agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

berçin 28-04-2013 23:32

Yazınızdan anladığım kadarıyla suyun devamının teminatını almışsınız,çok sevindim...

Sudenur 28-04-2013 23:51

Merhaba ablacığım, uzun süre ara verince bir tutukluk, bir durgunluk çökmüştü ki üstüme sorma gitsin.. Canlanmaya çalışıyorum şu ara. :o İki kelam etmeden geçip gitmek istemedim, eline emeğine sağlık, çok yoruldun, didinip durdun ama fazlasıyla almışsın maşallah emeklerinin karşılığını.. ;)

Fagus Sylvatica 28-04-2013 23:58

Önceki sayfaları gecenin bu saatinde karıştırmaya üşendim de, unutunca sorayım deim. Bu saz ekibi sizin lalelerinize top atıp duran çocuklar mıydı??? :p

YeniGine 29-04-2013 00:12

Sevgili berçin; eveet yönetimden binasından yöneticilerden birisini alıp bahçeye getirip gösterince zaten kendisi anında telefon edip suları açın komutunu verdi. Ve çook şükür 2 gündür bitkilerimi sulayabiliyorum.
Teşekkürler, sağol.

hira 29-04-2013 00:15

petunya tohumlarından ne haber ablacım?

YeniGine 29-04-2013 00:16

Sevgili Sudenur'um hoşgelmişsin, sevindim. Evet ara verdin bu aralar... Valla sinirlenip sinirlenip, üzülüp üzülüp başarmaya çalışıyorum birşeyler. Ve bu aralar herkesle kavga eder oldum. :D Ama olsun kavga da etsem çiçeklerime, emeklerime birşey olmasın razıyım. Güzel yorumun için teşekkür ediyorum, sağol.

YeniGine 29-04-2013 00:17

Ah sevgili Fagus top atanlar ayrı, saz ekibim ayrı... Saz ekibim çok çok sevdiğim 3 tane sokak köpeğim. Mesken tuttu 2 tanesi benim üçgen tarlamı. Ve bir gece tamamen kendilerini yayıp orada uyuyunca gitmiş bütün lalelerim.

YeniGine 29-04-2013 00:19

Canım hira; :( petunya tohumları maalesef yok olmadı; onun için ben de kendilerini aldım, komşumun bahçesine diktim fotoğraflayacağım inşallah.
Sağol.

milaca2010 29-04-2013 00:22

Sevgili Yeni Gine; Gözünaydın!!! sulama problemin giderildiği için senin adına çok mutlu oldum, bitkilerde bayram edeceklerdir, bol bol suya doysunlar güzel güzel gelişsinler arkadaşım.
Sevgiler selamlar...

hira 29-04-2013 00:22

bende üzerlerine toprak serdim ama çıktılar :) ama anladım ki bunun bir önemi yok:( tohumu çimlendirmekten ziyade, hayatta kalmasını sağlayabilmek zor olan:( ve bende bunu başaramıyorum,yakında ölür giderler uğursuz ellerimde:(

Fagus Sylvatica 29-04-2013 00:30

Başınızdaki belalar az değil YeniGine! Hem de en kötüleri, tatlı belalar. Hangi birine kıyarsınız o köpeklerin, ya da çocukların :)

Fagus Sylvatica 29-04-2013 00:32

Hira, vallahi petunya tam bir bela benim için. Daha doğrusu tek yıllık çiçekler. Bir türlü beceremiyorum. Koca paket tohumdan 2-3 tane çıkıyor, sonra hepsi ölüyorlar. Ben de bu sene petunyayı hazır, saksısında büyümüş aldım. 1-2 haftadır verandada asılıydı, bugün çarpıp düşürdüm! Asıl ben uğursuzum!

YeniGine 29-04-2013 00:38

Sevgili milaca; teşekkür ediyorum valla nerede ise 2 haftadır yönetim binasını mesken tuttum gidiyorum izah ediyorum tamam yarın, tamam yarın deyip deyip duruyorlar ama yarın sonuç; su yok... En sonunda cumartesi olması nedeni ile umudum olmayarak gittim yine fakat çok şükür başarabildim.
Bir de ne gördüm; alt katlarda oturan komşular hepsinin bahçeleri var ve hemen hemen hepsi ekili, dikili... Ama onlar evlerinden sulayabiliyorlar, öyle bir şansları var. Ama su açılınca gördüm ki meğerse hepsi benden daha fazla ortak alan suyunu bekliyorlarmış. 4-5 komşudan sonra hortumu alabildim nihayet.

YeniGine 29-04-2013 00:40

Sevgili hira; haksızlık etme kendine lütfen, deme öyle. :( Neden uğursuz olsun ki ellerin bak sonuçta ben hiç çimlendiremedim bile sen yine çimlendirebilmişsin çok şükür. Ve yakında ölür giderler diyorsun; demek ki hâlâ yaşıyorlar. Çok güzel, o halde fısfıslayarak sulamaya devam et. Ne biliyorsun belki büyüyecekler. Rastgelsin inşallah...

YeniGine 29-04-2013 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fagus Sylvatica (Mesaj 1146101)
Hira, vallahi petunya tam bir bela benim için. Daha doğrusu tek yıllık çiçekler. Bir türlü beceremiyorum. Koca paket tohumdan 2-3 tane çıkıyor, sonra hepsi ölüyorlar. Ben de bu sene petunyayı hazır, saksısında büyümüş aldım. 1-2 haftadır verandada asılıydı, bugün çarpıp düşürdüm! Asıl ben uğursuzum!

Sevgili Fagus evet hep deriz elde hikmet, senin elin bitkisever, sen dikersen olur vs. vs. Doğru ben inanıyorum buna. Benim de tohumlarım olmadı ama kendime de uğursuzum demiyorum. Sizler de kendinize haksızlık etmeyin. Sonuçta hepimiz çabalıyoruz, olsun istiyoruz ne yapalım olduğu olabildiği kadar...
Hepimize bol bitkili, çiçekli bahçeler olsun inşallah...

hira 29-04-2013 01:02

fagus bende mor bir petunya almıştım 1 tane çiçeği vardı üzernde, sonra baktım yandaki dalda geçmiş bir çiçek var,onu koparmalıyım diye düşündüm tohumla uğraşmasın diye:) ve kopardım, gün geçtikçe kopardıgım yerde müthiş bir gelişim meydana geldi veee yoluk açan bir petunyam oldu:) deli miyim ne:) ama solmuş gibiydi yaa:) nasıl tomurcuktu o öyle:)

hira 29-04-2013 01:07

ablacım ektiğim tohumlar hep hüsran oldu:( hüsnü yusuflar,mineler,karanfiller ben üzerlerine titredikçe hep bir bir öldü:( yemin ederim sinirlerimi bozdular.. bunlarda ölecek eminim:(

Fagus Sylvatica 29-04-2013 01:11

Petunya işi çok iyi. Ben de deneyeceğim yoluk petunyayı :p Zaten ben de artık tek yıllıkları fide olarak alıyorum. Tohumdan hepsi oluyor. Sayın YeniGine, doğru söylüyorsunuz. Uğraşırsak bizim elimizin de uğuru gelir belki ;)

YeniGine 29-04-2013 01:12

Sevgili hira; e ne yapalım benim de ektiğim tohumların çoğu çıkmadı hüsran. Tabi ki sonuç hüsran olunca üzülüyoruz. Yine de petunyalar çimlenmiş ölecekler diye düşünme al bir fısfıs onunla sula bakalım. Nereye kadar, ne olacaklar?

YeniGine 29-04-2013 01:16

:D Gerçekten sevgili Fagus; kiminin elinin bereketi, kiminin elinin de hüsranı... Sonuçta bizler bu işi seviyoruz, olsun istiyoruz deneye deneye...

hira 29-04-2013 01:24

dene fagus dene,görüntü muhteşem ötesi:) vallahi ablacım tohum çimlendirmeyi her noktasına kadar ezberledim ama elimin ayarı yok demekki:( halbuki ben o tohumları karlı günlerde her canım sıkıldığında (çiçekler uyuduğundan:D) ne ümitlerle almıştım:(

YeniGine 29-04-2013 01:31

Sevgili hira; evet aynı şekilde ben de ne umutlar, ne ümitler, neler hayal ederek tek tek her gittiğim yerden topladım, aldım. Ama maalesef ben de başaramadım. Ve artık bundan sonra bildiğim tohumlar haricinde tohum almama kararı aldım kendi kendime.
Camgüzeli sayfasında sevgili tömürcek in paylaştığı camgüzeli tohumlarını gördüm ve benim ektiğim tohumlar (tuz gibi idiler) onlar da hiçbirisi çimlenmedi. Onun için en güzeli fidelerini almak.

hira 29-04-2013 01:35

aslanağzıda öyle tuz gibi yani.. onlarıda ektim ses seda yok, canıma tak etti gittim 4 tane fide aldım,tohumlarda çimlendi, umutsuzca:( sadece fesleğeni tutturdum neyseki:)

Fagus Sylvatica 29-04-2013 18:20

Bir tek büyük tohumlar oluyor. Kadife çiçeği falan yani. Bir de ben o mesajda oluyor demişim, ölüyor olacaktı, aksi mümkünmüş gibi :D Bir tomar aslanağzından da 3-4 tane tuttu benim. Dilenciye sadaka verir gibi. Halbuki kendi kendine çıkmasını biliyorlar fayansların aralarında, orada burada. Ama olsun, bu da bir şeydir.

YeniGine 29-04-2013 23:38

1 Eklenti(ler)
Gelintacım çok güzel çiçeklendi, çok seviyorum bu bitkiyi.

Eklenti 397343

YeniGine 29-04-2013 23:41

2 Eklenti(ler)
Aslanağzı iki rengini de sevdim.

Eklenti 397344

Eklenti 397345

YeniGine 29-04-2013 23:44

1 Eklenti(ler)
Arka bahçede yuvarlak tarlamda yıldızım, diğerleri tomurcukta açacaklar inşallah.

Eklenti 397347

YeniGine 29-04-2013 23:48

2 Eklenti(ler)
Komşumun bahçesine diktiklerimiz.

Eklenti 397349

Eklenti 397350

YeniGine 29-04-2013 23:50

2 Eklenti(ler)
Eklenti 397355

Eklenti 397356

YeniGine 29-04-2013 23:52

1 Eklenti(ler)
Renkleri çok güzel pembe fakat fotoğrafta pek belli olmamış yer minelerim.
Arka bahçede.

Eklenti 397358

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025