agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 25-01-2021 04:56

Teşekkür ederim sevgili nadiko.

Güler 31-01-2021 20:20

5 Eklenti(ler)
Kar yağmadan bir hafta önce çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum.
Yağmur altında bile güllerim açıyordu, nergisler, lonicera fragrantissima, kış tatlısı mis kokular saçıyordu.

Güler 31-01-2021 20:23

5 Eklenti(ler)

Güler 31-01-2021 20:25

5 Eklenti(ler)

Güler 31-01-2021 20:26

2 Eklenti(ler)

Güler 31-01-2021 20:36

5 Eklenti(ler)
....ve kar yağdı sakin sakin, etraf tertemiz bir beyazlığa büründü.

Güler 31-01-2021 20:39

1 Eklenti(ler)

Mahmut Tebir 31-01-2021 22:27

Nergisler ne çabuk açmış. Benimkilerde daha bişi yok. Galiba sizinkiler erkenci tür.

EmineYıldız 01-02-2021 06:53

Günaydın , Güler hanım bahçeniz çok güzel. O kadar hayranlıkla bakıyorum ki, bahçemi düzenledikten sonra sizden arsızca gül fidanı istemeyi bile düşünüyorum. Bu kadar çeşit güller rengarenk ne kadar iç açıcı.

E.Kahraman 01-02-2021 08:41

Kış tatlım yavaş yavaş büyüyor kokusunu o kadar merak ediyorum ki...

gıynas 01-02-2021 09:12

Sağlıklı,mutlu haftalar dilerim.Sevgili Güler hanım bahçenizin yazı ayrı güzel kışı ayrı güzel maşallah elinize emeğinize sağlık.

Güler 01-02-2021 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi E.Kahraman (Mesaj 1602807)
Kış tatlım yavaş yavaş büyüyor kokusunu o kadar merak ediyorum ki...

Emin olun çok mutlu edecek sizi, beni hatırlarsınız her kokladığınızda. Eğer yeriniz varsa mutlaka bir de lonicera fragrantissima edinin.
Biraz evvel kedilere yemek vermek için bahçe dışına çıktım, tekrar içeri girdiğimde öyle yoğun aldım ki lonicera fragrantissima'nın kokusunu canım eve girmek istemedi, dolanıp durdum çalının etrafında.
Şu anda harika koku salıyor, her dalı minik çiçeklerle dolu. tam da kış çiçeği.

Güler 01-02-2021 10:13

3 Eklenti(ler)
Sevgili E.Kahraman, dayanamadım tekrar bahçeye çıkıp lonicera fragrantissima'nın fotoğrafını çektim bir inceleyin, edinilmesi kolay bir bitki olduğu gibi hiçbir zorluğu yok. İsterseniz budarsınız istemezseniz budamayın benim gibi sadece kuru dallarını temizlersiniz.

Güler 01-02-2021 10:49

2 Eklenti(ler)
Bahçedeki karın zevkini çıkardım, önce yayıldım karların üzerine, sonra bir arkadaşım " hiç karı pekmezle yedin mi?" diye sorunca denemeye karar verdim, ve inanılmaz keyifliydi tertemiz kar üzerine pekmez döküp kaşıklamak.

Gülfatma 01-02-2021 13:08

Ben Muğla fethiyeliyim Güler hanım
Bizim oralarda kar yazın sokaklarda şerbet şeklinde satilir
Karı bir kaba alır onun üzerine vura vura döveriz sonra pekmez döker biraz daha döveriz
Buzlu değilde kristalimsi olur kar
Öyle deneyin bide eminim daha çok hoşunuza gidecek

Güler 01-02-2021 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gulfatma (Mesaj 1602821)
Ben Muğla fethiyeliyim Güler hanım
Bizim oralarda kar yazın sokaklarda şerbet şeklinde satilir
Karı bir kaba alır onun üzerine vura vura döveriz sonra pekmez döker biraz daha döveriz
Buzlu değilde kristalimsi olur kar
Öyle deneyin bide eminim daha çok hoşunuza gidecek

Hiç bilmiyordum, açıklamanız için teşekkür ederim. İlk kar yağdığında mutlaka deneyeceğim, çok teşekkür ederim.

Gülfatma 01-02-2021 20:52

Şimdiden afiyet olsun
Internette de bakabilirsiz kar şerbeti diye
Açıklamalari var ve pekmez dışında birçok değişik ürünlerce de yapılıyor şerbet

Tillandsia 07-02-2021 14:38

Güler hanım Erzurumda her yer kar. Seve seve size birazını gönderebilirim:))

Güler 07-02-2021 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia (Mesaj 1603006)
Güler hanım Erzurumda her yer kar. Seve seve size birazını gönderebilirim:))

Ooo ne güzel ama biz de burada karın zevkini çıkardık, bu gün Manyas 23 derece, günlük güneşlik. Üçüncü gün oldu havalar güneşli, bahçede çalışıyoruz.

Gökçeyurt 07-02-2021 18:36

Bahçeniz çiceklerle de ayrı , karla da ayrı güzel Güler Hanım. Biz kara hasret kaldık. Konya'ya da yağsa keşke..

E.Kahraman 14-02-2021 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1602810)
Sevgili E.Kahraman, dayanamadım tekrar bahçeye çıkıp lonicera fragrantissima'nın fotoğrafını çektim bir inceleyin, edinilmesi kolay bir bitki olduğu gibi hiçbir zorluğu yok. İsterseniz budarsınız istemezseniz budamayın benim gibi sadece kuru dallarını temizlersiniz.

Güzel kokulu çiçeklere aşırı zaafım var. Bu da alınacaklar listeme eklendi bile. :)

Güler 15-02-2021 16:48

Sevgili E.Kahraman, çok isabetli bir karar vermişsiniz lonicera fragrantissima nın üzerindeki karları silkeledim inanın hala güzel kokuyor.

Bu arada yeriniz müsaitse kış tatlısını da edinin Chimonanthus praecox

(isterseniz chimonanthus preacox tohumundan gönderebilirim)

çiçeksever 08-03-2021 14:07

Merhaba.
Bahçenizde cezayir menekşesi var mı? Bende 2 çeşit var. normal ve alaca yapraklı. Özellikle yeşil yapraklı olanı çok arsız, aynı çilek gibi sürgün toprakla buluştuğu yerde kökleniyor. Arka bahçemin yarısını kapladı. Söküp atmayı düşünüyorum.

E.Kahraman 08-03-2021 14:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1603371)
Sevgili E.Kahraman, çok isabetli bir karar vermişsiniz lonicera fragrantissima nın üzerindeki karları silkeledim inanın hala güzel kokuyor.

Bu arada yeriniz müsaitse kış tatlısını da edinin Chimonanthus praecox

(isterseniz chimonanthus preacox tohumundan gönderebilirim)

Kış tatlısı tohumu göndermiştiniz bir tane tohumdan çimlenenim de büyümeye çalışıyor gözünün içine bakıyorum. :rolleyes:

Güler 08-03-2021 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 1604063)
Merhaba.
Bahçenizde cezayir menekşesi var mı? Bende 2 çeşit var. normal ve alaca yapraklı. Özellikle yeşil yapraklı olanı çok arsız, aynı çilek gibi sürgün toprakla buluştuğu yerde kökleniyor. Arka bahçemin yarısını kapladı. Söküp atmayı düşünüyorum.

Merhaba, çok haklısınız aşırı yayılıcı bir tür, ben de her daim yolup atıyorum. ;)

Güler 08-03-2021 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi E.Kahraman (Mesaj 1604072)
Kış tatlısı tohumu göndermiştiniz bir tane tohumdan çimlenenim de büyümeye çalışıyor gözünün içine bakıyorum. :rolleyes:

Hadi hayırlısı....

cörekotu 09-03-2021 09:55

Merhaba Güler hanım, ilk kez mi kışı orda geçirdiniz? Kışı doya doya yaşamışsınız kışı da ayrı güzel bahçenizin..sevgiler ..

Güler 09-03-2021 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu (Mesaj 1604096)
Merhaba Güler hanım, ilk kez mi kışı orda geçirdiniz? Kışı doya doya yaşamışsınız kışı da ayrı güzel bahçenizin..sevgiler ..

Merhaba sevgili cörekotu, geçen sene de kışın büyük bir kısmını Manyas'da geçirmiştik ama bu sene pandemi başlar başlamaz Manyas'a geldik.
Çok da iyi yapmışız, 65 yaş üstü yasaklarına İstanbul'da yakalansaydık herhalde çıldırırdım, burada çok rahat geçiyor; bütün gün ya bahçedeyiz ya da köy içinde ama çocukları, torunları eşi dostu çok özledik. İnşallah hayırlısı ile atlatırız da bu günleri yine eskisi gibi güzel günlerimiz olur.

Sudenur 15-04-2021 09:59

Merhaba Güler hanım, yeniden yeşeren tabiat, kuş cıvıltıları, çiçeklenen ağaçlar, Yüce Yaradanın insanlara bahşettiği umut etmenin, yeniden başlamaya cesaret vermenin en duygulu durumu :)) Selam vermeye halinizi hatrınızı sormaya geldim? Afiyettesinizdir inşallah?

E.Kahraman 28-04-2021 18:10

1 Eklenti(ler)
Güler Hanım merhaba,
Uzun zamandır haber alamadık sizden iyisinizdir umarım?
Bana sizden hatıra kış tatlısı fidem ile bahçenizi ziyarete geldik. Uzun zamandır hiçbir gelişme göstermeden öylece duruyordu, beni üzüyordu. Nihayet havaların ısınmasıyla onca tohumdan yetişen yalnızca tek fideciğim (bu yüzden çoook kıymetli :)) hareketlenmeye başladı. Onun da size selamı var. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025