agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 24-05-2014 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1287866)
Sevgili YeniGine maşallah çiçeklerin konuşuyorlar, hepsi nekadar güzel açmışlar ellerine emeklerine sağlık

Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Toprakla uğraşmak, ekmek-dikmek gerçekten çok güzel, hepimiz de çok seviyoruz bu uğraşı. Sonunda da emeklerimizin karşılığında böyle güzellikler kazanabiliyorsak değmeyin keyfimize, mutluluğumuza...
Çok şükür!..

Sevgi Durul 25-05-2014 00:17

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1287571)
Sevgili SDurul'um çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim gazanyalar 3. senesi. Bahçesi olan üyelere tavsiye ediyorum. Güneş gören bir yeri seçin, öbek halinde aralıklı dikin, gübre şerbetli suyu ara ara vererek seneyi bekleyin. Ben yapamadım ama siz mutlaka güneş gören bir yere öbek yapın.

Sevgili YeniGine, gazanyalarının üçüncü senesi demek. Ben her yıl yeni fide alıyordum ve kışın ölüyorlardı. İlk kez geçen sene aldıklarım kışı sağlam çıkardılar. Bahçedeki inşaat çalışmaları dolayısıyla yerlerini değiştirdim ve yine de tomurcuklandılar, açmaya başladılar.

Ama nerede YeniGine'nin gazanyaları, nerede SDurul'unkiler:confused:

Gayretinin azminin sonuçları ortada, bize de tebrik etmek düşer. Emeklerine sağlık.

Eklenti 496160

Daha sonra bu mesajımı silerim.

YeniGine 25-05-2014 00:35

Sevgili SDurul çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Ben gazanyaların dona dayanıklı olmadıklarını bilmiyordum. E zaten İstanbul'da da öyle çok soğuklar, kış olmuyor, hele özellikle geçtiğimiz sene, sonbahar mevsimi gibi kış geçirdik. (Ama maalesef :( yağmursuz tabi.)
Ben de az evvel ilk ektiğim hallerinin fotoğraflarını bulayım istedim ama tabi yine bulamadım :o Önce minik minik saksılardaydılar ilk kışı öyle geçirdiler, sonra baharda üçgen tarlama aldım gazanyalarımı minik minik cılız fidelerdi ben yeni öğrendim ve her çiçeğime oh ne rahat koyuyorum yanmış gübreyi üzerine su o suyla sulayabildiğim çiçeklerimi suluyorum.
Cansın sevgili SDurul, güzel yorumun ve takdirin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Hmm beyaz gazanya da almak gerek çok güzelmiş beyazı da...

YeniGine 25-05-2014 00:43

Bu arada yine derdim SU. Eğer 3 gün hadi en fazla 5 gün içersinde arka bahçede yani ortak alanda suları açmazlar ise yuvarlak tarlamdaki bir sürü kına tohumlarım gidecek. :( Derdim büyük. Yuvarlak tarlamda çok var, az biraz ilersi daha fazla güneş alıyor kendiliğinden çimlenmişler vardı bugün baktım kurumuşlar. :( :(
Ortak alan sulaması, herkes kendi bahçesinde yetiştirdiği sebze, çiçek sulamasını, kendi kapı önlerini yıkamaları bu sudan yaptıkları için yönetim suyu açmıyor. Bu gidişle olan bana, benim fideciklerime olacak. :(

h_dogan 25-05-2014 21:04

Hem uyuyor hem sırtını kaşıyor abla rahatını bozmayaydın keşke. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1287548)
Nasıl girmiş o tırmığın aldına bilemedim, uyuyoruz.

Eklenti 495807

Tırmığı alayım da rahat uyusun dedim yavaşça tırmığa dokundum kendisi şöyle bir oynadı iyice girdik tırmığın altına.

Eklenti 495808

Tırmığa bir kez daha dokundum uyandı, gerindi ve tekrar uykuya daldı. Demek ki böyle rahat deyip ben de bıraktım.

Eklenti 495809

YeniGine 25-05-2014 23:20

Sevgili hdoğan çok doğru demişsin gerçekten belki de sırtını kaşıyordu, onun için o kadar da derin uykudaydı. :D İki hamlemde de uykusuna devam etti zaten.

günebakan 26-05-2014 09:50

Sevgili Yenigine birşeyler yazmasam da hep burdayım takipteyim yani.İnşallah görüşürüz:)

YeniGine 26-05-2014 23:15

Güllerime devam...

3 Eklenti(ler)
Güllerimin çiçekleri artık kuruyor, yapraklarını döküyor. Geçmiş gülleri budamaya başlamam gerekiyor.

Eklenti 496721

Eklenti 496722

Eklenti 496723

YeniGine 26-05-2014 23:17

3 Eklenti(ler)
Eklenti 496724

Eklenti 496725

Eklenti 496726

YeniGine 26-05-2014 23:18

3 Eklenti(ler)
Eklenti 496728

Eklenti 496729

Eklenti 496730

YeniGine 26-05-2014 23:23

1 Eklenti(ler)
Unutmuşum; paylaşmadan da edemedim...

Eklenti 496732

YeniGine 26-05-2014 23:26

2 Eklenti(ler)
Mis zambağım hepsi açtı, bir-iki tomurcuğumuz kaldı. Çok güzel oldular maşallah...

Eklenti 496733

Eklenti 496734

YeniGine 26-05-2014 23:30

3 Eklenti(ler)
Ezan çiçeği diye heveslendik, fakat gördük ki hiçbir Ezan'da açmadı. İsmini bilemiyorum, ama olsun çok güzel çiçekleri var...

Eklenti 496735

Eklenti 496736

Eklenti 496737

akçabardak 27-05-2014 00:02

Sevgili YeniGine bu çiçek çok güzel bir çiçek, ezan çiçeğine çok benziyor ama ikisi arasında biraz farklılık var sanki.
Bu çiçek ezan çiçeği gibi 2 yıllık mı... yoksa bir yıllık mı? iki sene evvel ezan çiçeğinin tohumunu ekmiştim birinci yılında çiçek açmadı, ikinci senesinde çiçek açtı, çiçekleri bitince de kurudu gitti ama dökülen tohumlardan bu sene tekrar çimlendiler ancak seneye çiçeklenir.

Senin bu çiçeğin de bu şekilde mi merakımdan soruyorum, ben bu çiçeği çok sevdim sonra fazla boylanmıyor harika bir çiçekmiş.

Doya doya seyret ve keyfini çıkart bu güzelliklerin.

hira 27-05-2014 00:02

Ezan çiçeğine çok benziyor ama değil ablacım. Hem ezan çiçekleri henüz açmadı... Hadi bendekiler gölgede diye yavaş gelişiyorlar desem ama çevre bahçelerde de gördüklerim çiçeklenmediler daha.. Akşam ezanında açıyorlar ayrıca:D

zambak muhteşemm gözüküyor maşallah.

YeniGine 27-05-2014 00:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1288585)
Sevgili YeniGine bu çiçek çok güzel bir çiçek, ezan çiçeğine çok benziyor ama ikisi arasında biraz farklılık var sanki.
Bu çiçek ezan çiçeği gibi 2 yıllık mı... yoksa bir yıllık mı? iki sene evvel ezan çiçeğinin tohumunu ekmiştim birinci yılında çiçek açmadı, ikinci senesinde çiçek açtı, çiçekleri bitince de kurudu gitti ama dökülen tohumlardan bu sene tekrar çimlendiler ancak seneye çiçeklenir.

Senin bu çiçeğin de bu şekilde mi merakımdan soruyorum, ben bu çiçeği çok sevdim sonra fazla boylanmıyor harika bir çiçekmiş.

Doya doya seyret ve keyfini çıkart bu güzelliklerin.

Sevgili akçabardak zaten senin Ezan çiçeğinin geçen sene Ezan vakti açtığı videonu gördükten sonra tamam demek ki bu Ezan çiçeği değil diyemedim. Hani gönül Ezan çiçeği olsun ister ya o yüzden.
Bu bitki geçen fideden dikmiş idim çiçeklerini gördüm, bu sene de tekrar açtı.
Ve en güzel halleri yine dün gece gördüm Sayın Pria'nın Site Bahçesi'nde çok güzel değerlendirmişler, harika olmuşlar.

YeniGine 27-05-2014 00:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1288586)
Ezan çiçeğine çok benziyor ama değil ablacım. Hem ezan çiçekleri henüz açmadı... Hadi bendekiler gölgede diye yavaş gelişiyorlar desem ama çevre bahçelerde de gördüklerim çiçeklenmediler daha.. Akşam ezanında açıyorlar ayrıca:D

zambak muhteşemm gözüküyor maşallah.

Sevgili hira, geçen seneden beri Ezan'mı değilmi derdindeyim. Ama bu sene kabul ettim ki Ezan çiçeği değil.
:D Tamam, teşekkür ediyorum zira geçen sene her Ezan'da yanına gidiyordum açacak mı açmayacak mı diye. Akşam Ezan'ı olduğunu da bilmiyordum.

Mis zambağım harika oldu, hele bir de kokusu muhteşem. Koklamana gerek yok yeter ki çevresinde dolaş gerçekten adı gibi mis bir koku.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın.

akçabardak 27-05-2014 00:41

O zaman sevgili YeniGineciğim senin kisi çok yıllık demek ki, öyle olunca bence daha iyi kışın kaybolur herhalde öyle düşünüyorum baharda tekrar patlıyor ve çiçekleniyor.
Ezan çiçeğini ise çiçeğini görmek için iki sene beklemek gerekiyor.

YeniGine 27-05-2014 00:46

Evet geçen sene fidede idi çiçek açtı ve yine geçen sene dökülen tohumlarından çimlenmişler bu sene şu anda onlar da çiçekli.
O halde bu çiçekler daha iyiymiş, bir tek farkları biri Ezan saati açıyor, diğeri açmıyor. Artık yaşlandık 2. seneyi beklemek zor geliyor bizlere.

YeniGine 27-05-2014 00:54

Sevgili çiçekseverler, canlar, arkadaşlarım unuttum sizlerle paylaşmayı. Çok şükür yine bahçe sularının açılmasını başardım ve bugün suları açtılar. Sular açıldıktan yarım saat sonra hortum bende idi. Ve demiş idim sizlere yağmur sayesinde çimlenen fideciklerim ya 3 gün en fazla 5 gün dayanırlar diye. Ve gerçekten kuramaya yüz tutmuşlardı. Çok şükür bugün çimlenen fidelerimi sulayabildim. O yüzden bu gece rahat ve huzurluyum.

hira 27-05-2014 06:15

Ezan çiçeklerinin 2 yıllık olduğunu da ben akçabardak abladan öğrendim ve üzüldüm açıkcası:( geçen yaz bir komşu 3 tane fide yollamıştı hemen bahçeye diktim, 2 tanesi büyüdü hemen çiçeklendi ve kışın öldü ben, yazın tekrar çıkar köklerinden dedim ama yok:( geri kalan bir taneside bu sene büyüyor:) kışın soğukta durdu öylece bahçede.

hira 27-05-2014 06:18

Şimdi düşündüm de, suları açtıktarında geçen o yarım saat ne kadarda uzun gelmiştir sana:) Hortumu ele bi geçirebilsem diye aklın kalmıştır:D neyse... sonuçta sulamışsın bahçeni.. Bizler için mutlu olmak ne kadar kolay değil mi? çiçeklerin mutluysa sende mutlusun:D

münevver48 27-05-2014 07:21

sevgili yenigine, maşallah maşallah güllerinize, mis zambağınıza, kokusu buralara kadar geliyor.güneş damlası çok güzel açmış.bu çiçiğin adı biraz belirsiz kalmış. ezan çiçeğimi yoksa başka bir adımımı var diye (bu çiçeğin adı ne bölümünden öğrendim.güneş damlası) bu adı çok yakıştırdım.galiba doğrusuda bu. ezan çiçeği olmadığı anlaşılmış verilen bilgilerde.sizde bir göz atabilirsiniz.suların açılmasına da çok sevindim.bundan sonra kim tutar sizi hadi hayırsı olsun .hiç bir çiçek susuzluktan kurumasın canım.sevgilerimle....

emel262 27-05-2014 08:24

kesinlikle mis zambağınıza bayıldım... hele gülleriniz :) elleriniz dert görmesin...

asmalıtepe 27-05-2014 08:40

Sevgili YeniGine müthişş çiçeklerinize aklım gitti. Hele o zambaklar, sarı Ezan Çiçekleri..hepsi hepsi bir gönül ürünü kardeşim, ustam. ellerinize sağlık.

akçabardak 27-05-2014 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1288579)
Ezan çiçeği diye heveslendik, fakat gördük ki hiçbir Ezan'da açmadı. İsmini bilemiyorum, ama olsun çok güzel çiçekleri var...

Eklenti 496735

Eklenti 496736

Eklenti 496737

Sevgili YeniGine şu ezan çiçeği ile onun diğer benzeri hatta tıpatıp ikiz eşi diyeyim :D muhabbeti artık arkadaşların yazdıkları bilgilere göre kesinleşmiştir.

Gerçek ezan çiçeği tam ezan saatinde çiçeğini açıyor ve 2 yıllık bir bitkidir, ilk senesinde tohumları ekildikten sonra bitki kendini geliştiriyor, güçleniyor bir daha ki seneye hazırlıyor, kışı ölmeden geçiriyor ve ilk baharda yavaş yavaş çiçek sapını oluşturuyor, yaz boyunca sürekli açıyor çiçeklenmesi bitince kuruyor, yani çiçeğini her sene görmek istersek eğer her sene tohum ekilecek.

Diğeri ise Tam tersi ezan saatinde kapandığını yazmış Sayın Pria arkadaşımız ve
Nihayet adını öğrenmiş olduk :)

Merak eden arkadaşlar için paylaşmak istedim ayrıca ben de çok merak ediyordum, senin bu çiçeğinin adı Oenothera Fruticosa (Güneş Damlası) imiş.

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1288466

Bu arada sularının açıldığına çok sevindim, gözün aydın artık rahatlamışsın, fideciklerin kurtuldular çok şükür. Kolay gelsin

Adalet Yağcı 27-05-2014 23:07

Canım YeniGine'ciğim,
Önce suyuna kavuştuğun için gözlerin aydın olsun :)

Canım, harika tarlalarında şahane güzellikler yaratıyorsun, güllerine bayılıyorum.
Güllerin çiçekleri solduğunda ilk beşli yaprağın hemen altından budama yap ki tekrar tomurcuklansınlar.

Beyaz zambaklar çok güzel açmışlar, kokusu harikadır.

Güneş damlası olarak isimlendirilen çiçeğinin bir çok adı ve türü var, topluca Ezan çiçeği deniyor hepsine de.
Bende pembemsi beyazı var görmüşsündür, Gece mumu olarak yazıyorum hep, ona çok benzettim, bana gönderen arkadaşın verdiği isim buydu.
Kendiliğinden yayılıyor nane gibi toprak içinden sürüyor kökleri.

Ellerine sağlık canım, dilerim bir gün site yönetimi senin bu emeklerini takdir eder de sana yardımcı olur.

YeniGine 27-05-2014 23:50

Sevgili hira, sevgili akçabardak, sevgili münevver48, sevgili emel262, sevgili asmalıtepe, sevgili Adalet Hanım beğenileriniz, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

Çok şükür sularımız açıldı ve ilk sulamayı dün yaptım. Sulamayı bitirdikten yarım saat sonra fideciklerime şöyle bir baktım eh tabi bazıları kurumuş gitmiş fakat kendini toparlayanları görünce de çok mutlu oldum. Fidelerim dediğim de kınalarımın fideleri, bu sene su sıkıntısı çekeceğimizi düşündüğüm için fazlaca tohum atamadım. :(

Ve güneş damlası dedik, çok da güzel çiçekleri var, geçen seneye göre bu sene çiçekleri daha bir büyük açtı. Çoğaltıp ya bir öbek (Zaten aklımda çiçekleri hep bir öbek yapabilmek) ya da şöyle bir yol boyu dikebilmeyi arzuluyorum, nasip kısmet.
Sevgili Adalet Hanım ben de sizdeki o pembe gecemumunuza hep hayran kalmışımdır. Çok beğenirim.

Miszambaklarım geçen sene de üç tane idiler bu sene de yine üç taneler. Çoğalırlar diye bekliyordum fakat çoğalmamışlar. :(

Çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine 30-05-2014 00:11

2 Eklenti(ler)
Küpelim kışın hiçbir yaprağını dökmediği için budayamadım tek tük çiçeklenmeye başladık.

Eklenti 497682

Eklenti 497683

YeniGine 30-05-2014 00:13

1 Eklenti(ler)
Eklenti 497700

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025