![]() |
Bir kaç kaktüsüm...
5 Eklenti(ler)
Çok güzeller, hepsinin üzerinde yavruları var. Sevgili hdoğan'ın kaktüslerini görünce paylaşayım istedim ben de.
Eklenti 487707 Eklenti 487708 Eklenti 487709 Eklenti 487710 Eklenti 487711 |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 487712
Her sene daha büyüyoruz, üzerimizde bir tane yavrumuz var... Eklenti 487713 Eklenti 487714 |
3 Eklenti(ler)
Bu karanfilimi çok seviyorum, rengi fotoğrafta tam yansımıyor maalesef fotoğraftakinin daha koyusu. İlk ikisi üçgen tarlamda..
Eklenti 487715 Eklenti 487716 Bu da üçgen tarlamda idi fakat çocuklar ve toplarından koruyabilmek için saksıya aldım. :( Sonradan da pişman oldum yayılıp genişleyemeyecek, zira isterim ki tüm ağaçlar.net üyelerine bu karanfilimi ulaştırabileyim. Tohumdan çoğaltmak istedim çoğumuz biliyoruz Sevgili İsmail Kuzucu daha iyi biliyor (laf aramızda) meğerse benim ektiklerim karanfilin tohumu değilmiş...Dertlenip duruyordum 2 ay oldu hâlâ hiç görünen birşey yok diye. :o Eklenti 487717 |
Güllerime devam...
5 Eklenti(ler)
|
Minyatür güllerim
5 Eklenti(ler)
Öncelikle Sevgili CAN Güler Hanım'a teşekkür ediyorum, yardım ve önerilerinden dolayı. Bir aldığım zaman çok güzel çiçekliydiler bir de bu sene çiçeklerini görebildim. Şimdiye kadar hiç budamamıştım, Sevgili Güler Hanım'ın ters şemsiye budama önerisinden sonra tabi ben korka korka az az budadığım için, daha da budasa imişim belki daha güzel çiçekleneceklerdi. Buna da şükür.
Eklenti 487723 Eklenti 487724 Eklenti 487725 Eklenti 487726 Eklenti 487728 |
Beyaz gül kırmızı gül
Güller arasından gelir Yarim giymiş beyaz azya Cuma namazından gelir Ben o yarin sazıyam Sazıyam avazıyam Eli elimde olsun Dilenmeye razıyam Evleri göçtü neylim Köprüyü geçti neylim Yüzde dost kalpte hain Ben böyle dostu neylim..... Hem resimlerinizi inceledim hemde dilime bu türkü dolandı sayın YeniGine :p Gülleriniz çok güzeller. Reçel yaptıktan sonra sankim gözüme reçellik görünüyorlar... :p Sevgilerle... |
:) Beyaz gül, kırmızı gül :))) dün de benim ağzıma dolandı idi 'Yağ yağ yağmur, teknede hamur ver Allah'ım ver çok çok yağmur.' :D Ne yapalım işimiz gücümüz, aklımız fikrimiz çiçeklerle. Bence çok normal... (Dermişim de doğrumu gerçekten.)
Reçeli yaptın ellerine sağlık, afiyetle tüketesin inşallah. Ben de 4 tane reçellik gül var, arka bahçede. Bunlar minyatür güller reçel olmazlar Sevgili Gürcan. Teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
İlahi Sevgili YeniGine güldürdünüz beni gece gece :p
''Yağ yağ yağmur, teknede hamur ver Allah'ım ver çok çok yağmur.'' Haklısınız içimizde bu çiçek, bitki, doğa sevgisi olduktan sonra çok normal... :p Teşekkürler. Sevgilerle... |
Yaş 56, hem bu tekerlemeyi söylenip duruyorum dilimde, hem de bu arada nerede saksı çiçeklerim varsa hepsini yağmur alsın diye açık alana çekiştiriyorum... Şöyle kabaca bir hesapladım 7 yer. Bir de benim değil komşumun evinin önündekileri sardunyaları çektim etti 8.
Ama çok şükür, kışın bile böyle yağmur yağmamıştı çok güzel yağdı; maşallah!.. Daim olsun inşallah!.. Bu arada ben de ıslanıyorum tabi. |
Şükürler olsun ne mutlu size...
Maşallah diyelim o yağmurda çiçekleriniz sayenizde bayram etti. Sizde ıslandınız ama... Allah uzun uzun yıllar nasip etsin o güzel yüreğinize sayın YeniGine... |
Alıntı:
|
Sayın YeniGine,
Kaktüsleriniz, gülleriniz ve karanfilleriniz muhteşem. Ellerinize sağlık. Hele karanfillerin toprakta oluşu çok güzel. Ben de deneyeceğim. Bu vesileyle sağlık ve mutluluklar dilerim. |
sevgili yenigine bu sabah yağmurla uyandım çok şükür doğa yağmura doyacak.
elbette bahçelerimizde ....maşşallah diyeyim güllerin ne kadar coşkulu açmışlar. bende güller tek tek açıyor bir eksikliğimiz var ama çözemedik. karanfillerinide çok beğendim. yeni çıkan fidelerden yere bendemi diksem demeye başladım. bol yağışlı bol çiçekli bereketli günler dilerim.. |
Alıntı:
Bir yandan da sizin tekerlemelerinize gülmekten kendimi tutamadım, çiçekler uğruğna nelere katlanıyoruz değil mi?... ama olsun böyle mutlu oluyorsak varsın ıslanmak ta oluversin, yeter ki üşütüp hasta olmayalım ona da dikkat etmemiz lazım. Şimdi biraz hikaye gibi olacak ya yağmurdan başladık madem..... Ben yağmurda ıslanmayı çok severim ama artık yaşım ilerlediği için üşüteceğim diye korkuyorum, önceleri yağmur yağmaya başlar başlamaz kendimi dışarı atardım, ne de olsa ben anne ve babanın ilk çocuğum ya büyüklerin inancına göre öyleymiş... bereketli olurmuş ailenin ilk çocuğu yağmurda ıslanınca... demek ki kuraklıklar çok çok eskiden beri varmış ki annem bana küçükken yağmur başlayınca hep derdi gel yavrum biraz ıslan da bereket yağsın sen benim ilk çocuğumsun... şimdi düşünüyorum da hiç bir anlam veremiyorum. Diyeceğim o ki... eğer siz de ailenin ilk çocuğu iseniz e ozaman yaşadınız demek ıslandığınıza göre bereketli olacak inşallah... hikayenin sonu geldi nihayet Rabbim bol yağmurlar versin hayırlısıyla inşallah. |
Ablam gözümüz aydın yağmura doyacağız inşallah.. :) Saksıları kenara çektim az evvel, bu gece de yağacakmış, ne olur ne olmaz, çürümesinler de sonra. Bir kaç kova da stok yaptım, kaktüslerimi, ev bitkilerimi suladım, ıslanmış toprak ve leylak kokusuna doyamadım.. :)
|
Gözünüz aydın arkadaşlar çok sevindim adınıza. .
Ben siirtteyim masallah nisan inanılmaz yagmurlu gecti burda sıcaklar geliyooo hazırlıklı olun der gibiydi burda hava ; ) Sevgili Yenigine birsey merak ettim.. minyatür güllerine uyguladığın budamayı anlatabilir misin..birtane kırmızı minyatür gülüm var boceklendi garip bişiler oldu budadım bende ama baya sert budadım simdi yaprak fiskiriyor.. Soyledigin budamayida ogrenmem lazim seviyo bu fistiklar budamayi;) |
Alıntı:
Birde yer saksımı ayrımı yapmaz. Yerde nasıl gelişiyor ise geniş saksıdada aynı verimi veriyor. Bu türün 2-3 sene önce bir anaçlığı vardı daha onun kadar anaçlık elde edemedim :) Ben yan dallar gelişsin diye çıkan çiçekleri yolduğum için tohum yerine çelikleme yapıyorum. Bayağı karanfil oldu, tohumlukta bıraksam olur aslında. Acaba tüm çiçeklerde tohum oluşumu sağlanıyor mu? |
Sayın Muallim merhaba, hoşgelmişsiniz. Evet karanfilim toprak alanda olunca çok güzel gelişti. İşte çocuklar üzerine basmasın diye iki taneler birini aldım saksıya diktim sonra da pişman oldum zira gelişleyecek alanı kalmadı, fakat yanlara sarkar mı onu da bilemiyorum. Neyse bu sene bakıp, öğreneceğiz inşallah...
Teşekkürler, sağlık ve mutluluk hepimize olsun inşallah!.. Sevgili efeege, merhaba hoşgelmişsin. Evet çok şükür 2 gün güzel yağmur yağdı ve tabi ben mutlu. Saksıları devamlı bir yağmura, bir kuytuya çektim durdum. Yağmurla birlikte valla etraf daha bir yeşillendi, ağaçların, otların tozları gitti. İlk yağdığı gün zaten fotoğraflarıma da yansıdı çamur yağdıydı. Çok şükür temizlendiler. Karanfiller bahçe toprakta daha güzel gelişiyorlar, bir iki fideni dene. Benimkiler daha güzel olacaklar da saz ekibim üzerlerinde eşelenmeseler. :mad: Teşekkür ediyorum, sağolasın... Sevgili Sudenur'um hoşgelmişsiin... Çok şükür yağmur yağdı ve ben hem sevindim, hem de rahatladım gerçekten. Çok iyi yapmışsın yağmur suyunu stoklamakla. :( Maalesef benim öyle bir imkânım yok... Teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
Sevgili ngr33 merhaba, hoşgelmişsin... Maşallah nisan ayınız yağmurlu geçmiş, çok şükür. Ve evet sıcaklar geliyor, bakalım neler yapacağız?
Sevgili ngr33 ben size Sevgili Güler Hanım'ın sayfamdaki yardım konusunu link vereyim http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/30294-60.htm siz en iyisi Sevgili Güler Hanım'ın ellerinden, o güzel bilgileri okuyun. Sayfa 60-61 sonrasında da benim başarımı :p takip edin. Başaramı derken tabi ki latife, bence siz daha başarılı olmuşsunuz, zira ben hep korkuma fazla budayamadım. :o Teşekkür ediyorum, sağolun, rastgelsin inşallah... |
Alıntı:
Ama gerçekten çok güzel bir rengi var, rengi ve görünüşü ile çok seviyorum bu karanfilimi. Ama neyse tohumdan başaramasam da önerin üzerine bir tane çelik alıp ilk anaç karanfilin yanına sokuşturmuş idim şimdi o da çiçek açıyor çok şükür. Şu anda 2 saksıda, bir de toprakta mevcut. İnşallah çoğaltmayı düşünüyorum. Zamanı mıdır, geçti mi bilemiyorum tabi çelik alsam tutar mı? Öyle bakımı ile ilgili de özel birşey yapmıyorum, ilgi isteyen bir tür demişsin. Teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben karanfillerde genelde ilk önce uç alması yapıp yan dalları geliştiriyorum. Daha sonra tepeye giden bir dalı bırakıp tekrar budamasını yapıyorum. Böylece saksıyı doldurmuş olan karanfil tek dal ile kocaman çiçek açıp daha gösterişli duruyor. Bu çiçek kuruduğu zamanda yan dalların hepsi birden çiçekleniyor. Eklenti 488324 Çelik için bir zaman yok. Isı ve nem sağlandığı zaman köklenme oluyor. Bu çeşit köklendirirken çok ilgi istiyor. Sonra zaten kendi alıp başını gidiyor. Mesela diğer çeşitlerde çelik derine gömülse bile tutarken bu çeşitte hemen çürüme yapıyor. Bu yüzden diğer çeşitlerden 250 adet varsa bundan 50 adet var. |
Sayın YeniGine.
Çiçeleriniz çokkkkk güzel. Ancak şunu hemen belirteyim ki fotoğraf çekim, pozlama ve görüntüleme beceriniz fazlası ile artmış. Kıskandım vallaaa. :D |
Sayın s.serdar merhabaa, hoşgelmişsiniz. Bu sene evet maşallah gerçekten özellikle güllerim çok güzel oldular. İlgilenmeyen komşularım bile ne yaptın da bunlar böyle güzel oldular Sema deyip duruyorlar... Bahçe an itibarı ile resmen gül bahçesi. Ben tabi çok mutlu. Çok şükür, çok şükür.
Tabi su olmayınca, tohum ekip dikemediğim için ben de olanlarla yetinmeye çalışırken daha bir ilgi gördüler. Güzel dikkatiniz ve yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim... Sağolun Sayın s.serdar. |
3 Eklenti(ler)
Bugün Sayın alys beni çok sevindirdi, kendisine çok teşekkür ediyorum. Emeklerinize, gönlünüze sağlık Sayın alys.
Benim amarallislerimin yer değiştirdiğini, bende sadece 2 tane saksı kaldığını öğrenince Sayın alys sağolsun beni amarallissiz bırakmak istememiş bugün kargom geldi. Kargomu komşularımla birlikte açtık komşularım kargonun hazırlanışına mest oldular, bayıldılar. Tabi ben de hem kargom, hem de komşularımın beğenisi karşısında hem gurur duydum, hem de çok sevindim çok. Ve tabi hemen bugün de diktim yapraklı olanlar fotoğraflandı, yapraksız olanlar toprak altında. Ve sonradan çok pişman oldum kargonun fotoğraflarını, yine üzerlerini toprakla kapatmadan fotoğraflamadığıma. Ama o anda hem sevinçli hem de biran önce dikeyim ve sulayayım derdinde idim. :( Eklenti 489228 Eklenti 489229 Eklenti 489230 Sayın alys; ince ve nazik düşünceniz için çok teşekkür ediyorum, emeğinize, gönlünüze sağlık... |
Güllerime devam
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Öncelikle güllerim için yardımlarından dolayı Sevgili Güler Hanım'a, sonraa hep sorduğum, devamlı yardım istediğim, o muydu, bu muydu dediğim ve her seferinde bıkıp usanmadan bana yardımcı olmaya çalışan Sevgili hdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Sağolun, gönlünüze sağlık...
Eklenti 489239 Eklenti 489240 Eklenti 489241 Eklenti 489242 |
Bugün çok çalıştım...
4 Eklenti(ler)
Geçen sene sırf pembe dikmiş idim, bu sene mor-pembe diktim...
Eklenti 489245 Eklenti 489246 Eklenti 489247 Eklenti 489248 |
4 Eklenti(ler)
Cam güzelleri tekrar alındı ve dikildi...
Eklenti 489249 Eklenti 489250 Eklenti 489251 Eklenti 489256 |
Ceylanlarım...
4 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025