agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

FatihBahce 26-02-2013 18:20

Aşı tekniğinizi inceledim. İyi fikir verdi.

4 metreyi geçen, meyveleri tepede olduğundan toplayamadığım bir kiraz ağacım vardı.
Geçen hafta yerden 50 cm yukarsını motorlu testereyle kesmiştim.
Ziraat 900 cinsinden dal keserek aşılamaya karar verdim.

Güler 26-02-2013 18:42

İzmir buraya göre daha sıcaktır, geç kalmadınız mı? Alınacak çeliklerin kurşun kalem kalınlığında olması gerekir diye biliyorum. Siz yine isterseniz Mine Hanım'a danışın.

Lilium 27-02-2013 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FatihBahce (Mesaj 1109603)

4 metreyi geçen, meyveleri tepede olduğundan toplayamadığım bir kiraz ağacım vardı.
Geçen hafta yerden 50 cm yukarsını motorlu testereyle kesmiştim.
Ziraat 900 cinsinden dal keserek aşılamaya karar verdim.

Amaç ağaçı bodurlaştırmaksa ziraat 900 cinsinden kalem aşılayarak değil, anacın bodur olması gerekir diye biliyorum.

Güler 01-03-2013 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1109484)
Güler Hanım elinize sağlık bu güzel paylaşım için.
Aklıma takılan şu:
Neden aşı sonrası aşı macunu yerine toprak kullanmayı tercih ettiniz?
Toprak,talaş,kum vb. karışımda aşı yeri nemli kalacaktır doğru ama bir de aşı yerlerinde mantar oluşma riski de var. Tabi bu benim düşüncem.

Arkadaşımızın bu mesajı üzerine sayın Mine Hanım'a danışma ihtiyacını hissettim.

Biz kestiğimiz dala 3-4 yerden kabuk aşısı yapıyoruz. Biri tutmazsa diğeri tutuyor. Aşı yeri ıslak kalsın istiyoruz. Çamur sıvamak bu bakımdan iyi oluyor hem de alıştığımız için kolayımıza geliyor.

Mine hanım da h_doğan'ın bahsettiği mantar oluşumundan bahsetti, "olacak diye bir şey yok ama risk var, hem de bu yaralı yerden (aşı için yarıyoruz ya)zararlılar girerse ağacınızın da ölme ihtimali var. O yüzden aşı macunu kullanın, forumda da macunu evde kendiniz de yapabilirsiniz diye başlık da olmalı" dediler.

Ben öğrendim, istedim ki bilmeyenleriniz varsa sizler de öğrenin. :)

smnunal 04-03-2013 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1109425)
Biraz daha gübreli topraktan ilave ederiz ama bu aşamada toprağı bastırmayız, yumuşak bir toprak olmalı ki verilen suyu rahatça alt kısımlara geçirsin.

Veeeee, kabuk aşımız tamamlandı. Şu sıralar havalar yağmurlu ve çamurumuz ıslak olduğu için sulamadık. Aşı tutana kadar çamur ve toprağı ıslak tutmamız gerekir.

Sayın Güler hanım,

Sizin resimleyerek bir güzel anlatmış olduğunuz aşı çeşidi kabuk aşısı değil bilakis kalem aşısıdır. Yanlış anlaşılmaması için düzeltilmesi yararlı olur kanaatindeyim. İnşallah aşılarınız tutarda bol çiçek ve meyvelerini görürsünüz.

kamelyavadisi 04-03-2013 12:13

Tebrik

Sayın Güler Hanım,
Bahçenizi ve çalışmalarınızı ilk sayfadan itibaren büyük bir hayranlıkla görme fırsatı buldum. Tebrik ediyor takdirlerimi sunuyorum.
Sağlıcakla kalınız.

Güler 04-03-2013 12:41

Sevgili smnunal, buradaki tabiri bu. Kalem aşısında alınan çelik biraz da ağacın gövdesi yarılarak konmuyor mu? Bu aşıda gövdede hiç yarık yok. Tamamiyle kabuk arasında.

Yine de verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Başlıklarımızdaki aşı açıklamalarını inceledikten sonra düzeltmeyi yaparım. Sağ olun.

ilkazra 04-03-2013 13:23

Sayın Güler arı olsam sizin bahçeden ayrılmazdım.Daha önce de kesinlikle beğenimi yazmışımdır ama her görüşte aşık oluyorum hele de o ilk sayfa da bahçeniz hoşgeldin diyor ya en çok o hoşuma gidiyor.Çok sabırlı biri olduğunuzu düşünüyorum ki ben diktiğim bir şeye 10 kez yerinden söküp bakmadan duramayan ve kurutan biriyim. Emeğinize ve sabrınıza hayran kaldım. Darısı bana:p

ilkazra 05-03-2013 09:19

Güler hanım eskiden beri nerde çiçekli bir ev görsek sağında solunda ...fotoğraf çektirirdik arkadaşlarla. Sizin orada bir hazine saklı;) ben fotoğraf çekmeye ve ondan daha çok fotoğraf çektirmeye bayılıyorum kim bilir belki bir gün yolumuz düşer siz sağlıkla kalın.

cananbulak 05-03-2013 17:09

Sn. Güler, merhaba, hayranlıkla baktım resimlerinize.. Sormam münasiptir umarım, arsa arayışındayız eşimle, istanbuldan yola çıkıp kocaeline baktık önce. İki öğretmen taşınmaya karar verdik ama bölge ve fiyatlar önemli bizim için.. Bölgenizdeki arsa fiyatları hakkında bilginiz var mı..?

Güler 06-03-2013 03:05

Hiçbir fikrim yok. Bulunduğum köy bir çerkez köyü, genelde çerkez olmayanlara pek arazi satmazlar.

Ben yerleşme için Erdeği çok beğenirim. Mutedil havası vardır, ulaşımı kolaydır. Yerinizde olsam oralara da bakardım.

ykaya194 08-03-2013 11:06

Güler Hanım,
Bahçenizi bugün ilk defa gördüm ve hayran kaldım,daha önce niye bakmadım diye kendimi suçluyorum. Ceviz bahçemin bulunduğu Biga/Çanakkale'ye ye giderken sizi ziyaret eder o muhteşem manzaralı bahçenizde acı bir kahvenizi yudumlama zevkini tatmış olurdum.
Rahatsız etmezsem, nisan ayında sizi ziyaret etmek isterim.
selamlar,

Güler 08-03-2013 15:05

Rahatsız etmek ne kelime sevgili ykaya194, mutlaka beklerim. Ama bir gün evvelinden mesaj atar veya telefon ederseniz daha iyi olur, çünkü ben orada da sera sera dolaşırım. Haberim olursa evde olurum. ;)

Lilium 08-03-2013 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 (Mesaj 1115817)
Ceviz bahçemin bulunduğu Biga/Çanakkale'ye ye giderken

Bu bahçe biganın neresindedir, bigaya arasıra giderim gitmişken bir kaç ceviz ağacı sökeyim pardon bir kaç ceviz ağacı sulayayım da gölgesinde oturmayı hak edeyim. :)

ykaya194 09-03-2013 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1116320)
Bu bahçe biganın neresindedir, bigaya arasıra giderim gitmişken bir kaç ceviz ağacı sökeyim pardon bir kaç ceviz ağacı sulayayım da gölgesinde oturmayı hak edeyim. :)

Sevgili lilium,
Kozçeşme beldesinde, Biga'dan Çanakkale'ye giderken ÇOMÜ Ağaköy kampüsünden sola dönünce tabela var, birkaç köy geçince ulaşılır.
Ceviz bahçemi yeni oluşturdum fidanlar henüz daha genç yazık olmazmı? ama komşularımın bahçelerinden sökebilirsin (eğer dayak canın istiyorsa tabi ) şaka, şaka.
Genelde yazları orada oluyorum, memnuniyetle beklerim.
Beldeye 1 km kala yol üzerinde çift kurnalı bol suyu olan bir çeşme var (çeltik çeşmesi) onun önündeki ceviz bahçesi benim ayrıca yerleşim yerinde muhtelif meyve ağaçları olan bahçe içinde küçük bir evim var, buyurun misafirim olursunuz.
selamlar,

Güler 09-03-2013 13:00

Sevgili ykaya194, lilium da Çanakkale civarında bir arkadaşına ceviz bahçesi kuruyor iki senedir.

Lilium 09-03-2013 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 (Mesaj 1116425)
Sevgili lilium,
Kozçeşme beldesinde, Biga'dan Çanakkale'ye giderken ÇOMÜ Ağaköy kampüsünden sola dönünce tabela var, birkaç köy geçince ulaşılır.

Selamlar sayın ykaya194, kozçeşmeye bir kaç kez gelişim var, inşallah o tarafa doğru yolumuz düşerse uğramayı unutmam.

Arkadaşıma kurduğumuz ceviz bahçeside biga yenimahallade yamaç bir arazi arasıra uğrar eksik yaptıklarına yardımcı olmaya çalışıyorum.

ykaya194 09-03-2013 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1116567)

Arkadaşıma kurduğumuz ceviz bahçeside biga yenimahallade yamaç bir arazi arasıra uğrar eksik yaptıklarına yardımcı olmaya çalışıyorum.

Sevgili Lilium,
Yenimahalle ve çevre köylerdeki etlerden üretilen sucuğun tadına doyum olmaz, bir hafta her öğün yenilse bile bıkmazsınız.ahh.Yalova gezisine sizde katılsanız,yanınızda getireceğiniz bu sucuklarla mangal keyfimiz katmerli olsa bee.ya
Güler Hanım sakın duymasın haa.

Güler 09-03-2013 18:33

Hem duydum hem de okudum bee yaa. ;)

gülenyüz 09-03-2013 18:38

İyi ki varsınız Sn Güler,ve iyi ki ben bütün Arkadaşlarımı tanıdığım gibi sizi de tanıma fırsatı buldum.(Hem resimlerden hem de yaptığınız yazdığınız )yorumlardan.İnsana cesaret veren bir yanınız var.Güçlülük anlamında belkide; bahçe sayfanızda ki çiçeklerden, sebzelerden ağaçlardan ,aldım izlenimi .Bilmiyorum.Saygılar,

Güler 09-03-2013 19:10

Ne güzel değil mi sevgili gülenyüz, iyi ki sizler de buradasınız. İşte hep beraber birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Kâh paylaşım, kâh eğlenme, bilgilerimizi aktarma, yeni yeni şeyler öğrenme. Sağ olsun agaclar.net.

hepgül 09-03-2013 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1114386)
Hiçbir fikrim yok. Bulunduğum köy bir çerkez köyü, genelde çerkez olmayanlara pek arazi satmazlar.

Ben yerleşme için Erdeği çok beğenirim. Mutedil havası vardır, ulaşımı kolaydır. Yerinizde olsam oralara da bakardım.

Yola cıksam Tanrı Misafiriyim desem.... Benimkisi hayal ya.... Nasip olurmu acaba Çerkez köyünde ziyeretinize gelmek? Sizleri ve Çerkez komşularınızı tanımak ne güzel olurdu şahsım adına : )

Lilium 10-03-2013 00:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 (Mesaj 1116586)
Sevgili Lilium,
Yenimahalle ve çevre köylerdeki etlerden üretilen sucuğun tadına doyum olmaz, bir hafta her öğün yenilse bile bıkmazsınız.ahh.Yalova gezisine sizde katılsanız,yanınızda getireceğiniz bu sucuklarla mangal keyfimiz katmerli olsa bee.ya
Güler Hanım sakın duymasın haa.

Bak ben bunu ilk sizden duyuyorum (boğazla fazla derdim olmadığı için duymamışım) Bir dahakine bunu dikkate alacağım :) Söyleminizi daha dikkatli düşündüğümde haklılık payınız var gözlemlerim bölgede yapılan hayvancılık aile tipi ve daha çok mera besiciliğine dayalı hayvanlar dağ bayır gezdirilip otlatılıyor köylerin içi hayvan tezeğinden geçilmediği hayvanların gezer olduğunun bir kanıtı. gezer hayvanın eti güzel olacağına göre sucuğunun da tadına doyum olmayacağı bir aşikar.

Yalova gezisini ne zaman yapıyorsunuz tarih uygun biz uygun olursak söz o sucukları yerin dibinde olsa bulur gelirim, yalnız pişir derseniz o konuda çok beceriksiz (kabiliyetsiz) im, be yaaa. :)

Güler ablanın çaydanlıkları yaktığı gibi yakarım diye korkuyorum kömür karası bir sucuk yemek istemezsiniz sanırım. :D

ykaya194 11-03-2013 12:16

http://f1303.hizliresim.com/17/c/kykpb.jpg

Resimdeki çiçeği 4 yıl önce üstünde çiçek varken dikmiştim, sonraki üç yıl hiç çiçek açmadı, bu sene ilk defa çiçek açtı.
sorum şu olacak: çiçeğin adı nedir?,bakımı nasıl yapılır.
teşekkür ederim.

mügem 13-03-2013 09:40

1 Eklenti(ler)
Sevgili ve saygıdeğer Güler hanım,15-20 gündür bahçenizin anca 140 sayfasını gezebildim.Şuan bile kelimelerin kifayetsiz olduğu noktadayım.Kimbilir önümdeki 70 sayfada beni neler bekliyordur.
Eliniz,diliniz,yüreğiniz,kaleminiz dert görmesin.Bitkilerinizle aranızda özel bir iletişim oluşmuş.Siz onları sevdikçe ,onlarda size sevgilerini gösterebilmek için,ellerinden geleni yapmışlar.Hatta-Allah korusun-hasta olsanız,size kalkıp nane limon bile kaynatacaklar :)
Koli sıkıntınızı okudum.Köyümde küçük bir market ve çeşitli dükkanlar var.Keşke ulaştırma imkanım olsa da,onların attığı,yaktığı kolileri size ulaştırabilsem.
Sayın lillium ve diğer arkadaşlarınızla atışmalarınız çok hoş.Allah muhabbetinizi bozmasın.
Şimdilik sağlıcakla kalın,hoşça ve dostça kalın.Eşinize ve size saygılar.
Bu sümbül ve nergisimi size gönderiyorum.

Eklenti 377734

Orhan Özbilgiç 13-03-2013 10:56

Sevgili Güler Hanım;
Ne diyebilirim? Tek kelimeyle ''TECRÜBE''

Allah nazardan saklasın. Her mesajınız, her fotoğrafınız birer öğreti. Bu ne donanım? Bu ne beceri?

Fotoğraflar laf olsun diye konulmamış. Her biri birşeyler öğretiyor. Ya bitkinin adını, ya marazını, ya çiçeklenme mevsimini veya neyin nasıl yapıldığını gösteriyor. Mesajlarınızda bunları destekliyor.

İşte olması gereken bu! Bu sayfalar sadece görsellik içeren fotoğraflarla doldurulmamalı. Bitki aşığı bizlere, sizin sayfalarınız gibi bir şeyler öğretmeli veya bildiklerimiz hatırlatmalı.

Şahsım adına sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bu arada öğretilere birebir katkısı olduğundan emin olduğum, Sevgili Oğuz Bey'i de selamlıyorum.

Güler 13-03-2013 11:05

Sevgili ykaya194, çok güzel çalı türü olan ve bu mevsimde açan bu bitkinin adı: Chaenomeles'dir.
Bizde Bahar dalı veya Japon ayvası olarak geçer.

Bakımında bir özellik yoktur.Arzu edilirse çiçeklenme sonunda budama yapabilirsiniz.

Böyle sormak istediğiniz bitkileri arkadaşlar Forumda " Bu Bitkinin Adı Nedir? başlığında soruyorlar, ve alınan cevap da Bu Bitkinin Adı Budur başlığında belirtiliyor.

http://www.agaclar.net/forum/940010-post961.htm

YeniGine 13-03-2013 13:16

Sevgili Güler Hanım; ben de bahar dalı ne zaman budanmalı diye merak ediyor idim, çiçeklenme geçtikten sonra budayabiliyoruz demek ki... Teşekkürler.

limonağacı 13-03-2013 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 192103)
Eklenti 76084

Sevgili Ferda, zenfree, yaptığım biber salçasının biberleri.
Salçalarımı beğendiniz mi?

Sevgili Güler, Biber salçası sayfasına takılı kaldım. benim son yaptığım salçadan kalan acı-tatlı karışık 2 kg. civarı tohumum var. Biberler o kadar güzel,o kadar al ve albenili,o kadar çıtır ve tazeydiler ki atamadım tohumları.Birisi ekebilir diye ziyan etmek istemedim. Hala da saklıyorum. Biber salçasını seven ve de uygun yeri de olan (benim gibi maceraperest, zorlanmayı seven) sizi görünce olabilir diye düşündüm. Antep biberini ne derece tanıyorsunuz bilmiyorum ama çok tatlı bir acıdır.çıtır ve gevrektir.düşünürseniz size göndermek istiyorum. Google'da görselleri var. Dolması da turşusu da çok güzel oluyor. Eğer arzu ederseniz hemen gönderirim. Saygı ve selamlar.

Güler 14-03-2013 11:44

1 Eklenti(ler)
İstanbul'a yalancı bahar gelmiş gibi görünüyor ama benim balkonuma bahar iyiden iyiye geldi arkadaşlar.

Çiçeklerimin bir kısmı açtı, bir kısmında tomurcuklar var, bir kısmı da topraktan başlarını çıkardılar, adeta günaydın diyorlar bana.

Sarı karides çiçeğim gün geçtikçe serpiliyor, gelişiyor.
Bu çiçeği Manyas'dan İstanbul'a getirdiğimde bitkinin boyu 13 cm kadardı. Kışı kapalı balkonda geçirdi, yavaş yavaş da uzadığını farkettim. Şu an boyu 40 cm olmuş.

Bu çiçeği bir arkadaşımda görmüştüm, çiçek boyları da 2-3 cm civarında oluyordu. Bende çiceklendiğinde olsa olsa ciçek boyları 4 cm civarında olmuştu.
Bu türü kırmızılar gibi değil, onların çiçek yapıları aşağıya doğru sarkıyor ve uzunca oluyor.

Bendeki bu sarı türü şimdi çiçeklendi, ve çiçekleri inanılmaz büyüklükte. Kaç cm. tahmin edersiniz?
( tam 12 cm boyunda geliyor çiçek boyları)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025