agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 16-06-2014 23:17

4 Eklenti(ler)
Hergün bir sürü salyangoz toplayıp çöpe atıyorum :mad: bitmediler yıldızlarımı da yemişler. Sadece iki tane yıldızım çiçeklendi diğerlerinde hiçbir hareket yok maalesef.

Eklenti 502671

Eklenti 502672

Eklenti 502673

Eklenti 502674

YeniGine 16-06-2014 23:21

3 Eklenti(ler)
Begonyalar maşallah güzel çiçekleniyoruz...

Eklenti 502675

Eklenti 502676

Eklenti 502677

YeniGine 16-06-2014 23:27

5 Eklenti(ler)
Su damlacıklı fotoğrafları çok beğeniyorum ya hercaim. :dilli:

Eklenti 502678

Eklenti 502679

Kasımpatım da ne hikmetse açtı. 2-3 kasımpatım da çiçek açmak üzereler.

Eklenti 502680

Eklenti 502681

Bahçede kendiliğinden çıktı, yaprakları kasımpatına benziyor.

Eklenti 502682

YeniGine 16-06-2014 23:31

3 Eklenti(ler)
Bu sakızlarımı çok seviyorum. Maşallah çiçekleri ve renkleri çok güzel açıyor.

Eklenti 502683

Eklenti 502684

Eklenti 502685

TRAKLI 16-06-2014 23:33

Bu sene kasımpatılarda bir acaiplik var, herkes bu mevsimde açmasından şikayetçi değilde hayret ediyor, vardır bir hikmeti..

YeniGine 16-06-2014 23:33

3 Eklenti(ler)
Şeker begonyalarım da maşallah pek şeker oldular...

Eklenti 502686

Eklenti 502687

Eklenti 502688

YeniGine 16-06-2014 23:40

5 Eklenti(ler)
Sardunyalarım...

Eklenti 502689

Eklenti 502690

Eklenti 502691

Eklenti 502692

Eklenti 502693

hira 16-06-2014 23:43

Çiçeklerin yine çok güzeller ablacım, özellikle şekerler harika olmuş. Yağmur varmıydı bugün orada?

YeniGine 16-06-2014 23:45

3 Eklenti(ler)
Sardunyalarımdaki zararlılar.

Eklenti 502694

İyi de yuva yapmış kendisine nasıl yiyor peki sardunyaları?

Eklenti 502695

Bu zararlılar da sağolsun komşular çok şükür, Allah razı olsun iki dal bırakmışlar bana. :mad:

Eklenti 502696

Fotoğrafta daha güzel gördüm, kaç yerinden koparıp koparıp gitmişler. :(

YeniGine 16-06-2014 23:51

1 Eklenti(ler)
Eklenti 502697

:( Bütün orta dalları gitmiş, yani elinsaf... Fotoğrafları görünce şimdi daha da üzüldüm gerçekten.

-Esin- 17-06-2014 00:28

Ayy komşuların kırdığı bir üst fotoğraftaki ceylangöz mü? Daha önce de bir fotoğrafını paylaşmıştınız, çok güzeldi gözümü alamamıştım. Güzel olan tüm şeylerin başına gelen aynı oluyor, insanlar üstüne atılıp o güzellik kalmayıncaya dek onu tüketiyorlar. :( Çok da hoyratça kırılmış dalları galiba, çok üzüldüm ben de şimdi. İnşallah yine toparlanıp eski görkemine kavuşur...

YeniGine 17-06-2014 00:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TRAKLI (Mesaj 1296443)
Bu sene kasımpatılarda bir acaiplik var, herkes bu mevsimde açmasından şikayetçi değilde hayret ediyor, vardır bir hikmeti..

Sayın TRAKLI merhaba, hoşgelmişsiniz. Evet her sene temmuz-ağustos aylarında tomurcuklanırlardı ve ben de hepsini cimdikleme usulü topluyordum. Fakat bu sene bu ayda tomurcuklanmaya başlayınca dedim 'Tamam rahat bırakayım bakalım ne istiyorlar, ne olacak.' Valla çiçek açtılar işte. Sarı kasımpatlarımda da tomurcuklanma var, onları da bıraktım kendi hallerine. Vardır bir hikmeti...

YeniGine 17-06-2014 00:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1296446)
Çiçeklerin yine çok güzeller ablacım, özellikle şekerler harika olmuş. Yağmur varmıydı bugün orada?

Sevgili hira tekrar çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Bugün sabah 11.00 gibi bir rüzgâr bir fırtına, sonra da saat 14.00 bardaktan boşanırcasına bir yağmur, sonra ara ara çiselemeler ve 15.30 gibi de güneş kendini gösterdi. Sonrası ve hâlâ devam ediyor bir nem bir nemli hava ki sorma. Haziran böyle geçerse temmuz-ağustos ne oluruz düşünmek bile istemiyorum valla.

YeniGine 17-06-2014 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1296462)
Ayy komşuların kırdığı bir üst fotoğraftaki ceylangöz mü? Daha önce de bir fotoğrafını paylaşmıştınız, çok güzeldi gözümü alamamıştım. Güzel olan tüm şeylerin başına gelen aynı oluyor, insanlar üstüne atılıp o güzellik kalmayıncaya dek onu tüketiyorlar. :( Çok da hoyratça kırılmış dalları galiba, çok üzüldüm ben de şimdi. İnşallah yine toparlanıp eski görkemine kavuşur...

Sevgili Esin evet ya maalesef o ceylangöz maşallah ortayı tamamen temizlemişler. İstediler dedim 'Ben onları yaza doğru hepsini budadım, hepsi yeni filiz alınmaz, almayın alsanız bile tutmaz.' Yok olmamış sen vermezsen biz alırız demişler ortayı tamamen yok etmişler. Ben de çok üzüldüm ve ben bu tür üzüntüleri çook yaşıyorum çok. Ben solan bir yaprağını koparamazken neler gitmiş neler... :(

YeniGine 17-06-2014 00:51

3 Eklenti(ler)
YeniGine de değişiklik... Balkabağı imiş. Minicik 3-4 fidan getirdi komşum 'Sema buraya diksek olur mu diye sordu. E ben de o minicik fidanlara hayır diyebilir miyim diyemem tabi ki. Diktik şimdilik bu haldeler sonrasını bilemiyorum.

Eklenti 502702

Eklenti 502703

Eklenti 502704

YeniGine 17-06-2014 00:54

2 Eklenti(ler)
Hep imrenirim ya bahçedeki sebze fidelerinin meyvelerine bunu da çeri domates diye alıp dikmiş idik. 1 tanecik.

Eklenti 502705

Eklenti 502706

YeniGine 17-06-2014 00:56

2 Eklenti(ler)
Salatalık olacaklarmış. Haydi inşallah.

Eklenti 502707

Eklenti 502708

YeniGine 17-06-2014 00:59

1 Eklenti(ler)
Geçen sene kadife yolumun az birazını komşumun isteği e biraz da benim hevesim biber fideleri diktik.

Eklenti 502709

YeniGine 17-06-2014 01:01

1 Eklenti(ler)
Ben tarlalarımı sularken komşunun sebze merakı ricasını da hiçe saymadan sularım, sardunyalarımdan da vazgeçemem.

Eklenti 502710

s.serdar 17-06-2014 09:35

Sayın YeniGine.

O kadar ot içerisinde sebze yetiştirmeye yönelmek pek doğru değil gibime. Ayrıca sebze bol çapa ister.

hozat 17-06-2014 10:13

Sevgili YeniGine,

Her çiçeğini ayrı bir zevkle seyrettim.
İnsafsızca koparılan sardunyana inan ki, senin kadar üzüldüm.
Böcek ve salyangoza çare var ama, bu iki ayaklıların verdiği zararı önleyemiyoruz.

Benden de koparılan sardunyaları bir kısmı kel kadı.
Canım arkadaşım,gönderdiğin fidelerden haberler:
Sarı çiçek çok güzel açtı ve bitti.Onun tohumunu mu alacağım?
Aster iki çiçeğini gösterdi durumu iyi.
Ne yazık ki, 3 kök karanfilimin ikisini bir böcek kesmiş, bir kök kaldı büyüyor şimdilik
Kınalarımı yerlerine aldım,açınca fotoğraflarını paylaşacağım.
Her şey gönlünce olsun,selam ve sevgiler..

edelvays58 17-06-2014 10:52

Sevgili YeniGine, çiçeklerinize bayıldım. Belli ki çok emek verilmiş. Yumrulu begonyaların (gelin damat çiçeği , )bahçede olabileceklerini bilmiyordum. Nasıl bir yere ektiniz. Ben de onları çok seviyorum ama benimkiler saksıdalar.

münevver48 17-06-2014 14:08

sevgili yenigine maşallah yıldızların, sardunyaların,şekerlerin,hercailerin çok güzel olmuş. kasımpatılar gerçekten şaşırdılar nerde görsem çiçek açmış haldeler. benimkilerde tomurcukta bu sene galiba kasımpatıların yılı olacak kasım ayında da inşallah çiçeklenmeye devam ederler.bizleri hüsrana uğratmazlar.begonyalarına hayranım.çok güzel açıyorlar.gelin damat çiçeği denilen begonya bunlar mı? benimde olsun istiyorum. öyle ise büyük marketlerde yumrulu begonya diye satın alabilirim.ehhh...elin sebzelere değmiş birde tadına bakarsan,bundan sonra mutlaka sebzelerede yer ayıracaksın.inşallah ürünlerini tatmak nasip olur.bir zararlı tarafından yok edilmez.sardunyan için üzüldüm.sanki şiddet görmüş bir hal almış.saçınıbaşını yolarcasına,kelaynak'a döndürmüşler içimden elleri kırılasacalar diyesim geldi. bazen bizde yapıyoruz. ama çiçeğe zarar vemeden böyle şiddet görmüş gibi değilen kısa zamanda kendisini toparlar da size daha güzel çiçekler açar. dilerim çiçekleriniz hiç solmasın,siz bunu en çok hak edenlerdensiniz.tabi hiç birimizinki sevgilerimle.......

mormenekşe 17-06-2014 15:10

Sevgili Yeni Gine, çiçeklerine, sebzelerine bayıldım maşallah emeğini inkar etmemişler. Ellerine, emeğine sağlık, komşular tarafından acımadan budanan ceylanına üzüldüm ama dua et iki dal bırakmışlar. Benim tavus kuşu orkidelerimi ve bir çok çiçeğimi saksısıyla götürmişlerdi :(
Ben şimdi Urla'da tekrardan bahçe düzenliycem, arazi büyük, toprak kötü, elde doğru dürüst çiçek kalmadı ne yapıcam diye kara kara düşünüyorum hayırlısı bakalım inşallah yakında ben de sizlerle güzellikler paylaşırım sevgiyle kalın.

tarla kuşu 17-06-2014 16:48

Sevgili YeniGine, maşallah sebzeler, çiçekler harika görünüyor. Hele şeker begonyalar , gerçekten şeker gibi , insanın yiyesi geliyor :)

YeniGine 17-06-2014 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1296526)
Sayın YeniGine.

O kadar ot içerisinde sebze yetiştirmeye yönelmek pek doğru değil gibime. Ayrıca sebze bol çapa ister.

Sayın s.serdar :( maalesef bahçemiz hep ot, ben zaten sebze ile ilgilenmiyorum, ben çiçekçi. Hep özenirim arkadaşların üzerinde sebzeleri olan fotoğraflarına e komşum da rica edince dikiverelim dedim ve zaten 5-6 tane fideyi diktik. E az az başlarım otları yolmaya, diplerini de çapalarım inşallah...
Teşekkür ediyorum, sağoluun.

YeniGine 17-06-2014 23:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1296537)
Sevgili YeniGine,

Her çiçeğini ayrı bir zevkle seyrettim.
İnsafsızca koparılan sardunyana inan ki, senin kadar üzüldüm.
Böcek ve salyangoza çare var ama, bu iki ayaklıların verdiği zararı önleyemiyoruz.

Benden de koparılan sardunyaları bir kısmı kel kadı.
Canım arkadaşım,gönderdiğin fidelerden haberler:
Sarı çiçek çok güzel açtı ve bitti.Onun tohumunu mu alacağım?
Aster iki çiçeğini gösterdi durumu iyi.
Ne yazık ki, 3 kök karanfilimin ikisini bir böcek kesmiş, bir kök kaldı büyüyor şimdilik
Kınalarımı yerlerine aldım,açınca fotoğraflarını paylaşacağım.
Her şey gönlünce olsun,selam ve sevgiler..

Sevgili CAN hozat çok teşekkür ediyorum, sağolun. :( Evet maalesef zaten iki ayaklıların zararları çok oluyor bana.
Sarı çiçeğin artık dibinden yeni minik minik fideleri oluşacak, ben tohum almamıştım geçen sene, fidelerden kendiliğinden büyüyorlar. Aster de çok güzel kendiliğinden yayılıyorlar. Tutmuş olmasına sevindim. Karanfil inşallah kalan 1 tane tutar da yayılır ve seneye çiçeklerini görürsünüz. Olmaz ise ben tekrar gönderirim size, canınız sağolsun. Henüz kınalarda benim de çiçeklenme yok, bekliyoruz bakalım.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun sizin de inşallah herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler...

YeniGine 17-06-2014 23:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 (Mesaj 1296544)
Sevgili YeniGine, çiçeklerinize bayıldım. Belli ki çok emek verilmiş. Yumrulu begonyaların (gelin damat çiçeği , )bahçede olabileceklerini bilmiyordum. Nasıl bir yere ektiniz. Ben de onları çok seviyorum ama benimkiler saksıdalar.

Sevgili edelvays58; çok teşekkür ediyorum, sağolun. Elimden geldiğince ilgileniyorum nacizane başarabildiğim kadar. Ben gelin-damat çiçeğini geçen sene belediyenin Florya'da parklara diktiklerini görmüş idim. Bana gelen bu çiçekler de sanırım yine belediyeden geldi büyük ihtimal. Dışarı ortak alana dikemedim onun için komşumun sabah güneşi alan bahçeye diktim. Bir tane de uzunca saksıya diktik. Şimdilik durumları iyi güzel çiçekleniyorlar maşallah...
Teşekkür ediyorum sağoluun.

YeniGine 17-06-2014 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1296614)
sevgili yenigine maşallah yıldızların, sardunyaların,şekerlerin,hercailerin çok güzel olmuş. kasımpatılar gerçekten şaşırdılar nerde görsem çiçek açmış haldeler. benimkilerde tomurcukta bu sene galiba kasımpatıların yılı olacak kasım ayında da inşallah çiçeklenmeye devam ederler.bizleri hüsrana uğratmazlar.begonyalarına hayranım.çok güzel açıyorlar.gelin damat çiçeği denilen begonya bunlar mı? benimde olsun istiyorum. öyle ise büyük marketlerde yumrulu begonya diye satın alabilirim.ehhh...elin sebzelere değmiş birde tadına bakarsan,bundan sonra mutlaka sebzelerede yer ayıracaksın.inşallah ürünlerini tatmak nasip olur.bir zararlı tarafından yok edilmez.sardunyan için üzüldüm.sanki şiddet görmüş bir hal almış.saçınıbaşını yolarcasına,kelaynak'a döndürmüşler içimden elleri kırılasacalar diyesim geldi. bazen bizde yapıyoruz. ama çiçeğe zarar vemeden böyle şiddet görmüş gibi değilen kısa zamanda kendisini toparlar da size daha güzel çiçekler açar. dilerim çiçekleriniz hiç solmasın,siz bunu en çok hak edenlerdensiniz.tabi hiç birimizinki sevgilerimle.......

Sevgili Münevver çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Valla kasımpatlar her sene temmuz-ağustos tomurcuklanırlardı ben de çimdikleye çimdikleye tek tek hepsini koparıyor idim. Baktım bu sene haziran dedim bırakayım bakayım ne olacaklar. Ve gayet de güzel açtılar. 2 tane de sarı kasımpatım var onlar da açıyorlar. Açsınlar bakalım.
:) Sebzeler; ah yerim olsa ben de şöyle bol bol dikebilsem. Arkadaşlar paylaştıkça fotoğrafları içim gidiyor hele o hasat dönemi sorma nasıl içim gider nasıl. E komşu da almış gelmiş fideleri diktik bakalım, ne olacaklar?
:mad: Sardunyama ben de çok üzüldüm sorma halbu ki dedim şimdi tutmaz almayın budayacağım zaman veririm zaten. Yolmuşlar kaç tane dalını.
Teşekkür ediyorum, sağolasın; inşallah hiçbirimizin çiçekleri solmasın.

YeniGine 17-06-2014 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe (Mesaj 1296646)
Sevgili Yeni Gine, çiçeklerine, sebzelerine bayıldım maşallah emeğini inkar etmemişler. Ellerine, emeğine sağlık, komşular tarafından acımadan budanan ceylanına üzüldüm ama dua et iki dal bırakmışlar. Benim tavus kuşu orkidelerimi ve bir çok çiçeğimi saksısıyla götürmişlerdi :(
Ben şimdi Urla'da tekrardan bahçe düzenliycem, arazi büyük, toprak kötü, elde doğru dürüst çiçek kalmadı ne yapıcam diye kara kara düşünüyorum hayırlısı bakalım inşallah yakında ben de sizlerle güzellikler paylaşırım sevgiyle kalın.

Sevgili mormenekşe merhaba, hoşgelmişsiniz. Beğeni ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
:D Evet çok şükür ki iki dalını bırakmışlar bana sağolsunlar. Hep istediler de ben vermedim, sanırım onlar da sen vermezsen biz de böyle yaparız dediler. :mad:
Urla da yeni bahçe; haydi bakalım hayrlısı olsun rastgelsin inşallah. Arazi büyük, toprak kötü bence onları düşünün, elde doğru dürüst çiçek kalmadı kısmını bence hiç dert etmeyin ağaclar.net ailesi kesinlikle yardımcı olacaktır size.
Herşey gönlünüzce olsun inşallah, kolaylıklar diliyorum; güzellikleri paylaşmak nasip olsun inşallah.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025