![]() |
Alıntı:
Benim bitkilerim de hepimizde olduğu gibi emek var, ama senin bahçendeki huzur yok maalesef. :( Teşekkür ediyorum, sağolasın. |
Alıntı:
Bu sene her gün yağmur yağdığı için sebze fidelerini ektiğimden bu yana hiç ilave su vermedim. ama 5-6 kere çapaladım. Sebze bantlarımda tek bir yabani ot yok. Ancak havalar çok yağışlı gittiği için ortalıkta hiç arı ve dolayısı ile tozlaşma göremedim. Sebzelerdeki çiçekler meyveye dönüşecek mi pek bilemiyorum. |
Yolunan kel budak bırakılan sardunyana gerçekten çok üzüldüm. Ne yazık ki hepimizin ortak derdi, diyebilirsin ki ''senin terasın var ne alaka''. Şöyle ki; Komşu bir sene önce bir fide getiriyor ve bırakıyor, daha sonra ne arıyor ne soruyor. Sende diğer bitkilerinden ayırt etmeyip bakımını, saksı değişimini, besinini ihmal etmiyorsun. Komşu bir sezon sonra ziyarete geliyor, bende emanetlerini ne kadar iyi koruduğumu ve baktığımı göstererek sevgili komşuma gösteriyorum... İki gün sonra komşum ''bu saksıyı köydeki evin merdiven başına götüreceğim'' diyor... :(
Zıpçıktı'nın rengi ve çiçek kalitesi çok güzel,her ne kadar azaldı desende çok görkemli maşallah;). Sebze yetiştirmeye de başlamışsın, her ne kadar komşu etkisi de olsa sebzelerin gelişip koparma anı geldiğinde yaşayacağın mutluluk bir başka olacak:D... |
Sevgili berçin sorma ceylan sardunyamı koparmışlar da koparmışlar. :mad: Bakınıyorum bu sardunya neresinden, nasıl filizlenir. :D Söylediklerinde çok haklısın çok benim amarallislerim de öyle gitti ya zaten. Bana bir tane saksıda amarallis verdiler sen onları besle, büyüt ondan sonra da bana hiçbirşey demeden saksılarıyla al götür, olmadı yetmedi bahçedeki soğanları bile sök al. Sendeki de aynı şey işte. :( Hayret yani verilen fide geri istenir mi? :( Sen fide ver, çiçeği al götür. :mad:
:D Bakalım sebze ne olacak, ne kadar başarılacak. Ama gerçekten koparma anından geçtim şu an çiçekleri var üzerlerinde o bile heyecan veriyor. Nasiiip, kısmet. CAN berçin, çok teşekkür ediyorum sağolasın. |
Eskiden komşuluk demek paylaşım demekti.. Kimse ne verdiğini hesap etmez, daha cok vermek için uğraşırdı.. Zamanla komşuluk da öldü, insanlık da.. Okuduklarım ne kadar çıkarcı, hesapçı ve yüzsüz bir toplum haline geldiğimizi farkettirdi.. Yazık..
|
Alıntı:
Eminim sebzelerde diğer bitkilerin gibi emeğinin karşılığını vereceklerdir:), sevgilerimle... |
Alıntı:
|
Ahhh sevgili Berçin....
Burada gezdiğim sayfalardan sonra benim sayfam için henüz çok erken.. Sabah kalk, evi (çiçekleri) havalandır, akşam eve gir, yemekten önce bir bak çiçekler ne durumda.. Yemekten sonra yine aynı durum.. Sanki aradan geçen 1 saatte değişen birşey olacakmış gibi :) Büyümelerini cm cm izliyorum desem yeridir. Ama henüz sayfa açmak için yeterince çeşidim yok.. Üstelik çok da minişler :) Ben biraz daha bekleyeyim bence :) |
Sevgili YeniGine;
çiçeklerden sonra domates, biber, salatalık, bal kabağı... Çok sevindim :p desem yeridir. Emeklerine sağlık... |
Alıntı:
Demek ki sayfa açmayı düşünüyoruz; daha erken deme ben de hep açsam ne paylaşabilirim ki diye düşünüyordum bir türlü cesaret edemedim ama sağolsun Sayın malina derdimi anladı ve sayesinde bir sayfam oldu. Sen de dene bence. Güzel olacak merak etme. Teşekkür ediyorum sağolasıın... |
Alıntı:
Komşum hem çiçekçi, hem de sebzeci. Almış getirmiş Sema bunları da dikelim, nereye dikelim deyince e hadi vira Bismillah deyip benim bahçeme :dilli: dikelim dedim. Diktik, büyüyorlar. Salı günü de pazardan domates fideleri aldık onları da diktik. Artık bakalım, ne olacak, nasıl olacak? |
1 Eklenti(ler)
|
iyi yapmışsın YeniGine ablacım:) Başka fotoğrafın yokmu bugün? Hem biz hani Eminönü'ne gidiyorduk? ben senden haber bekliyorum.
|
:) Teşekkür ediyorum sevgili hira, sağolasın. Su yok diye bu sene tohum atmadım ya onun için şimdilik fotoğraf yok. Birkaç soğanlı bitkim var onları bekliyorum açarlar da inşallah çiçeklerini hep birlikte görebiliriz. (Mesela bir tanesi glayöl.)
:( Eminönü gideceğiz inşallah şimdi de eşim İstanbul dışında, onun gelmesini bekliyorum inşallah!.. |
Benim pembe glayölüm açıyor sonunda:) Yere paralel olsada çiçeğini göreceğim nihayet:) darısı başına ablacım. Peki, ben haber bekleyeceğim o zaman.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın s.serdar haklısınız, zaten Eminönü eskisi gibi değil her çiçeği bulamıyorsunuz özellikle ben. Biliyorsunuz ben her çiçeği alamıyorum. Artık orası da iyiden iyiye işi ticarete dökmüşler.
Ama yine de oraya gidip gezmek, o güzelim çiçekleri izlemek tadına doyum olmuyor açıkçası. Hem de işte arada bir hira ile buluşuyoruz, hira ile birlikte olmak, orada gezmek açıkçası benim hoşuma gidiyor. |
Alıntı:
Bir komşum da bir çeri, bir de biber fidesi vermiş idi bana, diktim yuvarlak tarlama. E o can_ı yürekten izlediğim hasat döneminde baktım e benim de hasatım var. Topladım ve paylaşmaz mıyım... Nacizane paylaşmış idim. Fotoğrafladıktan sonra beyaz peynir ile ekmek arası yiyivermiştim bile. |
Alıntı:
|
Sevgili YeniGine ve Hira; Ben de her İstanbul'a gelişimde mutlaka gider dolaşırım, ama hatırlıyorum da bundan 10-12 sene önce daha bir güzeldi Eminönü. Mısır çarşısında babamın dükkanı vardı biz küçükken her hafta sonu babamın elinden tutup, dükkana diye gider sonrada beni çiçekçileri dolaştırması için yalvarırdım hey gidi eski günler heeey. :D
Sizden rica etsem, eğer fırsatınız olursa oranın deniz manzarasını ve çarşıdaki çiçek, böceklerin resimlerini çekermisiniz? Çok ama çok özledim İstanbul'u. :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Bir iade-i ziyaretide size yapayım dedim. Biraz önce sevgili Tarlakuşu´nun bahçesinde kahvemi içtim. Biliyorsunuz siz benim nazar boncuğum oldunuz. Sizin bu mutlu çiçeklerinizi görünce çok sevindim. Belki o ellerinizde ki sihir ve yüreğinizde ki bitkilerin aşkı bana da geçebilir diye düşünüyorum. Begonyalarınızı görünce hele yerimden zıpladım neredeyse. Aynı begonyalardan ben de alıp evimin camlarının önündeki saksılara dikmiştim. Henüz yeni başlarını gösteriyorlar. Çiçeklerini merak ediyordum. Şimdi o kadar mutlu oldum ki. Öyle bir güzellik bende de olacak. Umarım becerebilirim bakmayı. Sevgiyle kalın, saygılarımla... Not; Nazarboncugumuzu da ekledim buarada.:) |
Sevgili scpr merhaba... Çok teşekkür ediyorum, sağolasın, hoşgelmişsin. Az biraz önce aklımdan sizin tellere neler olabilir diye düşünüyordum ki; Amerikan sarmaşığı geldi. Yazın yeşil, sonbaharda kızarıyor.
Nazar boncuğu konusunda daha çok bereketimle gelmiş olayım daha çok. İnşallah hayrlı uğurlu gelmişimdir. (Evet inşallah. Başka türlü de düşünmek istemiyorum zaten.) Begonyalar gelin-damat da diyorlar. Çiçekleri çok güzel ve sizin bahçe ilk giriş mavişlerin arka sıralarına çok güzel giderler. Nazar boncuklarım çok güzel, teşekkür ediyorum, sağolasın. |
:) Kalbimiz birmiş o zaman begonyalar konusunda. Varlar zaten ;) Sıra halinde değil ama mavişlerin arkasında başlarını gösterdiler begonyalarım.4 Tane dikmiştim. Hoş büyük kızım sümüklü böcek temizleyeceğim diye üstlerine basmış ama ben onları sevgiyle ektim. Güçlüler bence. Bakalım nasıl olacaklar. Sırayla mı dikseydim acaba? Sezonu bitmediyse buralarda onu da listeme alayim hemen.
Evet o teller için ben de kara kara düşünüyorum. Yan bahçem deki o çirkin görüntüyü nasıl kapatacağım diye. Orman sarmasığı büyük yapraklı mı oluyor. Öyle kırmızı yapraklı bir sarmaşık kışın bahçemizi çok romantik yapar gibi. Hemen araştırayım o sarmasığı. Teşekkür ederim... |
:) Sevgili spcr dikte nasıl dikersen dik... Ama ben öbekleri daha çok severim.
Orman sarmaşığı diye bilemiyorum ben, bildiğim hedera, sevdiğim Amerikan sarmaşığı. Ama yine de acele etme, siteyi gezdikçe, dolaştıkça çok çeşitli ve güzel şeyler göreceksin. Siteyi gez, dolaş; zamana bırak derim ben. |
2 Eklenti(ler)
15 gün kadar önce tohum keseleri ile birlikte bulduğum lale soğanları. Kurumaya bıraktım.
Eklenti 504125 Kuruyunca tohum kesesi kendiliğinden açılıverdi. Eklenti 504126 |
4 Eklenti(ler)
Mavişlerim :( durumları hiç iyi değil 3-4 gündür yapraklarına su fısfıslıyorum.
Eklenti 504127 Eklenti 504128 Bunda dallarında siyah siyah ne olduğunu bilmediğim birşeyler var, deterjanlı su ile fısfıslıyorum. Eklenti 504129 Bu halimizde çiçek bile açtık. Eklenti 504130 |
1 Eklenti(ler)
Küpelimi de beyaz sinekler bastı. Arapsabunlu su ile fısfısladım galiba arapsabununu fazla kaçırmışım yaprakların çoğu kurudu ve döküldü. İnşallah toparlanacağız.
Eklenti 504136 |
Yenigine ablacım, küpe çiçeğine ve mavişine çok üzüldüm. Moralini bozma inşallah hemencicik toparlar kendini. Maşallah sebzeler, çiçekler harika görünüyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025