agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

Sevgi 15-05-2013 06:28

Sevgili YeniGine, bende üzüldüm şimdi. Ama merak etmeyin onnlar budandıkça daha iyi gelişirler. Benimkilerde biraz budanacak hale geldiklerinde size çelikler hazırlayacağım.

Ortak alan olupta sadece siz emek verdiğiniz için ve bu emeğe komşularınız destek olmadığı için hep üzülüyorsunuz. Toplantılarınızda bu sıkıntınızı dile getirseniz ya da yöneticinize söyleyin bir yazı hazırlayıp gerekli yerlere koysanız olmaz mı?

Güllerinizde çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.

Sevgilerimle.....

h_dogan 15-05-2013 07:00

Maşallah çok güzel açmışlar. Fotoğraf çekimleri de güzelleşmiş. Artık kızımla yarışırsınız Sn. YeniGine. :D
Sağlıcakla kalın.

Kızımın yaşındayken biz önümüzü göremiyorduk. :)

mandalinleerik 15-05-2013 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1155160)
Ortak alan olupta sadece siz emek verdiğiniz için ve bu emeğe komşularınız destek olmadığı için hep üzülüyorsunuz. Toplantılarınızda bu sıkıntınızı dile getirseniz ya da yöneticinize söyleyin bir yazı hazırlayıp gerekli yerlere koysanız olmaz mı?

Sn Sevgi bende size katılıyorum. Bunun bir şekilde dile getirilmesi gerekiyor. Sevgili Yenigine'nin site durumunu bilmiyorum yardım eden var mıdır? ya da yok mudur?. Ortak alan bile olsa ortaya koyulmuş kişisel büyük bir emek var. "Burada benimde hakkım var" diye düşünüp gelip geçenin çiçekleri koparması hiç hoş değil. Çok kızıyorum bu duruma.

gürcan_keskin 15-05-2013 20:16

Merhaba YeniGine.Maşallah ne emekler vermişsiniz.Size bu konuda yardımcı olmamaları da işin garip tarafı.Kendi emeklerinizle,çabanızla birşeyler yapıyorsunuz gerçekten tebrik ederim.Ama bizim insanlarımız malesef verilen emeklere azda olsa anlayış göstermedikleri için insan üzülüyor.Açan çiçekleri koparmaları,dallarını kırmaları,ağaçların gövdelerine bıçakla yazılar yazmaları gerçekten hiç hoş değil.Hele hele şu çok meşhurdur bizim insanımızda ve çok önemli ;yolda yürürken insan yol kenarında bir fidan,bir çiçek dikilidir yapraklarını elleri ile koparırlar,yeni boy atmak üzere olan fidanın tepe başlarını koparırlar.Sakın ola telefonla o çiçeklerin,ağaçların,fidanların başında konuşmak için durmasınlar.Telefon kapanıncaya kadar gider gelir onlara zarar verirler.Böyle bir cehaletsizlik bizim insanımızdan başka kimsede yoktur buna eminim.Bunlar çok üzücü.
Oysaki ''Çiçekler dalında güzeldir.Asaleti vardır yaprağında,dallarında,emek veren insan elinin sıcaklığı,alnının teri,o çabasında içindeki sevinci,yüzündeki tebessümü,bir garip mutluluğu nakşetmiştir,bir bir işlemiştir,bakışları ile çiçeğin kendine has rengine 'sen büyü ama çabuk büyü de göreyim' dercesine içinden gelen duygularıyla.Toprak ananın büyüleyici cevheri,doğanın eşsiz güzelliği ve değeri vardır üzerinde.Güneşin şeffaflığı,suyun berraklığı vardır her bir zerresinde.Boynu bükülmeye görsün çiçeğin yoksa sahibininde bükülür boynu,renk renk ışıldadamı güneşe karşı onun da yüzünde güneş açıp mutlu olur.İşte bu yüzden güzeldir çiçek dalında.Bırak dalında kalsın...''
Dikip biçtiğiniz,büyüttüğünüz bitkiler hepsi birbirinden güzel.Özellikle resimlediğiniz son güller mükemmel.Emeğinize,yüreğinize sağlık...

YeniGine 16-05-2013 00:01

Sevgili Sevgi çok teşekkür ediyorum, evet çeliklere sevinirim inşallah Arena Park'ın oradan geçeceğin zaman haber ver buluşup görüşelim... Sağol.

Sayın hdoğan teşekkür ediyorum evet bugün fotoğraf çekerken kızınız geldi aklıma maşallah ona benim de komşularımda 3-4 yaşlarında bebişler var valla bugün şöyle bir baktım herşeyden bihaberler maşallah bence sizin kızınız özel. Allah'ım esirgesin.

Sayın mandalinleerik ara ara bina görevlisinin yardımları oluyor ya da ben ona yardım ediyorum mesela bugün bahçede otları yolmaya gitmiş ben de yoldum onunla. Artık kim kime yardım ediyor bilemiyorum. :D Ve öyle burada benim de hakkım var deyip koparan yok Sayın Gürcan Keskin de yazmış rastgele bir koparış, tik gibi, alışkanlık gibi bir şey geçerken koparıyor 20 adım sonra atıveriyor. :( Çelik alanlar da Sema birşey demez deyip geliyor koparıyor dikiyor ve gidiyor. Ben de üzülüyorum tabi. Neyse aman gölge etmesinler ben başka birşey istemiyorum zaten. Elimden geldiğince, kendimce seviyorum ve uğraşıyorum sonuçta.
Teşekkürler...

YeniGine 16-05-2013 00:08

Sayın Gürcan Keskin merhaba; hoşgelmişsiniz... Ne iyi etmişsiniz sevindim, sağolun. Evet gerçekten doğayı, bitkileri çok güzel anlatmışsınız. Çiçek dalında güzel. Ve verdiğiniz örnekler "Hele hele şu çok meşhurdur bizim insanımızda ve çok önemli ;yolda yürürken insan yol kenarında bir fidan,bir çiçek dikilidir yapraklarını elleri ile koparırlar,yeni boy atmak üzere olan fidanın tepe başlarını koparırlar.Sakın ola telefonla o çiçeklerin,ağaçların,fidanların başında konuşmak için durmasınlar.Telefon kapanıncaya kadar gider gelir onlara zarar verirler." hem güldüm, hem çok doğru dedim, hem de üzüldüm. Maalesef bizim insanımız, üçgen tarlamı görmüşsünüzdür neymiş tabi ki çocuklar oynayacaklarmış enerjilerini boşaltacaklarmış (Bütün lalelerimi mahvettiler) bunu diyen kişiler bahçe katlarında oturuyorlar az biraz minik bir bahçeleri var emek harcıyorlar ve kendi çocuğunu o çimin üzerine bastırmıyor. :( Bizim insanımız...
Beğenilerinz için ayrıca teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 16-05-2013 00:13

2 Eklenti(ler)
Sardunyalarım, güzel açtılar maşallah.

Eklenti 405019

Eklenti 405020

YeniGine 16-05-2013 00:16

2 Eklenti(ler)
Eklenti 405026

Eklenti 405027

YeniGine 16-05-2013 00:21

2 Eklenti(ler)
Ceylan Sardunyam, daha önce vardı komşuma vermiştim ondan özendim kendime de aldım yeni saksılarına dikilenler bir iki gün gölgede dursunlar. Ve sanırım Nemesia ömürsüz çiçek tohumdan yetiştirip bugün şaşırttım onlar da gölgede birkaç gün. İnşallah çiçeklerini görebilirim.

Eklenti 405029

Eklenti 405030

YeniGine 16-05-2013 00:27

2 Eklenti(ler)
Mutfak atıklarını devamlı toprak altlarına gömüyorum. Karanfil ve patatesim.

Eklenti 405031

Domates fidesi ve karanfilim.

Eklenti 405032

YeniGine 16-05-2013 00:30

1 Eklenti(ler)
Yine domates fidesi, kasımpatım, gece sefaları filizleri.

Eklenti 405033

YeniGine 16-05-2013 00:34

1 Eklenti(ler)
Kanalarım büyüyorlar. Bu alan iyice karıştı, kanalar, gece sefaları, karanfil, patates, domates fideleri, hanımeli kökü, yaprakları kendiliğinden solsun diye beklettiğim nergiz yaprakları, kendiliğinden çıkan otlar, kasımpatlar, sarmaşık gülüm.

Eklenti 405034

YeniGine 16-05-2013 00:36

1 Eklenti(ler)
Lantana çalı minem geçen seneden dondu mu, kurudu mu, yeşillenecek mi derken çok şükür yeşillendi. Sevindirdi beni.

Eklenti 405035

YeniGine 16-05-2013 00:39

1 Eklenti(ler)
Yine geçen seneden şeker begonyalarım merakla bekliyor idim çiçeklendiler bile. Sevindirdiler beni.

Eklenti 405036

YeniGine 16-05-2013 00:45

1 Eklenti(ler)
Diğer kanalarım, çok karıştı bu tarlam. :o

Eklenti 405037

YeniGine 16-05-2013 00:52

1 Eklenti(ler)
Maviş fidelerim, sevgili loveforlife'ciğimin vermiş olduğu bitkim (İsmini unuttum), yılan kaktüsümden kırılan hemen toprağa iliştiriverdiğim yılan kaktüsüm, diğeri de tohumdan filizlendi (Gülhatmi gibi sanki) daha büyük saksılara alınacaklar inşallah.

Eklenti 405038

neslihan0602 16-05-2013 08:29

Günayın..

Sevgili Yeni Gine,herkes bu kadar duyarlı bu kadar ince yürekli olsa heryer cennet olur,site bahçesi deyince eminim sizden başka kimse ilgilenmiyordur ve sizi de eleştiriyorlardır;insanoğlu böyle işte ,oraya kimse bişey yapmasa pislik içinde olsa rahatsız olmazlar ama siz baktıkça güzelleştirdikçe de çekemezler:(
Elleriniz dert görmesin,insanın çevresini güzelleşirmesi,ince ruhunun dışa yansımasıdır,sizi yürekten kutlarım....

h_dogan 16-05-2013 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1155644)
Sevgili Sevgi çok teşekkür ediyorum, evet çeliklere sevinirim inşallah Arena Park'ın oradan geçeceğin zaman haber ver buluşup görüşelim... Sağol.

Sayın hdoğan teşekkür ediyorum evet bugün fotoğraf çekerken kızınız geldi aklıma maşallah ona benim de komşularımda 3-4 yaşlarında bebişler var valla bugün şöyle bir baktım herşeyden bihaberler maşallah bence sizin kızınız özel. Allah'ım esirgesin.

Sayın mandalinleerik ara ara bina görevlisinin yardımları oluyor ya da ben ona yardım ediyorum mesela bugün bahçede otları yolmaya gitmiş ben de yoldum onunla. Artık kim kime yardım ediyor bilemiyorum. :D Ve öyle burada benim de hakkım var deyip koparan yok Sayın Gürcan Keskin de yazmış rastgele bir koparış, tik gibi, alışkanlık gibi bir şey geçerken koparıyor 20 adım sonra atıveriyor. :( Çelik alanlar da Sema birşey demez deyip geliyor koparıyor dikiyor ve gidiyor. Ben de üzülüyorum tabi. Neyse aman gölge etmesinler ben başka birşey istemiyorum zaten. Elimden geldiğince, kendimce seviyorum ve uğraşıyorum sonuçta.
Teşekkürler...

Teşekkür ederim Sn. YeniGine. Bizim kızımız öğrenmeye çok meraklı biz de hevesini kırmamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Birkaç dal parçası aldım bir akrabamızdan saksılara dikeceğiz dedim beraber çok sevdindi. :) Diktikten sonra 2 tanesi var adını bilmediğim adlarını da öğreniriz. :D

Çiçeklerin koparılmasına ben de karşıyım bırakın dallarında ne güzel duruyorlar. Ben eve bile koparıp vazoya koymuyorum kıyamıyorum, isteyenlere de kusura bakmayın diyorum vermem. Gitsinler yabani papatya toplasınlar. :dilli:

YeniGine 16-05-2013 23:22

Sevgili Neslihan, teşekkür ediyorum. Evet maalesef çiçeği, bitkiyi anlamak uğraşmak için öncelikle sevmek gerekiyor. Ben bitkilerle uğraşmayı onları yetiştirmeyi seviyorum insanlar zarar vermesin, gölge etmesinler yeter bana...
Sağolasın...

Sayın hdoğan evet kızınız bence özel bir çocuk maşallah, Allah'ım nazarlardan korusun. Boşuna dememişler ağaç yaşken eğilir; inşallah kızınız da doğa sevgisi ile büyüyecektir. Sayın hdoğan ben bırakıp koparıp vazoya falan koymak inanın koklamıyorum bile. Ama işte maalesef alışkanlık olmuş kopartır koklar az biraz yürür sonra da atar. :(
Teşekkürler...

YeniGine 16-05-2013 23:35

2 Eklenti(ler)
Komşumun bahçesinden uyku çiçekleri. Uzaktan çektiğim için pek net değiller; özür diliyorum.

Eklenti 405428

Petunyam... Bizim balkondan çok güzel görünüyorlar.

Eklenti 405429

YeniGine 16-05-2013 23:38

1 Eklenti(ler)
Arka bahçede yabani gülüm iyice çiçeklendi...

Eklenti 405430

YeniGine 16-05-2013 23:43

1 Eklenti(ler)
Zinnia fidelerim nasıl şaşırtacağım şimdiden kara kara düşünmeye başladım. Hayrlısı bakalım...

Eklenti 405431

YeniGine 16-05-2013 23:45

1 Eklenti(ler)
Aslanağzım; rengine bayıldım...

Eklenti 405432

YeniGine 16-05-2013 23:49

1 Eklenti(ler)
Gazanyalarım açmaya başladılar çok şükür.

Eklenti 405433

YeniGine 17-05-2013 02:28

2 Eklenti(ler)
Eklenti 405448

Eklenti 405449

h_dogan 17-05-2013 06:55

Zinnia tohumlarının hepsi çimlenmiş maşallah, dağıt dağıt bitmez. :D Sn. YeniGine hangi renk zinnialar?

akçabardak 17-05-2013 15:05

Maşallah maşallah sevgili Yeni Gine, bitkilerin ne güzel açmışlar,
ellerine sağlık.

YeniGine 17-05-2013 23:10

Sayın hdoğan teşekkür ediyorum, renklerini bilmiyorum geçen sene topladığım tohumlardan bir kısmını ekmiş idim. Arka bahçeye geçtiğim zaman 2-3 kez gidiyorum tepelerine dikiliyorum öyle onlar bana bakıyor, ben onlara. Nasıl şaşırtıcağım deyip deyip duruyorum.

Sevgili akçabardak, teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 17-05-2013 23:18

2 Eklenti(ler)
Amarallisim bugün açmış, 2 de tomurcuğu var üzerinde.

Eklenti 405786

Eklenti 405789

YeniGine 17-05-2013 23:27

3 Eklenti(ler)
Minyatür güllerim hâlâ hastalar fakat daha bir azaldı gibi. (Yapraklarına bakmayın lütfen.)

Eklenti 405802

Eklenti 405804

Eklenti 405805

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025