agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 30-05-2014 00:17

3 Eklenti(ler)
Çok şükür, bahçede bana bıraktıkları amarallisim...

Eklenti 497706

Eklenti 497707

Eklenti 497708

YeniGine 30-05-2014 00:22

4 Eklenti(ler)
Geçen senenin minicik fidesi çalı minem.

Eklenti 497714

Eklenti 497715

Eklenti 497716

Eklenti 497717

YeniGine 30-05-2014 00:25

2 Eklenti(ler)
Hemen bugünden iki tanecik gülüm.

Eklenti 497728

Eklenti 497729

YeniGine 30-05-2014 00:31

3 Eklenti(ler)
Be gon ya... Bir komşuma gelmiş o da bana verdi nasıl mutlu oldum anlatamam ilk önce hemen bunu diktim fotoğrafladım diğerlerini de komşumun bahçesine diktim fakat dikene kadar hava karardı ve fotoğraflayamadım... Çok sevindim bugün.

Eklenti 497732

Eklenti 497734

Eklenti 497735

YeniGine 30-05-2014 00:37

5 Eklenti(ler)
Yine bugünden, sakızım, ceylanım...

Eklenti 497749

Eklenti 497750

Eklenti 497751

Eklenti 497752

Eklenti 497753

münevver48 30-05-2014 07:19

sevgili yenigine,maşallah sakızların ceylanların çok güzeller. ama beni mest eden begonyaların çok güzel harika ,sanırım yumrulu begonya türü. benim olmadı hani bir şeker birde onun katlısından var.fırtına balkondan düşürmüş yeni yeni kendine geliyor.neyse sizinkilerin bakımları kolaymı? şeker begonyayla bakımı arasında ne gibi fark var.sizin tecrübeniz olduğunu düşünüyorum.birde begonyalar çok sıcaklarla arası nasıl?soğukdan koruyabiliyorum ama sıcak biraz zor oluyor.sevgilerimle diğerlerininde fotoğraflarını bekliyorum....

aheste 30-05-2014 13:18

Sevgili Yeniginem, sardunyalarına, amarlisine, güllerine, ağaç minesine bayıldım hepsine, ama en çok beni mest eden beyaz sakız kızın maşallah çok güzel, ellerine yüreğine sağlık. Begonyalarını da güle güle büyüt, benimkiler anca yapraklandılar. Ağaç minesinin çiçekleri çok hoşuma gidiyor, Sevgi hanım göndermişti tohumlarından ama çimlendiremedim :(. Birde arka sayfadakiler varmış onları sonra farkettim, o sarı çiçeğe bayıldım, çok güzel, tohum oluşturursa toplayabirmisin?
Sevgiler...

peyker 30-05-2014 16:48

Merhaba YeniGine,

Ortak kullanım alanı olan bir bahçe için yaptıklarınız, uğraşınız, emekleriniz takdire şayan gerçekten. Bizim gibi, site yönetiminin de sizi tebrik ve takdir etmesini beklerim :p

Ayrıca;

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1287541)
Sedumum (Fakat ne sedumu olduğunu bilmiyorum.) Saksıda fakat komşumun bahçesine de diktim çok güzel yayılıyor, sapsarı.

Eklenti 495787
http://www.agaclar.net/forum/attachm...-p5230665a.jpg

Dün Zengarden'da bakınırken rastladım bu seduma; yanılmıyorsam adı "Sedum Sexangulare"... bkz. >>burada >>

Tubay 30-05-2014 20:37

Elinize emeğinize sağılık. Her çiçek ayrı bir güzeldi .Sepet ve kedi görünce kahkahalara boğuldum çünkü bizde de durum aynı yarın fotoğrafı çekip göstereyim ne demek istediğimi anlarsınız :))

-Esin- 30-05-2014 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyker (Mesaj 1290149)
Merhaba YeniGine,

Ortak kullanım alanı olan bir bahçe için yaptıklarınız, uğraşınız, emekleriniz takdire şayan gerçekten. Bizim gibi, site yönetiminin de sizi tebrik ve takdir etmesini beklerim :p

Ayrıca;

Dün Zengarden'da bakınırken rastladım bu seduma; yanılmıyorsam adı "Sedum Sexangulare"... bkz. >>burada >>

Sedumunuz gerçekten çok güzel açmış Sn. YeniGine, maşallah diyelim :) Türünü bilmiyorum ben de, malum sedumun yüzlerce türü var. Fakat sedum sexangulare değil. Sn. peyker sanırım çiçeklerini benzetti ama sedumların hepsinin çiçekleri hemen hemen aynıdır. Önemli olan yaprak yapıları ve diziliş şekilleri.

peyker 30-05-2014 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyker

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1290307)
Sedumunuz gerçekten çok güzel açmış Sn. YeniGine, maşallah diyelim :) Türünü bilmiyorum ben de, malum sedumun yüzlerce türü var. Fakat sedum sexangulare değil. Sn. peyker sanırım çiçeklerini benzetti ama sedumların hepsinin çiçekleri hemen hemen aynıdır. Önemli olan yaprak yapıları ve diziliş şekilleri.

Çok haklısınız Sn. Esin, yapraklarının alakası yok. Sanırım sarı renk çiçekler algıda seçicilik yaşattı ve iki sedumu bağdaştırdım birbirine :p

YeniGine 30-05-2014 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1289854)
sevgili yenigine,maşallah sakızların ceylanların çok güzeller. ama beni mest eden begonyaların çok güzel harika ,sanırım yumrulu begonya türü. benim olmadı hani bir şeker birde onun katlısından var.fırtına balkondan düşürmüş yeni yeni kendine geliyor.neyse sizinkilerin bakımları kolaymı? şeker begonyayla bakımı arasında ne gibi fark var.sizin tecrübeniz olduğunu düşünüyorum.birde begonyalar çok sıcaklarla arası nasıl?soğukdan koruyabiliyorum ama sıcak biraz zor oluyor.sevgilerimle diğerlerininde fotoğraflarını bekliyorum....

Sevgili münevver48 çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Begonyaları bir komşum getirmiş çok sevindim çok. Ama onları ortak alana dikemeyeceğimi düşündüm, onun için hemen yine komşumun bahçesine dikiverdim. İki tane saksıda begonyam var birisi 2 senelik, birisi 1 senelik. Park ve bahçelerde hep görüyorum maşallah coşmuş da coşmuşlar, fakat benimkiler ne hikmetse yaprak üzerinde beyaz beyaz birşeyler oluştu birini budadım, birini de ilaçladım çok şükür daha yeni kendilerine geliyorlar. Komşumun bahçesi sabah güneşi alıyor az biraz da daha bir kuytuya diktim. Diğerlerini de fotoğraflayacağım inşallah.

YeniGine 30-05-2014 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 1290037)
Sevgili Yeniginem, sardunyalarına, amarlisine, güllerine, ağaç minesine bayıldım hepsine, ama en çok beni mest eden beyaz sakız kızın maşallah çok güzel, ellerine yüreğine sağlık. Begonyalarını da güle güle büyüt, benimkiler anca yapraklandılar. Ağaç minesinin çiçekleri çok hoşuma gidiyor, Sevgi hanım göndermişti tohumlarından ama çimlendiremedim :(. Birde arka sayfadakiler varmış onları sonra farkettim, o sarı çiçeğe bayıldım, çok güzel, tohum oluşturursa toplayabirmisin?
Sevgiler...

Sevgili aheste çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Beyaz sakızım geçen seneden kışı yine komşumun camekânında geçirdi. :D Valla kış yaklaşınca nerede camekân var oraya konduruyorum çiçeklerimi, sağolsunlar.
Begonyalar yeni geldi çok sevindim bakayım onlara nasıl bakacağım sabah güneşi alan ve bahçede daha kuytu, birisini de direk sabah güneşi alan yerde saksıya diktim. Ağaç minesi geçen sene yine bir komşumun saksısında çimlenmiş bana vermiş idi ben filiz olarak diktim.
O sarı çiçekli, yok Ezan çiçeği dedik, yok başka ne olabilir ki dedik en sonunda öğrendik ki güneş damlası imiş. Tohum almadım fakat çevresinde kendiliğinden çimlendiler geçen sene. İnşallah çimlenirlerse gönderirim mutlaka.

YeniGine 30-05-2014 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyker (Mesaj 1290149)
Merhaba YeniGine,

Ayrıca;

Merhaba peyker, sitemize, ailemize, sitemin bahçesine hoşgelmişsiniz. Çok teşekkür ediyorum, sağolun. Site yönetimi değil fakat çok şükür ki komşularım takdir, teşekkür ederler. Aman etmeseler de ben çok seviyorum çiçekti, böcekti, ağaçtı, kuştu (Özellikle kumrular), sokak köpekleriydi, zaman zaman üzülsem de, kızsam da, sinirlensem de, bazı bazı tamam uğraşmayacağım artık vazgeçtim desem de yok olmuyor, bir tanesi çiçek açınca hepsini unutup mutlu oluyorum.
Öyle çok sedumum, kaktüsüm yok, sedumlar 5-6 olsa, kaktüslerim de daha çok 10 tane olsa tahminim. Vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 30-05-2014 23:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tubay (Mesaj 1290279)
Elinize emeğinize sağılık. Her çiçek ayrı bir güzeldi .Sepet ve kedi görünce kahkahalara boğuldum çünkü bizde de durum aynı yarın fotoğrafı çekip göstereyim ne demek istediğimi anlarsınız :))

Sevgili Tubay; merhaba, sitemin bahçesine hoşgelmişsiniz, çok teşekkür ediyorum sağolun.
Tamam yarın inşallah fotoğraflarınızı bekliyorum, zira ben de merak ettim.
Sağolun.

YeniGine 30-05-2014 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1290307)

Sevgili Esin, sedum, kaktüs ustası çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim öyle fazla sedumum, kaktüsüm olmadığı için zaten pek isimlerine takılmıyorum. Ama tabi bu da sevmiyorum anlamına gelmiyor. Sitemizde göre göre e ben de istiyorum, özeniyorum, yetiştirmeye çabalıyorum . Benim için önemli olan biliyorsunuz artık ortak alan ne yetişebilir, ne sağlıklı kalabilir, saksıda, toprakta olsun yayılsın çiçek açsın, yaşasın, gelişsin, nacizane başarmaya çalışıyorum.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine 30-05-2014 23:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyker (Mesaj 1290337)
Çok haklısınız Sn. Esin, yapraklarının alakası yok. Sanırım sarı renk çiçekler algıda seçicilik yaşattı ve iki sedumu bağdaştırdım birbirine :p

Sevgili peyker, beğenine, ilgine çok teşekkür ediyorum. Bana göre; izah ettim zaten sedum ve çok güzel çiçek açtılar, saksıyı kapladılar komşumun bahçesinde e toprağa da diktim yayılmalarını bekliyorum.
Sağolasın...

-Esin- 31-05-2014 00:01

Sevgili YeniGine,
Daha ustalığa çok var, gerçek ustalara ayıp olmasın :) Yine de teşekkür ederim, bir yandan da gülümsetti bu sedum kaktüs ustası lafınız beni :) İsimler önemli olmasa da yanlış bilgi olmasın diye düzelteyim demiştim. Zaten sedumlar yerini bulmuş, çok güzel yayılıp açmışlar bile. Diğer güzel çiçekleriniz gibi.. Çalı minesi ve ceylan sardunyaya da ayrıca bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim.
Sevgiler..

YeniGine 31-05-2014 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1290373)
Sevgili YeniGine,
Daha ustalığa çok var, gerçek ustalara ayıp olmasın :) Yine de teşekkür ederim, bir yandan da gülümsetti bu sedum kaktüs ustası lafınız beni :) İsimler önemli olmasa da yanlış bilgi olmasın diye düzelteyim demiştim. Zaten sedumlar yerini bulmuş, çok güzel yayılıp açmışlar bile. Diğer güzel çiçekleriniz gibi.. Çalı minesi ve ceylan sardunyaya da ayrıca bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim.
Sevgiler..

:D Peki gerçek ustalara ayıp olmasın haklısın valla. O halde ustalığa çeyrek kala diyeyim. Ama ne yapayım sayfanda öyle çeşit bol, hepsi maşallah sağlıklı gördükçe ve hepsini de ayrı ayrı beğenirim. Emeklerine, gönlüne sağlık. Evet bence de çok güzel çiçeklendiler bu sene, geçen sene dikmiş idim çiçeğini görmemiştim.
ağaçlar.netten yine okumadan sora sora evet gerçekten çok yollar katettim. Her sene daha farklı güzelleşiyor çiçeklerim çok şükür.
Teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık.

ocak 31-05-2014 00:17

sevgili yeni gine ne zamandır bahçeleri dolaşmıyordum bugün senin bahçeni dolaşayım dedim maşallah coşmuşta coşmuş

A_NOMAD 31-05-2014 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1287541)
Sedumum (Fakat ne sedumu olduğunu bilmiyorum.) Saksıda fakat komşumun bahçesine de diktim çok güzel yayılıyor, sapsarı.

Eklenti 495786

Eklenti 495787

Sevgili YeniGine, bitkinin ismi ''Sedum lineare'' çok hızlı yayılacaktır, sevgiler ;)

YeniGine 31-05-2014 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ocak (Mesaj 1290377)
sevgili yeni gine ne zamandır bahçeleri dolaşmıyordum bugün senin bahçeni dolaşayım dedim maşallah coşmuşta coşmuş

Sevgili ocak farkındayım, zaten merak da ediyor idim, 'Sevgili ocak mutlaka uğrardı ama nerelerde acaba' diyor idim. Seni gördüğüme sevindim, hoşgelmişsin, çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Gönlüne sağlık.

YeniGine 31-05-2014 00:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1290379)
Sevgili YeniGine, bitkinin ismi ''Sedum lineare'' çok hızlı yayılacaktır, sevgiler ;)

Sevgili A_NOMAD merhaba, hoşgelmişsin. Geçen sene dikmiş idim, çiçeğini görmedim; sedum diyordum da işte Sedum lineare diye bilmeden. Ve bu sene çok güzel çiçeklendi. Bakalım bahçeye de diktim, onlar ne olacak?..
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

Yaprak Güzeli 31-05-2014 13:24

Sevgili YeniGine, benim de amaryllisim varmış da haberim yokmuş. Hem de sizinkinin aynı. Ben onu yıllarca zambak olarak bilmişim. Sayenizde biraz araştırdım da öğrendim. ;)

Çiçekleriniz de çok güzeller maşallah. Ellerinize sağlık.
Sevgiler... ;)

YeniGine 31-05-2014 23:32

Sevgili Yaprak Güzeli merhaba, sitemin bahçesine hoşgelmişsiniz. :) Ben de ağaçlar netten öğrendim iris-süsen, lilium, amarallis, güngüzeli, miszambak; hepsine zambak diyordum.
Beğenin ve güzel yorumun için teşekkür ediyorum, sağolasın.
Sevgiler...

gürcan_keskin 05-06-2014 19:46

Ceylanlar ve güller çok güzel açmış sevgili YeniGine. Maşallah.
Emeklerinize sağlık.
Sevgilerle.

Tubay 05-06-2014 20:49

1 Eklenti(ler)
Tabi keyfini bozacağım sandı uyanıp bir ton söylendi bana :)))Eklenti 499887

YeniGine 05-06-2014 23:12

Sevgili Tubay :) kedi ve sepet. Kediniz çok güzelmiş, maşallah ona!..

YeniGine 05-06-2014 23:15

3 Eklenti(ler)
Güngüzellerim.

Eklenti 499923

Eklenti 499925

Eklenti 499926

YeniGine 05-06-2014 23:20

4 Eklenti(ler)
Üzerlerinde su damlacıkları olan çekimleri çok beğeniyorum, ben ancak bu kadarını başarabildim. :p

Eklenti 499932

Eklenti 499933

Eklenti 499934

Eklenti 499935

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025