agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

aleydi 26-12-2015 23:59

Klanchoeyi mi tanımadın sevgili YeniGinem. YeniGinem klanchoe , klanchoe YeniGinem:). Birazcık şımardım:)

Onlardan başkada vardı. Yaprak yapısı mı farklı geldi YeniGinem.Bir kaç değişik olandan göndermiştim. Diğer diktiklerinde ondan. Ben yanılmıyorum demi?. Diğerleri sardunya. Farklı olan o var gibi?

YeniGine 27-12-2015 00:05

:) Ben Kalanchoe denildi mi etli kalın yaprak diye biliyorum. Tamam onu sormuş idim, sağool... :)

aleydi 27-12-2015 00:29

YeniGinem böyle ekmiş idim::)

http://www.agaclar.net/forum/attachm...41716625_n.jpg
Böyle oldular. Darısı başına
http://www.agaclar.net/forum/attachm...63931632_n.jpg

Klanchoelerden bazıları. Diğerleride pembe ve turuncu açacak.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...39765_n-1-.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...62877693_n.jpg

YeniGine 27-12-2015 00:54

:) Maşallah maşallah, harikalar... İnşallaah darısı başıma olsun.

Ben de çok şükür diktim dikiyorum da işte kış, soğuk, don ondan korkuyorum.

YeniGine 06-01-2016 23:58

1 Eklenti(ler)
:( Gövde iyi, fakat dikenimsi çıkıntıları belli ki üşümüş. (Dilim varmıyor donmuş demeye).

Eklenti 591591

A_NOMAD 07-01-2016 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1431604)
...dikenimsi çıkıntıları belli ki üşümüş...

Canım hasar almış ama neyse ki sadece yaprakları etkilenmiş görünüyor, bu türü iyi tanımasam da iyileşir gibi geliyor bana...

YeniGine 07-01-2016 00:40

İnşallaah sevgili A-NOMAD'ım ben de senin fikrinden yanayım...

Aliyye 07-01-2016 17:14

Sevgili YeniGineciğim,uzun süredir bahçende dolaşmamıştım. :) Yeni çiçeklerinle birlikte mutlu yıllar dilerim.

Galip Kuzucu 07-01-2016 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1431604)
:( Gövde iyi, fakat dikenimsi çıkıntıları belli ki üşümüş. (Dilim varmıyor donmuş demeye).

Eklenti 591591

İnşallah çiçieğiniz düzelir sayın:yenigine :(

YeniGine 07-01-2016 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aliyye (Mesaj 1431715)
Sevgili YeniGineciğim,uzun süredir bahçende dolaşmamıştım. :) Yeni çiçeklerinle birlikte mutlu yıllar dilerim.

:) Sevgili Aliyye hoşgelmişsin seni görünce sevindim. Öyle eskisi kadar ilgilenemiyorum çiçeklerimle, kayıplarım oldukça da üzülüyorum.
Sen neler yaptın, çiçeklerini nerelere sakladın onları da merak ediyorum, son durumları nasıl? Özellikle sellukanı merak ediyorum...

Hep birlikte çiçeklerimizle birlikte mutlu bir yıl olsun inşallah sevgili Aliyye...

YeniGine 07-01-2016 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1431777)
İnşallah çiçieğiniz düzelir sayın:yenigine :(

Sevgili Galip teşekkür ediyorum, sağolasın. İşte böyle yer-yurt olmayınca sokakta kalınca kayıplarım çok oluyor. Ama dediğin gibi inşallah düzelir diye umut ediyorum...

hira 08-01-2016 00:10

Soğuklardan etkilenen çiçeğin ne YeniGine abla? Tanıyamadım

YeniGine 08-01-2016 00:21

Sevgili hiram nihayet hoşgelmişsin. Bak sevindirdin beni, ne iyi ettin.
Valla hira'm ben de ismini bilmiyorum kaktüs deyiveriyorum, daha önceki fotoğrafını da bulamadım. :(

YeniGine 08-01-2016 00:25

1 Eklenti(ler)
Buldum. Fakat ismini bilmiyorum sevgili hiram.

Eklenti 591722

YeniGine 08-01-2016 01:38

:( Eski fotoğrafını görünce yine çok üzüldüm... :( İnşallah toparlanabilir.
:( Üzülmemek için artık kendimi frenliyorum, ama görüyorum ki daha da frenlemem gerekiyor... :( Mecburen, üzülmemek için.

akçabardak 08-01-2016 03:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1431801)
Buldum. Fakat ismini bilmiyorum sevgili hiram.

Eklenti 591722

Sevgili YeniGine çok geçmiş olsun, kökü fazla etkilenmediyse eğer yeni sürgünler verme şansı olabilir,kaktüsün adı sanırım Opuntia Subulata.

Aşağıdaki linke bir göz at istersen.

Opuntia Subulata – Alfileres de Eva | Cactus

Aliyye 08-01-2016 11:19

YeniGineciğim,sanırım kış mevsimi hepimizi biraz çiçeklerden uzaklaştırdı.Onlarında bizimde dinlenme dönemi diye düşünüyorum.

Begonvil,japon gülü,küpe çiçeği ve sellukamı apartmanın koridoruna taşıdım.Yetersiz ışıkda kalsalar da en azından soğuklamadılar ama tüm sardunyalarımı balkonda plastik örtü altına almıştım.Maalesef hepsi dondu.

Ne zaman çiçeklerim soğuklasa kendime ait bir bahçemin olmayışına üzülüyorum ama yaz gelince sitenin bahçesini kendi bahçemmiş gibi sahiplenip ekip dikiyorum. :)

Biz iflah olmaz çiçek aşıklarıyız..Bulduğumuz bir avuç toprakta cennetimizi yaratmaya hep çabalayacağız. :)

Ellerimiz ve yüreğimiz dert görmesin canım..

YeniGine 09-01-2016 02:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1431812)
Sevgili YeniGine çok geçmiş olsun, kökü fazla etkilenmediyse eğer yeni sürgünler verme şansı olabilir,kaktüsün adı sanırım Opuntia Subulata.

Aşağıdaki linke bir göz at istersen.

Opuntia Subulata – Alfileres de Eva | Cactus

Sevgili akçabardak'ım evet verdiğin lingteki bitki. Dediğin gibi inşallah kökü fazla etkilenmemiştir. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.

Kardan beri hiç çiçeklerime bakabilme imkânım olmadı maalesef. Yarın inşallah fırsat bulabilir isem şöyle nerede ne vardı, kime ne verdimdi bir gezinmeyi düşünüyorum. :( Aslında üzülmekten de korkuyorum. Bir söz vardır 'El elin eşşeğini ıslık çalarak ararmış.' Ben de işte ondan korkuyorum.

YeniGine 09-01-2016 02:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aliyye (Mesaj 1431855)
YeniGineciğim,sanırım kış mevsimi hepimizi biraz çiçeklerden uzaklaştırdı.Onlarında bizimde dinlenme dönemi diye düşünüyorum.

Begonvil,japon gülü,küpe çiçeği ve sellukamı apartmanın koridoruna taşıdım.Yetersiz ışıkda kalsalar da en azından soğuklamadılar ama tüm sardunyalarımı balkonda plastik örtü altına almıştım.Maalesef hepsi dondu.

Ne zaman çiçeklerim soğuklasa kendime ait bir bahçemin olmayışına üzülüyorum ama yaz gelince sitenin bahçesini kendi bahçemmiş gibi sahiplenip ekip dikiyorum. :)

Biz iflah olmaz çiçek aşıklarıyız..Bulduğumuz bir avuç toprakta cennetimizi yaratmaya hep çabalayacağız. :)

Ellerimiz ve yüreğimiz dert görmesin canım..

:) Sevgili Aliyye çok iyi anlıyorum seni kalmışız site bahçelerine. Kendimize, özelimize ait bir bahçemiz, yerimiz-yurdumuz olmadıktan sonra nihayet ben 5 sene sonra az biraz anlamaya başladım, işimiz zor.
Ama senin yine hiç değilse bir şansın apartman koridorun var; çok şükür diyeyim. Donup yok olmasınlar ben de razıyım yeterli ışık alamamalarına.
:) Dediğin gibi ben her ne kadar artık çapı azaltsam da, yine de tamam onları ekmem-dikmem, şunu şunu ekerim-dikerim derdindeyim...
Amin, inşallah ellerimiz ve yüreğimiz dert görmesin sevgili Aliyye.

YeniGine 10-01-2016 23:45

:( Bugün çiçeklerimi şöyle bir dolandım, dışarıda olanlar, komşumun bahçesine diktiklerim çoğu donmuş yine. :( Canım sıkıldı fotoğraflamak bile hiç içimden gelmedi... :(

duy-gu 11-01-2016 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1432405)
:( Bugün çiçeklerimi şöyle bir dolandım, dışarıda olanlar, komşumun bahçesine diktiklerim çoğu donmuş yine. :( Canım sıkıldı fotoğraflamak bile hiç içimden gelmedi... :(

Geçmiş olsun çok üzüldüm...
Edinirsiniz yine, sıkmayın canınızı...
El birliğiyle buradan size yollarız istediğiniz çiçekleri :)

A_NOMAD 11-01-2016 00:14

Çok geçmiş olsun sevgili YeniGine, üzüldüm...
Atlas çeliklerin ne durumda, onlarda da hasar var mı?

YeniGine 11-01-2016 00:18

Çok teşekkür ediyorum, sağolasın sevgili duygu. Evet biliyorum ailede kimden istersem seve seve gönderirsiniz.
Ama anladığım şu ki; ben artık kalan 1-2 yere yazın mevsimlik çiçekler ekeyim-dikeyim. Geçen sene de ne var ne yok hepsi donmuş idi. Yani benim şartlarımda hem bana hem çiçeklere yazık valla. :(
Çok şükür ki bir kaç çiçeğimi saklayabilmiş idim.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasın sevgili duygu.

YeniGine 11-01-2016 00:22

:( Sağol sevgili A-NOMAD'ım. Atlas çeliklerimi 10 gündür görmüyorum, binanın toplantı salonunda duruyorlar. En son gördüğümde kendim de nazar etmeyeyim diye şöyle bir yan gözle bakmış ve minik minik filizler verdiğini görmüş idim.

Yani çok şükür atlas çeliklerim, aloeveram, minik yılbaşım, echeveriam dondan etkilenmiş olamazlar. Komşumda olan büyük yılbaşım da tomurcukta idi.

YeniGine 11-01-2016 00:24

:D Valla sinirlerim bozuldu, ay böyle çiçek sevgisi, çiçek yetiştirmek, bakmak mı olur Allahaşkına?..

aleydi 11-01-2016 00:26

Her kış yaşıyoruz bunu YeniGinem:(. Yine toparlanırız üzülme.

YeniGine 11-01-2016 00:30

Sevgili aleydim anladım ki eğer kendine ait yerin-yurdun yoksa ekip-dikmeyeceksin. Çünkü ben devamlı kayıplar veriyorum. Ve üzülüyorum-sinirleniyorum-canım sıkılıyor. Bugün bina görevlisine söylendim 'İnsan hiç değilse şunları şöyle bir kenara, kıyıya koyuverir, bina içersine alıverir' diye söylendim durdum. :(

A_NOMAD 11-01-2016 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1432426)
...çok şükür atlas çeliklerim, aloeveram, minik yılbaşım, echeveriam dondan etkilenmiş olamazlar. Komşumda olan büyük yılbaşım da tomurcukta idi.

Çok şükür... Dışarıdakileri kaybetmene ne kadar üzüldüysem, bu habere de bir o kadar sevindim ;)

aleydi 11-01-2016 00:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1432431)
Sevgili aleydim anladım ki eğer kendine ait yerin-yurdun yoksa ekip-dikmeyeceksin. Çünkü ben devamlı kayıplar veriyorum. Ve üzülüyorum-sinirleniyorum-canım sıkılıyor. Bugün bina görevlisine söylendim 'İnsan hiç değilse şunları şöyle bir kenara, kıyıya koyuverir, bina içersine alıverir' diye söylendim durdum. :(

Bir ara bahçenin eski hallerini dolaştım. Ne kadar güzel görüntüler Yeniginem. Her siteye sizin gibi bir bitki sever lazım.

Bende küpeliler biraz daha dayanır diye almamıştım içeriye. Sonbaharda öyle güzel olmuşlardı. Bir gecede hepsi mahvoldu. Şimdi ucundan kıyısından bir kaç tanesi filiz çıkarmış.Hiç öyle düşünme, kendininde olsa kışın mutlaka kayıp oluyor.Kızıyoruz,sinirleniyoruz, canımızda sıkılıyor. yinede onlarsız yapamayız. Sevgiler.

YeniGine 11-01-2016 01:16

5 sene olmuştur ben bu sevdaya tutulalı. Gayet de güzel gidiyordu ve evet başardığımı, başarabildiğimi gördüm valla çok da mutlu idim. Fakat 2 kış gördüm ki yok olmuyor sevgili aleydim. :(
Bundan sonra da dediğim gibi yazın mevsimlik çiçekler. Sonrası sizlerin güzelleri ile mutlu olmak inşallah...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025