agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 22-01-2013 09:32

2 Eklenti(ler)
Manyas'dan gelirken beraberimde getirdiğim karides çiçeklerinden kırmızı olan aldı başını gidiyor. Sarı ise yeni çiçek vermeye başladı.

Kırmızı renkli olanın ( Jucticia brandegeeana) boyu 1m yi geçti. sanırım Manyas'a giderken boyunu kısaltmam gerekecek.

Sarı olan ( Pachystachys lutea ) nın çiçekleri diğeri gibi değil, aşağıya doğru sarkmıyor dik, dik duruyor.

Karides çiçekleri yaz-kış yapraklı, yarı gölge seviyorlar. Kışa dayanıklı bitkiler, sarı renkli olanı suyu kırmızıya nazaran daha az seviyor. Ama her ikisinin de toprağı kurumamalı.

Güler 22-01-2013 09:36

1 Eklenti(ler)
selenn'in bana getirdiği sukulentler hızlı büyüdüler. selenn de gördüğünde " ayy teyze bunlar benim sana getirdiğim minikler mi?" diye şaşırdı.

gülsu 23-01-2013 08:45

Güler abla bu atlaslara ne yapıyorsun da bu kadar güzel oluyor benimkiler bir senedir yerinde sayıyor. Hangi arkadaşda gördüm bilmiyorum ama senecio sende de varmış. Seneciodan dağıtım yapmayacakmısınız. Eğer yaparsanız ilk sıraya beni yazın lütfen. Kokulu çiçeklere karşı ayrı bir zaafım var. Onları bir başka seviyorum. Orkidenin nasıl koktuğunu bilmiyorum ama görüntüsü muhteşem. Bir gün bende İnşallah kokulu orkide alabilirim.)

Güler 23-01-2013 08:58

Merhaba sevgili gülsu,

Atlaslara toprakları kurudukça sadece su veriyorum, ara sıra da potasyum ilâve ediyorum. Başka yaptığım bir şey yok.
Sanırım ben kendileri ile pek ilgilenmediğimden beni kendilerine bağlamak için güzelleşiyorlar. Hani derler ya güzele bakmak sevaptır diye... (işin esprisi)

Senecio, bana malina'nın hediyesiydi, ondan dağıtım yapmayı şimdilik düşünmüyorum, belki daha da gelişirse ilerde yaparım.

Orkide... hele cattleya, imkânı olan arkadaşların edinmesi gerekir diye düşünüyorum. Ben çok seviyorum.

berçin 02-02-2013 23:33

Sevgili Güler Hanım,bahçenizi yine zevk ve hayranlıkla gezdim.Keyifsiz geçen cumartesi geceme keyif ve yeni umutlar verdi.(Bu arada içeriden eşim ne yapıyorsun nerelerdesin diye seslendi,bende Güler Hanım'ın bahçesindeyim deyince ısrarla,sevgi ve saygılarımı ilet diye tekrar seslendi)Bilgilerinize:)Benim sevgim saygım ayrı:)

Güler 03-02-2013 08:20

Teşekkür ederim sevgili berçin, siz de eşinize sevgilerimi, selâmlarımı iletin lütfen.

İşte arkadaşlar agaclar.net'li olmak bu kadar güzel şey.

berçin Hanımla tanışmadık.
Saat gecenin yarısı, arkadaşımız agaclar.net'e açmış olduğum bahçe sayfamda dolaşmış, fotoğrafları izlemiş-mesajları okumuş ve keyif almış. Ve taaa Samsun'dan bana sesleniyor, beğenisini belirtiyor hem de o kadar samimi ve içten ki. Belli ki beni dost bilmiş, hatta aramızdaki bu dostluğa eşi de şahit olmuş ki bana o da selâmlarını iletiyor.

Sevgili berçin sağ olasın, inan ben de siz agaclar.net'li arkadaşlarımı çok seviyorum.

elifbilge 04-02-2013 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1042477)
Bu sabah bahçeyi bir dolaşayım dedim. Bu dolaşma en az bir saatimi alıyor.
Önce bir nar kopardım, iri iri dişli ve çok güzel tadı var, hem yedim hem dolaştım.
Muşmulalar çok iri olmuş bu sene, ama daha sertler olmamışlar, bir tane yedim ağzımı burdu.
Ayvalar güzel, onlara dokunmadım, 2 tane kırmızı etli biber koparıp yedim.
Kış eriği çok güzel, dalları erik dolu ama yeni yeni çiçekler de açmış. Manzarası hoşuma gitti. Bir avuç da erik yedim.
Kivileri soymak lazım yanımda bıcak yok diye onları ess geçtim.
Komşunun getirdiği kavunlar ağaç kütüğü üzerinde duruyor, bir kavun alıp içeri girdim. Öğle yemeğimi kafamdan hazırladım; 2-3 dilim kavun ve sigara böreği.

Oğuz kıymalı karnıbahar istemişti, dün akşam onu pişirmiştim. Pilav da var, o da onları yer.

Ben zaten bahçede dolaşırken onu ye bunu ye doyuyorum.

Güler hanım selamlar kış eriği süper görünüyor.Nasıl edinebilirim bilginiz varsa paylaşırmısınız.Teşekkürler.

Sağlıkla.

Güler 04-02-2013 09:07

Sayın elifbilge, tam hatırlayamıyorum ama ya Yalova'dan ya da Alara'dan almış olabiliriz.

Biraz evvel baktım, lodos hepsini dökmüş. Otların üzerinde sağlam kalanlardan bir avuç kadar toplayıp yedim. Biraz yumuşamışlar, eski kütür kütür halleri kalmamış.

h_dogan 04-02-2013 16:21

Güler Hanım bahçenizi gizliden gizliden geziyorum. Artık yazayım dedim yazmazsam olmaz. :D Bu Senecio rowleyanus harika bence. Çok değişik bir bitki. Diğer bitkileriniz de çok güzel ama ben acaip olan bitkileri daha çok seviyorum. ;)

KAPTANzst 04-02-2013 16:41

Selam.
Alınan çelikler tutarsa aynı cins erik olur.
Çekirdekten üretilen yabani olur ve aşılanması gerekir.
Şu anda alınan çelikler buzdolabı sebzelik kısmında nemli talaş içinde poşette saklanırsa, aşı zamanı iyi birer aşı kalemi olurlar. Aşı ile yapılan çoğaltmalarda büyüme daha hızlı olur.
Kolay gelsin.

Güler 04-02-2013 22:41

Çok teşekkür ederim sayın KAPTANzst, siz gibi bilenlerin teyidi güzel oluyor. Biz de daha önce elde ettiğimiz çelikleri buzdolabının sebzeliğinde saklıyoruz. Aşı zamanı da uçlarından biraz keserek aşı yapıyoruz.

İnşallah bu mesajınızı arkadaşımız elifbilge de okur.

gülenyüz 07-02-2013 13:46

Sn Güler Hanım Merhabalar,Nasılsınız.Benim size bir sorum olacak.İşin piri olarak.Meyve ağaçlarının dölleme olması için her çeşitten ikişer adet mi dikmek gerekir?Sevgi ve Saygılar..

Güler 08-02-2013 12:59

Teşekkür ederim iyiyim ama inanın benim bu konuda bir bilgim yok.
Bildiğim bu durum kivi bitkisinde mevcut bir de kaymak ağacı için duymuştum. O yüzden siz bu sorunuzu Ziraat mühendisi olan bir arkadaşımıza sorarsanız daha doğru bir bilgi alırsınız.

ıldır 10-02-2013 19:57

Sevgili Güler Hanım..

Atlasınızın şöhreti tüm sitede biliniyor.. Size bir sorum olacak... Acaba kışın evdemı balkondamı bahçedemi tutuyorsunuz..Eger kapalı yerde duruyorsa hangi ay balkona bahceye cıkarıp hangi ay içeri alıyorsunuz... Cevabınız için şimdiden teşekkür ederım..Bol çiçekli günler dilerim...

Güler 10-02-2013 22:05

Atlası Ekim ayı sonunda beraberimde İstanbul'a getiriyorum. İstanbul'da kapalı balkonda güneş gören bir yerde duruyor. Mart ayında yine benimle beraber Manyas'a gidiyor. Manyas'da açık balkonda bütün yazı geçiriyor.

elifbilge 11-02-2013 15:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1096794)
Selam.
Alınan çelikler tutarsa aynı cins erik olur.
Çekirdekten üretilen yabani olur ve aşılanması gerekir.
Şu anda alınan çelikler buzdolabı sebzelik kısmında nemli talaş içinde poşette saklanırsa, aşı zamanı iyi birer aşı kalemi olurlar. Aşı ile yapılan çoğaltmalarda büyüme daha hızlı olur.
Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için çeliklerim geldiği zaman her iki yoluda deneyeceğim.

Sağlıkla.

Güler 20-02-2013 15:11

2 Eklenti(ler)
Kış geldiğinde Manyas'dan İstanbul'a gelirken beraberimde orkidelerim ve kışın dışarıda ya da limonlukta dayanamayacağını düşündüğüm bitkilerimi getiriyorum.

Kapalı balkonda mesut oluyorlar.

Clivia benimle beraber gelenlerden.
Taşınmayı huy haline getiren orkidem de öyle.

Güler 20-02-2013 15:13

1 Eklenti(ler)
Üç gün önce yemeğe misafirim vardı. Benim çiçeklere olan düşkünlüğümü bildikleri için yeni bir güzellik getirmişler.

Güler 20-02-2013 15:17

3 Eklenti(ler)
Atlas çiçeğimden bu sene o kadar çok çelik verdim ki bitkim kuş kadar kaldı. Daha sonra da orasını kes, burasını kes acaba bitkimi küstürdüm mü diye merak ediyordum.

Ama beni üzmedi. Başladı benim güzelim tomurcuklanmaya.

smnunal 20-02-2013 15:30

[QUOTE=Güler;1105218]Atlas çiçeğimden bu sene o kadar çok çelik verdim ki bitkim kuş kadar kaldı. Daha sonra da orasını kes, burasını kes acaba bitkimi küstürdüm mü diye merak ediyordum.

Sayın Güler hanım,

Bitki ve bilgi ne kadar çok paylaşırsanız o kadar çok karşılığını alırsınız.

Maşallah sizin atlasınızda öyle. Bol bol çiçeklerini görmeniz dileğimle.

gülenyüz 20-02-2013 15:34

Sn Güler,merhabalar Nasılsınız.Çok sevindim Atlas çiçeğinizin küsmediğine,tomurcukları da çok güzel görünüyor.Ayrıca orkideleriniz rengide çok güzelmiş.Sevgi ve Saygılar...

Güler 20-02-2013 15:44

Teşekkür ederim. Ben de atlas için bayağı endişe duyuyordum esasında. :)

ıldır 21-02-2013 03:24

Sevgili Güler hanım...

[QUOTE=Güler;1105218]Atlas çiçeğimden bu sene o kadar çok çelik verdim ki bitkim kuş kadar kaldı. Daha sonra da orasını kes, burasını kes acaba bitkimi küstürdüm mü diye merak ediyordum.

[Atlasınızı büyük bir cömertlikle paylaşıyorsunuz..Ben henüz o şanslı gruba dahıl olamadım.. ama onu kaybedersenız hepımız cok cok cok üzülürüz...Naçizane fikrim kendiniz için kücük bir yedekleme yapabilirsiniz...Sadece dagıtmaktan degılde her hangı bır hava şartından düşmeden kırılmadan olusacak hasarı böylece sigortalamış olursunuz... Ve inşallah biz her zaman burada sizin o güzel atlasınızla gözlerimize bayram ettiririz..Çiçek kokusu ve renklerıyle dolu saglıklı günler dilerim....

Güler 21-02-2013 07:57

Sevgili ıldır, çok ince düşünüşlüsünüz ve teşekkür ederim.

Ben hangi bitkimin dağıtımını yapıyorsam mutlaka en az iki saksı elimde tutarım.
Biri benimdir, diğeri yedeğim daha sonrakiler de dağıtımım için.

Mesela mavişin beyazı, bunu sağlayamadığımdan dağıtımım olmuyor. Bunu yedeklemeyi başaramıyorum.

Muallim 21-02-2013 14:35

Sn Güler,
Uzun zamandır bahçe sayfanızı izliyorum.Bugün yazmak kısmet oldu.
Hayran kaldım. İzlemlerimden çıkarttıklarım.

Bahçenizin kendi emeğinizin eseri olduğu belli oluyor.
Bahçenin tasarımı, çiçekler mükemmel. Her şey yerli yerinde.

Bahçe sayfanızda çiçekten başka bilgi de var.
Mesajlarınızı tek tek okumak gereğini duydum, ama okuyamadım.
Çok mesajınızda bilgi saklı… Başucu kitabı gibi…

Fotoğraflarınız; gerçekten çok güzel. Her fotoğraf itina ile çekilmiş. İnsanın baktıkça bakası geliyor.

Paylaşmayı seviyorsunuz.Başkalarına vermek içinde çiçek yetiştiriyorsunuz.
Herkesin yardımına koşuyorsunuz.Ne kadar iyi..

Sizi tanıdığıma sevindim. Saygılarımla…

gülenyüz 22-02-2013 19:14

1 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim.Bu gün Arkadaşlarımın bahçelerini gezip çiçek hediye ediyorum. Müsadenizle,

Güler 26-02-2013 01:50

3 Eklenti(ler)
Hem gülleri, ağaçları budamak hem de bazı ağaçlara aşı yapmak için Manyas'a geldik.

Kış sezonu sonu bahçe hiç de iç açıcı değil. Bir iki gün güneş yüzünü gösterdi diye otlar hızla büyümüş, her tarafı sarmış.
Lodos bayağı hasar vermiş.
Yani arkadaşlar çok, çok iş var bizleri bekleyen. İnşallah Mart ayında geldiğimizde kolları sıvar, yapılacak olan işleri sıraya koyarız.

Bütün bu olumsuzlukların yanında, köyün tertemiz havası, sessiz-sakin hali hoşuma gitti. Bahçeye girer girmez mis gibi kokan çiçekli çalılar, bahar dalları çok hoşuma gitti.

Duvar boyunca ektiğim bahar dalları bu mevsimde çok hoş duruyor.

Güler 26-02-2013 01:58

5 Eklenti(ler)
Kır menekşeleri merhaba demişler. Kokuları da renkleri kadar güzel.
Hemen mini bir buket yapıp eve koydum.

Otlar arasından sümbüller, nergisler de yavaş yavaş baş çıkarmişlar. Mart sonu-nisan başı mis kokuları, güzel görünümleri ile bahçeyi renklendirirler.

Güler 26-02-2013 02:04

5 Eklenti(ler)
Ericalar da açmış.

Güler 26-02-2013 02:13

5 Eklenti(ler)
Her tarafta otlar adeta fışkırmış. Temizlemek gerekiyor. Ama fare kulakları da hızla yayılmış, tabii bunlar arzu edilenlerden.

Salkım söğüt de kıştan çıkmaya çalışıyor, yavaş yavaş yapraklanıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025