![]() |
2 Eklenti(ler)
Ön taraftaki çiçeklikteki minyatür güllerim ve tek dal kalan karanfilim.
Eklenti 400121 Eklenti 400122 |
2 Eklenti(ler)
Üçgen tarlamdaki sarı papatyalarım ve hemen bina önünde sarmaşık gülüm.
Eklenti 400123 Eklenti 400124 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Ve; Postakim yazın bu tüyleriyle ne yapacak geçen sene çok dökülmüş idi. Boz çok korkak hiç yaklaşmadı şimdiye kadar yanıma. Kestane yoktu etrafta. Çok seviyorum saz ekibimi.
Eklenti 400127 Eklenti 400128 |
Sevgili bay tömürcek, sağolasın ben de bu sene ilk gördüm. Çok da şaşırdım ertesi gün tekrar yanına gittim hâlâ aynı duruyor deyivermişim. Teşekkürler.
|
Çiçekleriniz çok güzel ama ben "Saz Ekibi"nizi çok sevdim. Hele o postakinin yüz ifadesi :)
|
Teşekkürler Sayın mandalinleerik, hoşgelmişsiniz... :D Evet zaten saz ekibim daha çok beğeniliyor biliyorum. Ben de onları çok seviyorum Kestanem de çok güzel, çok güzeller çok. Ah bir de çiçeklerimin üzerine yatmasalar... Bu sene lalelerimi mahvettiler gerçekten. Ama olsun onlara kızamıyorum.
Sağolun. |
Bence siz sevdiğinizi bir süre belli etmeyyin onlara bakın nasıl uslanıyorlar. Benim köpeğim de böyle. İşi gücü çiçekleri ezmek. Şımarık işte :p
|
Sevgili Fagus nasıl belli etmeyeceğim, aslında orada yatmalarına kızdığımı anladılar ben yokken yatıyorlar ama beni görünce de tırs tırs başları önlerinde hemen kalkıp gidiyorlar. 1 ay kadar önce bunu da anlamıyorlardı. Sevgili Fagus canım benim benim garibimler şımarık da değiller. Aman laleleri mahvettiler inşallah gazanyalarımı da mahvetmezler diye dua ediyorum. :D
|
Belli ki orada olmayı seviyorlar. O zaman çalı türü bir şey dikip altını da çimlendirseniz. Hem siz hem de onlar mutlu olurlar.
|
Sayın mandalinleerik sokak köpekleri fakat inanın çok da asiller, (Kestane az biraz hariç) Boz asla yatmaz orada hemen üçgen tarlamın kenarına ilişiverir yatar. Postaki ben yokken hep aynı belli bir yerde yatar. Üçgen tarlamda bir sürü lale soğanım var ve bu sene onları oradan sökmemeyi düşünüyor idim. Bakalım hâlâ düşünüyorum ne yapabilirim oraya diye. İnşallah onu da paylaşacağım.
Teşekkürler. |
O zaman tek çare doğal bir çit gibi bir şey olabilir. :)
|
:) Doğal çiti de geçerler de; aslında ben de bir şekilde çevreleyebileyim diye düşünüyorum aslında. Az önce son halininin fotoğrafını aradım fakat bulamadım. Siz de doğru dediniz çit kesin gerekli. Teşekkür ediyorum, sağolun.
|
1 Eklenti(ler)
:( Üçgen tarlamın 1 ay gibi önceki hali; fakat bu görüntüden hiç eser kalmadı.
Sağolsunlar top oynayan çocuklar, saz ekibim mahvettiler. Eklenti 400156 |
541. mesajınızın ilk fotoğrafındaki güllerin yaprakları sararmış mı bana mı öyle geldi? Külleme var mıydı, iyice bakın hasta görünüyorlar.
Üçgen tarlanız için üzülmeyin dediğim gibi seneye oralara gül dikin en mantıklısı. ;) |
Sayın hdoğan minyatür güllerimin hepsi hasta. Sarılanma var, karalanma var, bit var. Bugün bit ve mantar ilacı ile tekrar ilaçladım.
|
Alıntı:
|
:D Sayın mandalinleerik bu seneye kadar gayet iyi gidiyordu üçgen tarlamın halleri. Fakat bu sene garibimin başına gelmeyen kalmadı. Yine de herşeye rağmen sonuçtan memnun kaldım. Üçgen tarlamın hemen yanıbaşında oynuyorlar toplarını. Tarlam dediğime bakmayın minicik bir yer. Ama işte bana lalelerim için yetiyor idi. Bakayım artık seneye ne yaparım bilemiyorum.
|
güllerin bi harika olmuş ablacım ellern dert görmesin.. hele o koyu pembeye bayıldım maşallah diyeyim.. bende dün bi tane ısparta gülü aldım.. oysaki "artık çiçek yok sana Elif" demiştim kendime:) ama kafamı çevirmemle bi aşk başladı aramızda:)
|
Sevgili hira; sağol, teşekkür ederim. :D Hepimiz aynı şeyi söylenip duruyoruz kendi kendimize artık çiçek almak yok. Ama ben bugün komşuma diyorum şuradaki peyzaja da gitsek ya. Ve hâlâ tohum atmakla meşgulüm.
Sen de iyi yapmışsın ısparta gülü almakla, güle güle büyüt inşallah. |
evet
ya napalım dayanamıyoruz:) en fazla bir kaç adım atıp geri döndüm çiçek tezgahına:) olmuyor gercekten. minyatür güllerinin problemi ne ablacım? |
Alıntı:
|
:D Aynen ben de öyle yapıyorum hep zaten. Minyatür güllerim hep sorunlu yine geçen seneden bu sene daha iyiler. Geçen sene bırak çiçek görmeyi yaprak bile görememiş idim. O kadar da itina ediyorum. Pas, kara, mantar, bit hepsi mevcut. Yakında tırtıl, köpüklü bit de olur. Durmadan mantar, bit ilacı veriyorum. Bilemiyorum ki sulamadan mı kaynaklanıyor. Bir türlü çözemedim; hep sorun mevcut. :(
|
:) gerçektende ayne öyle oluyor sn.mandalinleerik:) koca gül saksısıyla ıhlaya tıslaya eve geldim:) ama aklımda kalan ceylan ve sakız sardunyalar oldu yine:)
|
:D Maalesef hep alıyoruz, taşıyoruz ama aklımız illa orada kalan bir çiçekte kalıyor. Yok rengiydi, yok keşke onu da alsaydım. Allah'tan benim geçerli sebeplerim var da kendimi teselli edebiliyorum.
|
Alıntı:
Neyse sevgili yenigine konuyu böldüm biraz kusuruma bakma. |
benim minyatür gülümün 4 tomurcugu vardı (yeni aldım ve üzerindelerdi) ama sadece 1 tanesi açtı kalan tomurcuklar kara kara oldu, sinirim tepeme çıktı, ayrıca cok üzüldüm:( beyaz minyatürüm ise yapraklar pas hastalığı oldu galiba:( bakımsız çiçekler cok saglıklı olurda, üzerne tittenen çiçekler hep hasta olur zaten:(
|
Sayın mandalinleerik estağfurullah... Ben artık saksı altlıklarını özellikle koymuyorum zaten saksıların altlarına. Toprak üzerinden sulamak daha hayrlı gibi.
|
Sevgili hira; kesinlikle bir yerde bir hata yapıyoruz. İnşallah bir bilen arkadaş yardımcı olur bize. Dediğim gibi yine bu sene çiçeklerini iyi görebildim. Bakalım bugün de ilaçladım; ne olacaklar?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025