![]() |
Alıntı:
|
aşırma derken ;) ;)
|
Alıntı:
Sevdiği tek şey Oğuz'la tavla oynasın (hoş onu da pek bilmez ya) bir de ballı karides yesin. ;) |
muhtemelen yazın sizi balıkesir de ziyaret ederim hatunla beraber ben o zaman aşırmak nasıl olur size gösteririm
|
Çok sevinirim, ben de çay hazırlarım güllü kameriyede içeriz, sohbet ederiz.
Ben çayı hazırlarken ne isterseniz alabilirsiniz. ;) |
Sayın Güler Hanım,
Bahçelerin keyfinin kaçmaya başladığı bu günlerde hala sizin bahçenizin görselliğini seyretmek insana huzur veriyor. Yukarıya resmini koyduğunuz kırmızı abutulion bitkinizde çok güzelmiş. Muğladan size ve sevdiklerinize selamlarımla. |
Teşekkür ederim, siz abutulionu Orhan Özbilgiç'in bahçesinde görmelisiniz, harika olan o.
|
Her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa benim bahçede de yaşatmak isterim. (Buda sanki Reha Muhtar sözü gibi oldu)
|
Bu yaz geldik fakat aklımıza gelmedi abla kısmet bakarsın komşu oluruz bir arsa için gelmiştik olmadı sağlık olsun
|
Azzz sonra....diyerek sormak isterim, Muğla'da yok mu?
|
Alıntı:
|
Muğlada varda bizmi görmedik acaba?
|
3 Eklenti(ler)
Bu sabah bahçeyi bir dolaşayım dedim. Bu dolaşma en az bir saatimi alıyor.
Önce bir nar kopardım, iri iri dişli ve çok güzel tadı var, hem yedim hem dolaştım. Muşmulalar çok iri olmuş bu sene, ama daha sertler olmamışlar, bir tane yedim ağzımı burdu. Ayvalar güzel, onlara dokunmadım, 2 tane kırmızı etli biber koparıp yedim. Kış eriği çok güzel, dalları erik dolu ama yeni yeni çiçekler de açmış. Manzarası hoşuma gitti. Bir avuç da erik yedim. Kivileri soymak lazım yanımda bıcak yok diye onları ess geçtim. Komşunun getirdiği kavunlar ağaç kütüğü üzerinde duruyor, bir kavun alıp içeri girdim. Öğle yemeğimi kafamdan hazırladım; 2-3 dilim kavun ve sigara böreği. Oğuz kıymalı karnıbahar istemişti, dün akşam onu pişirmiştim. Pilav da var, o da onları yer. Ben zaten bahçede dolaşırken onu ye bunu ye doyuyorum. |
Sayın Güler Hanım,
Bahçede geçirilen 1 saat insana yaşam kaynağı oluyordur umarım. Ne zaman bahçeye veya tarlaya gitsek vaktin nasıl geçtiğinin farkında bile olmuyoruz. Sevdiklerinizle beraber bahçenizin zevkini doyasıya yaşamanız dileğimle, size ve eşinize Muğladan selamlarımla. Abutulion kısmı şakaydı Muğla'da baktımda benim bahçede bol çiçekli bir tane varmış. |
Kivileri soymaya biçak yanımda yok dediniz. Dalından alınca hemen yiyebiliyormusunuz:confused: Ben 10 gün kadar bekletip hafif yumuşayınca yemeye başlıyorum.:p Tadıda anca yerine geliyor.
Size afiyet olsun.. |
On gün evvel kopardıklarımızı biz de sıralamıştık, ama dün kopardığımı rahatça yedim. Hatta meyve salatası yapayım mı diye de düşündüm.
Güneş alan yerdekiler daha güzel olmuş oluyor, yaprak altında olanları biraz daha bekletmek gerekiyor. |
biraz ekşi ve diri olur
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu hali tam benlik. |
Torun gibi:D
Tatlı sevmiyor , acı ekşi olan her şeyi yiyor.:):) |
Güler hanım öncelikle iyi akşamlar demek istiyorum.Sonrada çok utanarak çünkü biliyorum ki oldukça meşgulsünüz ama benimle birlikte birkaç arkadaşa maviş çiçeği göndereceğinizi söylemiştiniz kargo yolu gözler olduk.sizi sıkboğaz etmek istemem ama merak ettim işte teşekkürler.Selamlar.
|
ahhhh kaptan ah güler ablam ankara toplantısında yaramazlık yaptınız diye hepimizin ağzına acı biber sürdü [ sayfada gürüntüleyebilirsiniz ]
|
Güler hanım sizi atlas çiçeği ve aloe vera dağıtan paylaşım ruhlu biriolarak sitede tanıdım ve ankara sonbahar toplantısında tanışmak nasipoldu enerji dolu bir kişiliğinizvar tabi buda etrafınıza yansıyor bahçeniz, eviniz, bitkileriniz çok güzel hepsini özenle baktığınızı bahçeyi gezdikçe gördüm hatta hayal bile kurdum benimde böyle bahçem olurmudiye :) allah herkesin gönlüne göre versin bahçenle ve sevdiklerinle mutlu ve sağlıklı olman dileğiyle :)
|
Alıntı:
Sağlıcakla..... |
Güler Abla,
Zaten bahçenizde rekor sayıda güzellikler var. Bir rekor daha geliyor ki, kitaba girer. 5 kasım pazar gününden bu yana bahçenizde yoksunuz. Deseler inanmazdım. Nasıl sabrettiniz bu kadar. Şaştım kaldım inanın. Şimdi bahçeniz öksüz kaldım diye ağlıyordur. |
Sevgili tekomusti, sağ olun iyiyiz.
Sevgili sevgi, çok naziksiniz, teşekkür ederim. Yolunuz düşerse buyrun gelin beraberce güllü kameriyede çay içeriz. Eklediğiniz çalının adı ispirya. Hem beyazı var hem de pembesi. Benim tercihim de beyazdan yana. Budamanıza bağlı. Sert budama yaparsanız büyütmezsiniz. Ben budamıyorum, onun sağa sola kol atarak salaş bir halde-özgürce yayılması hoşuma gidiyor. Ancak bahçeniz ufak ise pek tavsiye etmem zira çiçek ömrü çok kısa. Nisan ayında harika bir görünüm sergileyen ispirya on gün sonra yine yeşil yapraklı bir çalı haline dönüşüyor. Sevgili Cumhur Tonba, biraz yanılgıya mı düştünüz? Bahçe sayfama fotoğraf yüklemiyorsam bu dolaşmıyorum anlamına mı geliyor? Ne mümkün. Evde ne kadar yorulsam, soluk almaya bahçeye çıkıyorum. Elimde kâğıt kalem, notlar alıyorum. Meselâ, bahçe yolu boyunca olan altunî taflanlar hem ihtiyarladılar hem de kabuklu bitle başları dertte. 40-50m boyunca yeni bir çit bitkisi arayışı içindeyim. Lavantin sepeti bozdum, oraya mini bir süs havuzu yapmayı düşünüyorum. Evin yan tarafındaki ortancaları sökmek zorunda kaldık (kalorifer kazanı için bir yere ihtiyaç vardı) onlara yer bulmam gerekiyor. Torunların ağaç evini yaptım ama ikisini boğaz köprüsü gibi ip merdivenle birbirine bağlamam lâzım ip merdiven bulamıyorum, onun arayışı içindeyim. Gülleri her budama isteği ile bahçeye çıktığımda kıyamayıp geri dönüyorum. Halâ o kadar güzel açıyorlar ki. " Yaaa bunlara nasıl kıyarım" diyerek vaz geçiyorum ama teşekkür etmek için birer öpücük kondurmadan da olmuyor. İnan dahası da var........ |
Güler hanım merhaba,
Güler teyze desem kızmazsınız herhalde. 204 sayfanın tamamını gezdim ve sizi kendime çok yakın hissettim. bahçeniz muhteşem. agaçlar.nette yeniyim, üyeliğim eski ama aktif olarak bulunmamıştım önceden. hayalim sizinki gibi bir bahçeye sahip olmak ama henüz yerleşik hayata geçemedim, iş nerdeyse oradayım, şantiye şantiye geziyorum:( işsizlik zamanlarımda annemin Tokat'taki bahçesi ile ilgileniyorum. hoşçakalın... |
Teşekkür ederim sevgili jeozuu.
Dilerim; benim bahçemden daha güzel bir bahçeye sahip olursunuz. Daha çok gençsiniz, önünüzde inşallah kocamannnn bir zaman dilimi vardır ve siz de doya doya bütün düşündüklerinizi yaparsınız. |
Nasıl bir bahçeye sahip olmak isterdiniz diye sorsalar hiç düşünmeden Güler ablacığımın bahçesi gibi derdim.Yok yok.Bizlere güzel örnek oluşturduğunuz ve emek verdiğiniz için sizi çok seviyorum.Selamlar.
|
Sevgili arkadaşlar, teşekkür ederim. Sezon kış olduğu için bahçede pek bir iş olmuyor ayrıca bu sıralar İstanbul'dayız.
İnşallah sağlığımız elverir de yine güzellikler yapabilirsek severek sizlerle paylaşırım. :) |
3 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim ayseldeniz.
Bu sabah bahçe de kardan nasibini aldı. Uyandığımda etraf bembeyaz, tertemizdi. Üzüm bağı üzerinde bulunan ağ tamamen karla kaplanmış, alt kısmı ise bir kulübe içi gibiydi, çok hoşuma gitti. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025