![]() |
hııhhh şöyle, şu Osiria'yı elde etmek zor oldu. Çiçek de açtı. Fikirlerinizi yazın da içim rahat etsin. Diğeri de aynı renk mi bilmiyorum o daha tomurcuktaydı ben İstanbul'a gelirken. Gittiğimde çiçeği açmış olur, eğer değişik renkli ise sizler için resimlerim.
|
1 Eklenti(ler)
Açıkçası osirianın beklenen renkte çıkmadığı kanaatindeyim.
Eklenti 38968 Netteki osirialar bu görünümdeydi. Eğer netteki gibi değil de sizinki gibi osiria istenirse Edirne'deki fidanlıkta aynı güller var. http://www.botanikcicek.com/images/gfid5bb.jpg Acaba diyorum bekledikçe netteki gibi bir renge döner mi? Çünkü sihirbaz güllerde bu durum oluyor başlangıçtaki sarı renk sonradan dönüyor. |
Ben de sizinle aynı kanıdayım, sevgili denizakvaryumu. Beyazın daha gümüşî renkli olacağını düşünmüştüm. Edirne'deki fidanlıktan hem alyans hem de sihirbaz gülleri bana geldi, sayın Ferda Ülkümen sayesinde. Her ikisinde de şu an çiçek var ama onlarda koku yok. Bu Osiria da güzel bir koku var. Dedim ya gösterişi daha güzel güllerim var bahçemde.
Bakalım ikinci Osiria nasıl açacak o daha tomurcuk. |
Sağlık olsun.
Sihirbaz gülün resmini de eklermisiniz? |
Oooooh afiyet olsun Güler hanım, dalından yemesi tabiii ki daha zevkli. Sayenizde bende yemiş gibi oldum sağolun:)
Sadece Osiria değil 664, 667, 668 ,671 ,675'deki güllerinize de bayıldım, eminim kokularıda çok güzeldir...Ne de olsa çiçekler, sahibinin sevgisini yansıtır. Değil mi!... |
Tabii, gittiğimde çekerim. Koyu bordo, üzerinde sarı sarı çizgiler var. Sanırım sitemizde bir yerde de resmi vardı.
|
2 Eklenti(ler)
İşte bu sihirbaz gül
|
Sihirbaz gül gerçekten muhteşemmiş.
|
Günaydın,
Alıntı:
Ben senin balkonda açan turuncu renkteki Kliva nın renginde bulamadım çiçekçilerde genelde kırmızı var.Ama öğrendimki taze tohumlardan da üretilebiliyormuş.Acaba bana tohum konusunda yardımcı olurmusunuz?Ama ben bu çiçeğin neresinden,nasıl ve ne zaman tohum alındığını bilmiyorum. |
Bugüne kadar kliva tohumu hiç almamıştım. Seneye çiçek açtığında üzerinde top top olanlar eğer tohumsa sizin için toplarım.
|
Tohum zamanı olduğunda benim için tüm tohumlarınızdan ayırırsanız çok sevinirim.Bende sarı kadife ve akşam sefası çiçekleri bol miktarda var.Bunlardan isterseniz,:)her sene çok tohum alıyorum bende size gönderirim.
|
Early Grey çay kutuları teneke. Şimdiden başladım kutuları biriktirmeye. Her tohum için bir kutu yapmam gerekecek. İnşallah bol bol tohumlarımız olur da paylaşırız.
|
iSPİRYA
Güler ablacım bahçenizdeki ispiryaya bayıldım.Başka yerlerdede görünce çok hoşuma gidiyor acaba ben bunu balkonda saksı içinde yetiştirebilirmiyim?Balkonum oldukça güneşli...
|
1 Eklenti(ler)
Bu da alyans gül
|
Sihirbaz dediğiniz (bordo sarı) bana verilen bilgiye göre şarabi denilen tür ve hoş kokuluymuş.
|
Evet papatyam, Bendeki alyans da aynı renk. Ama nedense ne alyans gülünde ne de sihirbaz gülünde koku almamıştım. Gider gitmez tekrar bakacağım.
|
Haberinizi bekleyeceğim.
Alyans kokusuz muş, şarabi kokulu, birde pembe beyaz var onun adını unuttum ama nasıl kokusuz gül olur anlamıyorum :( |
Güler Hanım, bahçe fotoğraflarınıza ancak şimdi bakabildim. Her köşesi ayrı güzellik... Emeğinize sağlık.
Sn.denizakvaryumu'nun yazdığı gibi Osiria gülünü ben de internetteki fotoğraflardaki gibi bekliyordum. Sizinki de çok çok güzel ama bir bitki hayal edilen gibi çıkmazsa üzülüyorum. Belki iç rengi zamanla daha da beyaza döner. Sevgiler. |
Teşekkürler, Limon. Ben de Osiriayı beklediğim gibi bulmadığımı yazdım. Bakalım gül açtıkça dışı daha da beyazlaşacak mı? Gümişî bir beyazlık bekliyordum. Ama dedim ya kokusu çok güzel.
Sevgili papatyam, hergül kokmuyor ki. Kimisi yoğun kokulu, kimisi çok hafif kokulu, kimisi de kokusuz, veya bizler farkedemiyoruz. |
Sevgili Güler, bu yıl bahçe daha mı bir şenlenmiş ne.
Her geçen gün çeşitler artıyor, bizim de gözümüz gönlümüz iyice açılıyor. Her taraf ayrı bir güzel, Oğuz beyin kabak çiçeği bile:) Ellerinize sağlık. |
Sevgili nevsune, güzelleşmez mi? Ağaçlar net üyeleri şeferlendirdiler de ondandır sanırım.
Teşekkür ederim. |
Arkadaşlar, evdeyim ya, sitede sayfalar arasında dolaşırken dikkatimi bazı arkadaşların gül fideleri ve ekimi için sorduğu sorular çekti. Ben yaptıklarımı biraz anlatayım;
Bahçede gül ekeceğim yerlerin yerini belirlediğimde, derin ve genişçe kazıyorum.1/3 toprak-1/3 dere kumu-1/3 de gübre koyarak en az 3 ay bekletiyorum. Gelip gidip suluyorum. Toprak iyice yerini benimsiyor. Güller elime geçtiğinde, eğer çıplak kök değil de aşılı saksı veya poşet içindeyse, onları saksıdan çıkarıyor toprağını bozmadan çukuruna koyuyorum. Ama bu işi yapmadan evvel de çukura iyice su doldurup çekme olayına bakıyorum, yani çukura doldurulan suyu toprak iyice emmeli. Sonra gülü yerleştirirken aşılı kısım güneye bakılacak şekilde ekilmeli ve aşı toprak üzerine çıkmalı. Etrafına iyice ve sıkıca toprak ilave ettikten sonra can suyunu da 2 seferde verdikten sonra iş hemen hemen tamamdır. Benim yaptığım bu, yine sizler ekerken hocalarımıza danışın veya yazdıklarını dikkatlice okuyun derim. |
Bu güzel bilgiler için teşekkürler Güler hanım,
Bende gönderdiğiniz çeliklerin durumunu belirtecektim. Öncelikle yedi tane çelikten yalnızca beş tanesini yaşatabildiğimi üzülerek belirtmeliyim. Dere kumuna diktim ve sadece su veriyorum çok iyi durumdalar (laf aramızda bir tanesi aldı başını gitti belki çiçek bile açar) fidan poşetlerine dikmiştim gelecek ilkbaharda kalıcı yerlerine almayı umuyorum, bu bilgiler ışığında yerlerini kıştan hazırlamam gerektiğini öğrendim tekrar teşekkürler. Bu arada unutmayın her sabah biryerlerde birileri çiçek sularken sizi anıyor :) |
Sevgili Güler hanım,
Selahattin hocayla gönderdiğiniz ve önceleri tutturamadığım fidelerin son durumları çilek yetiştirme bölümünde resimledim.Yani zoru başardım denebilir. Selen hn.gönderdikleriniz ilk günkü gibi gayet sağlıklılar üzerindekileri yemeye kıyamıyoruz komşunun 6 aylık bebeği var ona annesi mamaya katacak.Bu suretle sevgiyle kulaklarınız çınlayacak. |
Sevgili Güler hanım,
Sizin bahçenin torunları bizim balkonda yerlerini aldılar.:) Manyas'dan buralara zahmetlerle taşıdığınız hasekilerin başındayım hep. Sanki ben başlarında durunca bir daha açacaklarmış gibi.:) Bir kez daha, size verdiğim zahmetler için çok çok teşekkür ediyorum. Umarım seneye, yine bu sayfaya, açmış fotoğraflarını da koymak kısmet olur.:) |
Güler Hanım çok özür dilerim ama sizin osirianın rengi beni hayal kırıklığına uğrattı.:( Umarım büyüdükçe fotograflarda gördüklerimize benzer.
|
Fotoğraflarda ki photoshop etkisini bir kez daha görmüş olduk, satış stratejilerinden biri işte. Ama ben ginede sevdim bu gülü, hem daha tam açmış halini görmedik. Belki şimdi beyazlık oranı daha fazladır...
Sevgiler ;) |
Elbette gül çok güzel. Ama fotogrftakinden çok farklı. Bazen soğanlarda ve tohumlarda da aynı durum oluyor. Yetiştirdikten sonra başka bir çiçek çıkıyor. Çıkan çiçek de güzel ama beklediğiniz gibi olmuyor.
|
Bu durumdan bende şikayetciyim, işte bu durumlarda iş esnafın insafına kalıyor. Ne umutlar ile alıyorsunuz ama ne çıkıyor, insan çok üzülüyor bu tip durumlarda ne yazık ki...
|
Bence burada bir şeye karar vermek gerekiyor.:)
Osiria rengi için mi, kokusu için mi, her ikisi için mi isteniyor? Eğer koku içinse, kokusunun çok güzel olduğunu Güler hanım yazdı. Renk içinse, şimdiye kadar alınan iki Osiria'da da renk, beklenen renk değil. Ki, Güler hanım da ondan daha gösterişli güllerin bahçesinde bulunduğunu belirtmişti. Bu durumda Sebo'nun yazdığı gibi photoshop uygulanmış olabilir. Veya Osiria'nın başka bir türü olabilir.(Bu mümkün mü?) Eğer Osiria'nın başka rengi yoksa, koku için değil de renk için isteyenlerle, hem koku,hem renk için isteyenler hayal kırıklığına uğraya bilir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025