![]() |
2 Eklenti(ler)
Üçgen tarlamda çocukların toplarına maruz kalan soğanlılarım büyümeye başladılar.
Eklenti 469652 Eklenti 469653 |
4 Eklenti(ler)
Diğer lalelerim, iki gündür güzel yağmur yağıyor çok şükür daha iyi gelişirler artık inşallah.
Eklenti 469655 Eklenti 469656 Eklenti 469657 Eklenti 469658 |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Maşallah, küpelimin yaprakları çok güzel oldu...
Eklenti 469663 Kaktüs tepsim bir garaja, bir dışarı... Eklenti 469664 Mis zambaklarım, geçen sene de üç tane idiler. Eklenti 469665 Tüm arkadaşların sedumları coşmuş maşallah; benimki de coşar inşallah. Eklenti 469666 |
2 Eklenti(ler)
Güllerimin son halleri böyle, yeni yaprak filizleri var bolca ocak başında az biraz budama yapmış idim şimdi şubat sonu gibi yine derin budama yapmam gerekiyor mu?
Eklenti 469668 Eklenti 469669 |
Sevgili YeniGine çuhalar ne kadar güzel görünüyorlar öyle.Sümbül desen öyle ve nergisi çok iyi fotoğraflamışsın şahane gözüküyor.
Kaktüsler serviste yine :) Güller için şu bilgileri paylaşabilirim sizinle umarım faydalı olabilirim. Güllerin budanması güller için en önemli işlemdir.Bu sayede güller gençleşir ve ömrü uzar.Düzenli olarak her yıl budama yapılmalıdır.Sürekli açan güller iklime göre Ocak ve Mart ayları arasında budanır.Bir kez açanlar ise çiçekleri geçtikten hemen sonra yazın budanmalıdır. Budamaya başlarken öncelikle kuru,hastalıklı ve zayıf ve çok ince dalları dipten kesilmelidir.Bitki çalılaşmışsa hava alması için orta kısımdan bir kaç dal alınir. Bunlar düzgün olmayan çapraz dallar olabilir.Gülleriniz üç yıllık olunca her yıl eski dallardan üçte biri kesilmelidir.Gül budarken daima dalın dış yüzeyindeki bir gözün yarım cm. üzerinden ve gözün aksi yönünden 45 derecelik bir eğimle kesilmelidir. Yeni dikilmiş güller kuvvetlenmesi için ilk yıl derin budanır.Aşı yeri üzerinden 15 cm. yani 3-5 göz üzerinden budanmalıdır. Yetişkin melez çay ve demet güller her dal 5-6 göz üzerinden budanır. Çalı gülleri yüksekliğinin yarısı kadar kesilir.Kuru ve bozuk dallar ayıklanır.Derin budanmaz. Sarmaşık güller ilk yıllarda şekil verilmek için budanır.Daha sonraları yalnızca kuru, bozuk ve hastalıklı dalları ayıklanır. Minyatür güller daha çok normal bir makasla hafifçe budanır.Kuru ve hastalıklı dalları ayıklanır. Gül bitkisi için hijyen çok önemlidir.Budama sırasında çıkan bütün artıklar yakılarak yok edilmeli veya derhal bahçeden uzaklaştırılmalıdır. Yaz Budaması Bahar ve yaz aylarında gül keserken her dalın üzerinde 4-5 göz bırakmaya dikkat edilir.Böylece dal körleşmez.Kalan gözlerden yeni tomurcuklar verir.Yeni dikilen güllerden vazo için gül kesilmemelidir.Yalnızca solan güller gül makasıyla temizlenir. Bazen gül dalları körleşir açmaz.Bunlar birkaç göz altından kesilirse yeni tomurcuk verir.Solmuş güller ve hastalıklı kuru dallar açma mevsiminde de ayıklanmalıdır. Sevgilerle... |
Sevgili YeniGine maşallah çuhalar, sümbüller nergisler çok güzel açmışlar. Bahar gelmiş diyeceğim ama daha kış ortasındayız, yalancı bahar olsa gerek bizi yanıltıyor erikler de
çiçeklendiler, kış geri dönüp te zarar vermez inşallah, bu sene yağmur da yağmıyor halimiz ne olacak böyle. Dün gece Ankara'da biraz yağmur yağdı, sizde de yağmış az da olsa buna da şükür bitkilerinize iyi gelir ve daha iyi gelişirler, kuraklığa rağmen gene de çok güzel açmışlar, sizi mutlu etmişler. Sağlıkla büyüsünler |
Sevgili Yenigine, nergizlerin , sümbüllerrin, çuhaların ne güzel açmışlar, ellerine sağlık, ben nergizleri açtırmayı başaramıyorum bir türlü :( Kuraklık burada da aynı
Rabbim yardımcımız olsun. Sevgiler... |
Sevgili Gürcan, güzel sözlerin, beğenin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın...:D Evet kaktüsler aynen öyle tam bir çay servisi edasıyla garaja, dışarıya...
Ayrıca gül budaması için vermiş olduğun bilgilere de çok teşekkürler, emeğine sağlık... Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Evet Aralık-Ocak kurak geçti o kuraklığa rağmen birkaç soğanlım açtı, 2 gündür yağmur var toprak güzel ıslandı daha da gelişirler umarım artık... İnşallah tabi... Sevgili aheste bu açan nergislerimi hiç topraktan çıkartmıyorum, bahçedeler devamlı, çiçekleri geçtikten sonra yaprakları kendiliğinden kuruyup düşüyor az biraz da yanmış gübre veriyorum. Sağolsunlar çok şükür çoğalarak açıyorlar. Ve evet :( kuraklık, rabbim yardımcımız olsun... Teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
Yine herşey muhteşem olmuş ablacım, ama ben özellikle çuhalara bayıldım beyaz olanı harika. Yuvarlak tarladakiler sarı laleler mi?
|
:) Sevgili hiraa beyaz çuhalarım 3 senedir hep aynı yerlerindeler ve her sene çoğalarak büyüyor ve açıyorlar, ben de bayılıyorum onlara. Sonraa o laleler üçgen tarlamda, yuvarlak tarlam değil. Ve :( artık oraya hiç soğan, çiçek ekmiyorum, dikmiyorum. Sarı lalelerimi hemen bina önündeki dikdörtgen tarlalarıma diktim. Az az büyüyorlar, az biraz daha büyüsünler fotoğraflayacağım inşallah.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın. |
Sevgili hira, 58. sayfada saksıdaki kendini gösteren sümbüller beraber aldığımız sümbüller, çok merak ediyorum bakalım nasıl gelişecekler, hergün tek tek gözlemliyor, inceliyorum.
|
Bende merakla bekliyorum ablacım.. Bakalım renklerde bir karışıklık varmı.. bazen pembe diye alıyorsun, beyaz çıkıyor:) inşallah kocaman kocaman mis kokan çiçekler açarlar:)
|
3 Eklenti(ler)
3. seneleri sapları iyice uzadı, çiçekleri iyice azaldı.
Eklenti 472460 Eklenti 472461 Bu sümbülüm üçgen tarlamda geçen sene 1 tane idi yavruları da olmuş ve yine bunun gibi 5-6 tane daha çoğalan var ama çiçekleri yok. Eklenti 472462 |
1 Eklenti(ler)
Komşumdan bir dal begonya, suya koyayım, çimlensin dedim. Çiçeği çok güzel inşallah başarabilirim, hangi tür begonya olduğunu da bilmiyorum... Begonya sayfasında da soracağım inşallah!..
Eklenti 472464 |
1 Eklenti(ler)
Bazen istiyoruz ki şöyle bir bahçemiz olsun, rüzgar estikçe sümbüllerin o eşsiz kokusu içimize dolsun ama olmuyor ablacım.. sayfamda gördün, beyaz sümbüllerim toplasan bir sapta herhalde 5-7 tane çiçek oluşturmuş ama napalım onunla yetinicez;) ya hiç açmasalardı diyip mutlu olcan napcan;)
|
:D Sevgili hira harikasın sağolasın. Ben de hep iyisi, güzeli olsun diye çabaladıkça ne hikmetse olmuyor. Hani yani paylaştığın fotoğraftaki gibi olmasa da hayaller tabi ki güzeli olsun, az biraz kıyısından köşesinden geçiversek.
Ama dediğin gibi çabalıyoruz, olanla yetineceğiz... Ne bileyim belki bir gün az biraz kıyısından köşesinden yakalayıveririz... |
Sümbüllerde hevesim kalmadı hiç. Aldığımızda tombul tombul açıyorlar, ertesi sene cılız cılız.
Küstüm sümbüle:) |
Sevgili Yeni Gine
Bak kuşlardan önce bahçene cemo ile ben girdik.Biraz gezinip öyle yola çıkayım dedim. Ben bu gün yolcuyum onun için erkenciyim. Sevgili cemo niye bu kadar erkenci anlamadım. Kesin bahçede çalışıyordur şimdi.Bir de belim ağrıyor diyor.. nasıl ağrımasın bu kadar çalışkanlığa. Sana da kolay gelsin sevgilerimle.. |
Hocam,
Gece en az 3 kere uyanıyorum sabah oldu sanarak. Bakıyorum karanlık, yorganı çekiyorum kafama geri:( Sabah 4.20 de uyandım yine. Orman gölet doldumu acaba, taştı mı acaba diye uyku tutmadı:D Bir daha uyuyamadım tabii. Hava aydınlanır aydınlanmaz gölete koştum. Dolmuşşşş yuppiiiiiii. Size hayırlı yolculuk dilerim hocam. Yolu yarılamış sınızdır gerçi. Yeni gine uyanana kadar da, siz bahçenizde olursunuz inşallahh. Bahçenizin durumunu ben de merak içerisindeyim. Foto. lar bekliyoruz. |
Sevgili cemo soğanlıları çok seviyorum 2 senedir gayet güzel çiçekleniyorlardı bu sene iyice azalmış çiçekler. Hele bazıları hiç görünmedi bile, çok soğanlım var, üçgen tarlamda laleler ona keza bakıyorum ne kadar da azalmışlar. Olsun seviyorum ne yapayım nasip kısmet olur ise seneye yine alırım.
Yaşasın çook şükür gölet dolmuş ben de çok sevindim. İnşallah dolsun dolsun taşsın her daim. Emeklerin boşa gitmesin, bitkiler susuz kalmasın, suya doysun inşallah... Sevgili hozat, size iyi yolculuklar olsun inşallah diyememişim :( Üzüldüm... Ama siz artık bahçenize kavuşmuşsunuzdur bile. Evet, sevgili cemo'nun da dediği gibii bahçenizi merak ediyoruz, fotoğraflarını bekliyoruz inşallah... |
Bugün evimdeyim ablacım:) anlamadım gitti B.paşa'da yağmur diye birşey yoktu ama bizim burada anladığım kadarıyla seller akmış.. Arap kızı bizzat
şahit olmuş o söyledi:) ha bu arada çiğdemlerimden biri sanırım yarın sabah açar.. Kocamaan olmuş tomurcuğu:D çok mutluyum, ilk çiğdemim bu benim. Bide dün bahsettiğim karanfil ve yılan kaktüsünü gidip almaya vakit bulamadım, aklım kaldı valla :) |
Sevgili hira zaten 2 gün yağdı yine bitti gitti. Ama buna da şükür en azından toprak sulandı. Doydu mu; doymadı tabi ki. Haydi inşallah çiğdemlerini bekliyoruz heves ve merakla.
:) Zaten aklımız hep çiçek satan yerlerde değil mi? Ben de hep dediğim gibi çevremde, pazarlarımızda hiç çiçek satan yerler yok. Uzun bir süredir de bir yerlere gidemiyorum inşallah mart-nisan gibi gidebilirim diye hayal ediyorum. Nasip, kısmet... |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Komşumun bahçesindeki geçen sene diktiğim çiçeklerim. Canlanıyorlar yeniden...
Eklenti 472914 Eklenti 472918 Eklenti 472919 Eklenti 472920 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Nasıl mutluyum anlatamam, geçen sene çelikten köklendirdim bu sene ocak ayında yerini değiştirdim, tutmuş ve bir tanecik de çiçek bile açmış... :p
Eklenti 472924 Eklenti 472925 |
2 Eklenti(ler)
Yine mutluyum, çok şükür geçen sene tohumdan çınar fidanlarım 2 tanecik ettiler 4 tane tohumdan çınar fidanım; ocak ayında bu ikisinin de yerini değiştirdim ve canlanıyorlaar... (Minikler, inşallah görebilirsiniz.) :p
Eklenti 472931 Eklenti 472932 |
4 Eklenti(ler)
Saz ekibim haricinde kedilerim de var tabi; beslenme saatimiz...
Eklenti 472935 Eklenti 472937 Eklenti 472938 ;) Ve bir anda bir kavga ki ben bile korktum. Eklenti 472939 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025