![]() |
Her taraf güzelleşmiş sevgili Yeni gine; müthişsin emeklerinin karşılığını almaya başladın arkadaşım, ben buna bayıldım çok güzel çok.
Komşunun bahçeside ayrı bir değer, ağaç askılık farklılık yaratmış... http://www.agaclar.net/forum/attachm...-p1010288a.jpg |
Alıntı:
Sağolasın. |
Sevgili milaca; sağolasın bahçedeki çoğu gülü 4 sene önce almış idim o gül de onların içinde. Ama garibim pas, mantar, bit, tırtıl ne varsa hepsi geldi başına çiçeğini bırak yaprak bile kalmazdı üzerinde, ben artık bu sene iyice ümidi kesmiştim kendinden. Beni utandırdı bu sene çiçeğini ilk kez gördüm. Gerçekten çok da güzelmiş, çok hoşuma gitti benim de. Sağolasın.
|
Ben hiç böyle bir gül görmedim sevgili Yeni Gine, Şakayık gibi çok farklı bir cins, şanslısın, ayrıca hastalık geçire geçire bağışıklık kazandı herhalde:))
|
:) Sağolasın sevgili milaca; valla dediğim gibi ben de şaşırdım ve yanına gelip gidip bakıyorum Allah Allah ben nasıl bunun kıymetini bilememişim diyorum. İnşallah da dediğin gibi bağışıklık kazanmıştır da birşeycik olmaz ona.
|
Bugün iyi yorulmuşum, önce binanın ön tarafından iki kütüğüm, kartopu saksım, bir çuval yanmış gübre, bir uzun saksı tohumdan yetiştirdiğim yıldız fideleri (Onlar da bodur mu, uzun mu bilemiyorum onun için hiçbir yere dikemedim) hepsini el arabasına koyup arka bahçeye transfer. Sonra komşumun aldığı saksıların altının çivi ile delinmesi, (toprak da yok elimizde) bahçeden bulduğum taş gibi toprağın elle parçalanması, elde olan az biraz torf ve gübre ile karıştırıp alisyumların dikilmesi bahçe demirlerine asılması, sonra komşumun bahçesinin sulanması... Sonra arka bahçe sağ taraftaki bütün bitkilerin diplerinin gübrelenip, tekrar bellenmesi ve sulanması. (Gübre verip, belleyip suladım. Doğrumudur acaba. Doğru yaptım ise inşallah sol taraftaki güllere de uygulamayı düşünüyorum. Bilenler yardımcı olur inşallah.)
Sonra yuvarlak tarlamda attığım tohumlar çimlendi onların, çok az akan bir su ile sulanması. Sonra Sayın hdoğan ın dikkatimi çektiği ve izleyip gördüğüm mantar... Onların ilaçlanması. :D Sonra da pılımı pırtımı toplayıp binanın ön tarafına geçiş ve oradaki minyatür güllerimin mantar ilacı verilmesi. E saat oldu 19.00; ara sıra eve de uğramak gerek diye düşündüm. :D |
Hersey cok guzel sn yenigine elinize saglik .))
|
Bahçeniz güzelleşmiş. 503. mesajdaki gül harikaymış.
Yaprak biti ve mantar ilacını karıştırabilirsiniz hemen kullanmak şartıyla. |
Yer minelerinin rengi belli olmasa da çok güzel görünüyorlar.Birde dallanıp serpilsinler o zaman tam seyirlik olacaklar,emeklerine sağlık sevgili YeniGine....
|
Sevgili Sema, davete icabet etmemek olmazdı. Ben de bir saattir bahçende gezdim. Bir çeşit mucize gerçekleştiriyorsun. Yönetimle ilişkiyi kesme ve emeklerin önümüzdeki sıcak aylarda susuzluktan heba olmasın.Çuhalar, gelintacı, kartopu güzel ama ben de soğanlıların hastasıyım. Çok güzelmişler. Emin ol her yıl da artarak gelişecekler. Güllerin yeri apayrı. Açmaya başlamışlar bile. Hele ebruli olanın çeliklerine çok talep olacaktır diye düşünüyorum. Aynısefaya gelince hem çilesiz ve çok güzel hem de eskiler kendine özgü kokusuyla zararlıları uzaklaştırdığı için sebze bahçelerine ekerlermiş:) Uzun yazıp da beni çağırdığına pişman etmeden veda ediyorum sevgili arkadaşım. Tekrar tebrikler!Görüşmek üzere.
|
Sevgili yağmur, çok teşekkür ediyorum sağolasın...
Sayın hdoğan inanın o gül için ben de şaşkınım 4 senedir ilk kez tomurcuklanıp çiçek açtı teşekkür ediyorum mantar bit ilacı soruma cevap vereceğinizi biliyordum sağolun.. Sevgili berçin teşekkür ediyorum evet yer minelerinin rengi çok güzel ve çok şükür gelişiyorlar. İnşallah sağlıklı bir şekilde gelişim gösterirler. Sağol... Sevgili egülnur; hoşgelmişsin ne iyi etmişsin, sevindim. Yok yok susuz kalırım diye zaten ödüm kopar. Soğanlılarım bayağı bir zarar görmelerine rağmen sevindirdiler beni bu sene. Güllerim açıyorlar artık çok şükür, pas, mantar, bit yakında tırtıl sonra açan geçmiş güllerin budanması başlar güller ilgi istiyor ve aynısafalarım gübrelerle diktim onları arka bahçeye. :D Tohuma bırakıyorum yeni diktiklerimi çoğalsınlar inşallah. Pişmanlık ne demek sevgili egülnur; estağfurullah... Her zaman gel, yaz sevinirim. Sağolasın... |
YeniGine, etrafta gezinirken site bahçelerine bakıp bakıp YeniGine olsaydı buralar böyle boş olmazdı diyorum. Her site sizinkisi gibi şanslı olamıyor ;) Başka hiç bir sitede kimse bir gülü açtırmak için 4 yıl uğraşmaz. Elinize sağlık. Ama o da hakkınızı vermiş; hepimizi kıskandıracak kadar güzel açmış :p
|
Teşekkür ediyorum sevgili Fagus Sylvatica güzel sözleriniz sevindirdi beni. Sağolun...
Elimden geldiğince uğraşıyorum, hepsini ayrı ayrı seviyorum. Evet gerçekten o gül beni de çok sevindirdi... :D Bugün sularken yanına gidince 'Değişmemiş hâlâ aynı duruyor' dedim kendi kendime. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Saz ekibim ve gelen topların sayesinde üçgen tarlamın son hali. Geçen sene kurumakta olan ve çok sevdiğim karanfilimden 2 dal kurtarıp dikmiş idim sevindirdiler beni.
Eklenti 399229 |
2 Eklenti(ler)
Ön bahçede minyatür güllerim pembesi. 2-3 gün önce mantar ilacı yaptım, haftaya tekrarlayacağım inşallah.
Eklenti 399230 Eklenti 399231 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ve çok önemli oya ağacım. Ağacım diyorum 4 senedir ağaç idi. Fakat bu sene ne hikmetse komşu beylerden birisi budamak istemiş ve budamış. Ben görünce o halini çok üzülmüş idim, fakat daha sonra birçok yerinden patlamaya başlayınca da budanması galiba iyi olmuş diye düşünerek sevindim. Son hali bu şekilde. Yapmam gereken bir işlem var mı? Yardımcı olur iseniz sevineceğim. Teşekkürler.
Eklenti 399233 |
Alıntı:
Hem resim kalitesi hem guller elinize saglik.):p |
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Sevgili yağmur yok ben fotoğrafları kastetmedim, ben neden böyle yapamıyorum derken peysaj, dikim olayını kastetmiş idim. Yani ben neden böyle dikemiyorum demek istedim. Teşekkürler. Ben yanlis anladim demekki peysaj isini belediyede calisanlar yapiyor cicekleri sezonluk dikiyorlar bunlari ne yapiyorlar billiyorum |
Teşekkür ediyorum sevgili yağmur, sağol.
Çok şükür bu sene komşular da başladılar ellerine sağlık, helal sana, teşekkür ediyorum ediyorum demeye... |
Alıntı:
cok isler basardiniz elinize saglik .:p |
Sevgili yağmur; sağol. Gönlüne, yüreğine sağlık. Takdir etmen daha bir sevindirdi beni. Teşekkür ediyorum. Sağol.
|
1 Eklenti(ler)
|
Sn. YeniGine benim amcamlarda da var oya ağacından. Onlar da sert bir şekilde buduyor fazla büyümesin diye ama çiçekleniyor yine de. Biraz daha düzgün budasaydılar iyi olurdu. Siz şimdi yaprak bitiyle küllemeye dikkat edin. Sürgünler taze yaprak bitleri saldırır, külleme de oluyor bu ağaçlarda güllere atarken bu ağaca da atın.
|
3 Eklenti(ler)
Yenigine ablacım merhaba ;) Sayfanın sessiz takipçilerindenim beğenerek geziyorum bahçeni çiçeklerin mükemmel ellerine sağlık postaki de favorim :p Gelmişken elim boş gelmiyim dedim ;)
Eklenti 399768 Eklenti 399769 Eklenti 399770 |
Sevgili bay tömürcek; hoşgelmişsin, ellerin de dolu gelmişsin. Sağol... Çiçeklerin çok güzeller teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Arka tarafta yuvarlak tarlam aster fidelerim, aslanağızları, yıldızım.
Eklenti 400107 Eklenti 400114 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025