agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 22-06-2014 23:46

Sevgili sümeyra merhaba, hoşgelmişsiin... :( Sorma ne oldu gayet iyi giderken birden bire ben de anlayamadım. İnşallah toparlarlar kendilerini.

Beğenin ve güzel yorumun için teşekkür ediyorum, sağolasın...

tarla kuşu 22-06-2014 23:50

Havalar ısındıkça çiçeklere böcekler doluyor sevgili YeniGine. Keşke olmasalar :(

YeniGine 22-06-2014 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1298516)
Havalar ısındıkça çiçeklere böcekler doluyor sevgili YeniGine. Keşke olmasalar :(

Balkonum akşam üzeri sadece belki bir yarım saat şöylesine bir güneş alıyor. Güneşi sevmedikleri için maviş ve küpelim var balkonumda sadece. Balkonumda güneş yok, esinti de yok, havadar değil yani. Sanırım ondan oldu bu böceklenmeler. Bakalım birkaç gündür su fısfıslıyordum, şimdi de çok az bir deterjanlı su ile fısfıslıyorum. Balkonun içi hergün simsiyah artık ne ise onlarla doluyor. Ben de her gün balkonu yıkar oldum bu yüzden. İnşallah kurtarabilirim maviş ve küpelimi.

Semace 23-06-2014 11:54

Merhaba..

Azminize, becerinize ve sabrınıza hayran kaldım.. Adaşız galiba?
Kapı kapı gezmeyeceğim diyorum, yok beceremiyorum.. Pazar gününü saymazsak 2 gündür çıkamadım sizin bahçeden.. Sitenizin ön ve arka bahçelerini muhteşem özverinizle cennete dönüştürmüşsünüz.. Maşaallahınız var gerçekten, şiarınız "bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur".. Tekrar tebrik ediyorum.. 32. sayfaya geldim içim içimi kemiriyor tabii :) (ben henüz soğanlı bitki yetiştirmediğimden) sayfalarınız arasında kayboldum. Feyz oldunuz bana, müteşekkirim.. Unutmadan saz ekibinize kocamaaaann sevgi ve öpücükler.. Her şey gönlünüzce olsun, bitkilerinizden böcek, zararlılar, hastalıklar uzak dursun, kaybolsun bir daha da gelmesinler İnşaallah..
Sevgiyle kalın..

Seabert74 23-06-2014 14:37

maviş

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1298492)
Mavişlerim :( durumları hiç iyi değil 3-4 gündür yapraklarına su fısfıslıyorum.

Eklenti 504127

Eklenti 504128

Bunda dallarında siyah siyah ne olduğunu bilmediğim birşeyler var, deterjanlı su ile fısfıslıyorum.

Eklenti 504129

Bu halimizde çiçek bile açtık.

Eklenti 504130

Sevgili yenigine..
Az evvel münevver hanım'ın sayfasında gördüm, aklıma siz geldiniz.. 81 nolu mesajında Münevver hanım mavişleri serinletme yolu bulmuş, çok hoşuma gitti..
Ben de denemeyi düşünüyorum, umarım sizinkiler de toparlanır, sevgiler
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/34156-3.htm

YeniGine 23-06-2014 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Semace (Mesaj 1298622)
Azminize, becerinize ve sabrınıza hayran kaldım.. Adaşız galiba?
Kapı kapı gezmeyeceğim diyorum, yok beceremiyorum.. Pazar gününü saymazsak 2 gündür çıkamadım sizin bahçeden.. Sitenizin ön ve arka bahçelerini muhteşem özverinizle cennete dönüştürmüşsünüz.. Maşaallahınız var gerçekten, şiarınız "bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur".. Tekrar tebrik ediyorum.. 32. sayfaya geldim içim içimi kemiriyor tabii :) (ben henüz soğanlı bitki yetiştirmediğimden) sayfalarınız arasında kayboldum. Feyz oldunuz bana, müteşekkirim.. Unutmadan saz ekibinize kocamaaaann sevgi ve öpücükler.. Her şey gönlünüzce olsun, bitkilerinizden böcek, zararlılar, hastalıklar uzak dursun, kaybolsun bir daha da gelmesinler İnşaallah..
Sevgiyle kalın..

Sevgili Semace; adaşım merhaba, hoşgelmişsiniz. Güzel yorumunuz, beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Kendime ait bir bahçem olmadığından, ben de doğayı, bitkileri, hayvanları çok sevdiğim için elimden geldiğince, başarabildiğim kadarıyla kâh alıyorum, kâh yetiştiriyorum, kâh kurutuyorum-solduruyorum, kâh kızıyorum-sinirleniyorum, kâh üzülüyorum, kâh seviniyorum mutlu oluyorum. Birşeyler yapmaya çalışıyorum. Böyle güzel yorumlar aldıkça da benden mutlusu yok tabi.
Saz ekibim ;) çok seviyorum onları, sağolsunlar onlar da beni. Çok tatlılar çok. Ben bir yere giderken peşime takıldılar mı, gittiğim yerde oturup beni beklemeleri harika bir duygu.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun, amiin inşallah hep birlikte gönlümüzce olsun.

YeniGine 23-06-2014 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1298688)
Sevgili yenigine..
Az evvel münevver hanım'ın sayfasında gördüm, aklıma siz geldiniz.. 81 nolu mesajında Münevver hanım mavişleri serinletme yolu bulmuş, çok hoşuma gitti..
Ben de denemeyi düşünüyorum, umarım sizinkiler de toparlanır, sevgiler
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/34156-3.htm

Sevgili Seabert, çok teşekkür ediyorum, sağoluun. Baktım sevgili münevver'in serinletme şekline. :D Aklıyla bin yaşasın. Evet biz de uygulayalım bakalım. Ama ben de siyah siyah minicik böcek gibi birşeyler var. Öncelikle onlardan kurtulmam gerekiyor sanırım.
Yardımın için tekrar teşekkür ediyorum, sağolasın.

scpr 24-06-2014 00:14

Sevgili YeniGine,

Ciçekleriniz için çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Umarım biran önce sağlıklarına kavuşurlar. Küpe çiçeğini çok tanımıyorum ama mavişler konuşun da araştırma yapmıştım. Mavişlerin en büyük zararlıları sümüklü böcek ve bitlermiş. Sanırım siz bitlerle (tabi o bahsettigin böcekler bitse) mücadelenizi arapsabunuyla yapıyorsunuz. Zaten çiçekleriyle size göz kırpıyor. Onu duyuyor gibiyim. "Sen kendini fazla üzme , ben iyiyim ve daha iyi olacağım" diyor.
Evet bu zararlıların yanı sıra iki hastalığa yakalanma riski yüksekmiş. Birincisi pas ikincisi mantar.
Pas hastalığı için;Pas yaprakların alt tarafında toz, kırmızımsı kahverengi ya da turuncu püstüller gibi görünüyormuş. Bu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp tekrarını önlemek için bir sonraki büyüme mevsiminin başında ıslanabilir kükürt ile bitkiyi tedavi etmek gerekirmiş.
Mantar için; eğer ki bitkinin kökünde siyahlıklar ve çürüme varsa toprakta yaşayan mantarlardan kaynaklı olabilirmiş. Bunun için toprağın kontrol edilmesiyle başlanılmalıymış. Sulama suyunun tahliye kontrolünü yapıp topraktaki bu mantarları temizlemek gerekirmiş. Aynı zaman da bitkideki hastalıklı görünen çiçek ve dallarında temizlemesi gerekiyormuş...

Bunlar benim yaptığım araştırmadan anladığım kadarıyla aktardığım bilgiler. Pas ve Mantardan kurtulmak için de detaylı bir araştırma yapmak da gerekir.

Yüzünüzde gülümseme eksik olmasın.

Sevgiyle kaıln...

YeniGine 24-06-2014 22:44

Sevgili scpr verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık, sağolun. Çok şükür öyle mantar falan yok sizin de dediğiniz gibi bol miktarda bit var. Her gün deterjanlı su fısfıslıyorum ve her gün aynı miktarda siyah siyah dökülüyorlar. Bakalım nereye kadar ama sanki daha bir düzeliyorlar gibime de geliyor. İnşallah düzelirler.
İlgi ve yardımınıza çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine 24-06-2014 22:47

2 Eklenti(ler)
Bir tanemiz açtık, maşallah çok da güzeliz...

Eklenti 504527

Eklenti 504528

YeniGine 24-06-2014 22:49

1 Eklenti(ler)
Gelin-damat-begonya pembe rengimiz de açtı. Maşallah!..

Eklenti 504529

YeniGine 24-06-2014 22:52

2 Eklenti(ler)
Eklenti 504530

Eklenti 504531

YeniGine 24-06-2014 22:53

1 Eklenti(ler)
:mad: Yine salyangozlar...

Eklenti 504532

YeniGine 24-06-2014 22:59

3 Eklenti(ler)
Gülhatmim çok güzeel, geçen sene bordo ve pembe idi bu sene beyaz açtı.

Eklenti 504533

Eklenti 504534

Eklenti 504535

YeniGine 24-06-2014 23:06

5 Eklenti(ler)
Hep katlı gülhatmim olsun istiyor idim, tomurcukta olduğunu görmüş idim fakat bugün açınca bana çok güzel bir sürpriz olduuu...

Eklenti 504536

Eklenti 504537

Eklenti 504538

Eklenti 504539

Eklenti 504540

YeniGine 24-06-2014 23:09

2 Eklenti(ler)
:) Sayın s.serdar'ın önerisi üzerine biberlerin diplerini temizledim ve çapaladım.

Eklenti 504541

Eklenti 504542

münevver48 24-06-2014 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1299126)
:mad: Yine salyangozlar...

Eklenti 504532

sevgili yenigine, acaba eminmisiniz salyangozların yediğine bence etrafı bir kolaçan edin çekirdeler yemesin.benim yıldızlarıda çekirdeler aynen sizinki gibi yemişmişler.ayrıca üzerleri beyaz benekli bir böcekte yer minelerimin çiçeklerini bir güzel traşlamışlar.tesadüfen her iki suçluyuda su üstü yakaladım. ama doğadaki börtü böceğede zarar vermek istemiyorum.

maşallah gelin damat begonyanıza,çok beğendiğim bir begonya türü.ellerinize sağlık yerlerinide sevmişler.saksıdaki begonyalarınız mı yoksa yerdeki begonyalarınızmı daha sağlıklı?tecrübelerinizi ilerleyen zaman içinde paylaşırsanız bizlerde faydalanırız. sevgiler...

YeniGine 24-06-2014 23:51

Sevgili Münevver ben bir zamanlar küllenmeye de, pasa da, karalekeye de hep mantar olmuş mantar olmuş diyordum. Şimdi de yenmiş ne görürsem salyangozlar diyorum. Bugün komşularımın 3 bahçesi, benim tarlalar, güller hepsini suladım. Ve sularken tabi hep bakınıyorum yine hep salyangoz topladım, başka da bir zararlı görmedim. Belki de sadece salyangoz arayışında olduğum içindir. Çekirgeleri gündüz görebilir miyim acaba zira gece zararlı arayamam, biliyorsun özel bahçem yok. :(
Tamam, gelin-damat nasipse inceleyeceğim, fotoğraflayacağım şu anda 3 saksıda ve 3 yerde de bahçede ve an itibari ile 2 yerde de mutlu gibi görünüyorlar.
Teşekkür ediyorum, sağolasın.

-Esin- 25-06-2014 00:19

Katlı gülhatmi harikaymış, gelin gibi. Maşallah maşallah :)

YeniGine 25-06-2014 00:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1299154)
Katlı gülhatmi harikaymış, gelin gibi. Maşallah maşallah :)

Sevgili Esin merhaba, hoşgelmişsin. Valla sorma senelerdir katlı gül hatmi dedim durdum. Geçen sene diğer seneden tohumdan çimlendirdiğim hatmilerim açtı yalın kat idiler olsun çok da sevdim onları.
2 gün önce gördüm tomurcukta idiler bugün tekrar bahçeye indiğimde görünce ben de inanamadım ve şok oldum, diyorum 'Allah Allaah benim katlı gülhatmim nasıl oldu böyle?'. Çok sevindim çok ve gerçekten gelin gibiler.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

münevver48 25-06-2014 15:15

sevgili yenigine gündüz avlayacaksınız.benim bahçemi gezdiyseniz margiret papatyasının üzerinde olan çekirde ve küçük böcekler.özellikkle küçük böceklerbenim kokulu gülleriminde goncalarını yemişlerdi.akşam üzeri 5,den sonra bakabilirsiniz.yeşil ve kahve renkli oluyar,bu çekirdeler......size kalay gelsim.

özlemsoylu 25-06-2014 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1299129)
Hep katlı gülhatmim olsun istiyor idim, tomurcukta olduğunu görmüş idim fakat bugün açınca bana çok güzel bir sürpriz olduuu...

Eklenti 504536

Eklenti 504537

Eklenti 504538

Eklenti 504539

Eklenti 504540

bu nasıl bir güzellikdir yarabbim ,maşallah...

berçin 25-06-2014 20:50

Gülhatmi, begonya, dahlialar, lilyum ne kadar güzel açmışlar. Özellikle begonyanın rengine bayıldım;) sevgili YeniGine.

Zararlılar hiç bitmiyor ki her sene farklı zaralılarla uğraşıyoruz, bu yıl kendi adıma salyangoz en çok zarar verenlerden, ne kadar salyangoz topladım bilmiyorum hemde teras ortamında, bahçeleri düşünemiyorum bile:confused: Şimdi de tırtıllar başladı,beyaz sinek ve bahsettiğin siyah bitler kronik artık, araya unlu-kabuklu bitler girince diğer faktörler de eklenince bir anda herşey kabusa dönüşebiliyor maalesef:(

YeniGine 25-06-2014 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlemsoylu (Mesaj 1299312)
bu nasıl bir güzellikdir yarabbim ,maşallah...

Sevgili özlemsoylu; merhaba, hoşgelmişsiniz. Haklısınız ben zaten hatmi çiçeğini çok severim hele bir de böyle sürpriz yapıp katlı açınca inanın çok mutlu oldum.
Teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine 25-06-2014 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1299359)
Gülhatmi, begonya, dahlialar, lilyum ne kadar güzel açmışlar. Özellikle begonyanın rengine bayıldım;) sevgili YeniGine.

Zararlılar hiç bitmiyor ki her sene farklı zaralılarla uğraşıyoruz, bu yıl kendi adıma salyangoz en çok zarar verenlerden, ne kadar salyangoz topladım bilmiyorum hemde teras ortamında, bahçeleri düşünemiyorum bile:confused: Şimdi de tırtıllar başladı,beyaz sinek ve bahsettiğin siyah bitler kronik artık, araya unlu-kabuklu bitler girince diğer faktörler de eklenince bir anda herşey kabusa dönüşebiliyor maalesef:(

Sevgili berçin çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Sorma şu bitkiler aleminde zararlılar olmasa imiş ne kadar da güzel olurmuş. Ben de hemen hemen her gün salyangoz toplayıp toplayıp çöpe atıyorum. Bitmedi, bitmiyorlar. :mad: Bitlerle başladım, salyangozla devam dediğin gibi sıra tırtıllara geldi. Beyaz sinek küpelimde, siyah bit ilk kez gördüm onlar da mavişlerde. Bakalım işte hergün arapsabunlu suyla fısfıs yapıyorum. İnşallah bitirebilirim.
Sağolasıın...

YeniGine 25-06-2014 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1299277)
sevgili yenigine gündüz avlayacaksınız.benim bahçemi gezdiyseniz margiret papatyasının üzerinde olan çekirde ve küçük böcekler.özellikkle küçük böceklerbenim kokulu gülleriminde goncalarını yemişlerdi.akşam üzeri 5,den sonra bakabilirsiniz.yeşil ve kahve renkli oluyar,bu çekirdeler......size kalay gelsim.

Sevgili Münevver çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Yarın inşallah salyangoz harici zararlıları aranacağım.

yağmur 26-06-2014 08:00

Sayın Yenigine,

Benim pazardan büyümüş halde aldığım küpeli de aynen sizinki gibi oldu. Yapraklarına sanırım kırmızı örümcek dadandı ve pas gibi görünen tüm yapraklarını döktü tomurcuklarını da. Bende onu neemazal ile ilaçladım, ardından hava akımı olan ve günde ancak bir saat (akşam üzeri 4-5 gibi) güneş alan gölgeye koydum. Bir hafta sonra minik yeni sürgünler ve tomurcuklar verdi. Bu çiçeklerinizi şimdilik güneşten tamamen çekip, gelen hava akımını alabilecekleri bir yere yerleştirin. Hatta asabiliyorsanız gölge bir köşede duvara vs asın. Bu zararlılar hava alamayan nemli ortamlarda daha hızlı çoğalıyor gibime geliyor. Yalnız küpeliyi tam gölgeye alınca çürütmeyecek şekilde sulayın. Umuyorum ki kurtulurlar. Çok nazlı bir çiçek küpeli. Bende korka korka bakıyorum her gün. Sıcaklarda artacakmış, bakalım sonumuz hayrola.

YeniGine 26-06-2014 23:22

Sevgili yağmur merhaba, hoşgelmişsiin. Dediğin gibi benim de yapraklar kurudu ve döküldü, tomurcuklar da döküldü. :( Benim balkonum zaten güneş almıyor yani gölgedeler ama hava akımı da yok balkonda tabi. Ben de arapsabunu karışımı ile fısfıslıyorum. İnşallah kurtulurlar.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine 27-06-2014 23:16

4 Eklenti(ler)
;) Domatesim-biberim...

Eklenti 505208

Eklenti 505209

Eklenti 505210

Eklenti 505211

YeniGine 27-06-2014 23:22

Hemen bina girişimin önündeki çiçeklerim.

4 Eklenti(ler)
Yan binamızın önüne koymuşlar susuzluktan kurumak üzere idi, çok güzel yeşillendi çok şükür. İsmini bilmiyorum, çiçek açar mı acaba?

Eklenti 505215

Geçen sene hiç çiçek açmadı, bu sene çiçeklendik.

Eklenti 505216

Eklenti 505217

Yine vakitsiz çiçeklenen kasımpatım.

Eklenti 505218

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025