agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 12-05-2013 01:06

Sayın mandalinleerik hoşgelmişsiniz. Teşekkür ediyorum, açıkçası minelerin seneyesini hiç düşünmemiştim. Geçen sene diktiklerimden hiçbiri yok şu an. Dediğiniz gibi inşallah bu ektiklerim seneye daha da güzel olurlar. Sağolun.

mandalinleerik 12-05-2013 01:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1153525)
Sayın mandalinleerik hoşgelmişsiniz. Teşekkür ediyorum, açıkçası minelerin seneyesini hiç düşünmemiştim. Geçen sene diktiklerimden hiçbiri yok şu an. Dediğiniz gibi inşallah bu ektiklerim seneye daha da güzel olurlar. Sağolun.

Geçen sene diktikleriniz neden yok ki? arsız bir çiçek normalde.
(Saz ekibi el atmadıysa)

YeniGine 12-05-2013 01:35

:) Yok saz ekibim o tarafta değiller... Bilemiyorum ki 4 tane dikmiş idim fakat hiçbirisi kalmadı. Zaten hep derim Sayın mandalinleerik 'Hep arsız derler bana gelince bir asil olurlar bir asil.' Zaten geçen sene diktiğim bitkilerden bazıları kalmadı bu sene. :(

h_dogan 12-05-2013 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1153453)
Sayın hdoğan çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Sağolun.
Yani mantar için kullanılmıyor mu? Zaten laf aramızda ben küllenmeyi de tam olarak bilemiyorum galiba o tür şekilde bir yaprak görür isem hemen hıh mantar olmuş diyorum.

Öyle demek istemememiştim. Külleme bir mantar hastalığı topas sadece külleme için kullanılıyor demek istemiştim diğer mantari hastalıklar için başka bir ilaç gerekiyor. ;)

mandalinleerik 14-05-2013 00:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1153545)
:) Yok saz ekibim o tarafta değiller... Bilemiyorum ki 4 tane dikmiş idim fakat hiçbirisi kalmadı. Zaten hep derim Sayın mandalinleerik 'Hep arsız derler bana gelince bir asil olurlar bir asil.' Zaten geçen sene diktiğim bitkilerden bazıları kalmadı bu sene. :(

Kendileri bilirler onca şevkat ve sevgiyi nerede bulacaklar :) Size nazlanıyorlardır.

Bu gece fotoğraf yok mu?

YeniGine 14-05-2013 00:28

:) Sayın mandalinleerik ya da ben bakmayı bilemiyorum. 3 gündür yine bahçe sularımız yoktu çok şükür bugece çok güzel bir yağmur yağdı da rahatladım.
:( Üzgünüm bu gece de fotoğraf yok. Olanların hepsini sizlerle paylaştım. Aslında bitkilerin son hallerini görünce tüh diyorum keşke daha önce çekmese idim bak şimdi daha iyi geliştiler şu hallerini paylaşsa idim diyorum.
Bir de bugün yine canım sıkıldı daha ben sardunyalarımın son hallerini görmeden komşum gelmiş her saksıdan tomurcuklu çeliklemiş diyerek kopartmış almış gitmiş. İnşallah birşey olmaz onlara.

mandalinleerik 14-05-2013 00:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1154546)
Bir de bugün yine canım sıkıldı daha ben sardunyalarımın son hallerini görmeden komşum gelmiş her saksıdan tomurcuklu çeliklemiş diyerek kopartmış almış gitmiş. İnşallah birşey olmaz onlara.

Üzüldüm buna. Sizden habersiz neden böyle bir şey yapıyorlar ki? çok kızarım böyle şeye. Mesela bizim bahçemize gelen misafirler istedikleri gibi meyve, sebze koparıp yerler, serbesttirler bu konuda amaa çiçeğe gelince benim bile sınırlarım bellidir.

hira 14-05-2013 00:34

iyl geceler..bu konuda birşey diyemiyorum çiçek hırsızı olarak:)

YeniGine 14-05-2013 00:39

İnanın ben dokunmaya, koklamaya bile kıyamıyorum sağolsun komşum nasıl olsa Sema'nın birşey demez deyip kopartmış çelikmiş almış gitmiş. :( Neyse alıp gittiği birşey değilde korktuğum inşallah şu an tomurcukta ve çiçekte inşallah birşey olmazlar.

Sevgili hira; tabi ki zaten ben de bu işe çiçek hırsızlığı ile başladım. Ama işte senin bitkine olunca üzülüyorsun, artık bunu çok iyi öğrendim onun için de artık yapmıyorum.

mandalinleerik 14-05-2013 00:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1154550)
iyl geceler..bu konuda birşey diyemiyorum çiçek hırsızı olarak:)

Allah'tan uzağız :)

hira 14-05-2013 00:43

evet
o da var:) şahsen ciğerlerim sökülmüş gibi hissederim, ya da saçlarım
yolunmuş:) ama benim duyduğum hep buydu "çalınan çiçek mutlaka tutar" ve
tutuyor:)

mandalinleerik 14-05-2013 00:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1154554)
İnanın ben dokunmaya, koklamaya bile kıyamıyorum sağolsun komşum nasıl olsa Sema'nın birşey demez deyip kopartmış çelikmiş almış gitmiş. :( Neyse alıp gittiği birşey değilde korktuğum inşallah şu an tomurcukta ve çiçekte inşallah birşey olmazlar.

Sevgili hira; tabi ki zaten ben de bu işe çiçek hırsızlığı ile başladım. Ama işte senin bitkine olunca üzülüyorsun, artık bunu çok iyi öğrendim onun için de artık yapmıyorum.

Sayın Yenigine belki de budama oldu diye daha da kuvvetlenir. Belli mi olur?

YeniGine 14-05-2013 00:51

Sayın mandalinleerik valla bugün hem çok sinirlendim, hem de çok üzüldüm duyunca. İnşallah dediğiniz gibi olur.

YeniGine 14-05-2013 00:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1154556)
evet
o da var:) şahsen ciğerlerim sökülmüş gibi hissederim, ya da saçlarım
yolunmuş:) ama benim duyduğum hep buydu "çalınan çiçek mutlaka tutar" ve
tutuyor:)

Tamam doğrudur çalınan çiçek tutar diyorlar, hoş benim çaldığım çiçeklerin hiçbirisi yok şu anda bahçemde. Ama bir de çalınan çiçeğin bitkisi sonrasında ne olur işte şu an ben onu merak ediyorum. İnşallah sardunyalarıma birşey olmaz.

mandalinleerik 14-05-2013 00:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1154559)
Sayın mandalinleerik valla bugün hem çok sinirlendim, hem de çok üzüldüm duyunca. İnşallah dediğiniz gibi olur.

Çok haklısınız ama hiç üzülmeyin. Dediğim gibi olur içiniz rahat olsun. Yakın olsaydık size çok daha güzellerini bulup hediye ederdim. Bence hiç üzülmeyin.

YeniGine 14-05-2013 01:04

Sayın mandalinleerik inşallah dediğiniz gibi olur. :) Hep derim, ah keşke hepimiz yakın olabilsek... Teşekkür ediyorum, sağolun.

mandalinleerik 14-05-2013 01:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1154565)
Sayın mandalinleerik inşallah dediğiniz gibi olur. :) Hep derim, ah keşke hepimiz yakın olabilsek... Teşekkür ediyorum, sağolun.

Ohoo yakın olsak kedi, köpek, börtü böcek dolardı etrafımız. Gerçi o zaman sizi sitede tutarlar mıydı o da var :)

YeniGine 14-05-2013 01:14

:)) Tutarlardı tabi Sayın mandalinleerik, yok ki birbirimizden farkımız, hepimiz aynıyız sonuçta.

loveforlife 14-05-2013 05:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1154560)
Tamam doğrudur çalınan çiçek tutar diyorlar, hoş benim çaldığım çiçeklerin hiçbirisi yok şu anda bahçemde. Ama bir de çalınan çiçeğin bitkisi sonrasında ne olur işte şu an ben onu merak ediyorum. İnşallah sardunyalarıma birşey olmaz.

Sevgili YeniGine,

Bence hırsızlıklarına kılıf uydurmaya çalışanların bahanesi "çalınan çiçek tutar" teranesi! İsteyenle paylaşıyoruz zaten... Ama bu şekilde olması hiç de hoş değil. Ben çok beğendiğim olursa rica ediyorum. İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü! Hem sen üzme kendini, hiçbir şey olmaz. Severler onlar budanmayı...;)

bay tömürcek 14-05-2013 16:17

Üzülme yenigine ablacım hiç bişey olmaz hatta kesinlikle olmaz ;) Yıllardır sardunya yetştiririm gelen giden bayılıp istiyor e kapına kadar gelen insan hiç boş çevrilir mi ne zaman olursa olsun gelene gidene kırıyorum dallarını çiçeksizler bittiyse tomurcuklu hatta çiçekli dallarınan veriyorum şu zamana kadar hiç bir zararını görmedim hatta bence yararı oluyor kırdığın daların yerine tazesi çıkıp kartlayana kadar yani kışa kadar çiçek açıyor :p

YeniGine 14-05-2013 23:41

Sevgili loveforlife, sevgili bay tömürcek teşekkür ederim güzel sözlerinizle beni rahatlatıp sevindirdiniz. Teşekkürler.
Bugün de tabi o saksılardan koparılan yerler boş kalmış bakıp bakıp üzüldüm en sonunda da saksıları az biraz döndürdüm. :) Görmeyeyim o boşlukları diye.

YeniGine 14-05-2013 23:43

1 Eklenti(ler)
Isparta gülüm, 4 taneler, diğerleri de henüz tomurcuktalar.

Eklenti 404519

YeniGine 14-05-2013 23:47

2 Eklenti(ler)
Ön tarafta üçgen tarlamdaki tek gülüm.

Eklenti 404520

Eklenti 404521

YeniGine 14-05-2013 23:49

1 Eklenti(ler)
Eklenti 404522

YeniGine 14-05-2013 23:51

1 Eklenti(ler)
Bu renge bayılıyorum fazlaca rüzgar olduğu için pek net görüntüleyememişim.

Eklenti 404523

YeniGine 14-05-2013 23:56

3 Eklenti(ler)
Hemen bina önündeki beyaz gülüm; kimse kopartmadan paylaşayım istedim.

Eklenti 404524

Eklenti 404525

Eklenti 404526

mandalinleerik 15-05-2013 00:01

İyi geceler sevgili Yenigine bugün fotoğraf paylaştığınıza göre neşeniz yerine geldi demek. Gülleriniz çok güzel. Emek verilince karşılığıda böyle güzel oluyor.

milaca2010 15-05-2013 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1155114)
Hemen bina önündeki beyaz gülüm; kimse kopartmadan paylaşayım istedim.

Eklenti 404524

Eklenti 404525

Eklenti 404526

Ne kadar asil ve zarif bir gül, kutlarım seni YeniGine'cim, fotoğraf çekimleri mükemmel (beyazın çekimleri genelde problem yaratır) gerçekten harika görünüyorlar, keyifle seyretmeni dilerim arkadaşım.
Sevgiler...

YeniGine 15-05-2013 00:50

Sayın mandalinleerik çok teşekkür ediyorum, sağolun. Tabi ki bitkilerimin gelişimlerini paylaşacağım. Sağolun.

YeniGine 15-05-2013 00:54

Sevgili milaca; çok teşekkür ediyorum sağol. :( Küçüğü büyüğü valla ne hikmetse koparıp koparıp duruyorlar çiçeklerimi. :( Evet beyaz gülümü ben de çok seviyorum, onun için aman kimse kopartmadan fotoğrafını çekeyim de paylaşayım dedim.
Sağol, zaten akşam üstü çektim fotoğraflarını elimde nes kafem, sigaram zaten şöyle bir turlarım, büyük bir zevk gerçekten.
Sağol sevgili milacam.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025