![]() |
Güler Hanım tohum-çelik paylaşımlarını takip etmiyorum.. Siz haseki tohumlarından paylaşıyor musunuz bilmiyorum? Katmerliler harika.. :rolleyes:
|
Çok iyiyim umarım sizde iyisinizdir? Sizi tanıyorum bahçe, iş derken kendinizi fazla yormayınız. Ne güzel açmışlardı, renk renk. Onlar açtıklarında bol bol fotoğraflarını paylaşırsanız seviniriz :) İyi çalışmalar dilerim =)
Sevgiler ;) |
Güler Hanım saksı uygulamanızı fotografladığınız için teşekkürler. Büyük saksılarımda denemek istiyorum. Clematisler harika. Tabi diğerleri de.
|
Merhaba sevgili zenfree, özledim seni.
Daha başlığına yazamadım ama iyice bir incelemek istiyorum önce. Şu sıralar o kadar yoğun ve yorgunum ki anlatamam. Tam yatıyordum, mesajını görünce bir merhaba demek istedim. Malum yarın sabah benim bahçe mesaim 07.00 de başlıyor. İyi geceler canım. |
Güler Hanım kolay gelsin. Çok öpüyorum.:) İspirya fotogarfı bekiyorum sizden.
|
Güler abla sana zahmet olmayacaksa haseki küpesinin tohum resmini cekebilir misin?
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili zenfree, İspirya geçmeye yüz tuttu, zaten mevsimi biliyorsun çok kısa. Şu an havlu püskülü güzel görüntü veriyor. Ben de onun fotoğrafını yüklüyorum.
Tabii yüklerim sevgili ciceksever70. Havlu püskülü ve Haseki küpesinin tohuma geçmiş hali (daha kurumamış durumda) ve tohumları. |
Güler ablacım hepsi birbirinden güzel maşallah elinize saglık Oguz abinin sebzeler ne durumda acaba ne güzel olmuştur şimdi meyve agaçları....
|
Güler Hanım teşekkür ederim. Bahçem olsa sadece ispirya dikeceğim galiba.:)
|
Havlu püskülü ne kadar bol çiçeklenmiş. Harika. :)
Çiçekleri kokulu mu? |
Cok tesekkür ederim ablacigim, sana zahmet verdim. Oldukca da büyük görünüyor tohumlar bu yil bir miktar toplayayim bari cogaltmaya deger bir cicek. Cok öpüyorum seni. (Ben de az önce girdim bahceden sürünerek dusa attim kendimi. Parmaklarimin uclari agriyor artik.)
|
Sevgili zenfree senin için bir iki çelik saksıya daldırayım istersen, balkonuna da yakışır yani.
|
Sevgili güler hanım,ispiray nekadar güzel açmış koulumu aceba?
Güler hanım sizden rica etsem o güzel güllerinizin fotoraflarından eklemeniz mümkünmü? |
Güler hanımcığım sellukanız bahçeme yolla beni diye tutturdu:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Güler hanım bahçeniz çok nefis, ellerinize sağlık. Clematisleriniz çok hoş ve güzel. Haseki küpeleri İstanbul ile aynı zamanda gidiyor. Benim hasekilerin bir kısmı da tohuma geçmiş durumda. Güzel günler sizinle olsun.
|
1 Eklenti(ler)
Haseki küpeleri hemen eve giriş kapısının sağında ve solunda öbek öbek duruyordu. Ama bahçeyi bir dolaşın, rüzgârın tohumlarını savurduğu her yerde hasekileri görmeniz mümkün.
Duvar dibinde, beton arasında, başka bitkilerin yapraklarının arasında. Dağ muşmulasının arasından çıkan katmerli haseki küpesi, güneşe doğru uzanmakta. |
1 Eklenti(ler)
İspirya geçmeye yüz tutarken Vangelyalar çiçeklenmeye başladı, burada da hasekiler çıkmış.
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Naneler, biçilmeyi bekliyor....
Şaşırtılmayı bekleyen kıvırcık salatalar... Kaşık marullar.... |
1 Eklenti(ler)
|
Of gülünüz de harika ;) Güler ablacım size bir sorum var bu kadar çok hasekiniz olduğuna göre bilirsiniz diye düşünüyorum bu sene ilk kez haseki ektim ve aynı yıl çiçeklenir mi yoksa bir sene sonra mı çiçeklenirler :confused:
|
Çiçeklerini bir sene sonra görürsünüz. Ama Silivri'deki yazlığımızda yalın katları sanki ilk sene çiçek vermişti diye hatırlıyorum ama pek de emin değilim.
Burada bulunanlar katmerli ama ilk sene çiçeklenmemişlerdi. |
Teşekkür ederim ablacım sağolun, yani bir yıl bekleyeceğim peki bir soru daha taksit taksit oldu ama güneşi severmi ben uzun bir saksıya ektim 1 karış boya geldiler ve pencere önündeler ve şaşırtmadım da şaşırtma yapmam gerekir mi :confusef: Şimdiden çok teşekkğr ederim ;)
|
Onlar bayağı boylanırlar, belki ilk sene saksıda (uzun ve derin olmayan) olabilirler ama sonra boylanınca devrilebilirler. Güneşi çok severler.
Mutlaka saksıda yapacaksanız bence derin saksıyı tercih edin. Hayır şaşırtmayın, aksine tohumları döküldükçe daha gür ve güzel görüntü veriyor bence. |
Haseki küpesi ile ilgili cevap benim de işime yarayacak. :)
Sevgili Güler hanım, geçen yıl gönderdiğiniz onca Haseki küpesi tohumundan tek bir tane çimlendi. Bu senekileri daha bekliyorum. Ama şaşırtmak zorundayım, çimlendirme kabında çünkü. Bu akşam bahçeleri dolaştıkça kıskançlık mı desem, imrenme mi desem değişik duygulara kapılıyorum. Her zamanki gibi bitkileriniz müthişler. Bu güzellikleri tekrar oluyor diyerek, paylaşmaktan vazgeçmeyin ne olur. Seyrettikçe içimiz açılıyor. Sağlıkla, sevdiklerinizle tadını çıkarmanız dileklerimle... Sevgiler... |
Maşallah sanırım en güzel söyleecek söz
|
Bahçede çaktırmadan bir tur. UFFF UFFFF bu ne güzellik tanrım. Gönlü bol ELİ YEŞİL insanlar sizlere selam olsun yürekten. Kolay gelsin. SAYGILAR.....
|
Gülün kokusu geldi burnuma hemen girdim bahçeye. Yine koşturuyorsun ablacım ama emeklerine değecek yine. Daha şimdiden hissediyoruz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025