agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

hira 11-06-2013 02:13

;) neyse bekliyoruz daha sonrası için;) geçenlerde 'sardunyamın tomurcuklu dalını çelik olarak almış komşum' diyordun ya,hiç üzülme ablacım onda bişey yokmuş yani:( kocaman saksıyla sardunyam gitti:( çok üzgünüm şuan

mandalinleerik 11-06-2013 02:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1168259)
;) neyse bekliyoruz daha sonrası için;) geçenlerde 'sardunyamın tomurcuklu dalını çelik olarak almış komşum' diyordun ya,hiç üzülme ablacım onda bişey yokmuş yani:( kocaman saksıyla sardunyam gitti:( çok üzgünüm şuan

Hira sokakta mı bıraktın sardınyayı ne yaptın? Sen saksıları boya boya gelip biri alsın gitsin :)

hira 11-06-2013 02:16

:(dalga geçme mandalin,anksiyete bozukluğu yaşıyorum şurda:mad::(

mandalinleerik 11-06-2013 02:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1168263)
:(dalga geçme mandalin,anksiyete bozukluğu yaşıyorum şurda:mad::(

Mandalin kim? :)
Zaten Yenigine'yi zor telkin ettik sardunyada. Hadi onunkiler daha da güçlendiler budanarak ama seninki kökten gitmiş :)
Orada çok değerli tabii ki sardunya, İzmir'de sardunyayı kaldırıma atsan köklenir :)

hira 11-06-2013 02:25

:(hemde o renkten bir tane vardı,ciğerlerim söküldü,saçlarım yolundu:(

mandalinleerik 11-06-2013 02:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1168267)
:(hemde o renkten bir tane vardı,ciğerlerim söküldü,saçlarım yolundu:(

Zaten o rengi bulmak çok zor. Boş ver üzülme :)

YeniGine 11-06-2013 02:30

:D Zaten şu alıp gidenler yok mu. Paylaşmış idim de zaten. Maviş çiçeğimin saksısını nasılsa, ne hikmetse, Allah razı olsun mavişi almışlar başka bir saksıya dikmişler ve toprağı ile saksıyı alıp götürmüşlerdi. :( Bende o kadar çok ki saksıyı, çiçeği, fideyi, gübreyi, toprağı alıp gidenler. Ben zarar verenlerden vazgeçtim artık bir de alıp gidenler var. Alıştım artık sonuçta!.. Öğleden sonra dışarı çıktığımda zaten ilk işim eksilen var mı diye kontrol ediyorum.
:( Susuz kalanlar hariç tabi. En son bina görevlisi perşembe sulamış, cumartesi yağmur yağmış inşallah salı günü sulayacak, benim çiçekler de su görecekler. Sorun bir tane değil ki, çok!..

mandalinleerik 11-06-2013 02:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1168273)
:D Zaten şu alıp gidenler yok mu. Paylaşmış idim de zaten. Maviş çiçeğimin saksısını nasılsa, ne hikmetse, Allah razı olsun mavişi almışlar başka bir saksıya dikmişler ve toprağı ile saksıyı alıp götürmüşlerdi. :( Bende o kadar çok ki saksıyı, çiçeği, fideyi, gübreyi, toprağı alıp gidenler. Ben zarar verenlerden vazgeçtim artık bir de alıp gidenler var. Alıştım artık sonuçta!.. Öğleden sonra dışarı çıktığımda zaten ilk işim eksilen var mı diye kontrol ediyorum.
:( Susuz kalanlar hariç tabi. En son bina görevlisi perşembe sulamış, cumartesi yağmur yağmış inşallah salı günü sulayacak, benim çiçekler de su görecekler. Sorun bir tane değil ki, çok!..

Ben dedim hiraya yukarıda, konuyu açma zor unutturduk diye ama dinlemedi :) En azından Yenigine seninkiler duruyor :)

hira 11-06-2013 02:35

çiçeği alıp başka saksıya dikip toprak ve saksıyı almışlar doğrumu? o daha bir garipmiş:p hayır bende çiçek çalarımda,saksısıyla değil:( ufacık bi dal kırarım yandan yandan:rolleyes: bakın tamda bu renkti:mad:

mandalinleerik 11-06-2013 02:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1168278)
çiçeği alıp başka saksıya dikip toprak ve saksıyı almışlar doğrumu? o daha bir garipmiş:p hayır bende çiçek çalarımda,saksısıyla değil:( ufacık bi dal kırarım yandan yandan:rolleyes: bakın tamda bu renkti:mad:

Bence gelip geri almışlar :))))))))

YeniGine 11-06-2013 02:43

Tabi ki çiçeğiyle birlikte götürenler var; hoş ben de ilk başlarda çiçek çaldım çalmadım değil ama sonradan herkese dedim 'Bundan sonra çalınan, koparılan çiçeklerden ben sorumlu değilim bilginize.' Ama bu sene özenle, itina ile nasıl büyür diye düşüne düşüne maviş çiçeğimi almışlar başka bir saksıdaki bitkinin yanına dikmişler ve toprağı ile saksımı götürmüşler.
Hep alıştım artık diyorum ama yine de garipsiyorum. Belli mi olur belki de alışırım.

hira 11-06-2013 02:49

yok benim ilk defa saksıyla çiçeğim çalındı gitti,baya kötü bi his valla Allah düşmanımın başına vermesin;) en fazla yan komşum ailesiyle kavga edince,benim saksıları tekmeler kucaklar fırlatırdı falan:) neyse,bunuda tatmış olduk:) geri almışlar ne demek mandalinleerik? zaten aldı gittiler topuyla

YeniGine 11-06-2013 02:56

Neyse, ne yapalım çiçek sevgisi demek ki böyle de birşey. Çalınsa gitse de üzülmek fakat sonuçta yine de devam edebilmek...

hira 11-06-2013 02:59

aynen öyle, şimdi o renkten bulana dek rahat yok bana;) neyse,görşürüz ablacım iyi geceler.

YeniGine 11-06-2013 03:07

Sevgili hira; inşallah rahatlayabilmen için bulabilirsin o rengi, iyi geceler.
Tabi bir de hem severliğimiz hem de böyle takıntılarımız var, ille de o çiçek, ille de o renk. Ben geçen sene gazanyalarda bir renk yakalamış idim onun için ağustos ayında bile kaç renk gazanya aldım hoş hiçbirisi tutmadı hoş renkleri de tutmadı. Şu an gazanyalarımın içinde o renkten bir tanecik mevcut çok şükür.

akçabardak 11-06-2013 11:11

Sevgili YeniGine, Gazanyalar zaman zaman kendiliğinden rengini değiştirdiğine bizzat şahit oldum, geçen sene beyaz olan gazanyam bu sene krem-açık sarı arasında oldu, yine başka bir koyu kırmızı-kahve rengi arası olan, koyu bir sarıya döndü.

YeniGine 12-06-2013 00:45

Sevgili akçabardak benim hiç dikkatimi çekmedi renk değişikliği. Bundan sonra dikkat edeyim o halde. Teşekkürler...

Sevgi Durul 12-06-2013 01:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1168273)

Merhaba Sevgili YeniGine,

Akşamdan beri okuyorum, yazmaya şimdi fırsat bulabildim.:) Şu saksı yürütenlere çok sinirlendim.:mad:

Aslında saksılarınızı niçin balkona değil de site bahçesine yerleştirdiniz? Gözlerinin içine baktığınız bitkilerinizin birilerince izinsiz alınıp götürülmesine yani çalınmasına zemin hazırlıyorsunuz. Bana kalırsa derhal saksılarınızı korumaya alın, derim ben.

Zıpçıktılarınıza hayran kaldım, benimkiler daha yaprak bile çıkarmadı. Soğanlı bitkilerle başım dertte.:rolleyes:

Sevgiyle...

YeniGine 12-06-2013 01:44

Merhaba Sevgili SDurul hoşgelmişsin... Sevindim seni gördüğüme, sağol. Ben daha çok çiçeği bahçede seviyorum. Evimde, balkonda hiç çiçeğim yok. Balkonumda güneş almıyor zaten. Allah'tan bütün çiçeklerimi götürmüyorlar fakat her sene bu tür kayıplar yaşıyorum. Neyse ki çiçeği de götürmüyorlar sadece saksıyı alıp gidiyorlar çok şükür ben de zaten saksılarım stoklu.
Zıpçıktılarım daha çoktu fakat kaldırım yenilemesinde çoğu gitti. :( Olsun ne yapayım nasılsa, çok şükür çoğalıyorlar.
Teşekkür ediyorum, sağol.

YeniGine 12-06-2013 02:02

2 Eklenti(ler)
Ezan çiçeği, gece mumu adı ile görüyorum bahçelerde. Benim tarlamda da var tam olarak ne olduğunu bilemedim. Ezan vakti bakıyorum hiçbir değişiklik göremiyorum. O halde gece mumu diyorum. Bahçe sayfalarında gördüğüme de benziyor. İnşallah bilen bir arkadaşım yardımcı olur...

Eklenti 416883

Eklenti 416884

Sevgi 12-06-2013 09:06

Sevgili YeniGine, ezan çiçeği ve mum çiçeği aynı çiçek. İki ismi var. Fakat ilgili sayfada ezan vakti açtığını okumuştum ama benimkide akşamları kapanıyor.
Çok güzel gelişmiş MAŞALLAH.

efeege 12-06-2013 11:16

günaydın sevgili yeni gine çiçek sevgilerinize hayranım .bende sizler gibiyim. yazılarınızı okudum üzüldüm .bizlerde zaman zaman bunları yaşıyoruz .mesela ben hafta sonu dikip geliyorum birkaç haftasonu gittiğimde kayıpları farkediyorum ama yapacak birşey yok.neyseki bu hafta sonundan itibaren başındayım.

efeege 12-06-2013 11:23

size komşumun başına gelen olayı anlatmak istedim geçen yıllarda yazbaşı yazlığa gidince çiçeklere bakım yaparken begonvilin kuruyup filizlenmediğini görüyorlar. dibine çapalayıp gübre verelim diyebakınca farkediyolarki . kocaman begovilin gövdesi kesilmiş kökünü kazıp götürmüşler . yani böyleleride var.

akçabardak 12-06-2013 14:38

Sevgili YeniGine, benim ezan çiçeklerimin boyları neredeyse bir metre uzadılar ve tam akşam ezanında açıyorlar, onları açılırken izlemek okadar zevkli oluyor ki, videolarını çektim ama foruma yüklemeyi beceremedim ne yazık ki ay sonuna kadar beklemek zorundayım, oğlum gelecek onun yardımı ile yüklerim, merak edenler için.
Sizin kilerin boyları biraz daha kısa ve çiçeklerin yapısı da sanki biraz daha değişik geldi bana.

Bahar 12-06-2013 17:42

sn yeni gine Bahçenizi doya doya gezdim.
her şey çok güzel sebzeleriniz çiçekleriniz çok bakımlı.
Ellerinize yüreğinize sağlık..

YeniGine 13-06-2013 00:30

Sevgili Sevgi teşekkür ediyorum; evet işte bende onun için şüpheye düştüm Ezan vakti açar diyorlar benimki de akşam üstü kapanıyor. Sağolsun sevgili akçabardak da yardımcı olmuş kendisi de diyor zaten boyları daha uzun, çiçek yapısı farklı. Demek ki bizimkiler Ezan çiçeği değiller. Neyse ne yapalım değilse bile benziyorlar renkleri de çiçek yapıları da güzel.

Sayın efeege teşekkür ediyorum; evet maalesef ortak alanlarda çok sorunla karşılaşıyorum. Ama olsun gücümün yettiğince uğraşmayı, ilgilenmeyi seviyorum.
Sağolun...

Sevgili Bahar hoşgelmişsiniz. Çok teşekkür ediyorum elimden geldiğince öğrendikçe nacizane birşeyler başarmaya çalışıyorum.
Sağolun...

YeniGine 13-06-2013 00:32

1 Eklenti(ler)
Ortak alanların zorlukları demişken; gazanyalarım... Kestane yatmış üzerlerine ki o kadar da sopa sokuşturdum oraya buraya. :(

Eklenti 417113

YeniGine 13-06-2013 00:45

3 Eklenti(ler)
Yılan kaktüsümün 2.3.'sü de çiçeklendii...

Eklenti 417115

Kaynana topuzum da açacak inşallah, tomurcukları... İnşallah açmış hallerini de yakalayabilirim.

Eklenti 417116

Eklenti 417117

YeniGine 13-06-2013 00:49

2 Eklenti(ler)
Tomurcuklar çok hoş, çok zarifler.

Eklenti 417118

:( İsimlerini bilmiyorum.

Eklenti 417119

mandalinleerik 13-06-2013 00:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1169128)
Yılan kaktüsümün 2.3.'sü de çiçeklendii...

Sevgili Yenigine kaktüsünüz çok güzel açmış, artık kaktüs ve sukulentleriniz çoğalırsa yeni bir sayfa açarsınız :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025