agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Styric 25-08-2021 12:29

Bereketli olsun abla, Oğuz ağabeye selamlar.

Tillandsia 08-09-2021 10:34

Sevgili Malina ve Sevgili Güler hanım, verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Bende bahçede olan kabak biber ve patlıcanlardan bu sene bu şekilde kuruttum. Artık deneyip göreceğiz. Bu şekilde çok fazla olan kabaklarıda değerlendirmek için fırsat bulmuş oldum. Çok teşekkür ederim.

zargana1 12-09-2021 17:28

MaşaAllah...harika.

Güler 13-09-2021 18:49

İyi akşamlar.
Ne kadar uzun zaman oldu bahçe sayfama fotoğraf yükleyemedim. Önceleri uzun bir zaman internetin altyapısının azizliğine uğradık. Daha sonra fotoğraf makinesindeki fotoğrafları küçültüp yüklemede sorun yaşadım ki hâlâ sürüyor. Bir bakıyorsunuz masa üstüne alabiliyorum, bir bakıyorsunuz " dosya bozuk" ibaresi çıkıyor, fotoğrafları masa üstüne aktaramıyorum. Bir yerde bir şeyler yapıyorum ama ne? (hiç bir şey olmamışsa bile mutlaka bir şey olmuştur gibi oldu)

Onlarca fotoğraf çekmişim, temizleye temizleye, eleye eleye paylaşmaya çalışacağım.

Güllerim bu sene çok güzel açtılar, oysa fazla da ilgilenemedim. Çanak içindeki otları temizle temizle bitiremeyince biraz es geçtim.

Balkondaki sardunya ve petunya saksılarım çok güzeldi nisan ayından temmuz ortalarına kadar sağlıklı ve bol çiçekliydiler. Bir gün bir gece içinde esen sıcak rüzgar bütün yapraklarını, çiçeklerini hatta açacak olan tomurcukları kavurdu. Yapraklar elleriniz arasında resmen ufalanmaya başladı. Önce temizledim, sağlıklı kökleri bıraktım. Koca koca saksılarda kılkuyruk kadar kalınca iyice moralim bozuldu, on tane saksıyı kaldırıp bahçenin bir köşesine bıraktım.

Nedendir bilmiyorum sebze bahçemiz de pek güzel olmadı ama sade bizde değil komşular da şikayetçiler.
Her sene pembe domateslerimiz harika oluyordu, bu sene ehh şöyle böyle de olsa idare ettiler.
Kabaklar adetlerini bozmadı bol bol verdi bizde hem yedik hem de dağıttık (malina gelene kadar dermişim...malina gelince bol bol kuruttu sağ olsun)

Fazla gevezelik ettim biraz fotoğraf paylaşayım.:D

Güler 13-09-2021 18:52

4 Eklenti(ler)
Oğuz her sabah erkenden takıyor sepetini koluna domatesleri, biberleri topluyor.
Kahvaltı soframız renkleniyor.

Güler 13-09-2021 18:55

1 Eklenti(ler)
Sevgili bahcedenn'in gönderdiği iki çeşit fasulyeden bol bol zeytinyağlı ve kuşbaşı etli fasulye yemeği yaptım. Komşular da çocuklar da paylarını aldılar.

Teşekkür ederim sevgili bahcedenn.

Güler 13-09-2021 18:57

2 Eklenti(ler)
Öğleden sonra incir ağacının altına gitmeyi adet haline getirdim.
Hem beyaz hem de siyah incirler harika oldular.

Güler 13-09-2021 19:51

2 Eklenti(ler)
Üzüm bağına ağ geremediğimiz için (iki sene evvel kar koca koca beton direklerini devirmişti bir türlü adam bulup da onaramadık) kuşlar bizden evvel davranıp daha erken olan sarı üzümleri yiyorlar, nedense siyah üzümlere pek dokunmuyorlar da bize kalıyor.
Geçen sene Oğuz yine pekmez işine girişmişti gerçi onca üzümden oldukça az bir pekmez elde etmiştik.
On, onbeş gündür toplamaya başladık, büyük torun geldiğinde iki sepet dolusu üzümü İstanbul'a götürdü.
Yan komşumuz da çok sevdiği için beraberce tüketiyoruz.

Tepsidekiler komşu payları.

Güler 13-09-2021 20:03

5 Eklenti(ler)
Balkondaki atlaslar hiç bu seneki kadar bol çiçeklenmemişti. Çok fotoğraf çektim ama hangi başlık altında topladım hatırlayamadım. Rastladığım fotoğrafları paylaşayım.
Peach Magic ve sarılar dolu dolu açtılar. Öyle ki her saksıda aynı anda 25-30 tane çiçek görebilirdiniz. Onlar bitiyor haftasında yenileri başlıyordu.
Beyaz olan tek tük açtı ama hafif çok hoş kokusu vardı.

Güler 13-09-2021 20:07

4 Eklenti(ler)

Güler 13-09-2021 20:14

3 Eklenti(ler)
Mayıs ayında açan erkenci sarı ponpon gül hiç budanmadığı için yirmi senenin ihtişamı ile hidrofor ve su deposunun bulunduğu depoyu iyice kuşattı. Ne çatı görünüyor ne de duvarlar, zar zor kapı tarafını temizledik. Hemen yanındaki elma ağacının dallarına bile musallat oldu.

Güler 13-09-2021 20:28

5 Eklenti(ler)
Balkondaki lillyumlar etrafa mis kokular saçtı

Güler 13-09-2021 20:34

5 Eklenti(ler)
Sardunyalar gidince ceylanlar ve lisiler renk verdi balkona

Güler 13-09-2021 20:40

2 Eklenti(ler)
Balon çiçeği ile maviş'in mavisine hep hayran olmuşumdur.

Güler 13-09-2021 20:44

1 Eklenti(ler)
Balkonumun zarif güzeli, bir nevi orkide olduğunu söylemişlerdi ama adını bilmiyorum.

Güler 13-09-2021 20:46

1 Eklenti(ler)
Nefis kokusu olan tavus kuşu orkidesi

Güler 25-09-2021 10:35

Günaydın

http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...tm#post1610357

Güler 25-09-2021 19:05

5 Eklenti(ler)
Bahçedeki güllü kameriyenin üst kısmını clematis Armandii iyiden iyiye kaplayınca etrafını saran güllerin boyunu kısaltma kararı aldım. Güllerin boylarını kestikçe içim de yanmadı değil ama yine de bir tesellim var; iyiden iyiye ihtiyarladılar hatta bir kısmını kökten çıkartıp yerine yenilerini dikmek.... desem de bu sene beni mutlu ettiler. Öyle güzel kokuları var ki.

Güler 25-09-2021 19:07

3 Eklenti(ler)

Güler 25-09-2021 19:11

5 Eklenti(ler)
Balkonun iki yanındaki sarmaşık gülleri de nisan, mayıs haziran ayında çoook güzel açtılar.

Güler 27-09-2021 10:01

5 Eklenti(ler)
Havaların biraz daha soğuması gülleri yine aşka getirdi ama çiçek ebatları biraz küçüldü.

Güler 20-10-2021 19:27

4 Eklenti(ler)
Meyve ağaçları da şaşırdı bu sene. Kayısı ve badem hiç meyve vermedi, ayva ağaçlarından birinde hemen hemen hiç meyve yok ama diğeri ki benim çok sevdiğim ağaçta meyve bol ama meyveleri çok irileşmedi.
Elma ağaçlarından Golden çok güzel ve bol verdi öyle ki ağacın altında onlarca dökülmüş meyve var. Bunlar da ya çok olgunlaştıklarından ya da rüzgar yüzünden dökülüyor. Bu iş de köy imamının hoşuna gidiyor çünkü haftada iki üç kere ikişer el arabası doldurup hayvanlarına götürüyor. Ben de bu arada bol bol malina'nın kulaklarını çınlatıyorum; burada olsaydı " hadi sirke yapalım" derdi.

Güler 20-10-2021 19:35

5 Eklenti(ler)

Güler 20-10-2021 19:37

Sanırım fotoğraf makinesinde bir arıza oluştu; hatalı iletişim yazıyor ve fotoğrafları bilgisayara aktarmıyor.

Yarın biraz kurcalatayım aktardığımda fotoğraf yüklemeye devam ederim.

nazlı06 20-10-2021 21:11

Elmalara bayıldım. İmama gıcık oldum gidip sirke yapsa ya��
Hoş bu yıl bizde anjelik erikleri toplamıyoruz susuzluktan gelişmediler gelene buyrun toplayın diyoruz

canannuman 21-10-2021 09:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1610132)
Balkonumun zarif güzeli, bir nevi orkide olduğunu söylemişlerdi ama adını bilmiyorum.

Hepsı bırbırınden guzel son sayfaya bakabildım ancak iclerınde bu aklımı basımdan aldı Maasallah nefıs. Kibarlıga zerfete bak saksıyı kucaklayasım geldı

Gule gule buyutun

canannuman 21-10-2021 09:56

Atlaslarda baska guzel. Ne kadar satafatlı cıceklerı var .Maasallah

Güler 23-10-2021 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canannuman (Mesaj 1611204)
Atlaslarda baska guzel. Ne kadar satafatlı cıceklerı var .Maasallah

Teşekkür ederim.

Güler 23-10-2021 19:36

3 Eklenti(ler)
İki gündür yoğun bir şekilde arkadaşlara dağıtılacak atlas çelikleri ile uğraşıyorum.
Dikenleri eldivenlerden bile geçerek parmaklarıma batıyor.
Yanı başımdaki sehpada eldivenlerim, cımbız, seyreltilmiş oksijenli su, pamuk, tarçın, makaslarımı dezenfekte etmek için çamaşır suyu, bağlama bantları, tel zımba ile işe koyuldum.

Önce saksıları birer birer ortaya çekerek iyice gözlemledim. Kesilecek dalları işaretledim.
Daha sonra pamukçuk var mı onları kontrol ettim bir iki dalda çok az başlamıştı hemen oksijenli su ile iyice temizledim. Daha sonra olgunlaşmış tohum kapsüllerini ayırdım ve dalları kesmeye başladım.

Tohum kapsüllerini Mesut Temiz ve mmanager talep ettiği için ikisi arasında pay ettim.
Atlaslar bakıma alındı.

Güler 23-10-2021 19:41

2 Eklenti(ler)
Bakımları yapılan saksılar temizlendi, tarçınlandı ve yerlerine yerleştirildi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025