agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 22-05-2014 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1286857)
Sevgili Yenigine çiçeklerin harika görünüyor ceylanlara ve yoncaya bayıldım çok güzeller. Emeklerini boşa çıkarmıyorlar bence arkadaşım:)

Sevgili günebakan merhaba, hoşgelmişsin. Nerelerdesin? Beğeni ve yorumunu görünce çok sevindim, teşekkür ediyorum, sağolasın.
:) Elimden geldiğince, başarmaya çalışıyorum. Çok şükür yüzümü kara çıkartmıyor çiçeklerim de.
Sevgili günebakan görüşmek üzere inşallah diyeyim.

ngr33 23-05-2014 11:41

YeniGine abla site bahçesini o zor şartlarda bu hale getirdin birde bahcen olsa nasil olacak bilemiyorum ;)

aahh sardunyalar ...
maşallah masalah ;)

Adalet Yağcı 23-05-2014 19:14

Canım YeniGine'ciğim, seni kıskanmaya başladım, haberin olsun.
Güllerin zaten bir ömürdü, yonca çiçeğinle aklımı başımdan aldın, hele sardunyaların süper.
Senin özel bahçen olmalı, kimsenin elleşmeyeceği, istediğin gibi ekip dikebileceğin.
Sen istemem diyorsun belki ama, ben senin için diledim canım.

bay tömürcek 23-05-2014 20:05

Ablacım maşallah gezmediğim yerlerden itibaren gezdim sayfalarını her şey çok güzel :) Her zaman senin azmini imrenerek izlemişimdir yenigine ablam. Çocuklar bi yandan saz ekibin bi yandan sürekli bi zarar verme durumu. Ama sen yılmadan ve daha bi azimle her şeyi yeniliyosun :)

Buraya geldiğimden beri durumum seninkinden farksız ablacım. Ben böyle rüzgar böyle fırtına görmedim :( Az bi hava bozsun apartman temelden oynuyor fırtınadan :( Balkonda çiçeklerim bazen kırılıyor bazen devriliyor ve daima toprakları uçuyor. Ondan sonra tömürcek elinde süpürge baştan aşağı balkon süpürüyor. Her şeyi yeniden yerleştirşyor kimini tekrar dikiyor :( Sanırım senin kadar azimli değilim abla. Tömürcek bırakıyor galiba balkon bahçeciliğini :( Her seferinde üzülüyorum her seferinde hevesim kırılıyor evdekilerle idare edip yetinmesini öğrenmem lazım sanırım :(

YeniGine 23-05-2014 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1287428)
Canım YeniGine'ciğim, seni kıskanmaya başladım, haberin olsun.
Güllerin zaten bir ömürdü, yonca çiçeğinle aklımı başımdan aldın, hele sardunyaların süper.
Senin özel bahçen olmalı, kimsenin elleşmeyeceği, istediğin gibi ekip dikebileceğin.
Sen istemem diyorsun belki ama, ben senin için diledim canım.

Sevgili CAN Adalet Hanım hoşgelmişsiniz. Beğenileriniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

Sevgili Adalet Hanım o güzel dileğiniz için de sağolun, isterim tabi kendi bahçem olsun, ama yok tabi için buna da şükür diyorum.
Teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık sevgili Adalet Hanım.

YeniGine 23-05-2014 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1287454)
Ablacım maşallah gezmediğim yerlerden itibaren gezdim sayfalarını her şey çok güzel :) Her zaman senin azmini imrenerek izlemişimdir yenigine ablam. Çocuklar bi yandan saz ekibin bi yandan sürekli bi zarar verme durumu. Ama sen yılmadan ve daha bi azimle her şeyi yeniliyosun :)

Buraya geldiğimden beri durumum seninkinden farksız ablacım. Ben böyle rüzgar böyle fırtına görmedim. Az bi hava bozsun apartman temelden oynuyor fırtınadan :( Balkonda çiçeklerim bazen kırılıyor bazen devriliyor ve daima toprakları uçuyor. Ondan sonra tömürcek elinde süpürge baştan aşağı balkon süpürüyor. Her şeyi yeniden yerleştirşyor kimini tekrar dikiyor :( Sanırım senin kadar azimli değilim abla. Tömürcek bırakıyor galiba balkon bahçeciliğini :( Her seferinde üzülüyorum her seferinde hevesim kırılıyor evdekilerle idare edip yetinmesini öğrenmem lazım sanırım :(

Sevgili tömürcekim merhaba, hoşgelmişsin. Güzel beğenilerin, yorumun için çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
:( Seni anlayabiliyorum tömürcek hele hele bahçeden, bol topraklı alandan sonra apartman dairesi ve balkon. Haklısın hiç kolay değil. Ek-dik, itina göster sonradan yaşanılan olumsuzluklar ister istemez tabi ki hevesini kırıyordur çok doğal. Peki balkonuna rüzgârdan korumak için mesela branda gibi birşey ya da ne bileyim hazır satılan naylon gibi birşeylerle koruyamaz mısın çiçeklerini? Yani balkonda yetişen bitkiler de ayrı bir güzel oluyor biliyorsun.
Neyse ne diyeyim, gönlüne göre olsun inşallah. Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine 23-05-2014 23:15

2 Eklenti(ler)
Sayın alys'ten gelen amarallisim çiçek bile açtı. Çok da güzel, değişik renkli amarallisim oldu sayesinde. Çok teşekkür ediyorum kendisine.

Eklenti 495746

Eklenti 495747

YeniGine 23-05-2014 23:21

Mis zambağım

5 Eklenti(ler)
Hiç koklamaya gerek yok etrafında dolaştıkça kokusunu duyabiliyorum. Harika kokuyor...

Eklenti 495753

Eklenti 495754

Eklenti 495755

Eklenti 495756

Eklenti 495757

YeniGine 23-05-2014 23:33

Sardunyalarım

4 Eklenti(ler)
Eklenti 495769

Eklenti 495770

Eklenti 495771

Eklenti 495772

YeniGine 23-05-2014 23:37

5 Eklenti(ler)
Eklenti 495777

Eklenti 495778

Eklenti 495779

Eklenti 495780

Eklenti 495781

YeniGine 23-05-2014 23:41

2 Eklenti(ler)
Sedumum (Fakat ne sedumu olduğunu bilmiyorum.) Saksıda fakat komşumun bahçesine de diktim çok güzel yayılıyor, sapsarı.

Eklenti 495786

Eklenti 495787

YeniGine 23-05-2014 23:45

3 Eklenti(ler)
Hüsnüyusuflarım. Maşallah güzel çiçekleniyorlar. Kaç senedir olsun olsun istedim, çok şükür oldu... Şimdi de inşallah sevgili SDurul'un hüsnüyusufu gibi olurlar diyorum.

Eklenti 495788

Eklenti 495789

Eklenti 495790

YeniGine 23-05-2014 23:49

2 Eklenti(ler)
Kohleriam.

Eklenti 495791

Delos...??:o

Eklenti 495792

YeniGine 23-05-2014 23:54

4 Eklenti(ler)
İmrendim ben de yapmış idim aranjman; maşallah çok güzel oldular büyüyoruz... Yılanımın ikinci saksısı da çiçeklendi. Maşallah!..

Eklenti 495793

Eklenti 495794

Eklenti 495795

Eklenti 495796

YeniGine 23-05-2014 23:57

2 Eklenti(ler)
Kışın üşüdük, susuz kaldık. Sanki 20 gün önce üzerinde değişik birşey görür gibi oldum istiyoruz ya çiçek açsın tomurcuk mu ola kii diye düşündüm. Ama sonrasında başka bir değişiklik yok. :( Demek ki tomurcuk değilmiş ben yanılmışım.

Eklenti 495797

Eklenti 495798

YeniGine 24-05-2014 00:02

Gazanyalarım.

4 Eklenti(ler)
Eklenti 495799

Eklenti 495800

Eklenti 495801

Eklenti 495802

YeniGine 24-05-2014 00:09

3 Eklenti(ler)
Nasıl girmiş o tırmığın aldına bilemedim, uyuyoruz.

Eklenti 495807

Tırmığı alayım da rahat uyusun dedim yavaşça tırmığa dokundum kendisi şöyle bir oynadı iyice girdik tırmığın altına.

Eklenti 495808

Tırmığa bir kez daha dokundum uyandı, gerindi ve tekrar uykuya daldı. Demek ki böyle rahat deyip ben de bıraktım.

Eklenti 495809

s.serdar 24-05-2014 00:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1287542)
Hüsnüyusuflarım. Maşallah güzel çiçekleniyorlar. Kaç senedir olsun olsun istedim, çok şükür oldu... Şimdi de inşallah sevgili SDurul'un hüsnüyusufu gibi olurlar diyorum.

Olur olur... Okunmuş üflenmiştir kendileri... :D

gürcan_keskin 24-05-2014 00:53

Sevgili YeniGine mis zambağın kokuları buraya kadar geldi. Hüsnüyusuf çiçeği ne kadar güzelmiş öyle maşallah. Sardunyalar coşmuş. Kohleria, delos, gazanyalar süper. Bu gazanyaları çok sevmeye başladım ben :)
Şu kedinin keyfine bak hele. Paşazade :p
Sevgilerle...

s.serdar 24-05-2014 00:54

Bu kedilerden gün geçtikçe korkar oldum. Yaklaşık bir aydır Ankara'dan firar edip bahçede kalıyoruz. Son 15 gündür bizim yerleşkede bir tilki dolaşıyor. Kediler için bırakılan yem ve mamalara dadandı sanıyorum. Bizim kedilerin bir kaç defa tilkiye diklenip kovaladıklarına şahit oldum ancak fotoğrafa almayı beceremedim. Kedi deyince bir kere durup on kere düşüneceksin... :D

YeniGine 24-05-2014 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1287555)
Olur olur... Okunmuş üflenmiştir kendileri... :D

Sayın s.serdar merhabaa, hoşgelmişsiniz. Nasıl bir duygudur, 2 sene önce tohum gönder, 2 sene sonra da çiçeklerini gör. Ve ben 3-4 senedir ille de hüsnüyusuf der dururum. Çok teşekkür ediyorum sayenizde hüsnüyusufum oldu da çiçek bile açtı. Ve inşallah dediğiniz gibi sevgili SDurul'un hüsnüyusufu gibi de olurlar.
Tekrar çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 24-05-2014 01:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1287558)
Sevgili YeniGine mis zambağın kokuları buraya kadar geldi. Hüsnüyusuf çiçeği ne kadar güzelmiş öyle maşallah. Sardunyalar coşmuş. Kohleria, delos, gazanyalar süper. Bu gazanyaları çok sevmeye başladım ben :)
Şu kedinin keyfine bak hele. Paşazade :p
Sevgilerle...

Sevgili Gürcan merhabaa. Evet mis zambak harika bir kokusu var ki ben çok çiçekleri koklamam. Ama bunu koklamaya bile gerek yok kenarında köşesinde bile olsan o kokuyu duyuyorsun. Harika bir kokusu var.
Gazanyalar ilk sene fide tek tük çiçek hatta ara ara neden açmıyorlar sorusu, geçen sene az biraz çiçek bu sene maşallah!.. Bol güneş alan bir yere dik aklına geldikçe sula ama gübre şerbetli su ile arada bir.
:) Ben sakız sardunyamın fotoğrafını çekiyordum son anda farkettim kediyi. O tırmık altına nasıl girmiş yatmış bilmiyorum. :) Son hali yine o tırmığın altında uyurken bıraktım.

YeniGine 24-05-2014 01:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1287559)
Bu kedilerden gün geçtikçe korkar oldum. Yaklaşık bir aydır Ankara'dan firar edip bahçede kalıyoruz. Son 15 gündür bizim yerleşkede bir tilki dolaşıyor. Kediler için bırakılan yem ve mamalara dadandı sanıyorum. Bizim kedilerin bir kaç defa tilkiye diklenip kovaladıklarına şahit oldum ancak fotoğrafa almayı beceremedim. Kedi deyince bir kere durup on kere düşüneceksin... :D

Sayın s.serdar zaten sizin ilk bahçe sayfanızı izlerken tilki ile başlamıştım. Demek ki bu tilkiler sizin bahçeyi seviyorlar. Evet bence de mamalara dadanmışlardır bu gidişle sizin bahçede üremeye de başlayacaklardır.
Çok haklısınız kedi deyip geçmemek gerek hele bir de özellikle anne kedi. Ama yine de kendine, kendi gücüne göre. Zira geçen sene yaşadığım bir olay, kendisini köpekten korumak isteyen bir kedi :( maalesef başaramadı.

Sevgi Durul 24-05-2014 01:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1287542)

Seninkilerin rengi daha güzel, sevgili YeniGine.

Her şey yine çok güzel, emeklerinin karşılığını vermişler.:)

Ben de diyorum ki, gazanyalarım ne zaman YeniGine'nin gazanyaları gibi bol çiçeklenecekler?

YeniGine 24-05-2014 01:37

Sevgili SDurul kaç senedir hüsnüyusuf istedim çook şükür Sayın s.serdar sayesinde oldu. Ammaa senin o maşallah diyeyim güzeller güzeli hüsnüyusufunu görünce de benimkiler de öyle olsun demeye başladım. Bakalım, nasip, kısmet... İnşallah!..
Sevgili SDurul'um çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim gazanyalar 3. senesi. Bahçesi olan üyelere tavsiye ediyorum. Güneş gören bir yeri seçin, öbek halinde aralıklı dikin, gübre şerbetli suyu ara ara vererek seneyi bekleyin. Ben yapamadım ama siz mutlaka güneş gören bir yere öbek yapın.

Sudenur 24-05-2014 01:57

Sevgili ablacığım, gazanyalarına çok imrendim. Güneşi gördükçe coşan bu bitki güzel bitki keşke dona dayanıklı olsaydı da öbekler yapabilseydim. ;) Ankara'da mevsimlik fide olarak yetiştirilebiliyor, tohumdan üretmeyi beceremedim, geçen sene gönderdiğin onca tohumdan bir fide bile elde edemedim. Ceylanlarına bayıldım, dolespermanı kırıp kırıp saksılara sokuşturursan bir sürü dolesparman olur önümüzde ki sezon. Çiçeği geçtikçe koparmayı unutma, hüsnüyusufunu benim için de kokla.. sevgilerimle..

Not: Pisi pisicik nasıl da kıvrılmış öyle sepete, bak bak doyamadım.. ;)

hozat 24-05-2014 21:57

4 Eklenti(ler)
Sevgili Yenigine

Güzel gönüllü arkadaşım, sana biraz havadis vereyim dedim, önce yetiştirdiğin bitkilere takılıp kaldım.Ne güzeller sarmış her yanı bak bak bitmiyor.

Dostlarından haber var:
Ezan çiçeği yine başka bahara kaldı.
Onun yerine ikizi kadar benzeyen ama, ezana duyarsız bir güzellik geldi.Çok teşekkür ederim,fideler çok güzel açtılar.

Eklenti 496115

Eklenti 496116

Kına çiçekleri beni yüreklendirdi,
ilk defa bir tohum yüzümü güldürdü.Hiç nazlanmadan güzel güzel çimlendi bir iki güne kadar yerlerine geçecekler.
hepsi selam eder ellerinden öperler.(devamı gelecek)

Eklenti 496117

Eklenti 496118

akçabardak 24-05-2014 22:47

Sevgili YeniGine maşallah çiçeklerin konuşuyorlar, hepsi nekadar güzel açmışlar ellerine emeklerine sağlık

YeniGine 24-05-2014 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1287576)
Sevgili ablacığım, gazanyalarına çok imrendim. Güneşi gördükçe coşan bu bitki güzel bitki keşke dona dayanıklı olsaydı da öbekler yapabilseydim. ;) Ankara'da mevsimlik fide olarak yetiştirilebiliyor, tohumdan üretmeyi beceremedim, geçen sene gönderdiğin onca tohumdan bir fide bile elde edemedim. Ceylanlarına bayıldım, dolespermanı kırıp kırıp saksılara sokuşturursan bir sürü dolesparman olur önümüzde ki sezon. Çiçeği geçtikçe koparmayı unutma, hüsnüyusufunu benim için de kokla.. sevgilerimle..

Not: Pisi pisicik nasıl da kıvrılmış öyle sepete, bak bak doyamadım.. ;)

Sevgili Sudenur'um maşallah evet gazanyalarım çok güzel oldular. Ben de bak bak mest oluyorum hallerine. Dona dayanıklı olmadığını bilmiyordum. Zaten geçtiğimiz kış öyle soğuk da olmadı. Ankara'da da kışın saksılara alsan korunaklı bir yerde muhafaza etme imkânın yok mu?
Dolespermayı geçen sene minicik fideydiler diktiğimde çiçek açmamışlardı. Bu sene çiçeğini de görebildim çok güzelmiş. Tamam az biraz daha büyüsünler dediğin gibi yaparım inşallah. Hüsnüyusufu da koklamadım senin için koklayacağım.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine 24-05-2014 23:15

Sevgili hozat merhaba ben size de demiştim Ezan çiçeği midir değil midir bilmiyorum, hiç Ezan vakti açtığını görmedim. Emin değildim yani ve siz de onayladınız doğruymuş demek ki Ezan çiçeği değilmişler. :( Ama olsun nihayetinde güzel sarı sarı çiçekleri var. Benimkiler de açmak üzereler.
Kınalara sevindim, çimlenmişler büyüyorlar çok sevindim hem kendi adıma hem de sizin adınıza. Sevgili hozat kınaların çimlenenleri bu kadar mı? İnşallah çiçeklerini de görürsünüz. Güzel renkliler denk gelmiştir inşallah sevgili hozat.
Ellerinize, gönlünüze sağlık...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025