agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 04-05-2013 09:07

Teşekkür ederim sevgili srkadaşlar.

Sevgili sguven, denemekten bir şey olmaz, bir iki güle denerim, bakarsınız iyi netice alırız. Teşekkür ederim.

Lilium 04-05-2013 11:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1147944)

Eklenti 398452[/CENTER]

Güler abla cit çok güzel olmuş, oğuz abimin eline sağlık, Oğuz abi eskiden citcimiydi? :D

Kuruduktan sonra birde vernik atalım hem daha güzel durur hem daha dayanıklı olur.

Bi ballı karidese yaparım vallah :D

Nagihan duymasın beni boşar :D

Güler 04-05-2013 17:15

Hoş geldin. Yok vernik istemem, doğal hali daha güzel duruyor.
İstediğin ballı karides olsun, sana her zaman yaparım. Ne yapalım eşin sevmiyor. ;)

bebe06 04-05-2013 17:58

Bayıldım bayıldım bayıldım. Tek kelimeyle harika. Manyasın toprağını seviyorum. :) Çok akrabamız var kızıksada gönende susurlukta ılıcada muradiyede :) Ellerinize sağlık. Oralara gelirsem dışarıdan da olsa bahçenize bakacağım inşallah sevgiyle kalın.:)

Güler 04-05-2013 23:54

Sevgili bebe06, ne güzel bir haber bu.
Balkonda otururken Kızıksa'nın ışıklarını seyrederim ışıl ışıl. İstanbul'a gelirken bazen yolu değiştirir Muradiye köyünden geçerim. Gönen'i komşu kapısı yaptım sık sık kargo göndermeye giderim, Lilium arkadaşımızı ziyaret ederim.

Buyrun gelin, beraberce çay içeriz bahçede.

serkan_istanbul 08-05-2013 11:25

Tekrar tekrar geziyorum bahçeyi ellerini sağlık abla. Sevgiler.

gulcingiller 08-05-2013 14:00

Bahceniz gercekten cok guzel Guler hanim emeginize saglik. Her kosesinde ayri bir ozen var keyfini cikartmaya bakin her dakikanin.

Güler 09-05-2013 23:54

Teşekkür ederim arkadaşlar.

doztayfundil 11-05-2013 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 192188)
Sevgili Sabah, çok haklısın. Yavaş yavaş aklıma geldikçe yazayım. Sitemizde okumak istediğim o kadar çok şey buluyorum ki.
Sorularından bazılarına şimdi cevap vereyim.
Bahçe düzenlemesi için hiç profesyonel yardım almadım. Hayalimde de bir bahçe örneği yoktu. Plan ise hiç yoktu. Genelde sevdiğim bitkileri kullandım. Tabi bazen çok istediğim halde ve 3-5 defa denememe rağmen yöre iklimine uymayan bitkilerimi yaşatamadım, ama pes etmedim hala da uğraşıyorum. Bahçeye bir limonluk yaptım (hikayesini daha sonra anlatırım) dış mekanda yetiştiremediklerimi saksı içinde orada tutuyorum ve kendi kendime oh bende de var ya diyorum..
Bu konuda hiç eğitim almadım. Bol bol kitabım var onları okuyorum, bu bana uyar, yok şunu nu mu denemeliyim diye fikir yürütüyorum.
Mesela; daha evvel siteye yüklediğim 8 şeklinde bir kaaranfil sepetim var. Belki görmüşsünüzdür. Onu yapmam çok enteresan oldu. Eşim İstanbul'da işi dolayısıyle ben de Manyas'tayım, o hafta sonu gelecek. Bütün gün elimde kağıt kalem, bahçeyi talan ediyorum. Nereye ne yapabilirim diye. Bu arada çok da ot yolmuşum , yorgun argın eve girdim, banyo yapıp yattım. Saat herhalde 9 cıvarı o kadar yorgunum ki ellerimi kremledim yatak çarşafları batmasın diye birer de poşet geçirdim, bir de 1 asprın aldım. Vallahi yatakda sağdan sola dönerken bile inliyorum. Allahtan eşim yanımda değil, yoksa kendini öldürüyorsun, kafana takdığını hemen yapmak istiyorsun diye kıyameti koparıyor.
Yorgunluktan başladım ağlamaya hem de avaz avaz. Neyse, aklıma sepeti yapmayı koydum. Koydum da sepeti ne ile yapayım, lavantin mi kullanayım, şimşir mi? Tamam, Lavantin kullanacağım daha hoş olur, miss gibi de kokar. Peki acaba kaç lavantin gerekiyor? Hayalimde kuruyor, sayıyorum ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir de baktım ki saat olmuş gecenin 2.30 u. Sağa dön olmuyor, sola dön olmuyor. Olacak gibi değil; Güler kalk kızım ölç dedim. Elime bir fener aldım, çıktım bahçeye. Sepeti yapmayı planladığım yere geldim, başladım adımlamaya çünkü lavantinleri 30cm de bir ekeceğim. Bir büyük, bir de küçük daire canlandırdım kafamda. 120 tane lavantine ihtiyacım var. Ohhh be dedim kendi kendime. Ama o halimi bir gözünde canlandır. Gecenin karanlığı ve saat 2.30, benim üzerimde beyaz uzun bir gecelik, elimde fener bahçede daireler çizerek adımlıyorum. Eğer komşulardan biri o saatlerde uyanık olsa da beni görseydi kimbilir ne korkardı.
Sepet hikayem bu, lavantin hesabını yaptıktan sonra da eve gidip mışıl mışıl uyudum.

Şuan biliyorum ki bu geceyi sizin bahçenizle sonlandıracağım. Anlattıklarınızın herbirini yaşayan yolun başında birisiyim. Bütün gece yogunluk ağrılarından ve hayal kurmaktan uyuyamıyorum. Hafta sonları hiç biryere gitmeyen gündüz bahçede, hergece birinin bahçesinde konuk olarak geçiriyorum. Hafta içi işten koşa koşa eve gelip yemek yapmadan bahçeye koşuyorum. ( evin halini siz düşünün :))

Güler 11-05-2013 23:43

Ne güzel uğraştır sayın doztayfundil, üstelik siz daha çok gençsiniz. Eminim ki ileride harika bir bahçeniz olacaktır.
Bu akşam vaktim yok, yarın yola koyulacağım ama en kısa zamanda bahçenize girmeye gayret edeceğim. Kolay gelsin.

tekomusti 12-05-2013 08:02

ablacım günaydın nasılsınız dört gözle güzel resimler bekliyorum ;)
yolladıgınız clematis çok güzel büyüyor çok teşekkür ederim
esen kalın

Güler 12-05-2013 20:59

Bugün İstanbul'dan Manyas'a döndüm. Bahçeye girdiğimde gül , filbahri, hanımeli karışımı harika bir koku denizine dalmış gibi oldum.

Kameriyedeki kokulu sarmaşık gülünün bütün goncaları kıpkırmızı açmış, harika bir görüntü sergiliyor. Diğer taraftan da renk renk clematisler tırmanmış, kocaman çiçeklerini açmışlar.

Yarın sabah inşallah bol bol fotoğraf çekerim.

Sardunyalarım da hizaya girmeye başladılar.

Yeni misafirlerim calibrocha lar da askıdaki yerlerini aldılar.

Bahçe yavaş yavaş oturuyor. ;)

Güler 13-05-2013 22:56

4 Eklenti(ler)
Pekçok fotoğraf çektim, ancak sık sık kesilen elektrik yüzünden yükleme fırsatım olmadı.

Bahçedeki güller çok güzel açtılar, her taraf mis gibi gül kokuyor.
Bir yanda sarı güller, diğer yanda kırmızılar, eflatun, sıklamen renkli olanlar ve alev alev yanıyormuş hissini veren çok güzel güllerim var. Ne yalan söyleyeyim, güllerim ile övünüyorum.
Siz ne dersiniz, güzel değiller mi?

Güler 13-05-2013 22:58

2 Eklenti(ler)

Güler 13-05-2013 23:07

4 Eklenti(ler)

Güler 13-05-2013 23:12

5 Eklenti(ler)

Güler 13-05-2013 23:22

4 Eklenti(ler)

Güler 13-05-2013 23:29

5 Eklenti(ler)

YeniGine 13-05-2013 23:29

Sevgili Güler Hanım; gülleriniz harika, tablo gibi maşallah!.. Şu daha, bu daha güzel diyemeyeceğim hepsi çok güzel, ellerinize sağlık.

mandalinleerik 13-05-2013 23:35

Güler Hanım, hepsi o kadar güzel ki tekrar tekrar bakıyorum çektiğiniz fotoğraflara.
Ama 1. fotoğraftaki güle bayıldım. Gerçekten dediğiniz gibi "Alev alev yanan" bir gül. Gözümü ayıramadım.
Tabii ki her birine kocaman bir maşallah. Emeğinize, ellerinize sağlık.

Güler 13-05-2013 23:38

4 Eklenti(ler)

mügem 13-05-2013 23:43

Güler ablacım güllerinle ne kadar övünsen az...

Güler 13-05-2013 23:50

5 Eklenti(ler)

Güler 14-05-2013 00:04

5 Eklenti(ler)

Güler 14-05-2013 00:13

5 Eklenti(ler)

Güler 14-05-2013 00:31

2 Eklenti(ler)

Güler 14-05-2013 00:36

4 Eklenti(ler)
Güllü kameriyedeki güllerin kokusu harika.

Buyrun gelin çayımızı burada içelim, Salkım söğüdün gölgesi, güllerin kokuları ve diğer taraftaki clematislerin görselliği sizleri mest edecektir.

Lilium 14-05-2013 00:45

Evet arkadaşlar cenneti görmeyen var mı?

Cenetten kareler..

Bak bak burnunu çek,

Kokuları taaa gönene geliyor

Hangisini beğeneceğimi şaşırdım,

Beyaz enzimden alsaydım bu kadar şarhoş olmazdım,

Oğuzz abemwe selvm

Kaffam iyse sarkoş oldum ben giddem.

Güler 14-05-2013 00:54

5 Eklenti(ler)

Güler 14-05-2013 00:55

3 Eklenti(ler)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025