![]() |
3 Eklenti(ler)
|
Sayın smnunal, bu atlasımdan çok çelik dağıttım, sizde yok mu?
Ben de çok seviyorum bu vefalı çiçeği. Atlaslar hakkında pek bilgim yoktur, yılda bir defa açtıklarını okumuştum yanılmıyorsam. Ama benimki şımarık, ben sevdikçe, ona güzel sözler söyledikçe, sık sık çiçek açıyor. Çiçeksiz hali senede en fazla iki ay. |
Sevgili Güler hanim, ne yalan söyleyim tüm bahceniz tüm bitkileriniz bizlere gösteriginiz tüm güzelikler bir yana, zaten söyleyecek birsey bulamiyorum, ama bu Atlasiniz yokmu:)). Birtek sizin Atlasiniz cicek konusunda bu kadar bereketli sanirim.
Forumda cicek acmis bir Atlas görürsek eger, ayni alt yazi gibi hep "Güler Atlas" diye mutlata yaziyor:)). Hayran kalmamak mümkün degil. Bakalim bende sizinkine benzer kirmizi cicek acan bir Atlas edindim (almanyadan), suan kendi halinde sürgün verip duruyor, cicek acma konusunda biraz haylaz gibi görünüyor, hic niyeti de yok sanki:)). Saglik ve huzur icersinde sevdiklerinizle birlikte ciceklerinizin bol bol keyfini cikarmanizi dilerim...... Sevgiler |
Alıntı:
Sizlerin ve sahiplendirmiş olduğunuz arkadaşların atlaslarını gördükçe bende bu bitkiyi sevmeye başladım. İnşallah birgün çiçeklerini yakından tanıyıp sevme mutluluğuna bizlerde nail oluruz. |
Amin,darısı tüm Güler atlasından yoksun olanların başına :)
|
Yapmayın yaa, sevgili smnunal - mügem, üzülüyorum şimdi. Bunda kesilecek dal pek kalmadı, ama biraz bekleyin, Manyas'daki belki daha elverişlidir. Bakmam lâzım.
Hay Allah, ne yapmalı bilmem ki? Sizleri atlassız bırakmaya da gönlüm razı olmuyor. |
bende bendeee :)
|
Alıntı:
bu nasıl güzel bir bahçe böyle... bakmaya doyamadım güler hanım... |
Güler Abla iyi geceler.Hala bahçenizi dolaşmayı bitiremedim.
Bu saatte size dünürcülüğe geldim :) Sardunyaların budama zamanı geldi mi?Arıyorum bölümüne isteğimi yazıyorum.Saygılar. |
Sevgili Güler hanım..
Alıntı:
|
Alıntı:
.....:D, ben sardunyalarımı budamam ki. :) Nisan ayı içinde, bütün sardunya saksılarımı tek tek boşaltırım. Önce saksının içini güzelce fırçalayarak yıkarım. Hatta bazen çamaşırsuyu bile kullanırım ki iyice dezenfekte olsun. Daha sonra içinden çıkan eski toprağı biraz elerim, temiz saksıya koyarken bunu alt kısma yerleştiririm. Çünkü bütün sene sardunya ondaki vitamini çekmiştir diye düşünür, saksının üstüne yeri hazırladığım verimli toprağı koyarım. Bitkiyi de temizlerim, kök kısmını biraz keserim, hastalıklı dalları atarım, bu arada ayrılacak olan kökleri de ayırır, bu esnada kırılan dalları da yeni yeni saksılara dikerim. Anaç sardunyamı da yeni hazırladığım temiz saksıya yerleştirir, can suyunu verip yerine yerleştiririm. İşte bu işlemler sırasında ayırdıklarımı da beni ziyarete gelen arkadaşlarımıza saksıları ile veririm. ;) :D |
Sevgili Güler teyzecigim, uzun zamandan beri takipcinizim, sayenizde dizi izlemeyi biraktim hergün agaclar.neti takip ediyorum, ellerinize emeklerinize saglik... bahceniz icin söyleyecek cok sey var ama insanin dili tutuluyor bu güzellikler karsisinda, Masallah diyorum, Allah nazarlardan saklasin... bahcenizde ailenizle saglikli nice güzel günleriniz olmasi dilegiyle sevgiyle kalin...
|
Güler hanım ben sarı karides çiçeğinden geçen sene siteden getirdim .Gayet güzeldi.Ne olduysa yapraklarını döktü hala yapraksız nedendir acaba.
Bilgilendirebilirseniz memnun olurum. |
sevgili Güler abla,
size abla demek geldi içimden,çünki sadece sevgi dolu insanların yürekleri gibi olur ellerini attıkları işleride, bıkmadan,usanmadan tüm sevginizle yıllarca emek vermişsiniz,artık idolüm sizsiniz. Nolur takıldığım,beceremediğim yerde mesajlarıma bilgi ve sevginizle cevap verin,bende sizin bahçeniz gibi bir bahçe sahibi olmak istiyorum İnşallah. Allah sizide Bahçenizide nazarlardan korusun. |
Sevgili fikreteren, sarı cinsinin bakımı biraz daha zor galiba. Kırmızı olan suyu seviyor ama sarı olanı biraz daha az su seviyor. Toprağı kurudukça su veriyorum. Cam kenarı seviyor, bol ışık istiyor galiba. Ben de tam huyunu suyunu alamadım bu çiçeğin.
Benimki kapalı balkonda cam kenarında. Çiçek boyutları yapraklarının iki katı kadar, yapraklarının bazıları da şeftali yaprağı gibi hafifçe kıvrılmış, inceledim bir böcek filan da yok, biraz yaprak gübresi vermeyi düşünüyorum. Acelyanın yaprakları döküldüğünde ben dallarına-gövdesine su fısfıslıyorum. Acaba buna da öyle mi yapsak? Bence isterseniz suyuna biraz yaprak gübresi koyup, gövdesine dallarına bira fıs fıs yapın, gözlerinden belki yaprak verir. Olmadı Mine Pakkaner'e sorarız. |
Sevgili HANIMELİ, çok teşekkür ederim. Siz hiç merak etmeyin, zamanla o kadar güzel bir bahçeniz olur ki, nasıl yaptım diye de şaşırırsınız.
Forumumuzda her türlü bilgi var, sağ olsun hocalarımız da arkadaşlarımız da her sorumuza gönülden cevap veriyorlar. Yeter ki bol bol okuyun. Hiç çekinmeyin, nerede problem yaşarsanız bana rahatlıkla sorabilirsiniz, ben de bildiklerimi size zevkle aktarırım. Ancak bu sorularımızı ilgili başlıklar altında soralım ki, başka arkadaşlara da faydası olsun. Bana özelden sorarsanız, soru da cevap da orada kalır, sizden başkasına faydası dokunmaz. İşlerinizde kolaylıklar dilerim. |
Güler ablacığım,
Nasılsın? Her zamanki gibi yine döktürmüşsün. Atlas'ın çiçeğine bayıldım. Sarı karides bende de var ama nerden bulaştığını bilmiyorum kabuklu bit var bir türlü kıramadım. Ne ölüyor ne büyüyor. Aslında çok nazlı değil. Susuzluğa dayanıklı ama mutlaka bol ışık istiyor senin de dediğin gibi :) . Kısmetse Manyas'a dönüş ne zaman? |
Bahçenize hayran kaldım .Ellerinize sağlık .Ayrıca verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederiz.
|
merhaba
Güler ablacığım merhaba,bahçenize hayranlıkla bakıyorum saatlerdir,demek ki kan çekmiş;İkizce-Manyas bağlantısını görünce 'işte tamam toprak çekiyor' dedim.Benim annem de çerkes,Kızıksa,balıklıdere, manyas,hacıosman'da birçok eş dost var..ben Ankara'dayım gölbaşında yaşıyorum,burada da İkizceli birçok aile var,Otuzoğulları,Canbolatlar vs vs.Ne güzel sizinle burada karşılaşmak:eek:Haziran ayında geleceğiz inşallah memlekete,siz de uygun olursanız ziyaretinize gelmek isterim. Hem güzeller güzeli bahçenizi, hem sizi görmek benim için mutluluk olur görüşmek dileğiyle..
|
Kimdir bu Güler Hanım diye arada merak ettim ama bu akşam bahçenizi geziyorum. Muhteşem. Ama en çok hayran olduğum şey sizin çalışkanlığınız, azminiz ve doğaya olan aşkınız. Sizi kutluyorum. Size imreniyorum :-))
|
Sevgili Güler hanım, eşim meyva bahçesinde ki ağaçlarının bir kısmına aşı yapacak birini arıyordu. Neden kendin yapmıyorsun dedim, ben bilmiyorum deyince sizin sayfanızda ki uygulamayı gösterdim korka korka bir tane yaptı başarılı olursa seneye diğerlerinide kendi yapacak:) Açıklamalı verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz, sevgi selamlarımla.
|
Sevgili Güler hanım bahçeniz gibi gönlünüzde zengin hani binlerin annesi denilen bir çiçek var ya siz onun gibisinz.Bana gönderdiğiniz maviş çiçeğide sağlıklı bir şekilde büyüyor tekrar teşekkür ederim emeğinize gönlünüze sağlık.
|
Siz de demek ki emek vermişsiniz büyümeye başlamış. Bol bol çiçeklerini görün inşallah.
|
Güler Hanım,
Her gece fırsat buldukça bahçenizi geziyorum. Daha 40 lı sayfalardayım. Yazışmaları okuyorum ve hayranlığım gittikçe artıyor. İçinizdeki sevgi çiçeklerde ve yetiştirdiğiniz bitkilerde kendini gösteriyor. Catleya orkidesine bayıldım. En kısa zamanda bir tane edineceğim. İyi geceler. Sevgilerimle |
Bahçenizi büyük bir keyif; huşu,huzur ve mutluluk ile gezerken ; o eşsiz görselliğin yanında bilgeliğinizi ,tecrübelerinizi aktarırken kullandığınız üslubu ,insanlara yardım etmek ve elinizdekileri paylaşmak için gösterdiğiniz nezaketi ve misafirperverliği ,yardımseverliği herşeden önemlisi insanlğı keşfediyor insan ...
Paylaştığınız herbir harf için teşekkürler.Sizden o kadar çok şey ğrendim ki kısacık zaman içinde. Bahçenizdeki çiçekler ve gönlünüzdeki güzellikler hiç solmasın ... |
Sevgili adelvays58 ve fatihs, çok naziksiniz ve teşekkür ederim.
Mesajlarınızı okurken hem gurur duydum hem de biraz mahçup oldum-utandım. Gurur duymam başardıklarımdan, mahçubiyetim de bu kadar güzel sözleri hakikaten hak ediyor muyum diye düşünmemden dolayıdır. Sağ olun. Bahçemle çok uğraştım, çok da seviyorum. Ama beni daha çok memnun eden, elde edebildiğim güzellikleri siz doğa sevdalıları, bitkilere - çiçeklere aşık olanlarla gönülden paylaşmak. Benim çiçeklerimden ne kadar çok arkadaşımızda olursa o kadar mutlu oluyorum. İnşallah yolunuz düşer de Manyas'a gelirsiniz, hem tanışır hem de çiçekler hakkında güzel sohbet ederiz. |
Sevgili Güler Hanım,
Alçak gönüllü olmanız çok güzel ama utanılacak ve mahçup olunacak bir şey değil yaptıklarınız. Çevremde çiçek ve bitki ilgisi olan o kadar az insan var ki. Sizi ziyaret etmeyi düşünüyorum. Arkadaşım Ayşe'yle ( o da çok çiçek sever) Haziran ayında bir cumartesi ya da pazar günü rahatsız etmek istiyorum:-))). Eminim bahçenizde kendimden geçeceğim yine:-)) SEVGİLERİMLE |
Çok sevinirim sevgili edelvays58, hem tanışırız hem de güllü kameriyede çay içeriz. Tabii arkadaşınızı da getirin, mutlu olurum.
Mümkünse gelmeden bir gün önce haber verebilirseniz daha iyi olur. Çünkü ben gezmeyi çok severim, bir bakarsınız Erdek'de bir bakarsınız Bursa'da sera geziyorumdur. Haberim olursa çok daha iyi olur. Yaptıklarımdan utanmıyorum, sizin övgü içeren sözleriniz beni utandırdı. ;) |
Tabii ki haber vermeden gelmeyeceğim. Mutlaka haber veririm. peynirli kek(cheesecake) ve börek bizden çay sizden:-)))
Bu arada Bursa'ya geldiğinizde *** deyin ben de müsait olursam sizi alır Mudanya'ya getiririm , hem de görüşürüz:-))). Ben çalışıyorum hem de yoğun bu aralar. Saygı ve sevbgilerimle |
1 Eklenti(ler)
Güneş iki gündür yüzünü gösterdi, ama bahçede otlar o kadar uzamış ki toprağın güneşi alıp da kuruması bu durumda imkânsız gibi.
Başladık ot yolmaya, yoruldukça da ot yolmayı bırakıp balkon saksılarına geçiyorum. Otları temizlenecek, bakımları yapılacak yığınla saksı var. Limonluğa kaldırdığım saksıların çoğu çok kötü durumda, nasıl adam olurlar, veya olurlar mı bilemiyorum. Burada bıraktığım Clivia çok kötü durumda, bugün ona doktorluk yaptım. Neler yaptığımı da daha sonra anlatacağım. Kestane ağacımız meyve tutuyor ama içini dolduramıyordu. Birgi'den arkadaşımız Kazimpolat'a mesaj atıp, Bozdağ kestanesinden aşılık çelik istedim. Sağ olsun hemen gönderdi ve Oğuz da aşıları yaptı. Bahçedeki Orak armudu kurumaya yüz tutunca başka bir armuda aşı yapmıştık. Bir iki senedir meyve veriyor, bu sene çiçekleri bir başka alımlı..... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025