibi. Ben kesin bir sürü ağaç dikerim de eğer arsada yetişkin ağaç olmazsa, benimkiler büyüyene kadar bahçe çok çıplak mı kalır? En hızlı büyüyen ağaç neymiş acaba? Cevap: Pauwlonia"

Evet, bende de var bir parça delilik, değil mi? :D

Güler 21-04-2011 15:33

Sevgili gilan, eğer sende de biraz delilik olmamış olsaydı burada birbirimizi bulabilme şansımız olur muydu hiç.

İnşallah herşey gönlünce olur.

Güler 21-04-2011 18:08

4 Eklenti(ler)
Oğuz'un çilekleri.
Sarımsakları, ve baklaları.

Güler 21-04-2011 18:10

2 Eklenti(ler)
Kuytudaki gala çiçekleri açmış.

Periş 21-04-2011 18:14

Sevgili güler abla çiçekler çok hoş eline saglık oguz eniştemizin baklaları çok güzel maşallah

Kiraz 21-04-2011 18:40

Güler Hanım, sayenizde baharı önceden kokladım, İstanbul, oraya göre 3-4 hafta geç görüyor bu günleri. Hepsi harika.

Amaryllisler bahçede mi kaldı, soğuğa hassas değiller mi? Ben de kışın bahçede bırakmak istedim korkudan içeri aldım.

Güler 21-04-2011 18:56

Ben topraktan çıkarmıyorum soğanları sevgili Kiraz. Saksı içinde olanlar da saksı ile yine dışarıda.

Topraktakiler saksıya nazaran biraz daha geç açıyorlar.

Naneler orman gibi olmuş, gelirken biçeceğim, sana da getireyim mi kurutur musun?

Kiraz 21-04-2011 19:09

Güler Hanım getirebilirseniz sevinirim. Toplantıya gelememiştim, özledim, vaktiniz olursa görüşürüz.

Galanız çok çiçekli, çok güzel olmuş. Benim de bir tanecik çok güzel açan galam vardı, kaç gündür bakmaya doyamıyordum. Bugün evdeyim diye Tarçın'ı gezdirdikten sonra bahçeye indirdim, çiçek ona da değişik gelmiş olmalı (en son bahçeye indirdiğimde yoktu), ilk üç saniyede benim "Hayır" dememe bile fırsat vermeden dibinden kopardı, tadına baktı, neyse ki beğenmedi attı.

Haseki küpeniz çok zarif olmuş :)

diver_bird 21-04-2011 22:02

[QUOTE=selenn;789589]Teyze anne yarısıdır diye hakikaten boşa dememişler. Yeğenler de teyzelerine pek düşkün oluyorlar.

Biraz özele girdik ama sayın diver bird'ün mesajını görünce yazmadan edemedim.

Haklısınız Sevgili selenn özele girdik biraz ama; benimde yeğenlerim var teyze dediklerinde akan sular duruyo. Onlar İstanbul da kokularını duyuyorum burnumda bazen, Sizinde böyle şeker bi teyzeniz olması çok güzel:)

Güler 21-04-2011 22:13

Ben selenn'i mi de, sizleri de çok seviyorum.

Sevebilmek kadar güzel bir şey düşünemiyorum, bana sevilmek demeyin. Sevmek daha güzel bence.

berrinb 27-04-2011 23:07

Sevgili Güler maşallah,bahçenize bahar gelmiş,baklalar,soğanlar çilekler,aman ne güzel,ne zevk,bayıldım. Baklaların körpe yapraklarından çok güzel salata olur,belki biliyorsunuzdur.ben yinede yazmadan edemedim.Sıhhatli,renkli günler dilerim arkadaşım...

ciceksever70 28-04-2011 06:38

Güler ablacigim Oguz beye sorabilirmisin baklalari böceklenmiyor mu? Herhangi kullandigi bir ilaci var mi? Biz günlerdir bakla basliginda siyah bitlere karsi dogal ilac ariyoruz. Galalar cok güzel. Her yil hevesleniyorum ekecegim diye, burada sogani da satilmasina ragmen araya baska seyler giriyor. Artik sogana gec kaldim sanirim hazir bir fide bulursam alayim bari. Sevgiler.

furkan yıldız 28-04-2011 08:39

Helal olsun Oğuz abime. Maşallah usta bahçıvan gibi. Bunları okursa daha çok eker şimdi :)

Lilium 28-04-2011 11:38

Her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır sevgili furkan,;) oğuz abim çok mutevazi olduğu için kendini göstermek istemiyor, onun bir bağı var görsen düşer bayılırsın, ama ne yapsın adamcağız birileri çok kıskanıyor güzelliğini doğru dürüs resimlerini bile koymuyor:D

Ben şimdi zılgıtı yersem hiç şaşırma :(

Güler 28-04-2011 18:15

Sen zaten uzun zamandır kaşınıyorsun da kaşıyacak tırnaklarım kalmadı, ot yolmaktan hepsi kırıldı. :D

Erkekler dayanışması hemen başlamış bakıyorum. Ama sen biliyor musun onun bağına o ağları gererken ben ona hep yardım ettim, kıskansam eder miydim hıı.

Haklısın, çok güzel üzümleri oluyor, o da gurur duyuyor valla.

Sevgili ciceksever70, evet onun da baklalarında zaman zaman o siyah siyah böceklerden oluyormuş ama o zaman böcek ilacı kullanıyorum diyor. Zaten daha yeni başlarken hemen ilaç yaptığımda hemen önlem oluyor dedi.

Baklanın körpe yapraklarından salata yapıldığını bilmiyordum, bazen çiğ çiğ süt içlerden yediğim oluyor.

ciceksever70 28-04-2011 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 794075)
Sen zaten uzun zamandır kaşınıyorsun da kaşıyacak tırnaklarım kalmadı, ot yolmaktan hepsi kırıldı. :D

Erkekler dayanışması hemen başlamış bakıyorum. Ama sen biliyor musun onun bağına o ağları gererken ben ona hep yardım ettim, kıskansam eder miydim hıı.

Haklısın, çok güzel üzümleri oluyor, o da gurur duyuyor valla.

Sevgili ciceksever70, evet onun da baklalarında zaman zaman o siyah siyah böceklerden oluyormuş ama o zaman böcek ilacı kullanıyorum diyor. Zaten daha yeni başlarken hemen ilaç yaptığımda hemen önlem oluyor dedi.

Baklanın körpe yapraklarından salata yapıldığını bilmiyordum, bazen çiğ çiğ süt içlerden yediğim oluyor.

Böcek ilacini ben yetistirdigim sebzelerde kullanmaya korkuyorum zehiri sebzeye gecer diye. Ama sebzeler icin dogal bir ilac varsa bulmaya calisayim bari. Bu yil bakladan feragat edemeyecegim cünkü burada bulmam imkansiz. Mecbur kendim yetistiriyorum.

Evet sevgili Lilium hakli (simdi firca yeme sirasi bana geldi:D) üzüm baglarinin o kadar az resmi var ki... Senin bahcen cennet gibi, bunun tartismasi bile olmaz ablacigim ama Oguz beyin sebzeleri, bagi da cok istah acici. Bize örnek oluyor. Sevgiyle kalin.

Güler 28-04-2011 18:39

Sana kızabilmek mümkün mü sevgili ciceksever70? (sen iki canlısın, nasıl gidiyor herşey normal mi?)

ciceksever70 28-04-2011 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 794090)
Sana kızabilmek mümkün mü sevgili ciceksever70? (sen iki canlısın, nasıl gidiyor herşey normal mi?)

Tesekkür ederim Güler abla, ikimiz de saglikliyiz cok sükür. Kendimi bahcede calismaktan biraz alikoyabilsem fena olmayacak ama o da manevi olarak bana iyi geliyor eve giremiyorum bir türlü.

nazlı hilal 28-04-2011 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 789380)
Ahh citronella, ve diğer heuchera'larım.
Selenn Almanya'dan getirdiğinde minnacıktı. Nereye koyacağımı, nerede tutacağımı bir türlü bilemedim. Uzun bir müddet kapalı balkonda tuttum, sonra limonluğa aldım. Korudum da korudum. Birer birer yok oldular. Son kalanı da bahçede bıraktım. Bütün kışı bahçede geçirdi, kar demedi yağmur demedi.
Meğer ki istediği de buymuş zavallının. Bugün gördüm ki hem yaprakları irileşmiş hem de çok sağlıklı.

Maviş, pıtır pıtır çoğalmış, pek çok arkadaşı memnun edecek gibi görünüyor.

Güler abla beyaz maviş mi resimdeki eğer beyazsa hem kendi adıma hem benim gibi bekleyen arkadaşlarım adına çok sevindim;)

Güler 28-04-2011 23:01

Yok, beyaz değil. Beyaz olanın yaprakları daha iri oluyor ama ondan dağıtım yapabileceğim saksım yok.

Lilium 29-04-2011 00:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 794075)

Otlara dua edeceğim, ölsem aklıma gelmezdi. :D

Andora 11-05-2011 13:41

Güler Hanım, bahçenizi gezmeye doyamadım. İdollerimden birisiniz vallahi:D Özellikle kameriyeyi saran gül azmanına ayrı bir hayranlığım var. Sağlıkla kalın...

Güler 11-05-2011 16:57

Teşekkür ederim.
Ben de uzun zamandır Manyas'a gitmedim, inşallah yarın gideceğim. Güllerimin açmış olmasını veya tomurcuklanmış olmalarını düşünüyorum.

Yolunuz düşerse buyrun gelin, güllü kameriyede beraberce mis kokular arasında çay içeriz.
Oradaki güllerin kokuları da çok güzel.

selis 11-05-2011 17:02

Güle güle, gidin gelin.. Manyastaki güllerin fotoğraflarını da görürüz umarım. ;)

Güler 11-05-2011 17:10

Teşekkür ederim.
Sizin yerinizde olsam gelir güllerin fotoğraflarını kendim çekerdim, ne de olsa çok da uzak sayılmaz. Çayım da var, kahvem de. :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025