agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

selenn 07-06-2013 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1166751)
selenn bunları görse çok mutlu olurdu...

Gördüm, gördüm:p

Çok güzeller. Echeveria çiçeği de pek güzel hani;) zavallılar kendilerini sana sevdirmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar ama nafile:D Millet bir tomurcuğa bile razıyken senin kaktüsün 4 tomurcuk vermiş, daha ne yapsın açmayıp da, acaçak mecbuuur:p

Şaka bir yana hakikaten çok güzel çiçeklenmeye hazırlanıyor kaktüsün teyze. Tomurcukların gelişmesi biraz zaman alır ama sonra uzun çiçek sapı üzerinde iri çiçeklerini gösterecek sana.

Eee ne zaman açıyorsun Güler/Kaktüslerim başlığını:D

Güler 07-06-2013 11:18

3 Eklenti(ler)
Üçlü yaprağın altında beşli yapraklar başlar.

Güler 07-06-2013 11:21

2 Eklenti(ler)
Boyları uzun olan güllerde de beşli yapraklardan sonra köke doğru yedili yaprakları görürüz.

Güler 07-06-2013 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1166794)
Gördüm, gördüm:p

Çok güzeller. Echeveria çiçeği de pek güzel hani;) zavallılar kendilerini sana sevdirmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar ama nafile:D Millet bir tomurcuğa bile razıyken senin kaktüsün 4 tomurcuk vermiş, daha ne yapsın açmayıp da, acaçak mecbuuur:p

Şaka bir yana hakikaten çok güzel çiçeklenmeye hazırlanıyor kaktüsün teyze. Tomurcukların gelişmesi biraz zaman alır ama sonra uzun çiçek sapı üzerinde iri çiçeklerini gösterecek sana.

Eee ne zaman açıyorsun Güler/Kaktüslerim başlığını:D

Canım selenn'im, sayende ben de kaktüsçü olacağım ama kabiliyet yok dermişimmmm. Daha isimlerini bile ezberleyemedim. :D

" açmayıp da, acaçak mecbuuur:p"
... çok güldüm yaaa.

kılıç 07-06-2013 11:29

Yasemin yasemin

h_dogan 07-06-2013 12:07

Güler Abla bu yasemini gördükten sonra yasemin dikesim geldi. 41 kere maşallah.

Güler 07-06-2013 12:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1166818)
Güler Abla bu yasemini gördükten sonra yasemin dikesim geldi. 41 kere maşallah.

Mutlaka bahçenizde olması gereken bir bitki sevgili h_doğan. Ufak bahçesi olanlar bile küçük bir yasemin bulundurmalılar, ama saksıda ama yerde.

Güler 07-06-2013 12:22

3 Eklenti(ler)
Gülleri temizleme işine başlarken, yani açmış olan çiçekleri keserken eğer bitkinizde açan güller öbek öbek ise ve bunlardan bazılarında daha tomurcuklar varsa sadece açmışları uçlarından alabilirsiniz, ama uzun saplı gül çiçeklerini temizlerken baz olarak beşli yaprağı öne alırız.

Beşli yaprakları inceleriz. Sürgün eğer birinci yaprakta görünüyorsa birinciden, yok ikinci beşli yaprağın dibinde görünüyorsa oradan keseriz. Bu üçüncü beşli de olabilir.
Sürgünün hemen üzerinden, sürgün dışta kalacak ve yağmur damlalarının sürgüne doğru akmayacağı şekilde verevine keseriz.

Güler 07-06-2013 12:32

3 Eklenti(ler)
Bu kesme işlemini yaptıktan sonra uç vermiş yaprağı dikkatlice ve hafifçe eğelim ki uç daha rahat, çıkabilsin. Ama kırmamaya özen gösterin.

(yaprağı koparılmış durum)

Güler 07-06-2013 12:37

5 Eklenti(ler)
Hafifçe eğilmiş beşli yaprak altından yeni sürgün hızla kendini gösterir ve büyümeye başlar.

Güler 07-06-2013 12:45

4 Eklenti(ler)
Daha sonra da böyle güzel güller elde edebilirsiniz....

Güler 07-06-2013 12:47

3 Eklenti(ler)

loveflower 07-06-2013 12:55

Güler Hanım, bahçenizde güller açtırdığınız gibi şu an bahçenizi gezdikçe benim de yüzümde güller açtırdınız:)
Saygılar

Güler 07-06-2013 13:02

5 Eklenti(ler)
Sizlere açıklama yapmak için gül keserken bu gülde pas hastalığı gördüm. Kestiğim bu gülün yapraklarını incelediğimizde, yaprağın hem ön yüzünde hem de daha belirgin olarak arka kısmında portakal rengi noktalar görürüz. Bu pas rengindeki hastalık güllere büyük sıkıntı verir, önlem alınmaz ise gülünüz kuruyup gider.

Önce bu hastalıklı yaprakları toplamanız hatta yakmanız gerekir. Daha sonra gülünüze 10 gün ara ile iki defa ilaçlama yapmalısınız.

Ben önce Antracol WP70 ile ilk ilaçlamayı yapıyorum, daha sonra da ya Mancozeb veya Captan kullanıyorum.

serkan_istanbul 07-06-2013 13:07

Hayırlı günler abla o tüylü kaktüsdekiler tomurcuk yakında açarlar. Tıpkı gramofon gibi oluyor. Iri fakat çok dayanıklı deil çiçekleri hafifte bir kokusu var.
Bilgiler için çok saol . anlatımın harika olmuş. sevgilerimle.

Güler 07-06-2013 13:20

Teşekkür ederim serkan istanbul, günebakan bir de fotoğraf eklemiş çok hoşuma gitti. selenn çiçeklerini gece açar gözle dedi. Kaç gün sonra açar acaba her gece uykusuz kalmak istemiyorum da... :D

fatitoo 07-06-2013 14:25

[QUOTE=Güler;1166751]selenn bunları görse çok mutlu olurdu....

Ancak sormak istediğim bir şey var; bu kaktüsümde 4 tane üstü kahverengi gri arası kedi tüylerini andırır şekilde tomurcuk oluştu. Bunlar çiçek açacak mı yoksa çiçek dediğiniz bunlar mı?
(kusura bakmayın ama bu hali çiçek ise pek de sevimli bir şey değil hani

Onlar çiçek tomurcuğu Güler hanım, çok güzel çiçekler olacaklar yakında:)

Güler 07-06-2013 20:21

Sağ ol fatitoo, bekleyeceğim.

Güler 07-06-2013 20:25

1 Eklenti(ler)
Hemoracallislerin kenarları pileli olanları da açmaya başladılar. Bunları ne kadar zor şartlarda Hollanda'dan taşıdığımı düşündükçe gülüyorum.

Güler 07-06-2013 20:33

3 Eklenti(ler)
Akşam üstüne doğru çayımızı güllü kameriyede içmek istedik.
Hafif bir yağmur çiseleyip geçmişti. Havada mis gibi gül, ıhlamur, filbahri ve yasemin kokusu vardı.
Etraftaki çiçekleri izlerken bana merhaba diyen mavişleri gördüğümde çok sevindim.

serkan_istanbul 07-06-2013 22:01

1 Eklenti(ler)
Güler abla beklemene gerek yok daha var zaten açılacağını siz zaten anlarsınız onlar daha büyüyecek ve açılmak üzreyken baya irileşecek. Renkleri ortaya çıkacak. Kokusu çok hafif ama nefis. Buralarda o kaktüs kaynana kafası diye biliniyor. Bende var 25 yıldır benimle karların altında kalıyor kışın terasta yinede birşey olmuyor bilginize.

edelvays58 09-06-2013 21:53

Güler Hanım, çiçeği geçmiş güllerin budanması ile ilgili verdiğin ayrıntılı, açıklamalı ve uygulamalı bilgi için çok teşekkür ederim. Biz gelişigüzel koparıyorduk açıp geçen çiçeği. Tekrar çok teşekkürler.
Hemoracallis çiçeği bir harika. Sahip olmak istediğim sıradaki çiçeğim olabilir:-)))

Güler 09-06-2013 22:16

Hemoracallisler bu zamanda renk renk güzellikleri ile bahçelere renk katıyorlar.
Çiçek ömürleri çok kısa da olsa, yoğun (grup) halde ekerseniz görüntüsünü çok beğenirsiniz.

Güler 10-06-2013 00:02

1 Eklenti(ler)
Güler/Bahçe tıklama (gösterim) 500.000 i geçmiş. Hepinize teşekkür ederim. ;)

gülsu 10-06-2013 10:38

Güler abla tebrik ediyorum. Ayrıca güllerle ilgili anlatımınız harika. Çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Bu işin eğitimini almamış olmanıza rağmen. Herkesin anlayacağı biçimde anlatmanız çok güzel. Kameriyede oturup mis kokuları hissetdiğinizi sanki bende hisseder gibiyim. Zira bahçeye gittiğimde mis zambağın kokusu da beni mest ediyor. Balkonda da yasemin, petunya ve melisa harika kokuyorlar. Bol çiçekli günler dileğiyle. Sevgiler...

Güler 13-06-2013 21:49

2 Eklenti(ler)
Hâla açmakta olan gülleri koklamak, seyretmek çok keyifli.

Gül altlarına - çanaklarının büyük bir kısmına çam kabukları döşedim. Bir ayı geçen bir zaman olmasına rağmen bu alanlardan ot çıkmaması sevindirici. Bu işi kıvıracağım galiba.

Sulama zaman aralığı da bayağı sarktı. Evvelce haftada 2 hatta üç sulama yapıyordum şimdi haftada bir hatta 0n günde bire düştü neredeyse. Gerçi bugün bol bol yağmur yağdı.

Güler 13-06-2013 21:52

1 Eklenti(ler)
Lisilerin büyük bir bölümünü toprağa ektim. Saksıya ektiğim birkaç lisi sanki toprakta ekilenden daha güzel gelişti.

Güler 13-06-2013 21:56

1 Eklenti(ler)
Sabahları toplamaya başladığımız salatalık sayısı 25-30 oldu. Gün geçtikçe daha da çoğalacak gibi.

Güler 13-06-2013 21:58

1 Eklenti(ler)
Clematisler çok güzel ve yoğun açmaktalar....

Güler 13-06-2013 22:05

2 Eklenti(ler)
Bugün çok fazla yağmur yağdı, Allahtan daha evvel, kurutacağım ıhlamurları toplamıştım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025