agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 18-06-2014 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1296676)
Sevgili YeniGine, maşallah sebzeler, çiçekler harika görünüyor. Hele şeker begonyalar , gerçekten şeker gibi , insanın yiyesi geliyor :)

Sevgili tarlakuşu beğenilerin ve güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Benim bitkilerim de hepimizde olduğu gibi emek var, ama senin bahçendeki huzur yok maalesef. :(
Teşekkür ediyorum, sağolasın.

s.serdar 18-06-2014 02:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1296823)
Sayın s.serdar :( maalesef bahçemiz hep ot, ben zaten sebze ile ilgilenmiyorum, ben çiçekçi. Hep özenirim arkadaşların üzerinde sebzeleri olan fotoğraflarına, komşum da rica edince dikiverelim dedim ve zaten 5-6 tane fideyi diktik. Az az başlarım otları yolmaya, diplerini de çapalarım inşallah...
Teşekkür ediyorum, sağoluun.

Bizim orta anadolu da bir söz vardır. Bir su iki çapa diye. Sebzeyi duruma göre 7-10 günde bir sulayacaksın. (Vahşi sulama) Bu sürede iki kere toprağını çapalayıp yumuşatıp gevşekleştirip aynı zamanda yabani otlardan arındıracaksın diye.

Bu sene her gün yağmur yağdığı için sebze fidelerini ektiğimden bu yana hiç ilave su vermedim. ama 5-6 kere çapaladım. Sebze bantlarımda tek bir yabani ot yok. Ancak havalar çok yağışlı gittiği için ortalıkta hiç arı ve dolayısı ile tozlaşma göremedim. Sebzelerdeki çiçekler meyveye dönüşecek mi pek bilemiyorum.

berçin 19-06-2014 00:34

Yolunan kel budak bırakılan sardunyana gerçekten çok üzüldüm. Ne yazık ki hepimizin ortak derdi, diyebilirsin ki ''senin terasın var ne alaka''. Şöyle ki; Komşu bir sene önce bir fide getiriyor ve bırakıyor, daha sonra ne arıyor ne soruyor. Sende diğer bitkilerinden ayırt etmeyip bakımını, saksı değişimini, besinini ihmal etmiyorsun. Komşu bir sezon sonra ziyarete geliyor, bende emanetlerini ne kadar iyi koruduğumu ve baktığımı göstererek sevgili komşuma gösteriyorum... İki gün sonra komşum ''bu saksıyı köydeki evin merdiven başına götüreceğim'' diyor... :(

Zıpçıktı'nın rengi ve çiçek kalitesi çok güzel,her ne kadar azaldı desende çok görkemli maşallah;). Sebze yetiştirmeye de başlamışsın, her ne kadar komşu etkisi de olsa sebzelerin gelişip koparma anı geldiğinde yaşayacağın mutluluk bir başka olacak:D...

YeniGine 19-06-2014 00:51

Sevgili berçin sorma ceylan sardunyamı koparmışlar da koparmışlar. :mad: Bakınıyorum bu sardunya neresinden, nasıl filizlenir. :D Söylediklerinde çok haklısın çok benim amarallislerim de öyle gitti ya zaten. Bana bir tane saksıda amarallis verdiler sen onları besle, büyüt ondan sonra da bana hiçbirşey demeden saksılarıyla al götür, olmadı yetmedi bahçedeki soğanları bile sök al. Sendeki de aynı şey işte. :( Hayret yani verilen fide geri istenir mi? :( Sen fide ver, çiçeği al götür. :mad:

:D Bakalım sebze ne olacak, ne kadar başarılacak. Ama gerçekten koparma anından geçtim şu an çiçekleri var üzerlerinde o bile heyecan veriyor. Nasiiip, kısmet.
CAN berçin, çok teşekkür ediyorum sağolasın.

Seabert74 19-06-2014 08:33

Eskiden komşuluk demek paylaşım demekti.. Kimse ne verdiğini hesap etmez, daha cok vermek için uğraşırdı.. Zamanla komşuluk da öldü, insanlık da.. Okuduklarım ne kadar çıkarcı, hesapçı ve yüzsüz bir toplum haline geldiğimizi farkettirdi.. Yazık..

berçin 19-06-2014 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1297187)
Sevgili berçin sorma ceylan sardunyamı koparmışlar da koparmışlar. :mad: Bakınıyorum bu sardunya neresinden, nasıl filizlenir. :D Söylediklerinde çok haklısın çok benim amarallislerim de öyle gitti ya zaten. Bana bir tane saksıda amarallis verdiler sen onları besle, büyüt ondan sonra da bana hiçbirşey demeden saksılarıyla al götür, olmadı yetmedi bahçedeki soğanları bile sök al. Sendeki de aynı şey işte. :( Hayret yani verilen fide geri istenir mi? :( Sen fide ver, çiçeği al götür. :mad:

:D Bakalım sebze ne olacak, ne kadar başarılacak. Ama gerçekten koparma anından geçtim şu an çiçekleri var üzerlerinde o bile heyecan veriyor. Nasiiip, kısmet.
CAN berçin, çok teşekkür ediyorum sağolasın.

Daha neler varda anlatmaya utanıyorum, zaman zaman bizlerde küçük haylazlıklar yapıyoruz ama bitkiyi saksısıyla ve ya köküyle kaldırıp götürmüyoruz, zamansız çelik almıyoruz...

Eminim sebzelerde diğer bitkilerin gibi emeğinin karşılığını vereceklerdir:), sevgilerimle...

berçin 19-06-2014 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1297224)
Eskiden komşuluk demek paylaşım demekti.. Kimse ne verdiğini hesap etmez, daha cok vermek için uğraşırdı.. Zamanla komşuluk da öldü, insanlık da.. Okuduklarım ne kadar çıkarcı, hesapçı ve yüzsüz bir toplum haline geldiğimizi farkettirdi.. Yazık..

Sevgili Seabert hala öyle komşular var ama bizlere rastlamadı **** sayıları azaldı. Şükürler olsun ki sanalda olsa gerçek komşular burada;). Bu arada sayfa açmayı düşünmüyormusun:). Sevgiler...

Seabert74 19-06-2014 13:45

Ahhh sevgili Berçin....
Burada gezdiğim sayfalardan sonra benim sayfam için henüz çok erken..
Sabah kalk, evi (çiçekleri) havalandır, akşam eve gir, yemekten önce bir bak çiçekler ne durumda..
Yemekten sonra yine aynı durum.. Sanki aradan geçen 1 saatte değişen birşey olacakmış gibi :)
Büyümelerini cm cm izliyorum desem yeridir. Ama henüz sayfa açmak için yeterince çeşidim yok.. Üstelik çok da minişler :)
Ben biraz daha bekleyeyim bence :)

gürcan_keskin 19-06-2014 16:51

Sevgili YeniGine;
çiçeklerden sonra domates, biber, salatalık, bal kabağı...
Çok sevindim :p desem yeridir.
Emeklerine sağlık...

YeniGine 19-06-2014 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1297224)

Sevgili Seabert; ben elimden geldiğince paylaşıyorum tabi ki ama yine de komşuların sözü 'Sema'dan canını iste verir ama çiçeklerini iste vermez.' Valla abartı hiç de doğru değil. Zaten sayfamda görüyorsunuz yok o komşumun camekânı, yok bu komşumun bahçesi, komşum rica etti (:D Bahçemi diyeyim ama tabi kesinlikle benim bahçem değil ortak alan biliyorsunuz) toprağıma alanıma sebzelerini diktik, e şimdi kaldı onlar bana tabi. Yani tohum veriyorum, fide veriyorum. Ceylandan istediler dedim ben onları budadım bu çıkanlar filiz ve çiçeklendiler versem tutmaz. Yok olmamış biz alırız demişler ve kaç tane dal kopartmışlar :mad: zaten fotoğraflarını da paylaştım. Öyle kaç çiçeğim saksım gitti. Düşünsene lalelerimi açtığı dönem soğanlarıyla birlikte söküp götürdüler.

Demek ki sayfa açmayı düşünüyoruz; daha erken deme ben de hep açsam ne paylaşabilirim ki diye düşünüyordum bir türlü cesaret edemedim ama sağolsun Sayın malina derdimi anladı ve sayesinde bir sayfam oldu. Sen de dene bence. Güzel olacak merak etme.
Teşekkür ediyorum sağolasıın...

YeniGine 19-06-2014 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1297434)
Sevgili YeniGine;
çiçeklerden sonra domates, biber, salatalık, bal kabağı...
Çok sevindim :p desem yeridir.
Emeklerine sağlık...

Sevgili Gürcan teşekkür ediyorum sağolasın. Geçen sene de birkaç çeri domates dikmiş idim zaten. :( Ama tabi başarı kocaman bir SIFIR. :D Hatta bu da benim hasatım diye fotoğraflamış idim. (Görür isen gülmek yok ama.)
Komşum hem çiçekçi, hem de sebzeci. Almış getirmiş Sema bunları da dikelim, nereye dikelim deyince e hadi vira Bismillah deyip benim bahçeme :dilli: dikelim dedim. Diktik, büyüyorlar. Salı günü de pazardan domates fideleri aldık onları da diktik. Artık bakalım, ne olacak, nasıl olacak?

YeniGine 20-06-2014 00:03

1 Eklenti(ler)
Dayanamadım geçen seneki hasatımı tekrar görmek, sizlerle de paylaşmak istedim.

Eklenti 503538

hira 20-06-2014 00:28

iyi yapmışsın YeniGine ablacım:) Başka fotoğrafın yokmu bugün? Hem biz hani Eminönü'ne gidiyorduk? ben senden haber bekliyorum.

YeniGine 20-06-2014 23:11

:) Teşekkür ediyorum sevgili hira, sağolasın. Su yok diye bu sene tohum atmadım ya onun için şimdilik fotoğraf yok. Birkaç soğanlı bitkim var onları bekliyorum açarlar da inşallah çiçeklerini hep birlikte görebiliriz. (Mesela bir tanesi glayöl.)
:( Eminönü gideceğiz inşallah şimdi de eşim İstanbul dışında, onun gelmesini bekliyorum inşallah!..

hira 20-06-2014 23:17

Benim pembe glayölüm açıyor sonunda:) Yere paralel olsada çiçeğini göreceğim nihayet:) darısı başına ablacım. Peki, ben haber bekleyeceğim o zaman.

s.serdar 20-06-2014 23:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1297924)
Eminönü gideceğiz inşallah şimdi de eşim İstanbul dışında, onun gelmesini bekliyorum inşallah!..

Eminönü çok pahalı değil mi? Ankara fiyatları bile Eminönü kadar değil.

s.serdar 20-06-2014 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1297585)
Dayanamadım geçen seneki hasatımı tekrar görmek, sizlerle de paylaşmak istedim.

Eklenti 503538

Umarım geçen senenin hasatını hala buzdolabında saklamıyorsunuz dimi? ;)

YeniGine 20-06-2014 23:48

Sayın s.serdar haklısınız, zaten Eminönü eskisi gibi değil her çiçeği bulamıyorsunuz özellikle ben. Biliyorsunuz ben her çiçeği alamıyorum. Artık orası da iyiden iyiye işi ticarete dökmüşler.
Ama yine de oraya gidip gezmek, o güzelim çiçekleri izlemek tadına doyum olmuyor açıkçası. Hem de işte arada bir hira ile buluşuyoruz, hira ile birlikte olmak, orada gezmek açıkçası benim hoşuma gidiyor.

YeniGine 20-06-2014 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1297947)
Umarım geçen senenin hasatını hala buzdolabında saklamıyorsunuz dimi? ;)

:D Sayın s.serdar sormayın sebzelerin, meyvelerin tam hasat zamanı salçalar yapılıyor, turşular yapılıyor, kavanozlara domatesler konuyor harika harika güzellikler paylaşılıyor sayfalarımızda. Ve ben oldum olası çok severim, bayılırım hasatın toplanması, kış için hazırlıkların yapılması.
Bir komşum da bir çeri, bir de biber fidesi vermiş idi bana, diktim yuvarlak tarlama. E o can_ı yürekten izlediğim hasat döneminde baktım e benim de hasatım var. Topladım ve paylaşmaz mıyım... Nacizane paylaşmış idim.
Fotoğrafladıktan sonra beyaz peynir ile ekmek arası yiyivermiştim bile.

hira 21-06-2014 00:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1297950)
Hem de işte arada bir hira ile buluşuyoruz, hira ile
birlikte olmak, orada gezmek açıkçası benim hoşuma gidiyor.

Eyvallah ablacım:)

lusoari 21-06-2014 19:18

Sevgili YeniGine ve Hira; Ben de her İstanbul'a gelişimde mutlaka gider dolaşırım, ama hatırlıyorum da bundan 10-12 sene önce daha bir güzeldi Eminönü. Mısır çarşısında babamın dükkanı vardı biz küçükken her hafta sonu babamın elinden tutup, dükkana diye gider sonrada beni çiçekçileri dolaştırması için yalvarırdım hey gidi eski günler heeey. :D
Sizden rica etsem, eğer fırsatınız olursa oranın deniz manzarasını ve çarşıdaki çiçek, böceklerin resimlerini çekermisiniz?
Çok ama çok özledim İstanbul'u. :(

hira 21-06-2014 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1298178)
Sizden rica etsem, eğer fırsatınız olursa oranın deniz manzarasını ve
çarşıdaki çiçek, böceklerin resimlerini çekermisiniz?

tabi ki gittiğimiz zaman fotoğraf çekeriz lusoari:)

scpr 22-06-2014 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1296439)
Begonyalar maşallah güzel çiçekleniyoruz...

Eklenti 502675

Eklenti 502676

Eklenti 502677

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi scpr (Mesaj 1297936)
http://imagizer.imageshack.us/v2/320...0/822/tzwr.jpg

Sevgili YeniGine ,
Hoşgeldiniz bahçeme...
Bahçemin ilk konuğu olarak Nazar boncuğum oldunuz.
İyi dilekleriniz için teşekkürler...

Sevgili YeniGine,
Bir iade-i ziyaretide size yapayım dedim. Biraz önce sevgili Tarlakuşu´nun bahçesinde kahvemi içtim.
Biliyorsunuz siz benim nazar boncuğum oldunuz. Sizin bu mutlu çiçeklerinizi görünce çok sevindim. Belki o ellerinizde ki sihir ve yüreğinizde ki bitkilerin aşkı bana da geçebilir diye düşünüyorum.

Begonyalarınızı görünce hele yerimden zıpladım neredeyse. Aynı begonyalardan ben de alıp evimin camlarının önündeki saksılara dikmiştim. Henüz yeni başlarını gösteriyorlar. Çiçeklerini merak ediyordum. Şimdi o kadar mutlu oldum ki. Öyle bir güzellik bende de olacak. Umarım becerebilirim bakmayı.

Sevgiyle kalın, saygılarımla...

Not; Nazarboncugumuzu da ekledim buarada.:)

YeniGine 22-06-2014 00:14

Sevgili scpr merhaba... Çok teşekkür ediyorum, sağolasın, hoşgelmişsin. Az biraz önce aklımdan sizin tellere neler olabilir diye düşünüyordum ki; Amerikan sarmaşığı geldi. Yazın yeşil, sonbaharda kızarıyor.
Nazar boncuğu konusunda daha çok bereketimle gelmiş olayım daha çok. İnşallah hayrlı uğurlu gelmişimdir. (Evet inşallah. Başka türlü de düşünmek istemiyorum zaten.)
Begonyalar gelin-damat da diyorlar. Çiçekleri çok güzel ve sizin bahçe ilk giriş mavişlerin arka sıralarına çok güzel giderler.
Nazar boncuklarım çok güzel, teşekkür ediyorum, sağolasın.

scpr 22-06-2014 00:28

:) Kalbimiz birmiş o zaman begonyalar konusunda. Varlar zaten ;) Sıra halinde değil ama mavişlerin arkasında başlarını gösterdiler begonyalarım.4 Tane dikmiştim. Hoş büyük kızım sümüklü böcek temizleyeceğim diye üstlerine basmış ama ben onları sevgiyle ektim. Güçlüler bence. Bakalım nasıl olacaklar. Sırayla mı dikseydim acaba? Sezonu bitmediyse buralarda onu da listeme alayim hemen.

Evet o teller için ben de kara kara düşünüyorum. Yan bahçem deki o çirkin görüntüyü nasıl kapatacağım diye. Orman sarmasığı büyük yapraklı mı oluyor. Öyle kırmızı yapraklı bir sarmaşık kışın bahçemizi çok romantik yapar gibi. Hemen araştırayım o sarmasığı.

Teşekkür ederim...

YeniGine 22-06-2014 00:48

:) Sevgili spcr dikte nasıl dikersen dik... Ama ben öbekleri daha çok severim.
Orman sarmaşığı diye bilemiyorum ben, bildiğim hedera, sevdiğim Amerikan sarmaşığı. Ama yine de acele etme, siteyi gezdikçe, dolaştıkça çok çeşitli ve güzel şeyler göreceksin. Siteyi gez, dolaş; zamana bırak derim ben.

YeniGine 22-06-2014 23:01

2 Eklenti(ler)
15 gün kadar önce tohum keseleri ile birlikte bulduğum lale soğanları. Kurumaya bıraktım.

Eklenti 504125

Kuruyunca tohum kesesi kendiliğinden açılıverdi.

Eklenti 504126

YeniGine 22-06-2014 23:07

4 Eklenti(ler)
Mavişlerim :( durumları hiç iyi değil 3-4 gündür yapraklarına su fısfıslıyorum.

Eklenti 504127

Eklenti 504128

Bunda dallarında siyah siyah ne olduğunu bilmediğim birşeyler var, deterjanlı su ile fısfıslıyorum.

Eklenti 504129

Bu halimizde çiçek bile açtık.

Eklenti 504130

YeniGine 22-06-2014 23:15

1 Eklenti(ler)
Küpelimi de beyaz sinekler bastı. Arapsabunlu su ile fısfısladım galiba arapsabununu fazla kaçırmışım yaprakların çoğu kurudu ve döküldü. İnşallah toparlanacağız.

Eklenti 504136

sumeyra47 22-06-2014 23:32

Yenigine ablacım, küpe çiçeğine ve mavişine çok üzüldüm. Moralini bozma inşallah hemencicik toparlar kendini. Maşallah sebzeler, çiçekler harika görünüyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025