![]() |
Ben de sizlerle aynı fikirdeyim, buyüzden fikrinizi almak istedim. Osiria'nın kokusu güzel ama rengi tam beklediğimiz gibi değil. Diğer tomurcuklar da açtılar. Güller daha da irileşti ama dış beyazlıkları hem eski resimlerde gördüğümüz gibi değil, hem de gül açınca o kadar belirgin görülmüyor. Netice itibariyle üstüne düştüğümüz kadar değilmiş demek geliyor içimden. Ama bahçemde olmasından mutluyum.
|
Sevilay Hanımcığım ben osirianın başka türü olacağını zannetmiyorum, şayet olsa idi mutlaka alt türlerine rastlardık. Bana kalırsa bir satış stratejisi olarak renklerin daha canlı olması photoshop teknikleri uygulanmış. Ama Güler Hanımın dediği gibi bahçede olması güzel bir şey sonuçta...
Sevgiler ;) |
Güler hanım merhabalar;öncelikle bahçenize hayran olmamak elde değil, emeginize yüreginize sağlık.Ufak birşey danışacaktım müsadenizle; bu fırça çalısı dediğiniz (şişe fırçası şeklinde de anılır ) kaç defa açıyor mevsiminde? **** ne kadar süre açıyor?Teşekkür ederim .
Saygılar... |
Sevgili asun, şu an fırça çalısında çok çiçek var, çiçekleri de uzun süre üstünde kalıyor. Görüntüleri de çok güzel, helezonvari bir açış şekli var, kırmızıların ucunda bulunan altın renkli toplara güneş vurunca pırıl pırıl parlıyorlar. Bu görüntü de benim çok hoşuma gidiyor. Üstünde arı çok olduğu için biraz uzak duruyorum ama yine de keyifle seyrediyorum. Sanırım bir defa bu mevsimde açıyor( yani benim bahçemdeki öyle) ama dediğim gibi uzun süre çiçekli kalıyor. Benim ki kırmızı, beyaz renkli olanı da varmış, onu elde etmeye çalışıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 39571
Ben bu resimde kesinlikle photshop var diye düşünüyorum, resimin üzerinde oynandığı çok belli çünkü. Ben böyle düşünüyorum, sizinkinde de beyazlık var. Fakat resimdeki çok keskin ve parlak bir beyazlık. Bu osirianın doğal bir resmi var mı? Ben hiç görmedim çünkü, varsa bilenler paylaşırsa sevinirim... Sevgiler ;) |
Sevgili Sebo, diğer goncalar da açtılar, hiç bukadar bariz bir gümişi beyazlık yok. Gülleri biraz daha irileşti ama pek de gösterişli sayılmazlar. Açmış haldeki resimleri çektim, bir ara yüklerim. Photoshop hakkında hiç bilgim yok, bu yüzden bir fikir yürütemiyorum.
|
Güler Hanımcığım olsun, bizde osiramızı bu hali ile kabulleniriz. Ne yapalım böyle olmadıysa, sonuçta o İskoçyalardan gelmiş güzeller güzeli mis kokulu bir gül. Sizin gül koleksiyonunuz arasında da yer edinmiş oldu...
Sevgiler ;) |
Sevgili Güler hanım,
Benim sihirbazlar bir dalda 6-7 tane açmaya başladılar. Şöyle bir şey fark ettim; Tomurcuklar açarken bordo-sarı açıyor, daha sonra bordo-beyaz oluyor. Özgür beyin dediği gibi ısıya göre renk değiştiriyor sanırım. Böyle çok çok açtıklarına göre yerlerini sevdiler diye düşünüyorum.:) |
Alıntı:
Güler abla photoshop hiç iyi bir şey degil hiç bakma resimleri olduğundan farklı gösteriyor ÖGRENMEYE ÇALIŞMA (: (: saygılar bora |
Sevgili sarikayabora, seni burada görmek inan çok keyifli, hoşgeldin.
Arkadaşlar, Bora, benim oğlumun çocukluk arkadaşı. Sağolsun bana da bilgisayar hususunda çok yardımı dokunuyor. Bakın bizler ailece ağaçlar netli olduk. |
Güler hanım osiria başlığının altına yazmıştım. Ama burayı sonra görünce zaten sorularımın cevabını buldum. Bence osirianız çok güzel. Ben zaten osirianın rengi konusunda şüpheliydim. Sonya hanıma gelenin de rengi internetteki gibi değildi. Kokulu olduğuna çok sevindim. Güllerde hem koku hemde güzel formu bir arada bulmak çok zor. Bazen bakıyorsunuz çok güzel formlu bir gül ama koku yok. Bazen de çok güzel kokuyor, ama form yok.
|
Sevgili ilknur, esasında formu da fena değil, irice bir gül. Bizler çok şey beklediğimizden belki biraz hayel kırıklığına uğradık. Kokusu güzel, gonca hali de güzel, iyice açıldığında dış beyazlık pek görünmüyor. Sizler için resimledim, en kısa zamanda yüklerim.
|
Güler Hanım, hani bana Haseki Küpesi tohumu gönderecektiniz..Özelden mesaj attım ama cevap gelmedi,hatırlatmak istedim buradan :)
Ne zaman göndereceğiniz konusunu anlayamadım da.. Yani toplayınca mı yoksa elinizde var da onları mı gönderecektiniz..? |
Sevgili caretta, topraktan söktüğüm mor katmerli haseki küpesini ikiye böldüm ve iki ayrı saksıya ektim. İstanbul'a giderken birini arkadaşımız sevilay'a elden verdim. Sizin için ektiğim, yer değiştirdiği için biraz buruştu ve boylu olduğu için şimdi budama yapamıyorum, bitki kendini toparlasın diye bekliyorum, toparlasın ki üstten biraz budayım ve koli yapabileyim. Ama istersen hemen göndereyim. Bu haliyle kuru zannedersin. Ama o kışın bile tamamen kurur, seneye yeniden patlar. Aynen Clematisler gibi. Kurudu diye sakın sökme.
|
Bahçemden resimler
1 Eklenti(ler)
Beyaz yaseminler geçmeye başladılar ama sarı yasemin halâ açıyor, çok da hafif olsa güzel bir kokusu varmış.
Eklenti 40552 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 40554
Osirianın gonca hali ve açmış hali. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
İlk Glayörüm açtı.(adının glayöl olduğunu yeni öğrendim)
Eklenti 40561 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Saksıdaki pembe Gala. Sarı renklisi kayboldu. Sarı olanı çok daha gösterişli ve güzeldi.
Eklenti 40567 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025