agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 26-02-2008 15:51

Sevgili Ferda, ne demiş büyükler; güzel söz yılanı bile deliğinden çıkartır. Ben de o yeniden güzel açsın diye ne diller döktüm, ne bakım yaptım bir bilsen.

nevsune 26-02-2008 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 208104)
Sevgili nevsune, bende de framboğaz'a aşı yapılmış böğürtlen var. Hem dikensiz hem de meyveleri çok iri, ama tadı sanki biraz daha mayhoş. Ama anladığım kadarı ile istemiyorsun!!!

Sanırım tayberryden sözediyorsunuz. Bu cins ekşimsi mi yani? Ben de tatlı olmasını bekliyordum, tuhh yaa üzüldüm şimdi(var bende:p).

Güler 27-02-2008 07:14

Yol kenarlarında olan ve kendiliğinden biten ufak ama tatlı böğürtlenlerden bahçede vardı. Alara Fidan'cılığı dolaşırken bu iri cinsleri görmüştüm. Yapraklarının dikensiz ve meyvelerinin çok iri olması dikkatimi çekmişti. Satıcı bana bunların frambuza aşılandıkları için dikensiz olduklarını söylemişti. 2 kök aldım, bahçedeki eskilerin yanına ektim. Meyve verdiklerinde mayhoş olmaları dikkatimi çekti. Olgun oldukları halde mayhoş. Bu sene 3. seneleri, sanmıyorum ki tadları değişsin.

Güler 27-02-2008 07:22

Sevgili zenfree, süs havuzuna daha başlayamadım. Önce bir bahçeyi derleyip toplamalı. Yapılacak o kadar çok iş var ki, emin ol uykularım kaçıyor. Bu arada önce bir Taral'ın elle kullanılan ufak bir çapa makinasını almayı planlıyorum. Böylece sebze bölümünü bellemek daha kolay gelecek, çalışacak insan bulmak bayağı zor. Sonra çiçekler, saksılar toprak gübre....daha sonra da havuz geliyor. Bu seneki planlamada mevcut ama daha sonralarda.

Güler 27-02-2008 07:32

Arkadaşlar adresleri olanların kolileri postalandı: Osmanlı çileği-nevsune,nazlıo6-şükranünal-iklimsiz-hatipali74 ( berduray adresin yok.)

Gül çelikleri: S.inceçayır-Habibe-Hakan kınacı-Şükran ünal-İklimsiz-Abdurrahman demir-benben1967-papatyam-Sebo-sinanci1-celalsungur-ilknur aşık.

Adresleri olmayanları kahvede belirttim.

denizakvaryumu 27-02-2008 07:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 208338)
Sanırım tayberryden sözediyorsunuz. Bu cins ekşimsi mi yani? Ben de tatlı olmasını bekliyordum, tuhh yaa üzüldüm şimdi(var bende:p).

Nevsune Hn,
Tayberrylerde diken var, sizdeki loganberry olmasın.

Güler 27-02-2008 07:53

Sevgili denizakvaryumu, ben alırken hiç cislerine bakmamışrım. Şu an ne olduklarını da bilmiyorum. Bu konu üzerinde yazılanları iyice bir okumam gerekiyor.
Evet nevsune hanım tayberry'den bahsetti.

nevsune 27-02-2008 17:03

Sevgili Güler, akşamüzeri kargom geldi. Binlerce teşekkür ederim. Kaç zamandır hayalini kurduğum Osmanlı çileklerine kavuştum sonunda (bir itiraf: balı tutan, parmağını fena halde yaladı:p. hani ben düşündüm ki alttaki büyükler benim, üstteki küçükler Denizakvaryumu'nun).

Böğürtlen konusunda hata yapmışım. Sizdeki Loganberry olmalı(niye karıştırdım bilemiyorum). Tayberry dediğim cins, dikenli. Bende her ikisi de var, tatlı olanın tayberry olması gerekiyor. Böğürtlen başlığında hepsini görüntüledik sanırım. Son durumlarını da başlıkta yazdım.

bepsi 29-02-2008 09:23

Güler hanım hep istemişimdir sizin gibi **** daha değişik de olabilir bahçesi çiçeklerle ve ağaçlarla dolu bir ev. İnşallah bir günü bunu başarabilirim.Ne kadar zamanda bu hale geldiğini merak ediyorum. Epeyce emek çekmişe benziyorsunuz toprak bize neler veriyor biz anlayamıyoruz en azından kendim adına konuşayım. Toprak ve bitkilerle uğraşmaya başlayalı inanırmısınız kendimi çok huzurlu ve mutlu hissediyorum. Umrım benimde bir gün sizinki gibi hoş bir bahçem olur.

Güler 29-02-2008 11:19

İnşallah sevgili bepsi, yeter ki iste. Toprakla, çiçeklerle uğraşmak beni bedenen yorsa da ruhen çok dinlendiriyor. Canımın sıkıldığı bir zaman ya bahçemi düşünerek veya torunlarımı düşünerek sıkıntımı atıyorum.
Bahçemiz taşlık bir bayırdı, bu hale getirmek 10-12 senemi aldı. Ama nasıl da geçiyor seneler hiç anlıyamıyorsun.
Temenni ederim ki senin bahçen benimkinden de güzel olur.

berduray 02-03-2008 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 209837)
İkinci partiyi beklemeniz gerekecek. Mutsuz olmayın, en kısa zamanda elinizde olur.

Yaşasın 1 umut ışığı yandı, o kadar işinizin arasında(bahar ayları malum bahçeişleri çok yoğun oluyor, benim bahçeciğim bile minicik ama çapa yapmaktan ellerim nasır tuttu) gerçekten çok müteşekkirim, kızım adına;)

Oyaman 03-03-2008 20:24

Sevgili Güler Hanım güzelliklerle doldurup sevgiyle hazırladığınız koliniz bugün elime geçti .Teşekkürümüz iki kişilik ; çok sevdiğim doğa sevdalısı komşum ile gönderdiklerinizi paylaştık . İki kişiyi de çok mutlu ettiniz , her ikimizde çok teşekkürler ediyoruz size . Hem manevi hemde maddi maddi fedakarlığınıza ( maddi kısmı olmasa idi dahada iyi olurdu ama ) çook teşekkürler , herşey gönlünüzce olsun .
Yaz aylarında fotoğraflarını paylaşırım nasip olursa .

Güler 04-03-2008 08:17

Sevgili Oyaman, güle güle büyütün. İnşallah sizin gülleriniz benim bahçemdekilerden de daha güzel olur. Çiçeklerimi siz değer bilen arkadaşlarla paylaşabilmenin bana verdiği hazzı bilemezsiniz.

srp-k 04-03-2008 11:36

merhaba güler hanım,ben siteye yeni üye oldum.benimde bir dağ evim var ve bahçesini düzenlemek istiyorum.fakat bu işlerde çok acemiyim.evime taşınalı 5 sene oldu tüm tatillerimi orada geçiriyorum.benim bahçemde taşlık epey bir uğraştan sonra azda olsa taşları azaltabildim.çeşitli gül fidanları diktim büyüdüler.çok güzel açıyorlar.fakat diktiğim diğer çiçekler büyümüyor.çok fazla yabani ot var.toprağın verimli hale gelmesi için neler yapabilirim.kısacası güzel bir bahçem olması için tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız.bahçenizin resimlerini gördüm tek kelimeyle muhteşem.sizi tebrik ediyorum.

Güler 04-03-2008 12:35

Sevgili srp-k sitemize hoş geldiniz. Bahçeyle uğraşmak çok hoş ve keyifli. Sorularınıza da elimden geldiğince seve seve cevap veririm. Sitemizin yöneticileri ve moderatörler, Türkçe yazım kurallarına dikkat etmemiz hususunda çok titizler, biz de bunlara uymaya çok dikkat ediyoruz. Senin bana samimi şekilde hitap etmenden cesaret olarak bunları yazdım ki bir uyarı almadan, haberdar edeyim dedim. İstersen başlığı bir oku.
Sevgiler.

srp-k 05-03-2008 12:32

İlginize çok teşekkür ediyorum.Güzel bir bahçem olması en büyük dileklerimden birisi.Söylediğim gibi,bahçe işlerinde oldukça acemiyim fakat bir okadar da istekliyim.Bahçemin büyüklüğü 1 dönüm kadar var.İçerisinde 6 tane zeytin,1erik,1 elma,2 tane badem ve bir tanede pavlonya ağacım var.Ayrıca asmalarım güllerimde mevcut fakat bahçemde yapılması gereken daha birçok düzenleme var.Ağaçların çoğu bahçede önceden beri var.Düzenleme işine yeni başlayan biri olarak bana ne gibi önerileriniz olabilir?Malum yaz yaklaşıyor,kolları sıvayıp işlere başlamam lazım.İyi ve doğru bir yönlendirmeye ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ediyorum.

Güler 05-03-2008 19:30

Sevgili srp-k, mümkün mü bahçenin bir resmini yüklemek. O zaman daha güzel tanzim ederiz beraberce. Mesela ağaçların yüksek ise , dipleri de gölge ise, onların kök kısımlarına daire olarak çiçek ekebilirsin. Cam güzeli veya şeker begonyası olabilir. Bir kısmını sebze bahçesi diye de ayırabilirsin. Ufak bir kameriye düşünür müsün? Eve giden yol kenarlarını çiçeklendirebilirsin. Dedim ya bir resim olsa daha iyi yerleştiririz.

zenfree 05-03-2008 19:32

Güler Hanım, salçamızı bahçenin hangi bölümünde yapacağız.;)

Güler 05-03-2008 19:32

Sebze bahçen için sana pembe domates tohumu, ile fide olarak ereğli veya Osmanlı çileği gönderebilirim. Duvar dibi için de sarmaşık türü Japon feneri tohumu da yollarım.

srp-k 05-03-2008 21:40

Sevgili güler hanım,
Şu anda bahçemin çekilmiş resimleri yok ama en kısa zamanda çekip sizinle paylaşmayı diliyorum.Zeytin ağaçlarım yüksek ve dipleri gölge oluyor.Ağaçlarımın çevresini taşlarla dörtgen şekilde taşlarla ördürttüm ve havuzların içini toprakla doldurdum.diplerine çiçek dikiyorum fakat çiçekler büyüp çiçek açmıyorlar.Her sene büyük bir hevesle çiçeklerimi dikerim ama sonuç herzaman kötü oluyor.Oysaki yemyeşil ve güzel bir bahçem olsa öyle mutlu olacağım ki.Muhakkak bir yerlerde hata yapıyorum ama ne?sanırım toprakla ilgili verimli hale nasıl getiririm?

Güler 05-03-2008 22:23

Sevgili zenfree, Yukarı terasa çıkan yol kenarında fırın var ya, onun yanına kazanı koyarız. Altınada kütükleri yerleştiririz. Biber çuvallarını içine atarız. İşlerimiz bitince de tepsileri limonluğa alırız. Pencereleri açtık mı bütün güneş içeride, orada çevir çevire iyice kuruturuz. Sonra gelsin kavanozlar..... Kuru fasulye, nohut....

Güler 06-03-2008 06:43

Bu sene yine su problemi olacak galiba, hernekadar benim ufak tarla dere kenarında ise de bu sene çeltik yerine, fasulye mi ektirsem. O zaman da ot çapasına gitmek gerekecek. Belki de eşimi dinleyip icara vermek daha iyi olacak. Ama kuru fasulye eken birine veya salçalık kırmızı biber eken birine vermek iyi olacak değil mi zenfree?
Merak etme bizlere yetecek kadar salçalık biberi bahçeye de ekiyoruz.
Taze sarmısak sever misin?

şükran ünal 06-03-2008 09:30

Sevgili Zenfre, sevgili Güler hanımcığım, ayak işlerine de beni alsanız vallahi her işin üstesinden çarçabuk gelirim. Bakmayın çalışan hanım olduğuma bizlerde eskiden bunları hep kendimiz yapardık. Hala da devam ettirdiklerimiz var. Hani şu ev salçasının tadını hiç bir hazır salça da bulamıyoruz artık. Size sevgiler yolluyorum.İstanbul a geldiğimde mutlaka ziyaretinize gelmek isterim.

abk 06-03-2008 09:36

Ev salçası, ev tarhanası, reçeller, kuskus, mangır (bizim burada yapılan bir çeşit erişte), yufka, kışlık gözleme,turşu, bayramlarda ev baklavası... Annem sağ olsun. :p Hepsini yapıp gönderiyor bana.:p Hatta nişasta ve sirkeyi bile evde yaparlardı yakın zamana dek.

MSaygin 06-03-2008 10:58

Bu gibi durumlar için; TDK sitesi.

Fatma E. 06-03-2008 16:38

TDK'da sarımsak olarak geçiyor.

Buraya sarmısak yazıp ararsanız sarımsak'a yönlendiriyor.

nazlı06 07-03-2008 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 211603)
Sevgili zenfree, Yukarı terasa çıkan yol kenarında fırın var ya, onun yanına kazanı koyarız. Altınada kütükleri yerleştiririz. Biber çuvallarını içine atarız. İşlerimiz bitince de tepsileri limonluğa alırız. Pencereleri açtık mı bütün güneş içeride, orada çevir çevire iyice kuruturuz. Sonra gelsin kavanozlar..... Kuru fasulye, nohut....

Sevgili Arkadaşlarım salça yapmak için biberi kaynatmanıza gerek yok. Biber salçasını biz mutfak robotunda yapıyoruz. Sonrada güneşe koyuyoruz. Eskiden annemde sizin gibi kaynatırdı. Epeydir bu yöntemle yapıyor.

BenBen1967 07-03-2008 10:49

Gül çeliklerini ben saksıya diktim köklensinler diye .Yoksa hemen bahçeye mi dikecektim?

Güler 07-03-2008 10:54

Ben de saksı ve tarha diktim. En az bir sene kök yapması için bekletsen sonra yerine eksen çok daha iyi olur. Aman suyunu ihmal etme de kök yapsın.

Güler 07-03-2008 10:58

Teşekkür ederim nazlı06. Biz biraz da işin gırgırındayız aslında. İmece yapıyoruz. Benim salçamı yaparken geliyorlar, ateşleri yakıyorlar, kazanda suyu kaynatıp, temizlenen biberleri çuvalla kaynar suya batırıyoruz. Onlar yaparlarken ben de onlara çay veya yemeleri için birşeyler hazırlıyorum, hep beraber yeyip, salçayı çıkartıyor, eğleniyoruz. İki gün sonra ben de onların salçalarına yardıma gidiyorum. Veya erişte kesmeye yardım ediyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025