agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 20-12-2012 19:28

1 Eklenti(ler)
Hurma ağacında kuşlar da nasiplensinler diye bıraktığım hurmalar kar altında bir başka güzel görünüyor.

seyfi0505 20-12-2012 19:57

güler hanım rica etsem sizden brugmansia tohum veya çeliğinden alma imkanım varmı

Güler 20-12-2012 20:29

Keşke olabilse de verebilsem. Benim saksılarım kocaman, çiçekleri döküldüğünde limonluğa alıp bırakıyorum.Tohumlarını da göremiyorum, İstanbul'a dönüyoruz.
Ama size tavsiyem; bu işin üstadı olan Zafer İnandıklı arkadaşımıza müracaat edin. Büyük kolaylık sağlayacağından eminim. Bana da kendileri verdi bu güzel çiçeği.

Orhan Özbilgiç 20-12-2012 20:52

Bu sene size n'oldu Güler Hanım?
Hala Manyas'tasınız! Çokta şanslısınız. Zira siz oradayken kar yağmış baksanıza.
Bizde yeni geldik. Ancak bugünlerde orada olmuş olsaydık ta, kar göremiyecekmişiz. Bu soğuklar Karadeniz Sahilini pas geçecekmiş.:)

Ne güzel fotoğraflar. Hurmaların rengine zaten bayılırdım. Birde karla birlikte çok daha enfes görünüyorlar.
Ellerinize sağlık.
Selam ve sevgiler. Sağlık içinde keyifli günler.;)

Cumhur Tonba 25-12-2012 14:14

Ooo. Orhan Abim, Güler Ablam, hele hurma ağacı fotoğrafı, Üzüm bağı doğal sera olmuş, ve güzel manzaralar. İçim açıldı doğrusu.

KAPTANzst 25-12-2012 16:43

Kar görüntüleri için teşekkürler Güler hanım.
Hurmalar harıka görünüyor beyazlar arasında

Pusarık 25-12-2012 18:33

Bu bahçenin yazı-kışı, ilk ve sonbaharı hepsi ayrı güzel:)

Sahibesi böyle bakarda bahçe nasıl güzel olmaz di mi?

Sayın Güler Hanımcığım elinize, kolunuza, emeğinize sağlık.

Güler 26-12-2012 12:47

Sevgili arkadaşlar, sağ olun ama bahçe bu sene pek iç açıcı değil.
Evde biraz tadilat yapalım düşüncesi ile yola çıkınca hiç hesapta olmayan işler oldu.
Evin hemen yanı başındaki, on seneden fazla yere kök salmış ortancalar söküldü.

Bahçe kapısından eve kadar yürüme yolu kenarındaki altunî taflanları bit sardı, ilaçlamamıza rağmen kurtamadık.Yer yer sert kurumalar oldu. Yaz-kış yemyeşil güzel bir görüntü oluyordu ama şimdi çekilmiş dişler gibi yer yer aralık aralık oldu. Görüntü de hiç hoş değil.
Hepsini söküp yerine alev çalısı yapmayı düşünüyorum ama önce derin bir temizlik gerekiyor. Toprağı da bu dertden kurtarmam gerekir.

Daha yapılması gereken o kadar çok iş var ki..... ama bu sıralar eşimin sağlık durumu ve kontrolleri ile yoğun günler geçiriyorum, o yüzden hiç birini kafama takmamaya niyetliyim. İnşallah her şey yolunda gider, sağlığımız elverir de biz de bahçemize bir an evvel döneriz.

Cumhur Tonba 26-12-2012 13:38

Güler Abla, senin elinden kurtulmaz hiç bir şey.
O bahçe ne ki? Bahçenize bir an evvel döneceğinize eminim.

halil~58 26-12-2012 15:45

Güler hnm bahcenizin resimlerine gıbta ile baktım elinine emeginize saglık cok güzel bahceniz var darısı bizlere *** bende yeni yeni düzenlemiye başladım bu bahar suyumuz gelecek gerisi kolay

Orhan Özbilgiç 26-12-2012 18:09

Güler Hanım;
Bana kalırsa da, bahçenizdeki dejenerasyonu önemsemeyin. Yıllardır keyfini çıkardığınız, ortancalar bir yıl bocalayıversin. Taflanları yerini dolduracak alternatifi düşünmeye başlamışsınız bile. Peyzaj eskisinden daha güzel bir biçimde ortaya çıkıverir. Bunuda siz, herkesten daha güzel becerirsiniz.

Önemli olan sizlerin sağlığınız. Umarım dilediğiniz gibi 'her şey yolunda gider.'

Esenlikler diliyorum.

Papağan 27-12-2012 11:50

Geçmiş olsun

Siz hiç canınızı sıkmayın sevgili Güler hanım, siz bir araya geldiğinizde o bahçe ve çiçekleriniz eminim eskisinden çok daha güzel olacaktır, bu sitede bir sürü arkadaşınız var, çoğunun evinde, Güler Atlası olarak misafir değil evin bir ferdisiniz, bir sürü bir sürü güzel dilekler, dualar alıyorsunuz, siz içiniz ferah tutun, şifası da gelecektir. Eşinize büyük geçmiş olsun diliyorum. Güzel haberlerinizi ben de beklemekteyim, umarım en kısa zamanda bizi müjdelersiniz

Cumhur Tonba 05-01-2013 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1064555)
Sevgili Cumhur Tonba, biraz yanılgıya mı düştünüz? Bahçe sayfama fotoğraf yüklemiyorsam bu dolaşmıyorum anlamına mı geliyor? Ne mümkün.

Güler Ablacığım,
Ben bahçe derken aynı zamanda bu sayfayı kast etmiştim. Son mesajınız 05.11.2012 diğeri 10.12-2102. Bu nedenle yazmıştım. resim olmayabilir. Mesaj da yok. Tabii ki gerçek bahçenizi ve buradaki bahçenizi hergün dolaştığınızdan eminim.
Sevgi ve saygılarımla.

sevoş 06-01-2013 18:33

güler hanım bahçeye öldüm bittim.muhteşem.eğer kabul ederseniz bahçenizde işçi olmaya razıyım. [şaka]sürekli ordamı oturuyorsunuz yoksa yazlıkmı.benim bahçemde var malatyada.şimdi anladımki benimki bahçe değil harabeymiş.ben senin bahçenin köstebeği olayım.allah çoook uzun ömurler versinde oralarda mutlu yaşa.sevgiler.

Sevgi 06-01-2013 21:59

Güler hn. sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice yıllar dilerim. doğum gününüz kutlu olsun...

Güler 09-01-2013 17:43

Sayın sevoş, sağolun.
Bahçem Manyas'da, biz İstanbul'da oturuyoruz diyeceğim ama bu sene zamanımızın çoğu Manyas'da geçti. Mart ayında gidiyoruz, Kasım ayında dönüyoruz İstanbul'a.

Aman, aman bahçe köstebeği olup da gelmeyin bahçeye. :)
Buyrun, agaclar.net üyesi olarak gelin de size çay-kahve ikram edebileyim.
Hem tanışmış oluruz hem de sohbet ederiz. ;)

YeniGine 09-01-2013 23:32

ıhhhh ıh sevgili Güler Hanım darısı başıma inşallah!..

Güler 09-01-2013 23:50

Beklerim sevgili YeniGine, çok da mutlu olurum.
Çayı güllü kameriyede koyarız, biz bahçeyi dolaşıp da gelene kadar çayımız demlenir. Ben bir koşu patates böreklerini de kızartırım, hem sohbet eder, hem de çayımızı yudumlarız. Ne dersiniz?

FKY100 10-01-2013 07:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1083415)
Beklerim sevgili YeniGine, çok da mutlu olurum.
Çayı güllü kameriyede koyarız, biz bahçeyi dolaşıp da gelene kadar çayımız demlenir. Ben bir koşu patates böreklerini de kızartırım, hem sohbet eder, hem de çayımızı yudumlarız. Ne dersiniz?

Sayın Güler;
Vallahi burada sizleri kıskananlar var.... :) Mesela ben...
Öyle güzel anlatmışsınız ki çayın kaynama fokurtusunu duyar, kızarmış böreklerin kokusunu alır gibi oldum.

Artık o sohbetde ne kadar güzel olur dimi:)

Güler 10-01-2013 07:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 (Mesaj 1083460)
Sayın Güler;
Vallahi burada sizleri kıskananlar var.... :) Mesela ben...
Öyle güzel anlatmışsınız ki çayın kaynama fokurtusunu duyar, kızarmış böreklerin kokusunu alır gibi oldum.

Artık o sohbetde ne kadar güzel olur dimi:)

Eeee, siz agaclar.net üyesi değil misiniz? Buyrun siz de katılın aramıza. ;) Bahçem bütün agaclar.net'lilere açık.

FKY100 10-01-2013 07:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1083463)
Eeee, siz agaclar.net üyesi değil misiniz? Buyrun siz de katılın aramıza. ;) Bahçem bütün agaclar.net'lilere açık.

Ben daha çok yeni üyeyim.... ama sizlerin sıcaklığı ile hiçte yabancılık çekmediğimi söyleyebilirim. Misafirperverliğiniz için de teşekkür ederim.;)

İnşallah diyorum ve bahçemi sizlerin ki kadar olmasa da biraz düzenleyebilirsem bende tüm ağaçlar.net üyelerini davet edebilirim diye düşünüyorum.

Nevin Marangoz 15-01-2013 22:56

Kış eriği-osmanlı çileği

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 305211)
Safranbolu toplantısına götürmek için, geçen hafta bahçeden topladığım erikler.
Ama maalesef evde unutmuşum.
Bu mevsimde, kütür kütür erik yemek de çok güzel, tadı mı? O da güzel.

Eklenti 50776

Merhaba Güler Hanım!
Sizi Ankara toplantısında tanıdım.Atlas-maviş aleovera dağıtımınız hep gözümün önünde. İçten, candan sevgiyle.Oarada ben de sizden atlas çiçeği ile maviş almıştım.Maviş olmadı ama atlas tuttu.Ona bakarken sizi görür gibi oluyorum.Zaten bahçenizi gezmek te bu yüzden.Toplantıdan önce biraz bakmıştım ama şimdi sayfa sayfa okuyorum.Kaç gecede bitirebilirim bilmem.Güllere
meyvalara sebzelere peyzaj uygulamanıza bakıp arada not ta alıyorum.Ellerinize sağlık.Her şey çok güzel.Bir çok şey de öğreniyorum.
Bizim Çamlıdere'de bahçemiz var.Orası 1300-1400 metre yüksek ve kışları sert geçiyor.sebze ekiyoruz.1000 ağaç kadar bodur elma birkaç ağaç armut ve ayva var.Kış eriği ilgimi çekti.Nereden aldınız?Başka adı var mı?Kış eriği diye arasam bulabilir miyim?
Sizden bir kök te osmanlı çileği istesem mümkün mü? Manyas'ta değilsinizdir herhalde.Ne zaman giderseniz.Yazları biz de Erdek'e gidiyoruz.Giderken veya dönerken de alabilirim.
Geçen yazdan beri ıtır yetiştirmeğe çalışıyorum.Erdek'te de sivrisinek oluyor.Orada televizyon seyrederken daha doğrusu şeker otunu internette ararken bir hocanın videosuna rastladım.Alman bir profesörün evine misafir olan bizim proferörümüz her odada ıtır görünce sebebini sormuş.Alman hoca da, ıtırın içindeki esansiyel yağların sivrisinekleri kaçırttığını hatta öldürdüğünü söylemiş.Ben de güç bela bulabildiğim ıtırı suda köklendirip ektim.Yaza Erdek'te bırakmayı düşünüyordum.Ama benim ıtır kazaya uğramış.Yeniden ekmiş Hediye.Bana da söylemiyor.Benim ıtır günden güne sarardı sarardı ve gitti.Şu anda başka bir dal suda.İnşallah yetiştireceğim.Sizde de sivrisinek varmış.Itırı deneyebilirsiniz.Faydalı olup olmadığını sonra konuşuruz.
Sevgiyle kalın..

Güler 16-01-2013 00:36

Teşekkür ederim sevgili Nevin Marangoz.

Itır benim bahçemde var, ben Itır'ı değil de fesleğin sivrisinekleri kaçırttığını duymuştum. Güllü kameriye içinde de nereden baksanız 8-10 tane top fesleğene rastlarsınız.

Evin içinde sivrisinekler pek sıkıntı vermiyor, her yerde sinek telleri mevcut. Ama balkonda veya bahçede oturmak öyle bir dert ki anlatılması güç. Sanki mesai yapıyorlar mübarekler, saat 18.00 - 22.00 arası müthiş faaliyetteler.

Bizim burada çeltik çok ekildiği için bu dert bizde hep olacak gibi, köylüler randıman düşmesin diye de ilaç yapmıyorlarmış (mış diyorum, pek de bildiğim bir konu değil).

Balkonda salıncaklara koman kocaman cibinlikler koyuyorum. Güllü kameriye içine de bir keresinde otağ gibi cibinlik yapmıştım.

Kış eriğini tam hatırlayamıyorum ama sanırım İzvat Alara'dan almış olabiliriz. Belki de Yalova'dan. Bize satarken kışın bile kütür kütür erik yiyeceksiniz demişlerdi, ben de eriği çok sevdiğimden almıştık.

Tabii ki veririm, Osmanlı çileğimiz çok fazla. Erdek'e giderken de uğrayabilirsiniz. Ben de sık sık giderim Erdeğe, hem deniz kenarındaki çınarlar altında çay içmek hoşuma gider, hem de Yalı Çiçekçilik (Bülent Bey'e) sık uğrarım, o zaman da buluşabilirsek elden de verebilirim.

sami ulus 21-01-2013 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 107523)
Sayın Meksika
Benim bahçem oldukça büyük 10 dönüm. Bu hale getirmek 10 senemi aldı ama şimdi çok keyif alıyorum hakikaten her bitkinin kökünde parmağımın izi vardır, uğraşım karşılığını kat kat verdi. Fotoğraf çekmede acemi olduğum için size istediğim detayda resim gönderemiyorum, becerebilirsem başka resimler de göndermek istiyorum. Güllerin sardığı kameriyede çay içmenin güzelliği bambaşka keşke sizlere de ikram edebilme fırsatım olsaydı. Bu güzelliği görmek için her hafta sonu Manyas'a kaçıyorum.
Selamlar.

Ben de bu halini seviyorum.

Böyle güzel bir yerin düzgün fotograflarını bekleriz. Ayrıca detaylarıda mesela bir kırmızı gülün yakın bir resmi ve aşımı çelik üretimimi besleyici ilaçlar kullanıldımı çiçeklere dadanan zararlılar oluyormu vs

gülenyüz 21-01-2013 18:57

Sn Güler Usta dememe inşallah kızmazsınız.Ağaçlar Net Sayfasında kendime idol olarak aldığım büyüklerden birisiniz.Bahçeniz,Gülleriniz,harika .Emeğinize gönlünüze sağlık.Sevgiyle kalın.Saygılar.

Güler 21-01-2013 22:48

Sayın gülenyüz, teşekkür ederim.

Ustalıkla alâkam yok, ben bu işin tahsilini de yapmadım. Bahçemde yaptıklarım çok değişik kitaplardan okuyup öğrendiklerim ve buradaki hocalarımızın tavsiyeleri ile oldu.
Çok yoruluyorum ama bir o kadar da keyifle çalışıyorum bahçemde. Çok daha erken başlamadığıma hep pişmanlık duymuşumdur. O yüzden bahçe tanzim etmeyi düşünen, bahçesi olan arkadaşlara tavsiyem bir an önce başlamaları.

Güler 21-01-2013 23:00

2 Eklenti(ler)
Misss kokulu catleyalarım açmaya başladılar.

Güler 21-01-2013 23:02

Phal ve cymbidıumlar daha tomurcuktalar. Saksı ayrımı yaptığım için biraz geçe kaldılar.
Çiçeklendiklerinde fotoğraflarım.

Güler 22-01-2013 09:10

2 Eklenti(ler)
Bir arkadaşın bana verdiği Senecio rowleyanus çiçek açmaya başladı. Çiçeklerinin kokusunu ben karanfile benzettim.

sakdag 22-01-2013 09:25

Ben de şaşırmıştım Güler Abla, nasıl oldu da Latince ismini yazdı diye... ;) Tam da diğer ismini soracaktım Selenn Hanım... ;)

Senecion harika görünüyor Güler Abla, orkidelerin nefis. Yazın, güllü kameriyedeki açmış orkidenin güzelliğini hala unutamadım doğrusu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025