agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 22-05-2013 23:38

Sevgili günebakan hoşgelmişsin; beğenilerin sevindirdi beni teşekkür ediyorum, sağolasın. Valla sevgili günebakan nedense ben çiçekleri koklamıyorum. Senin için koklayayım inşallah.
Sağolasın.

günebakan 23-05-2013 10:51

Galiba benden başka kimse de koklamıyor kime çiçeği kokuyor mu diye sorsam koklamadım ki diyor:)

YeniGine 23-05-2013 23:11

Sevgili günebakan, bugün kokladım hiçbir koku alamadım. Kokmuyor...

YeniGine 23-05-2013 23:16

2 Eklenti(ler)
Geçen sene saksıdan bahçeye aldığım sonradan da galiba soğanlar çürüdü deyip üzüldüğüm ve çok şükür ki çürümemiş açtılar. Amarallislerim; fakat zamanı gelince inşallah hemen tekrar saksıya almayı düşünüyorum.

Eklenti 408975

Eklenti 408976

YeniGine 23-05-2013 23:19

1 Eklenti(ler)
Çok şükür benim de bir küpelim oldu. Rengini bilmiyor idim, fakat kırmızısından da olsun istiyorum inşallah.

Eklenti 408977

YeniGine 23-05-2013 23:25

2 Eklenti(ler)
Ceylanlarım ve hemen önündeki saksıda tohumdan yetiştirdiğim Nemesia (Ömürsüz çiçek) tek bir dalda açtı rengi de çok güzel. Nasıl gelişecek, gelişecek mi hiçbir fikrim yok. Bakalım nasıl olacak?

Eklenti 408979

Eklenti 408980

YeniGine 23-05-2013 23:31

1 Eklenti(ler)
Sardunyalarım güzel çiçeklendiler; kendileri fotoğraftakinden daha canlılar maşallah!..

Eklenti 408989

YeniGine 23-05-2013 23:38

3 Eklenti(ler)
Yuvarlak tarlamdaki kınalarım bu kadar seyreltebildim... Ve aslanağızlarım.

Eklenti 409000

Eklenti 409001

Eklenti 409002

YeniGine 23-05-2013 23:45

4 Eklenti(ler)
Arka bahçedeki güllerimden...

Eklenti 409015

Eklenti 409017

Eklenti 409018

Eklenti 409020

YeniGine 23-05-2013 23:51

1 Eklenti(ler)
Nemesia yı yakın, tek çekmeye çalışmışım... Tek bir dal üzerinde çiçeği, nasıl gelişecek merak ediyorum açıkçası. (Aman kuruyup etmesin de buna da razıyım.)

Eklenti 409029

mandalinleerik 24-05-2013 00:01

Sevgili Yenigine sayfanı yeni coşturdun. Güllerin çok güzel tabii ki hepsi de.

YeniGine 24-05-2013 00:02

1 Eklenti(ler)
Canım karanfilim, 3 senedir benimle, kokuyor mu bilmiyorum...

Eklenti 409036

YeniGine 24-05-2013 00:06

Teşekkür ediyorum sayın mandalinleerik, nacizane site bahçesi, ortak alanda ancak bu kadar başarabiliyorum. Beğenileriniz, güzel yorumlarınız inanın beni mutlu ediyor, teşekkür ediyorum.

berçin 24-05-2013 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1159623)
Çok şükür benim de bir küpelim oldu. Rengini bilmiyor idim, fakat kırmızısından da olsun istiyorum inşallah.

Eklenti 408977

Bu güzellerle tanışınca,bir daha ayrılamıyorsunuz...

YeniGine 24-05-2013 00:34

Sevgili berçin hoşgelmişsin, teşekkür ediyorum. Evet nicedir hiç aklımda küpeli çiçeği yoktu. Fakat bahçe sayfalarında olsun, ana sayfasında olsun gördükçe dedim bende de olsun aldığımda tomurcuğu da yoktu ne renk açacağını bilemedim. Şimdi bir de kırmızılısı olsun demeye başladım. Bakalım bulur isem alacağım inşallah.

Fagus Sylvatica 24-05-2013 00:41

Sevgili YeniGine abla, bahçe yine her zamanki gibi müthiş. Sardunyalarına bayıldım. O kadar coşkulu açmışlar ki gerçek olduklarına inanmak zor. Bir de seni uğraştırdıklarını söylüyordun :p Güllere diyecek yok zaten, hele sarı olanı... Ceylanlar ayrı bir güzel ve gerçekten müthiş renkleri var. Ben de bulursam bir yerde hemen alacağım :D Amarallisin de çok güzel. Ben saksıdakileri acaba saksı yetmez mi diye yere almıştım ama saksıda da oluyormuş, keşke orada bıraksaydım. Neyse kolay gelsin ;)

YeniGine 24-05-2013 00:52

Sevgili Fagus teşekkür ediyorum, evet bu sene sardunyalarım güzel bir coştu. :) Sanırım artık birşeyler öğrenmişim. Güllerim arka bahçenin gülleri ah bir de gece sulaması olmasa. Evet ceylanlar gerçekten çok güzel en kısa zamanda edinmeni öneririm.
Amarallisler benim geçen yaz saksıda idiler ne hikmetse, nedense bahçeye alayım diye düşündüm sanki daha coşkulu daha bir güzel olurlar diye düşündüm. Ama pişman oldum, bence amarallislerin yeri saksıları.

Sudenur 24-05-2013 01:44

Güzel ablacığım, bana diyorsun ama asıl güzelliği sen yaratıyorsun.. :eek: Sardunyaların ve o güzel güllerin ne güzel de açmışlar maşallah, Amarallis ve küpeli çiçeğin de muhteşem! :eek: :)

h_dogan 24-05-2013 07:22

Elinize sağlık Sn. YeniGine hepsi çok güzeller.
Kına çiçekleri yine çok sık kalmışlar seyreltin ki dallansınlar sık olunca dallanmıyorlar.
Bir de saksıdaki karanfilin o sarkan kısımlarını budasaydınız daha canlı çıkardı diye düşündüm. Kolay gelsin.
Sağlıcakla kalın.

Angels Sour 24-05-2013 10:52

Ortak kullanım alanlarının zorluklarıyla savaşarak; neler yapmışsınız böyle?
Kendinize ait bir bahçeniz olsa kimbilir; neler,neler yaparsınız.
Ellerinize sağlık...

dağçiçeği 24-05-2013 11:30

Sevgili Yenigine bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel ama bence en güzeli sizin aziminiz ve bitki sevginiz. Ortak kullanım alanı olan bir yer için bu kadar uğraşmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Taktirlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.

YeniGine 25-05-2013 00:02

Sevgili Sudenur'um sağolasın ama senin bahçen inan daha güzel. Ve gerçekten kısa bir sürede maşallah büyük güzellikler yaratmışsın. Ellerine, gönlüne sağlık. Küpe çiçeği hiç hevesim yoktu fakat bahçe sayfalarında göre göre özendim aldım bir tane bakalım inşallah kırmızılısını da almayı istiyorum. Nasip!..

Sayın hdoğan teşekkür ediyorum, tamam o halde inşallah az daha seyrelteyim kınaları zaten ben seyrelttikçe bir bakıyorum bir komşu gelmiş almış gitmiş, bir bakıyorum başka komşu; ben de kalanları bahçesi ile ilgilendiğim komşumun bahçesine dikiyorum. Evet karanfili budamaktan öte ben onun toprağını bile değişmedim bu sene. :(

Sevgili Angels çok teşekkür ediyorum sağolasın 4 saat bahçede kalsam inanın 1 saati kesin dolanmakla geçiyor. Tek başına olunca zorlanıyorum açıkçası. Ama olsun sonuçta seviyorum toprakla uğraşmayı. Hatta komşularım hep derler eldiven kullanın Sema Hanım oysa ben eldiven kullanmayı istemiyorum toprağa dokunmak, toprağı hissetmek daha hoşuma gidiyor.

Sevgili dağçiçeği çok teşekkür ediyorum. Evet gerçekten dediğiniz gibi sevmek gerek yoksa inanın şartlarım dolayısı ile hiç uğraşılacak, yapılacak iş değil. Sevmek gerek e ben de seviyorum. Bir de siz gibi beni anlayan dostlar sayesinde taktirleri, beğenileri yetiyor bana.
Teşekkür ediyorum, sağoluun.

hira 25-05-2013 00:49

iyi geceler ablacım,sen bu sardunyalara nasıl baktın Allah aşkına:) ne verdin bunlara sırrını söyle lütfen:rolleyes:

YeniGine 25-05-2013 01:20

Sevgili hira; ne zamandır yoksun hoşgelmişsin. Sardunyalarım aslında fotoğraflardan daha canlı, daha bir güzeller maşallah... Sanırım işin büyük sırrı her bitkide yanmış hayvan gübresi. Bu sene bütün bitkilerimi bütün kış buldukça, gördükçe alıp alıp bir kenara yığdığım yanmış hayvan gübresi ile toprağını karıştırıp diktim. Bir de sanıyorum havaların serin gitmesi. Şimdilik maşallah gayet güzeller. Havalar ısındıkça, güneş fazlalaştıkça ne olurlar bilemiyorum.
Sağolasın, teşekkür ediyorum.

tekomusti 26-05-2013 07:27

sn yenigine her şey çok güzel maşallah kolay gelsin

Sevgi 27-05-2013 07:02

Maşallah hepsi çoşmuşlar sevgili YeniGine. Sardunyalar, güller, aslanağzı ve amaryllis çok güzel açmışlar. Emeklerine sağlık. Teşekkür ve takdirleri fazlasıyla hakkediyorsunuz. :)

Sevgilerimle.

Tika 27-05-2013 19:34

Sevgili YeniGine,
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla her şey harika gidiyor.
Bahçen oldukça renklenmiş ve güzelleşmiş,sardunyaların da çok güzel açmışlar.
Bana verdiğin yılanın kardeşlerini gördüm galiba. :)
Emeklerine sağlık.Keyifle takip ediyorum.

YeniGine 27-05-2013 23:50

Sevgili Sevgi çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Elimden geldiğince, karınca kararınca birşeyler yetiştirmeye, büyütmeye çalışıyorum.

Sevgili Tika hoşgelmişsin, teşekkür ediyorum, özellikle sardunya ustasının sardunyalarımı beğenmesine sevindim. Sağol.
:)) Evet senin yılanının kardeşleri onlar. 2 tane kalmış idi bir ara bir dal kırılmış görünce aldım onu da bir saksıya toprağa iliştiriverdim sanırım tuttu o da. Yine üç tane oldular. Kardeşlerin üzerlerinde de sanki çiçek tohumu var gibi geliyor bana hergün izliyorum ama hâlâ emin değilim; ben çiçek açsın istiyorum ya onun için belki de tomurcukmuş gibi görüyorum. İzlemeye devam!..

Adalet Yağcı 28-05-2013 13:21

Sevgili YeniGine'ciğim;

Coştukça coşuyorsun, maşallah sana ve bahçelerine.
Daha önce de yazmıştım, güllerine bayılıyorum.

Kaç yıldır nemesiayı tohumdan çimlendirmeyi başaramadım ben biliyor musun, lobelya gibi nemesiayı da çok seviyorum ama kısmet olmadı hiç.
Sendekinin rengi çok güzelmiş, diğer renkleri de açar inşallah.

Ellerine sağlık canım, her şey beklediğinden daha güzel olsun.

YeniGine 28-05-2013 23:28

Sevgili CAN Adalet Hanım çok teşekkür ediyorum, sağolun. Ben de şaşırdım nemesia tohumlarının çimlenmesine zira çoğu ektiğim tohumlar çimlenmediler Adalet Hanım. :( Nemesia nın bir de pembe rengi açtı. Fakat çok cansız ve cılızlar inşallah yaşamaya devam ettirebilirim.
Sağolun Adalet Hanım inşallah hepimiz için herşey daha güzel olsun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025