agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

mandalinleerik 07-05-2013 00:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1150346)
benim minyatür gülümün 4 tomurcugu vardı (yeni aldım ve üzerindelerdi) ama sadece 1 tanesi açtı kalan tomurcuklar kara kara oldu, sinirim tepeme çıktı, ayrıca cok üzüldüm:( beyaz minyatürüm ise yapraklar pas hastalığı oldu galiba:( bakımsız çiçekler cok saglıklı olurda, üzerne tittenen çiçekler hep hasta olur zaten:(

Sayın hira merak ettim, fotoğrafı var mı bahsettiğiniz gülün? :)
sitede ev yapımı ilaçların tarifi var onlardan kullanın derim.

YeniGine 07-05-2013 00:54

Sayın mandalinleerik; ben minyatür güllerime arapsabunu, tütün, acıbiber, vinalya, her ne deniyor ise uyguladım fakat minyatür güllerdeki sorunu gideremedim. Artık en sonunda sulama sisteminde bir hata yapıyorum demek ki diye düşünüyorum.

mandalinleerik 07-05-2013 00:56

Bende de minyatür gül var dediğiniz gibi üzerinde börtü böcek ne ararsan var ama bir o kadar da çiçek var. Diyebilirim yapraktan çok çiçek var. Sanırım yağmurlardan kaynaklanıyor.

milaca2010 07-05-2013 00:57

Sevgili YeniGine; Alışveriş canavarı vardır ya bazı kişilerin iliğine kemiğine dek işlemiştir kurtulamazlar bu hastalıklarından tedaviside yoktur, bizlerde aynıyız, bir tane bile olsa her çiçek alışımızda ruhumuzda bir dinginlik bir mutluluk, sorma gitsin deymeyin keyfimize varmıdır böylesine bir haz???:))
Muhabbetinize ortak olmak istedim YeniGine'cim.
Sevgilerimle...

YeniGine 07-05-2013 01:01

Sevgili milaca hoşgelmişsin, iyi etmişsin. evet işte ben de onu diyorum bunu al, onu al, şunu da al gel eve... Sonra da orada bir tane de şöyle vardı keşke onu da olsa idim, yok sonu yani. Ama dediğim gibi Allah'tan benim mazeretim, geçerli sebeplerim varda o düşünce ile kendimi teselli edebiliyorum. Keşke onu da alsa idim diyorum hemen arkasından da alsaydım koymazlardı, koparırlardı, değer mi falan deyip kendimi teselli edebiliyorum. Sizin bahçeleriniz kendinizin zor zenaat valla Allah ım kolaylıklar versin.

mandalinleerik 07-05-2013 01:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1150357)
Sevgili YeniGine; Alışveriş canavarı vardır ya bazı kişilerin iliğine kemiğine dek işlemiştir kurtulamazlar bu hastalıklarından tedaviside yoktur, bizlerde aynıyız, bir tane bile olsa her çiçek alışımızda ruhumuzda bir dinginlik bir mutluluk, sorma gitsin deymeyin keyfimize varmıdır böylesine bir haz???:))
Muhabbetinize ortak olmak istedim YeniGine'cim.
Sevgilerimle...

Sayın milaca2010, sağolsun hira deşti yaramızı. Ne güzel saz ekibinden bahsediyorduk. Aklımıza soktu "ne olacak bizim bu halimiz" konusunu :) ben Yenigine'den izin aldım sağolsun kırmadı.

hira 07-05-2013 01:04

sn.mandalinleerik fotoğraf konusunu açmayalım lütfen:) hani şu yoğurt kovalarını ojeleyen arkadaş benim, unuttunuz galiba:)

YeniGine 07-05-2013 01:05

Geçen gün arka bahçe sol taraftaki güllerin diplerine gübre verip kabarttım ve sulamak kesin şart. Vakit geç oldu, e sağ taraftaki attığım tohumların sulanması gerek. İnan ol bir komşum, bir Allah'ın kulu gelip de yardım etmedi. Sinir oldum sinir. En sonunda bina görevlisini çağırdım, dedim yetiştiremeyeceğim bari sen yardım et şunları bana bir sulayıver. İşte böyle zamanlarda da boşver alma değer mi deyiveriyorum kendime. :mad:

mandalinleerik 07-05-2013 01:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1150363)
sn.mandalinleerik fotoğraf konusunu açmayalım lütfen:) hani şu yoğurt kovalarını ojeleyen arkadaş benim, unuttunuz galiba:)

Hay Allah çok özür dilerim foruma fotoğraf yükleyemediğinizi bilmiyordum. Oysa ki o çalışmaları yükleseydiniz bir köşede bekleyen onlarca oje ve yoğurt kabı şimdi çiçeklerimiz için güzel bir saksı olacaklardı.

YeniGine 07-05-2013 01:08

Estağfurullah mandalinleerik, benim başlığım site bahçesi başlığı, ortak alan sonuçta. Konumuz da ortak olunca.

mandalinleerik 07-05-2013 01:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1150366)
Geçen gün arka bahçe sol taraftaki güllerin diplerine gübre verip kabarttım ve sulamak kesin şart. Vakit geç oldu, e sağ taraftaki attığım tohumların sulanması gerek. İnan ol bir komşum, bir Allah'ın kulu gelip de yardım etmedi. Sinir oldum sinir. En sonunda bina görevlisini çağırdım, dedim yetiştiremeyeceğim bari sen yardım et şunları bana bir sulayıver. İşte böyle zamanlarda da boşver alma değer mi deyiveriyorum kendime. :mad:

Ben en çok mazeretinizi merak ettim. Bize de söyleyin de bizimde almak için bir mazeretimiz olsun :)
Yakın olsaydık yardımınıza seve seve koşardım.

hira 07-05-2013 01:11

cok güldüm gece gece:) neyse yenigine ablacım bize kızacak şimdi:) sustum..:)

YeniGine 07-05-2013 01:15

Sayın mandalinleerik benim mazeretim belli site ortak alan bahçesi, kendime ait değil. Çoluk çocuk, saz ekibim, top oynayan çocuklar, gelen geçen. Yani şartlar zor.

mandalinleerik 07-05-2013 01:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1150371)
cok güldüm gece gece:) neyse yenigine ablacım bize kızacak şimdi:) sustum..:)

Bence kızmaz. Ben biraz bahsedeyim. Sevgili Yenigine, hira yoğurt kablarını çalakalem ojeyle onları bir güzel boyayıp saksı yapıyormuş. Sitede epey övdükten sonra bende görebilir miyiz? dedim, o da fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum dedi. Aradan 3-5 sene geçti halâ fotoğraf gelmedi. Olan eşimin ojelerine oldu. Bir de renk bile verdi "parlak ve canlı renkler"

YeniGine 07-05-2013 01:26

:) Yani siz eşinizin ojelerini mi gönderdiniz sevgili hira'ya?
Sevgili hira; ben sana hep diyorum vazgeç şu telefon ile siteye girmekten, al kendine bir pc mi, laptop mu, tablet mi artık ne alacak isen. Evet ben de artık bitkilerini merak eder oldum, hep birlikte görelim inşallah.

mandalinleerik 07-05-2013 01:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1150378)
:) Yani siz eşinizin ojelerini mi gönderdiniz sevgili hira'ya?
Sevgili hira; ben sana hep diyorum vazgeç şu telefon ile siteye girmekten, al kendine bir pc mi, laptop mu, tablet mi artık ne alacak isen. Evet ben de artık bitkilerini merak eder oldum, hep birlikte görelim inşallah.

Yok hayır göndermedim. 1 kutu dolusu oje ve onca yoğurt kabı duruyor. Küçük kaplar kaktüs ve succulentler için büyükleri de diğer çiçekler için :) hani dedim bari saksı parasından kurtuluruz.

Önce fotoğraf makinesi sonra, pc. Birlikte dua edelim :)

hira 07-05-2013 01:31

:) alacagım inşallah ablacım düsünüyorum.. hayır ben kendim oje aldım saksı boyamak icin:) canlı cırtlak renkler:) mandalin, malzeme listesnde tavan boyasıda vardı unuttun:) lütfen ama mesajı okur okumaz kahkaha atıyorum gecenin bir vakti, bir başıma:) deli kibin:)

mandalinleerik 07-05-2013 01:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1150381)
:) alacagım inşallah ablacım düsünüyorum.. hayır ben kendim oje aldım saksı boyamak icin:) canlı cırtlak renkler:) mandalin, malzeme listesnde tavan boyasıda vardı unuttun:) lütfen ama mesajı okur okumaz kahkaha atıyorum gecenin bir vakti, bir başıma:) deli kibin:)

Çok özür dilerim tavan boyasını atlamışım. Hani fotoğraflar gelse bile demek yapamayacakmışım. Zaten gelene kadar ben makromeye bile geçerim :)

hira 07-05-2013 01:44

:) ama gercekten cok hoş oluyorlar:) hele bi tanesne cam güzeli diktim off dehşet bişey oldu. o da zaten yaprak görünmeyecek şekilde açtıda açtı mübarek. sevdiler birbirlerni.. ojeli yogurt kovası ve cam güzeli:) masal başlığı gibi oldu:)

mandalinleerik 07-05-2013 01:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1150386)
:) ama gercekten cok hoş oluyorlar:) hele bi tanesne cam güzeli diktim off dehşet bişey oldu. o da zaten yaprak görünmeyecek şekilde açtıda açtı mübarek. sevdiler birbirlerni.. ojeli yogurt kovası ve cam güzeli:) masal başlığı gibi oldu:)

Hayal ettim ve gördüm. Gerçekten çok güzel olmuş. Hele o cam güzelinin renkleriyle saksı uyumu mükemmel.
Neyse bu sohbetten sonra güzel bir uyarı gelir artık :)

hira 07-05-2013 01:50

:)
zaten kadıncagız bıraktı sayfasını gitti:) kusurumuza bakmaz ama o,
çünkü toplantıda gördügüm en en canayakın 2 kişiden biriydi:) güzel
ablacım.. tabi burda kimse alınıp kırılmasın,herkes güler yüzlü ve konuşkandı, sanki herkesi tanıyormuşum gibi hissettim:) ama soguk kanlı oluşum nedeniyle pek muhabbete giremedm herkesle.

YeniGine 07-05-2013 01:55

Sağol sevgili hira'cık, sağol. Gönlüne sağlık.

h_dogan 07-05-2013 06:57

Yakından net bir fotoğraf çekin Sn. YeniGine bakalım.

berçin 07-05-2013 15:57

Ne keyifli muhabbetler yapılmış öyle,bende okumaktan keyif aldım.Sevgili YeniGine,gün gün dahada güzelleşiyor bitkileriniz hepside sağlıklı ve bakımları yerinde maşallah,ayrıca 544.mesajdaki kaynana topuzunda sanki iki adet tomurcuk gördüm açacak galiba...Sevgiler.

YeniGine 07-05-2013 23:33

Sevgili berçin teşekkür ediyorum, sağolun. Maşallah ne kadar dikkatlisiniz, tebrikler. Ben kendisine birebir bakıp incelediğim halde acaba tomurcuk mu deyip duruyorum. Evet inşallah açar sevgili berçin. Sağol.

YeniGine 08-05-2013 00:32

4 Eklenti(ler)
Sayın hdoğan, çok özür diliyorum, yakın çekim fazlaca flu çıkmış fakat yine de anlaşılabileceğini düşünerek :( minyatür güllerdeki problemleri sizinle paylaşayım istedim. (:D Ne yapayım yakın plan fotoğraf istemişsiniz, bende yakın plan çektim) Kendimce!..

Eklenti 401060

Eklenti 401061

Eklenti 401062

Eklenti 401063

YeniGine 08-05-2013 00:34

:( Yani kısaca, minyatür güllerimde yok yok; herşey var... Daha dün mantar ve bit ilacı birlikte uyguladım.
Yine de üzerlerinde açmış güller ve tomurcuk dolu. :(

YeniGine 08-05-2013 00:38

3 Eklenti(ler)
Neyse ki, çok şükür diğer güllerimde şu an için problem yok.

Eklenti 401064

Eklenti 401065

Eklenti 401066

milaca2010 08-05-2013 00:43

Bu ne güzellik böyle sevgili YeniGine'cim; Beyaz gül müthiş görünüyor, diğerlerinin renkleride çok güzel.

YeniGine 08-05-2013 00:46

:) Sevgili milacam sağol, teşekkür ediyorum... Artık bütünleştim elimde bir fısfıs içinde mantar ve bit ilacı. Her yeri fısfıslar oldum. Bina görevlimiz diyor ki bana 'Abla arkandan derim rahmetli çiçekleri çok severdi.' :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025