agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 29-01-2008 10:03

müştemilat (ardiye)

1 Eklenti(ler)
Eklenti 29122 Bahçede depo olarak kullandığımız yer. Birinci kapı odunluk kapısı, ikinci kapı, aletlerimin ve bahçe ilaçlarımın bulunduğu kısım.
Sol taraftaki su deposu, 35-40 tonluk, sırf bahçe sulamaları için.

Güler 29-01-2008 10:09

su savaşı

1 Eklenti(ler)
Eklenti 29124 Oğlumla torunumun su savaşları.

Güler 29-01-2008 10:13

çeltik

1 Eklenti(ler)
Eklenti 29125 Yöremizde çok miktarda çeltik ekilir, çeltik tatlası.
Baldo pirincimiz ün salmıştır.

limon 29-01-2008 10:35

Güler Hanım çeltik tarlası deyince birden aklıma geldi, sivrisinek oluyor mu?

Bizim arkada dere var. Yazın durgun havalarda çok fazla sivrisinek oluyor. (Sivrisinek ısırmasına alerjim var)

Çanakkale'de duymuştum, evlerinin dışını boyarken boyaya Zırai ilaç Bayiisinden aldıkları bir ilacı katıyorlarmış. Sivrisinek gelmiyormuş. Duydunuz mu hiç böyle bir şey?

Bir de Erdek'te belediye yapışkan bir şeyler asıyormuş değişik yerlere. Siivrisinek yapışıyormuş o malzemeye. Nerde satılır bu malzeme acaba?

Veya sizin uyguladığınız bir yöntem var mıdır?

Güler 29-01-2008 11:24

Sevgili Limon, evet sivri sinek oluyor. Ama sivri sinekler Temmuz ve Ağustos ayında oluyor. Mayıs-Haziranda yoklar. Ben o bakımdan oldukça rahatım, benim de allerjim var. Evin pencerelerinde sineklik mevcut, içeri giremiyorlar, ayrıca her odada (zaten 3 odamız var) cibinlik var. Akşamları dışarıda kameriyede veya balkonda otururken de Spiralleri yakıyorum, onların kokularına gelemiyorlar. Artık öğrendim onların hücum saatleri 6-8 arası. O sıraları eğer bahçede sulama yapıyorsan mutlaka ellerine kollarına kovucu krem sürmelisin. Daha sonra el etek çekip gidiyorlar, ne iştir ben de anlamadım.
Evet ev duvarlarına sürülen bir ilaç var. İlacı badana anında değil de daha sonra bir pompa ile duvarlara (su ile karıştırıp) sıkıyorsun. Duvara dokunan herşey, sivri, karasinek, örümcek ölüyor. Bunu da 20 günde bir tekrarlaman gerekiyor. Ben bir defa denedim. Ama temizlik yapmaya gelen kız perişan oldu, dışarıdan camları silerken elleri de duvara değiyor ve yüzüne filan sürdüğünde cayır cayır yanıyordu kızcağız, sonra neden olduğunu keşfettik bir daha da yapmadım.
O asılan sinek yapışan şeyler sanırım çok yerde satılıyor. Onları da gördüm, ama manzaraları pek güzel değil, hoş şeritleri koparabiliyorsun ama bana pek hitap etmedi.
Benim dış mekanda kullandıklarım, spiraller, onlardan memnunum.

günsu 29-01-2008 16:35

Güler hanım,fesleğenin sivrisinek kovucu özelliği var:)Hatta benim bu sene balkonumda vardı.:)

Güler 29-01-2008 16:47

Biliyorum sevgili günsu, bahçedeki kameriyede 7 saksı top fesleğenim var, kokuları da çok hoşuma gider.

Buket Aknar 29-01-2008 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 199375)
Güler Hanım çeltik tarlası deyince birden aklıma geldi, sivrisinek oluyor mu?

Bizim arkada dere var. Yazın durgun havalarda çok fazla sivrisinek oluyor. (Sivrisinek ısırmasına alerjim var)

Çanakkale'de duymuştum, evlerinin dışını boyarken boyaya Zırai ilaç Bayiisinden aldıkları bir ilacı katıyorlarmış. Sivrisinek gelmiyormuş. Duydunuz mu hiç böyle bir şey?

Bir de Erdek'te belediye yapışkan bir şeyler asıyormuş değişik yerlere. Siivrisinek yapışıyormuş o malzemeye. Nerde satılır bu malzeme acaba?

Veya sizin uyguladığınız bir yöntem var mıdır?

Sevgili Limon ve Güler hanım, ben de sivrisineklerden sıkıntı yaşayan biriyim. Ayrıca kullanılan ilaçların kimyasal özelliklerinden dolayı huzursuz oluyor ve mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum. Önceki yıl bir arkadaşımdan duyduğum bir yöntem ile sivrisineklere çare buldum buradan sizlerle paylaşmak istedim.
Bildiğiniz Türk kahvesini uygun bir kapta ( toprak tütsü kabı olabilir) kibrit ile tutuşturarak yakıyoruz. Yanan kahvenin kokusuna sivrisinekler gelmiyor. Genellikle kahve bittikçe ilave ediyoruz. Ben kahve kokusuna dayanamamama rağmen sivrisinekleri düşününce onu bile sevmeye başladım. Bir keresinde o kadar çok fazla yakmışım ki ortalıkta göz gözü görmüyordu...

limon 29-01-2008 21:29

Kahveyi deniycem Buket Hanım. Fesleğen hiç fayda etmiyor burdaki sivrilere. Güler Hanım'ın güzel bahçe fotoğraflarını sivrisinek gibi tatsız bir konuyla kesmiş oldum kusura bakmayın.
Önerilere çok teşekkür ederim. Sevgiler...

zenfree 29-01-2008 21:33

Kahve yakmak arılara kesin çözüm. Sivrisinekleri de kaçırdığını bilmiyordum.

bektas 29-01-2008 22:42

Üzülerek sivrisineklerden muzdarip biri olarak yazılanları okudum, bu hayvanlara kahve , fesleğen vız gelir geniş alanda larva ve ergin mücadelesi şart , yoksa çekilmez bu hayvanların çilesi

Güler 30-01-2008 04:52

Sevgili Buket, kahve yakma olayını ben de birkaç defa denedim, ama spırallerden aldığım sonuç en iyisi.
Sevgili bektaş, dediğinizde çok haklısınız, ama çeltikçiler, randıman düşüyor diyerek ilaçlama yönüne gitmiyorlar, ne kadar doğru onu da bilemiyorum.
Sevgili kumru teşekkür ederim, bildiklerimi paylaşmaktan zevk alırım.

Emre Albayrak 31-01-2008 13:32

Güler Hanım bu kadar büyük bir bahçede yaban otu derdini nasıl çözdünüz?

Güler 31-01-2008 13:57

Sevgili emre albayrak, otlar hakikaten bir dert. Güllerin ve ortancaların altlarındaki çanaklara sonbaharda ağaçlardan dökülen yaprakları yığın yığın sıkıca ört. Kışın hem dondan korurlar hem de baharda, yaprakları kaldırdığında tertemiz bir toprakla karşılaşırsın, hiç ot olmayan. Ondan sonra periodik olarak temizlemeye başlarsın.
Otun çıkmasını istemediğin yerlere veya yürüme alanlarına yol boyunca olan yerlere siyah naylon döşe, üstüne de çakıl at. Yağmur suyunun gidebilmesi için bir iki yerine ufak artılar yap, yani naylonu bıçakla + şeklinde kes, ama boyları3-5 cm den büyük olmasın.
Sana benim bahçemde yaptığım yeri göstereyim; bahçemdeki 219 ve 191 numaralı mesajdaki yol, 184 numaralı mesajdaki gül çanakları dışında kalan çakıllı kısım. Bu kısımların altında sanırım iri kayalar mevcut ki ayrıkları temizlemek mümkün olmadı-ayrık otunun bulunduğu yerde genellikle taş vardır ki kökü bu taşa sarılır kendini emniyette hisseder- ben de ancak bu usulle onlardan kurtulabildim. Sana başka kitaplardan da resim yüklemeye çalışırım.
Bahçedeki asmaların ve sebzelerin altındaki otlara mecburen ufak çapalarla yani elle girişiyoruz. Dedim ya hafta sonu Manyas'a gidiyoruz, Cuma, cumartesi, pazar ha babam di babam otları yoluyoruz, pazar akşamı da yorgun argın İstanbul'a dönüyoruz. Tekrarı ertesi haftaya...... bu böyle gidip duruyor. Ama ben bundan da keyif alıyorum inan.

Emre Albayrak 31-01-2008 14:57

Güler Hanım gerçekten büyük emek harcıyorsunuz.. Sonuçta peyzajı mimariden ayıran en keskin noktalardan biri sürekli değişim halinde olması ve devamlı farklı sorunlarla karşınıza çıkması.. Siz hem kurmuş hem düzgün işlemesini sağlamışsınız.. Ellerinize sağlık..

sevil 31-01-2008 21:32

Güler hanım,
Size danışacağım ilk konu yabani otla mücadele olacaktı!
Emre bey benden hızlı davranmış, onun vesilesiyle aldığım bilgi için teşekkürler.

ezgili dünyam 01-02-2008 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 200197)
Sevgili ezgili dünyam, teşekkür ederim, buyrun beraber dolaşalım. En çok neresini beğeniyorsonuz?

Çok zor bir soru, yaklaşık yarım saat düşündüm, bir yeri beğeniyorum dersem diğer bölümlere haksızlık yaparım endişesine kapıldım. Ailecek hayran kaldık bahçenize, her baktığımda maşallah demeden geçmiyorum, gerçekten emeğinize sağlık.

Güler 02-02-2008 06:53

ot mücadelesi çakıl.

1 Eklenti(ler)
Eklenti 29427
Sevgili emre albayrak, 301 numaralı mesajına cevap. 4 numara da gördüğn gibi bitki de ekebilirsin, o zaman fazla suların tahliyesi için + yapmana gerek kalmaz.
Çakıl yerine ince bir tabaka toprak da koyabilirsin, bu topraktan yabani ot bile çıksa sökümü çok kolay oluyor, çünkü kökleri fazla derinleşemiyor, elle hafifçe çek hemen çıkıyorlar. Çakıl, aynı zamanda çamuru da önlüyor.

Güler 03-02-2008 15:49

açelya

1 Eklenti(ler)
Eklenti 29581

Kuşa dönmüş açelyam ile sohbetlerim cevap vermeye başladı. Yavaş yavaş çiçek açıyor.

Güler 03-02-2008 15:54

sıklamenler.

1 Eklenti(ler)
Eklenti 29582
Pekiyii, bu güzellere ne demeli..... Maşallah.

Güler 03-02-2008 15:57

Antoryum ve kliva

1 Eklenti(ler)
Eklenti 29583

Bunlarda balkonumdan başka bir bölüm.

Aradaki ayırdığım Aloe veralardan biri.

Güler 03-02-2008 16:10

menekşem

1 Eklenti(ler)
Eklenti 29585
Bu ufaklığın da hatırı kalmasın.

habibe 03-02-2008 17:54

İyiki varsın Güler. İçim açılıyor çiçeklerinle. Allah güç versin sana.

dost.bahcivan 03-02-2008 19:30

Bu güzellerin arasında herkez "GÜLER" değilmi GÜLER Hanım.

yeşillim 04-02-2008 08:09

Güler Hanım, Maşallah Allah esirgesin ellerinize sağlık.Bahçeniz mükemmel üstü..

Buket Aknar 04-02-2008 08:33

Güler hanım; önceki mesajlarda sizin climatis'lerin tohumlarından bahsetmiştik. Tohumları alabildiyseniz, bana da ayırabilir misiniz? Sizin güzel Climatis'lerin çeliklerinden almama imkan olmadığı için şansımı tohum ile denemeyi düşünüyorum. Bu arada çiçekci'ye Climatis'ten bahsettim sonbahar'a bulabilirse bana getirtebileceğini söyledi ama ben sabırsızlanıyorum.

Güler 04-02-2008 09:35

Sevgili Buket, şu an elimde ne çelik ne de tohum var. Bu ay sonu gülleri budamak için gitmem gerekiyor, eğer climatisler çelik almaya uygunsa alacağım, yoksa tohum için çiçeklenmesini beklememiz lazım. Sen climatisler için sonbaharı bekleme, yazın ne zaman geleceksin bana bildir kökünden sana bir fide veririm.

Sevgili yeşillim, teşekkür ederim. Ben de bahçemi çok seviyorum.

Hakan KINACI 04-02-2008 10:05

Ben sadece; ALLAH (c.c.) nazardan saklasın diyorum.MAŞŞALLAH :)

Buket Aknar 04-02-2008 20:00

Güler Hanım; çok teşekkür ederim. Sonbahar dememin sebebi çiçekcinin bana öyle demesindendir. Yaza İstanbul'a geleceğimde size mutlaka bildireceğim. Belki o zaman benim de climatisim olur.

Filiz 04-02-2008 20:38

Güler Hanım, annem en çok çiçeklere nazar değer derdi. Hani sizin nazar boncuklarınız göremedim. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025