![]() |
Güler Hn Merhaba
Clematis niobe diye bahsettiğiniz çiçeğe bayıldım adını duymamıştım açıkçası Ne kadar da iştahlı görünüyor. Kağıt gibi yaprakları sanki yapay çiçek gibi duruyor. eeeee sahibi de tatlı bir insan olunca çiçekler de kıyamayıp bol bol açılıveriyorlar. Güle güle büyütün |
Teşekkür ederim.
Clematisleri balkonda açtırdım, normalde daha yeni yeni sürgün çıkartmaları lazım, ama benimkiler çiçek içinde. Bakalım bahçe toprağı ile buluşunca ne yapacak zavallılar. |
Güler hanım ellerinize sağlık.benim size sormak istediğim bir şey var.bana bir arkadaşımızdan maviş gelmişti.düzenli suladım, yeşil olduğu için.şimdi sanki,dallardan kurumaya başladı. bir hatamı yaptım, yoksa normalmidir.
|
Maviş suyu sever, ama sıcak yer sevmez eğer ev içinde ise balkona alın. Kuruyan yaprakları olabilir, ama yeni filizleri yok mu?
Benim mavişlerimin üzerine kar yağmıştı da bir şey olmamışlardı. |
Teşekkür ederim Güler Hanım. Mavişimi balkona aldım, yeni filizleri var şükür. Bakalım, zamanla göreceğiz gelişmeleri.
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Balkonumu gören arkadaşlarım şaşırıyorlar, " burada nasıl hareket edebiliyorsun" diye soruyorlar.
Manyas'a gidecekler iyice birikti. Burası sözüm ona balkon, böyle balkon olur mu? Eklenti 126186 Eklenti 126187 Eklenti 126188 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Maşallah, maşallah...
Sabah sabah içim açıldı. Eh, dönümlerce araziyi cennete çeviren Güler Hanım için bu balkona şaşırmamak gerekir. Elleriniz dert görmesin. 3532 numaralı mesajdaki fotoğraflardan 3. fotoğrafta antoryumun sağ tarafında üzerindeki kağıtta gül resmine benzettiğim, yapraklarını ise sundaville yaprağına benzettiğim çiçek nedir acaba? Yeni bir çiçek türü mü diye merak ettim. Sevgiler. |
Binkere maşallah güler hanım gözümüz gönlümüz açıldı.
|
Annem birde bana kızardı "Balkon balkon değil orman oldu" diye. Bu fotoğrafları anneme gösterdiğimde artık bana söylenmez sanırım :D Maşallah clematisleriniz çok güzel açmışlar Güler Hanım...
Sevgiler ;) |
Güler ablacığım gizli hazine gibisin hergün bir başka güzellik çıkıyor:)
|
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Sevgili uzman16, balkonuma yeni katılan beyaz-pembe kırçıllı kamelya. Çiçek büyüklüğü çay tabağı kadar. Hep derim ki şu çiçek bir de koksaydı... |
Sevgili Güler,
Sanıyorum Manyas'tasın. Nasıl buldun oraları, çok uğraştırmaz inşallah. Gülü nasıl dikeniyle seviyorsak galiba "kamelyayıda" kokusuz sevmeye devam edeceğiz.Görselliği gerçekten muhteşem bir çiçek. |
1 Eklenti(ler)
Karşılaşacağım manzaranın nasıl olacağını bilemediğimden komşularıma telefon edip de "bahçenin durumu nasıl" diye soramamıştım bir türlü.
Dün Manyas'a geldik, geldiğimizde hava karanlık olduğu için hasar tesbitine çıkamamıştım. Yorgun olduğumdan erken yattım, biraz uyuduktan sonra cin gibi kalktım, aklım hep bahçedeydi. Sabah erkenden teftiş başladı. Bayağı büyük hasar var. Komşular "-11 oldu, insanlar donacaktı neredeyse" dediler. Limonluğa koyduğum çiçeklerimde bile donma olmuş, Sundavilla ve pek çok sardunya da dahil bunlara. Şimdi sıkı bir budama yapacağım kurtarabildiklerim olur inşallah. Saksıdaki crokuslardan bazıları açmış, daha da açacaklar var. Eklenti 126399 |
4 Eklenti(ler)
Sümbüller....
Bahçede bulunanlar yeni yeni baş çıkartıyorlar, saksıda bulunanlar açıyor. Eklenti 126400 Eklenti 126401 Eklenti 126402 Eklenti 126403 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Europslar da hiç iç açıcı görünmüyor, bakalım derin budamadan sonra canlanacaklar mı?
Eklenti 126410 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Katmerli şebboylarım da dondular....
Bir zamanlar Bodrum papatyasıydı.... Eklenti 126412 Eklenti 126413 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bazı bitkilerde yaşam sevinci çok fazla...
Fritilla da bunlardan biri, topraktan baş çıkartmaya çalışması ve toprağı tabaka gibi kaldırması hayret verici..... Eklenti 126415 Eklenti 126416 Eklenti 126417 Eklenti 126418 |
1 Eklenti(ler)
Mis kokulu çalım..... daha bahçeye adımımı atar atmaz kokusu ile beni mest etti.
Çiçekler içinde, her tarafa koku salıyor. Bahçesi olan arkadaşlar mutlaka edinmeli, dondan da hiç rahatsızlık duymuyor. Eklenti 126419 |
Sevgili Güler hanım, çiçekleriniz için üzüldüm. Allahtan soğuğa dayanıklılar da var içlerinde.
Ama nasıl olsa, siz yeniden hepsini güzelleştirirsiniz. |
Sevgili Güler hanım bahçenin durumuna üzüldüm ama bu seneki soğuğun bu hasarları yapacağı belliydi benim de sardunyalarım malesef öldü hemde örtü altıında dondular geçmiş senelerde hiç örtmezdim gayet sağlıklı yaşarlardı ne yapalım yavaş yavaş yenilerini koyacağız yerlerine
2 yıl önce bende de kamelya vardı çok sağlıklıydı ama malesef onu yazın Tekirdağa gidince komşuma verdim o da tatile gidince kurumuş ,dün Akaretlerde açılan kafelerin birinin önünde fıçı içinde muhteşem 3 tane kamelya gördüm tombak içinde ve çiçekli görmenizi isterim o kadar güzel ki şu resim yükleme olayını yakında öğreneceğim resimlerini koyarım ama İstanbulda olanlar mutlaka Beşiktaşa gelip Akaretlerdeki bu güzelliği görsünler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025