![]() |
Sevgili asmalıtepe canımsın, sen de özür dileme lütfen; özür dilenecek bir durum yok ortada. Zaten farkındayım verem otu seni fazlası ile tedirgin etti, haklısın da. Bir daha da karşılaşmayasın inşallah...
Vermiş olduğun bilgiler, tohum sözün ve kesinlikle inanıyorum domatesi saksısıyla vermeyi düşünmen çoook sağolasın, gönlüne sağlık, herşey gönlünce olsun inşallah. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. |
5 Eklenti(ler)
Sardunyalarım; çiçeklerimiz iyice azaldı...
Eklenti 570191 Eklenti 570192 Eklenti 570193 Eklenti 570194 Eklenti 570199 |
5 Eklenti(ler)
Bundan sonra nasip, kısmet olur ise ekeceğim-dikeceğim çiçekler kına ve kadife. Baktım bana en uyan çiçek bunlar, zahmetsiz, kendi güzel, kadifelerin kokularına da bayılıyorum...
Eklenti 570200 Eklenti 570201 Eklenti 570202 Eklenti 570203 Eklenti 570204 Sardunyalara devam ama inşallah!.. Bir de domates-biber ektim mi tamam inşallah!.. |
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
:) Kızarıyorlar, tarlamın domatesi (İşte ben bu domatesin ne olduğunu merak ediyorum) 2 tanesini kopardım yedim, çok mu çoook lezzetli...
Eklenti 570218 3. biber hasatım. Acı seven komşular duydukça tarlama geliyorlar; Sema sende acı biber varmış; var mı? :D Büyük bir zevk gerçekten olanları koparıp koparıp acı seven komşulara veriyorum. Eklenti 570219 |
3 Eklenti(ler)
Bunlar da diğer canlar... 4.'ye uçacaklar inşallah. Pek belli olmasa da 2 taneler; kafesin içi karanlık olduğu için flaşlı çekim oldu, onun için başka çekemedim, rahatsız olmasınlar diye.
Eklenti 570220 Bu güzel de bir sürüden bir tanesi. Tekir, saksıyı mesken tuttu. Eklenti 570221 Eklenti 570222 Bir anne kedimiz de yavruladı 3 tane yavrusu var, yaklaştırmıyor; onun için fotoğraflayamadım. |
Alıntı:
Bu kadar güzel çiçeğin arasında komplekse girmiş olmalı ki kendine bir saksı kapmış.:D |
:) Sayın sinbas çok teşekkür ediyorum, sağolun. Valla kedilerimiz 20 tane kadar varlar sanırım. Ama bu Tekir, mama verilince mamasını yer, az biraz gezer dolaşır sonra yine gelir saksısına ya oturur, ya yatar. O saksı onun. :)
|
Sevgili YeniGineciğim;Sardunyalarına şekerli su verirsen daha iyi açıyor.Bir litre suya iki yemek kaşığı şeker koyup iyice eritiyorum ve 15 günde bir sardunyalarımı besliyorum.:)
Tavsiye ederim arkadaşım.Bol çiçekli sardunyaların olsun inşallah.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben özellikle kınalara çocukluğumdan beri bayılıyorum. Sizinkiler de çok güzel görünüyorlar, rengarenkler ellerinize sağlık;) |
Canım YeniGine'ciğim, sayfanı yüzümde kocaman bir gülümseme ile gezdim.
Ve, "keşke" dedim, "keşke Sema'cığım benim komşum olsaydı, bahçemi ellerine teslim etseydim, istediği gibi ekip dikseydi, şu yaz sıcağında birlikte serin serin otursaydık" :( Bahçe toprağın yeni olduğu için sebzelerin de süper gelişmişler, birkaç sene daha yüzünü güldürürler, sonra toprak yoruluyor. Gübrelerle ve münavebeli ekimle aynı başarıyı devam ettirebilirsin. Örneğin; bu sene domates diktiğin bölüme seneye fasulye ekebilirsin. Sonbaharda, kullandığın alana(tarlana)bakla bezelye ekebilirsin, baharda ürünlerini topladıktan sonra, kalan bitkileri ince ince kıyarak toprağa karıştırırsan Azot yönünden toprağını zenginleştirmiş olursun. Her zaman olduğu gibi, gayretini ve başarını alkışlıyorum.:eek: |
YeniGine'ciğim, bu başlığı bir incele istersen, güzel bilgiler var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
Alıntı:
Ayrıca verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum, sağolun. Zaten mümkün olduğunca, elimden geldiğince evdeki sebze-meyve kabuk atıklarını devamlı toprağa gömüyorum. Valla bu işlemi 4-5 senedir site bahçe toprağında uyguluyorum demek ki onun için bütün otlar boyumu geçiyor. :D Çok teşekkür ediyoruum, sağoluun... |
3 Eklenti(ler)
Sundavillam ve unlu bit. Sevgili CAN Güler Hanım'ın önerisi ile oksijenli su ile temizledim. İnşallah kurtarabilirim...
Eklenti 570328 Eklenti 570329 Eklenti 570330 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
:) Geçen seneden beri benimle, bu sene meyvesini verdi; süs narım... Bilmiyorum, bu narlar yeniyor mu acaba?
Eklenti 571156 Eklenti 571157 Eklenti 571158 |
5 Eklenti(ler)
Güllerim; tek tük çiçekliyiz...
Eklenti 571159 Eklenti 571160 Eklenti 571161 Eklenti 571162 Eklenti 571163 |
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Maşallah acı biberlerim bir bereketli bir bereketli hergün hasat komşularım turşu yapmaya bile başladılar... Fotoğrafladıktan sonra komşumla gittik tarlama az biraz daha üzerine takviye için biber topladık...
Eklenti 571314 Eklenti 571315 |
5 Eklenti(ler)
:) Domateslerim... Çerez gibi koparıp koparıp yiyoruz...
Eklenti 571317 Eklenti 571318 Eklenti 571319 Eklenti 571320 Eklenti 571321 |
Maşallah site bahçenizde her şey yolunda görünüyor. Ortakta olsa bir bahçenizin olması ne güzel. Domatesler biberler çok lezzetlidir eminim.
Benimde favorim bu sene kına çiçeğiydi ama ben evde yokken iki dikdörtken saksı kurumuş. Unutmuşum o saksılarda ne olduğunu kara kara düşünüyorum acaba ne ekmiştim ben bu saksılara. Benimde başım dert bu zararlılarla. Hem unlu bit hemde çok tuhaf kabuklu kene gibi bir şey dadanmış bitkilerimin gövdelerine. Oksijenli suyu nereden aldınız bende tek tük unlu bit oluşan atlaslarımda kullanacaktım. |
Sayın YeniGine, bahçeniz, çiçekleriniz ve sebzeleriniz çok harika ellerinize sağlık başarılar :)
|
Sn Yeni Gine daha ne olsun turşunuzu bile halletmişsiniz maşallah:)
|
Sevgili YeniGine domatesler, biberler turşular maşallah ne güzel olmuşlar, ellerine sağlık ağız tadıyla tüketesiniz inşallah komşularınızla birlikte.
|
Sevgili Sümeyra çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Domateslerim lezzetliler hem de çook, fakat biberler hepsi acıymış; ben hiç yiyemedim ama acı sever komşularım sabah kahvaltısına, yok ne bileyim salatasına, menemenine kullanıyorlar, şimdi de turşusunu yapıyorlar. :)
Oksijenli suyu eczaneden aldım tabi yanında da kulak çubuğu. Oksijenli suyu az biraz sulandırıp kulak çubuğunu değiştire değiştire temizledim bitleri. Sevgili Güler Hanım'ın tavsiyesi. |
Sayın Doğadan merhaba, hem ağaçlar net ailesine, hem de site bahçeme hoşgelmişsiniz; ne iyi etmişsiniz. Beğeni ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025