agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

Canan 11-05-2013 11:39

Merhaba YeniGine, herşey harika, emek dolu herbir köşe. Ben hiç ağaç yetiştirmedim fakat aklıma takıldı, çınarlar iyice irileştiğinde oradaki duvara ve kendine zarar vermez mi? Sanki o kısım çınar gibi iri bir ağaca uygun değilmiş gibi geldi. Sonra sizi üzmesinler onları kesip. Soruyorum ki ben de öğreneyim ağaç işlerini, kimbilir belki bahçem olur :)

serkan_istanbul 11-05-2013 13:51

ben olsam o çınarları başka bir yere dikerdim. onlar büyük ağaçlar devasa olabiliyorlar. o yüzden ormanlara göre bence evimin önünde var karsı tarafta hiç sevmiyorum her sene budamaları için telefon açıyorum belediyeye. sevgiler.

loveforlife 11-05-2013 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1151037)
Onca emek veriyorsun, mükafat olarak çok güzel teşekkürlerini bildirmiş sana görevliniz, şaka gibi sevgili YeniGine'cim; benim güllerde mantardan yaprakları berbat, böcekleri ilaçladım, hiç böcek kalmadı, fakat mantar için ilaç almam lazım en etkilisi hangi ilaçtır bilemiyorum, sen kullandığına göre faydasını gördüysen ilaç ismini verebilirmisin, bende bir an önce tedaviye başlamalıyım...

Sevgili Milaca,

Ben mantar için Captan kullanıyorum. Topas küllemede en etkili ilaç diye biliyorum. İstersen yine işin üstatlarına sor ama benimkiler epey toparlandı...

loveforlife 11-05-2013 14:11

Sevgili YeniGine,

Bak ne güzeller paylaşıyorsun. O kadar endişen boşunaymış canım. Hele o fidecikler büyüsün, renklere renk katılacağından eminim. Emeklerine sağlık. Varsın kıymetini bilmesinler. "İyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir" misali... Elbet bilir doğa emeğin kıymetini...

Fatoş 11-05-2013 14:14

Arkadaşlarımız haklı galiba Yenigineciğim, çinar ağaçları büyük alan isterler dar olan yerde hem size sıkıntı verir hemde onlar mutlu olmazlar oraya çalı gurubundan guara , mine , mavi yasemin gibi fazla alan istemeyen bitkiler olabilir. Ama bu mevsimde çınar larin yerini değiştirmek te nekadar doğru olabilir bilemem.
Ama genel olarak uğraşlarının karşılığını almışsınız herşey cok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

Fagus Sylvatica 11-05-2013 14:19

Bu mevsimde değiştirilmez, ölür gider ben de buralarda hüzünlenirim :p Tohumdan 3 yılda yetişmiş az değil ki! Ama bana orada olurmuş gibi geldi. Örneklerine rastlamıştım oldukça da sağlıklılardı.

Canan 11-05-2013 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fagus Sylvatica (Mesaj 1153206)
Bu mevsimde değiştirilmez, ölür gider ben de buralarda hüzünlenirim :p Tohumdan 3 yılda yetişmiş az değil ki! Ama bana orada olurmuş gibi geldi. Örneklerine rastlamıştım oldukça da sağlıklılardı.

Duvarı, kaldırım taşlarını falan yıkarsa, betonu kaldırırsa, kesmeye kalkarlarsa, biz eyleme gidersek, çok sorun çıkmaz mı? :)

Fagus Sylvatica 11-05-2013 14:42

:D Biz eyleme gidersek bir şeycik yapamazlar, koca ağaçlar.net sonuçta :p Gerçi daha uygun bir yer varsa neden olmasın ama yer yoksa bence pek de sorun olmaz. En azından kenardaki duvarcığı genişletirler. Değer böyle bir ağaç için.

Canan 11-05-2013 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fagus Sylvatica (Mesaj 1153214)
:D Biz eyleme gidersek bir şeycik yapamazlar, koca ağaçlar.net sonuçta :p Gerçi daha uygun bir yer varsa neden olmasın ama yer yoksa bence pek de sorun olmaz. En azından kenardaki duvarcığı genişletirler. Değer böyle bir ağaç için.

Aslında YeniGine daha iyi bilir tabi, forumda bir arkadaşımız ortak alana güller ekmişti sonra siteden biri onları söktürüp oraya beton döşetmişti. Al başına belayı, hasta çok, sitedekiler bizler gibi duvardan değil ağaçtan vazgeçen insanlarsa kötü olur..

Fagus Sylvatica 11-05-2013 20:12

Ne yazık ki öyle olanlar çok. Bir hayat duruyor orada, onların tek düşündüğü duvarlar, manzaralar vb.

YeniGine 11-05-2013 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1153026)
Sn. YeniGine hepsi çok güzel olmuş. Üzüldüğünüze değdi mi şimdi? Bakın hepsi size nasıl gülümsüyor? ;)

Bu arada Topas genel bir fungisit değil, kullanım alanı külleme.

Sayın hdoğan çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Sağolun.
Yani mantar için kullanılmıyor mu? Zaten laf aramızda ben küllenmeyi de tam olarak bilemiyorum galiba o tür şekilde bir yaprak görür isem hemen hıh mantar olmuş diyorum.

YeniGine 11-05-2013 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1153116)
Yenigine ablacım ellerine sağlık herşey okadar güzel ki maşallah ;) Ama ben bayıldım o karanfillerle sardunyalara :p Alisyumlara zaten diyecek söz yok ve o minyatür gül hayallerimi süsleyen gül bir vakit bulup ananemden getiremedim köküyle şimdi de vakti geçti bu sene de minyatür gülüm yok :(

Sevgili baytömürcek çok teşekkür ediyorum, sağolasın sevindirdin beni. Maşallah bu sene daha bir iyi gidiyor bitkilerim şimdilik. İnşallah seneye bir sürü minyatür güllerin olur, nasip olsun...
Sağol.

YeniGine 11-05-2013 23:41

Sevgili loveforlife, sevgili Fatoş Hanım, sevgili Fagus, sevgili Canan, sayın Serkan ellerinize sağlık, ziyaretiniz, güzel yorumlarınız çok sevindirdi beni; sağolun.
Çınarlar; onları bu hale getirebildiğim için o kadar mutluyum ki anlatamam, baharla birlikte doğa uyanmaya başladığı vakit inanın günde 2-3 kez yanlarına gidip gidip uyanıyorlar mı diye merakla gözlemledim, uyanmaya başladıklarını da görünce yaşadığım sevinci anlatamam. Onun için onları yerinden oynatmaya korkarım. Yerlerini değiştirir isem ya bir de kuruyup giderlerse. :(
Sevgili Fagus, sözlerinde çok haklısın maalesef onların bizim binanın önünde 633 tane çam ağacı alanımız vardı eylemler yaptım, mahkeme açtık... Fakat sonuçta yerlerinde kocaman sefertasları duruyor şu anda. :(

Fagus Sylvatica 12-05-2013 00:03

Allah aşkına başka yer mi yokmuş da ağaçları kesiyorlar? Bence insanlar artık bilinçsiz bir şekilde doğa düşmanlığı yapıyor, genlerine mi işlemiş ne? Başka yere yapsa hem ağaçlar zarar görmez hem aynı parayı kazanır. Dediğin gibi o iki tane çınarı üç yaşına getirmek için neler çektin. Bizim buralarda 3-5 ağacı yetiştirmek için canımız çıksın onlar yüzlercesini yok etsin. Olacak şey değil. Fazla konuştum ama konuşulmayacak gibi de değil ki :D

hira 12-05-2013 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1152991)
Hem şaşırdım, hem de maşallah dedim; sardunyalarım açmaya karar vermişler açarlar inşallah.

Eklenti 402829

82 kere maşaallah tomurcuk dolu üzerleri:)

hira 12-05-2013 00:07

ablacım vallahi gözümüz yok Allah daha çok versin de,sende de yok yok yani:) çiçekçiye gitmiş gibiyim şuan. o kadarda zorlukla bakıyorsun,su sıkıntısı,çocuklar, posteki ve diğerleri derken gayette güzel çiçeklerin:)

YeniGine 12-05-2013 00:17

Sevgili Fagus olur mu öyle şey; TOKİ nin Avrupa Konutları yapılacak. Orman olsa yok ederler (Hoş zaten onu da yapıyorlar ya.) :( Ağaçmış, otmuş, yeşilmiş, bitkiymiş, oksijenmiş kimin umurunda ki? Yapsınlar koca koca sefertaslarını.

YeniGine 12-05-2013 00:19

Sevgili hira hoşgelmişsin, teşekkür ediyorum sağol. Evet çok şükür bu sene sardunyalarım daha bir iyi; şimdi de saksıları küçük geliyor diye dert ediyorum. Elimden geldiğince onlarla ilgilenmeye çalışıyorum. Sağolasın.

YeniGine 12-05-2013 00:21

2 Eklenti(ler)
Minelerim şimdilik iyi gidiyorlar, maşallah onlara.

Eklenti 403107

Eklenti 403108

YeniGine 12-05-2013 00:24

1 Eklenti(ler)
Gazanyalarımdan bir tanesi açtı nihayet, diğerleri tomurcukta.

Eklenti 403109

YeniGine 12-05-2013 00:27

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim yıldız fideleri; yuvarlak tarlama diğer yıldızların yanlarına şaşırttım... İnşallah çiçeklerini de görebilirim.

Eklenti 403110

Fagus Sylvatica 12-05-2013 00:29

Vay be tohumdan yıldız yetişiyor mu? Çok uzun sürmüyor mu?

YeniGine 12-05-2013 00:33

Sevgili Fagus 15 Mart'ta tohumları ekmiş idim. Zar zor çok şükür bugüne bu kadar getirebildim.

hira 12-05-2013 00:35

sen yine tohumdan birşeyler üretiyorsun ablacım ya maşallah:) ben bu sene ilk tohum denemelerimdi ve fesleğen.domates biber dışına çıkamadım,ha birde kokulu bezelye çiçeği. onların haricinde hepsi devrildi gitti:) gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum:) gazanyalarınada bayıldım tonları çok güzel

YeniGine 12-05-2013 00:39

Sağol sevgili hira; geçen sene kırmızısını bulayım diye kaç kez gittim çiçekçiye en sonunda yine de olmadı fakat bu tonunu bulabildim. Bu sene de hâlâ aklımda kırmızısı artık bakalım kısmet. Her sene geçtiğimiz seneden tohumları toplayıp ekiyorum ve çok şükür çimleniyorlar. Bu sene marketlerde satılan paket tohumları deneyeyim dedim fakat sonuç hüsran. Çoğu çimlenmedi. Yine ne varsa benim topladığım tohumlarda varmış.
Yani dediğim gibi üzülme alınan tohumlar çimlenmeyebiliyor.

hira 12-05-2013 00:45

yok aldıklarımın hepsi çimlendi migrostan almıştım çok güzellerdi ama ben beceremedim.. onları ordan oraya taşı taşı o kadar uğraştım birde:( ora güneş alıyor,oraya götür,bu kez güneş burda, buraya getir şeklinde taşıdımda taşıdım:) ama hiç önem vermediklerim yani kendi haline bıraktıklarım hayatta:) benimde 2 tane gazanyam var ve yine alırken rengini bilmediğim çiçeklerimin arasındalar:) bu durumu cok seviyorum,acaba benmkiler ne renk.. tomurcukları var ama çok yavaşlar

Fagus Sylvatica 12-05-2013 00:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1153500)
Sevgili Fagus 15 Mart'ta tohumları ekmiş idim. Zar zor çok şükür bugüne bu kadar getirebildim.

Çok iyiymiş. Ben de bu yıl tohum alayım da bari, hızlı da oluyorlarmış çünkü

mandalinleerik 12-05-2013 01:00

İyi geceler Sn Yenigine mineler çok güzelmiş hatta seneye çok çok daha güzel olacaklardır.

YeniGine 12-05-2013 01:03

Maalesef sevgili hira kendimize ait bahçemiz olmayınca mecburen oradan oraya taşı, korumaya çalış (ki benim kilerin çoğunu kediler mahvetti) sonuçta kalan sağlar bizimdir. Benim de 6-7 tane gazanyam var fakat 2 tanesi çiçeklendi diğerleri tomurcukta bakalım.

YeniGine 12-05-2013 01:05

:) Sevgili Fagus evet tohumdan oluyor yıldızlar, inşallah sen de seneye dene. Hem de çok çimlendiler. Filizleri kaç yerlere gönderdim, kolu komşu paylaştı. Ve hâlâ bir minik saksıda 5-6 tane daha duruyor. Çimlendirdik, şaşırttık bakalım iş çiçek görecek miyiz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025